0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инсеминации - Януари, Февруари и Март - 2011
« Отговор #240 -: Март 18, 2011, 14:56:08 pm »
Здравейте,
Аз отново поемам по дългия път... От днес, през ден Puregon 100. До тук добре, защото излезнаха имунологичните ни изследвания за съвместимост и доколкото разбрах неговите плувци са си цели пирани и ми унищожават яйчицето :(. Ще трябва да му пуснем и микробиология и чак тогава ще му назначат някакво лечение. Доста се рових и тотално се обърках  8O Някой може ли да ми каже за колко време се преодолява този проблем чрез медикаменти? А другият ми въпрос е дали при инсеминацията,при самото центруфогиране на материала би могло да се преодолее този проблем с антителата му?
« Отговор #241 -: Март 18, 2011, 14:59:04 pm »
Ей, Пумба, отново сме заедно по трудната пътека. И аз започнах втората стимулация от днес. Хайде стискам палци!
*
« Отговор #242 -: Март 18, 2011, 15:18:47 pm »
Pumba, една от целите на обработка на семенната течност, е тя да бъде очистена от бактерии, левкоцити и др. По мнение чуто от лекар, не съществуват данни за намаляване % на оплождане и оттам и влошаване качеството на ембрионите.

Антиспермалните антитела се преодоляват с инсеминация

Правилно са ви насочили за по задълбочено изследване, лечението докъто изтрепете "гадинките"

Някъде наскоро четох, че антиспермалните антитела може да се дължат на варикоцеле, ама да не ти пълня главата с тревоги като го види доктор ще ви каже.
« Последна редакция: Март 18, 2011, 15:24:38 pm от Тара »
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #243 -: Март 18, 2011, 15:42:46 pm »
Pumba, при нас също има антиспермални антитела. След чиста микробиология му назначиха антибиотик за 7 дни и Трибестан за 40 дни. Както вече е написала Tapa антителата се преодоляват с инсеминацията :wink:.
« Последна редакция: Март 18, 2011, 15:55:02 pm от gergana :-) »
*
« Отговор #244 -: Март 18, 2011, 16:56:36 pm »
Ей, Пумба, отново сме заедно по трудната пътека. И аз започнах втората стимулация от днес. Хайде стискам палци!
Ха! Ей, Катрин! Ами радвам се да те срещна отново!  :D
Офф, хайде тоя месец най-големия късмет!!!!
Дръж ме в течение как вървят нещата при теб, защото като знам, че и двете сме с едни и същи трепети по едно и също време....направо все едно те познавам лично :D
*
« Отговор #245 -: Март 18, 2011, 19:24:12 pm »
Здравей Тара,
Ами много thanks за информацията. Май така ми е малко по-ясно. Но въпреки всичко аз явно бъркам антиспермални антитела в обикновена спермограма, с антитела в имунологичен тест. Мислех, че са две различни неща, но изглежда е едно и също... :? И след като се преодоляват с инсеминация защо ни го правиха този тест за съвместимост изобщо, при все че вече имаме няколко неуспешни инсеминации?
А за варикоцеле...хм....до сега никой не е намеквал за подобно нещо,знам ли? Ново 20. Никой не е намеквал, че има индикации за това. Сигурно сме правили около 6 спермограми и всичките са били супер.
Абе учим се в движение  :D

Гери
, благодаря и на теб за отговора Ха дано и ние се спасим с едноседмично лечение. Ще му скъсам ушите на моя мъж! Кви са тия бактерии! Добре, че в момента не е тук, че щтеше да спи пред врата тази нощ!Да се надяваме, че не е нещо...., че няма и да е само тая нощ osi_6
« Последна редакция: Март 18, 2011, 19:30:44 pm от Pumba »
« Отговор #246 -: Март 21, 2011, 14:28:59 pm »
Аз съм нова и не съм много наясно.Днес ми беше първата инсеминация, в неделя сутринта ми биха Прегнил 5000, след колко време да си направя тест
« Отговор #247 -: Март 21, 2011, 14:37:53 pm »
pipi27, уринарен тест на 4-5 април.
*
« Отговор #248 -: Март 22, 2011, 00:29:41 am »
Успех pipi27!Пожелавам ти да видиш  :bfp:

« Отговор #249 -: Март 22, 2011, 12:00:46 pm »
Благодаря на всички за милите думи.Имали ли сте напрежение в яйчниците няколко часа след процедурата и  нормална ли е , а също така и в кръста 8O 
*
« Отговор #250 -: Март 22, 2011, 12:24:33 pm »
Аз имах сериозни пробождания и болки в кръста. И ако има значение- бременна съм :)
« Отговор #251 -: Март 22, 2011, 12:43:49 pm »
Аз имах сериозни пробождания и болки в кръста. И ако има значение- бременна съм :)

А да ли е възможно толкова скоро, като вчера в 1ч. ми беше инсеминацията, но от снощи имам напрежение ниско доло , в кръста и дори леко в гърдите, сякаш ще ми доиде
« Отговор #252 -: Март 23, 2011, 00:06:30 am »
Зравейте момичета,много съм тъжна и понеже не желая да натоварвам близките си,реших да споделя тук с вас.Днес ми дойде цикалът ...и отнесе големите ми надежди за бебе :( :(Преди 13 дни направих инсеминация във Варна при доц.Маркова и толкова вярвах,че този път ще се получи...уви.И сега нямам идея къде и при кой лекар да отида.Няма да повторя опита във Варна,защото лекарката не признава хидротубацията,която направих като достоверно изследване,за проходимост на тръбите и настоява за цветна снимка,а аз не искам да я правя.Изчетох ужасни истории свързани със цветните снимки и съм адски уплашена,а и мисля че е безумно да правя такава след като имама изследване удостоверяващо пълна проходимост и на двете ми тръби.Ще съм много благодарна на всички,които могат да ме насочат или да споделят за успешни инсета,при кой лекар и от кой опит?След осбтойна"консултация" из форумите клоня към Плевен,но при Конова или при Стойков?!Много съм объркана.....Очаквам с нетърпение мниния и съвети
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #253 -: Март 23, 2011, 08:15:04 am »
 t.stankova, съжалявам за неуспеха ти ...  :bighug:

Що се касае за ЦС или хидро - правила съм и двете! Определено на ЦС ме боля по-малко! Аз съм ЗА да се прави ЦС. Също и съм на мнение, че ЦС е по-доброто и надеждно изледване! При всеки прага на болка е различен, но в нашия труден път към успеха ЦС е едно едва ли не рутинно изследване!
Искрено ти желая успех следващия път!   
« Отговор #254 -: Март 23, 2011, 09:33:21 am »
Благодаря ти за куража,Орхидея!Ако това,което казваш е така,за пореден път ще се окаже,че колкото са полезни сайтовете,толкова и плашат разказите в тях...Като прочетох,че преди ЦС ти връзват краката,за да не ги риташ,косата ми се изправи..Доста гадно звучи...А може би трябва да се престраша и пак да отида във Варна И без това съм платила толкова скъпи изследвания миналия месец.Не знам какво да правя.Притеснява ме следния факт,когато отидох във Във Варна бях 11 ден от цикала,при прегледа доц. Мркова видя 17,1 мм фоликул в десния яйчник,каза че е чудесен за инсеминацията,беше сряда на обяд,тя ми каза да отида в петък сутрин направо за процедурата.В четвъртък вечер си направих тест за овулация отчете слаба такава-бледа чертичка.В петък сутрин го повторих този път нищо...Съобщих това на лекарката,тя каза че тестовете не били верни,но при прегледа установи,че в действителност фоликула се е спукал.Все пак направи инсето,както вече разбрахте неуспешно:(((Въпроса ми е дали момента беше пододяш,нали яйцеклетката живее 24 часа?В четвъртък не ме извикаха на преглед,кое ги кара да мислят,че фоликула не се е пукнал още в сряда следобяд?Беше ли редно да се прави инсето ей така,защото материала е вече обработен?!А това ,че аз две седмици живях с надежди мечти?!Ако някой знае кога точно е момента за инсе,може ли да се прави,когато е приключила увото,моля да ми пише.Постоянно мисля за това и се терзая,а трябва да взема решени къде да ида този месец.Благодаря,че изччетохте дългото ми писмо,знам че разбирате как се чуствам.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #255 -: Март 23, 2011, 12:03:14 pm »
Не ми е в компетенцията да правя анализ, но...
Ако това ти е първа инсеминация е хубаво да си знаеш, че О настъпва по-рано при теб, и че може би Ф се пука на 18-19 мм.
Предполагам докторката е назначила петъка, защото се е предполагало, че за 2 дни Ф ще нарастне с около 4 мм, което го е правило идеален!
Обсъдете го с нея при следващата ти среща. Лекарите имат богат опит и са видяли всякакви случаи.
А що се касае за ЦС, ако толкова много те е страх да не те боли може да си поискаш упойка. Моя личен опит : никой не ми е връзвал краката или ръцете - нито при ЦС нито при хидро... Да, боли, но болката е кратка и се преодолява.
*
« Отговор #256 -: Март 23, 2011, 12:55:38 pm »
При ЦС с упойка връзват краката - не, защото ще тръгнеш да бягаш, както ми казаха :lol:, а следствие краткотрайната упойка тялото се отпуска и да не се строполиш върху работещите, докъто трае манипулацията.

Няма място за страх от ЦС, все пак докторите са тези, които ни лекуват....
*
« Отговор #257 -: Март 23, 2011, 16:56:05 pm »
И на мен ми завързаха краката при Цветната снимка, беше с упойка. Няма нищо страшно, след процедурата изобщо не усетих болка или дискомфорт. Пак бих отишла, с песен на уста даже. :)
*
« Отговор #258 -: Март 23, 2011, 17:50:29 pm »
На мен краката не са ми връзвали.Не бях с упойка и не бих казала,че болката е нетърпима.Малко ми се вижда несериозно,да се прави стимулация,че и инсеминация след това без да се направи цветна снимка на тръбите.
« Отговор #259 -: Март 23, 2011, 17:52:15 pm »
Относно цветната снимка, аз я правих без упойка. Беше неприятно, но е е болка за умиране. Ако се наложи пак ще я направя.
Аз се връщам от фоликуметрия. Този път съм направила повечко фоликулчета, по 5 на яйчник и са 11 мм. Лигавицата ми е тъничка, и ще започна да слагам глобули виагра. Дали ще има ефект от тях? Ох, така се надявам нещата да се получат този път...