0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инсеминации - Януари, Февруари и Март - 2011
« Отговор #20 -: Януари 08, 2011, 16:11:51 pm »
Нека се отчета и аз: четвъртата инсеминация се оказа неуспешна и преминаваме на инвитро, което живот и здраве ще се състои през февруари.

Успех! :)
*
« Отговор #21 -: Януари 10, 2011, 10:04:59 am »
И при мен резултата е отрицателен за съжаление.. :( Днес ще преговарям за трета /последна/ инсеминация и приключвам с тоя вид процедура..
Тоя път мисля да направим стимулация с Клостил за разнообразие, макар ,че не реагирам много добре на него.. Каквото и да стане - продължаваме напред.
Успех на всички..и не се предавайте.
*
« Отговор #22 -: Януари 12, 2011, 17:01:57 pm »
Ей, момичета, след стимулация с Фемара, се връщам от преглед с доминант в ЛЯ- 14,7 мм, лигавица-8,5 мм  :peace: . В петък пак съм на преглед, ще донеса новини. Толкова се развълнувах, че забравих да попитам това, че имам доминантен ф., означава ли, че 100% ще настъпи О., вие какво ще кажете? Според док. прегнил ще се бие към събота, неделя...на каква големина обикновено се бие? Каза ми също, че Инсулиновата резистентност не отменя процедурата, да си спазвам режима на хранене...Успех на всички ни  :clover:
*
« Отговор #23 -: Януари 12, 2011, 17:36:18 pm »
Линет, кой ден ти е днес от МЦ ?
Инъче добре звучат нещата при теб сякаш ... :)
За Прегнила.. при мен първия път на 18.5 мм фоликул ми го биха.
Доколкото знам се бие ,когато станат фоликулите 17-19 мм.,но разбира се док има последната дума..

Успех,мила  :crossfingers: yahoo_17
*
« Отговор #24 -: Януари 12, 2011, 18:53:44 pm »
wish, ще правиш ли инсеминация, стимулирана с кломид? Струва си да опиташ още веднъж.

*
« Отговор #25 -: Януари 12, 2011, 18:56:34 pm »
wish, 11-ти ден от МЦ :)
*

Чоки

• 713
  • Аз ще успея защото се боря!
« Отговор #26 -: Януари 12, 2011, 20:20:12 pm »
Моят нов цикъл започна. На 3-ти ден от МЦ направих ФМ и се установи, че задържания от последната стимулация фуликул е изчезнал.
От днес започнах стимулация с Клостилбегит за 5 дни /на мен ми понася добре/. Следващата си ФМ ще правя на 10-ти ден от МЦ.
Това ще ми е 4ти опит. Дано този път вече е успешен! yahoo_17
*
« Отговор #27 -: Януари 12, 2011, 21:32:07 pm »
Здравейте отново!Днес започнах с 1-та си инсеминация,на 3-ти ден от началото на менстр.цикъл.Стимулацията е с менопур 2х0.75(менопур) + разстворитела на инжекция.Ще си бия още 3 инжекции с такива дози през ден-общо 4.Другата сряда съм на скан 19.01. за да видим как отговарям на стимулацията.Успех на всички,и още веднъж пожелавам да има много бебета тази година и само успешни инсеминации.

*
« Отговор #28 -: Януари 12, 2011, 22:36:38 pm »
Привет на всички!
Предстои ми донорска инсеминация, следващата седмица започвам изследвания и прегледи и т.н. Доста съм притеснена и се надявах да споделите опит и мнения, ако сред вас има и други с поликистозни яйчници и успешни инсеминации. Предварително благодаря! :)
*
« Отговор #29 -: Януари 13, 2011, 09:51:19 am »
Здравейте ,

Много съм горда,че вчера за пръв път успях сама да си бия Меногона. :wink:
Цигу, сега съм на стимулация с Клостил 2х1 за пет дни /от трети ден/ + Меногон по една инжекция през ден. Нова схема. :wink:
Мислех,че няма да имам сили след втората /голям рев му дръпнах/ ,но после се взех в ръце и реших да опитам една последна.. пък каквото стане.
Ако не успеем приключвам с ИНСЕ-тата и минаваме към "тежката артилерия"
Ако всичко върви добре по мой изчисления ИНСЕ-то трябва да е някъде на 21-22.01.
Стискам палци на всички !
*
« Отговор #30 -: Януари 13, 2011, 15:50:29 pm »
Здравейте ,

Много съм горда,че вчера за пръв път успях сама да си бия Меногона. :wink:
Цигу, сега съм на стимулация с Клостил 2х1 за пет дни /от трети ден/ + Меногон по една инжекция през ден. Нова схема. :wink:
Мислех,че няма да имам сили след втората /голям рев му дръпнах/ ,но после се взех в ръце и реших да опитам една последна.. пък каквото стане.
Ако не успеем приключвам с ИНСЕ-тата и минаваме към "тежката артилерия"
Ако всичко върви добре по мой изчисления ИНСЕ-то трябва да е някъде на 21-22.01.
Стискам палци на всички !

:crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: И при мен ако всичко върви добре трябва да е тогава :D.Късмет на всички! yahoo_17

« Отговор #31 -: Януари 13, 2011, 19:44:59 pm »
Предварително се извинявам на тези, които ще прочетат същия пост и в "БГ-Мамма" (много момичета от тук четат там), но не ми се преписва, за това давам copy-paste.

Момичета, искам да споделя с вас как необичайно се развиха нещата с последната ми инсеминация, трета по ред. Въпреки че в крайна сметка завърши неуспешно, оплождане и имплантиране е имало и се надявам това да е още един лъч надежда, че смисъл в тези процедури има!

Предистория - ПРМ на 07.12.2010. От 3-и ден на МЦ стимулация с Меногон 150 ед., общо 9 дни. 3 фоликула в ляво, в дясно нищо, Прегнил 41.5 ч. преди процедурата, на УЗ преди същинската инсеминация се вижда, че и трите фоликула са спукани. Лигавица - 14 мм.

Голямото чакане свърши в края на 13-и ден от ЛФ с начало на цикъла, неделя, 02.01, късно вечерта. За първи ден от новия цикъл броя понеделник. В понеделник и вторник обилен, нормален цикъл, придружен от обичайните болки за 1-и и 2-и ден МЦ. На 3-и ден на УЗ док вижда задържан фоликул 26 мм. и изписва Марвелон за 21 дни. Отписвам месеца за нова процедура. Та на въпросния преглед на 3-и ден, при док махам тампона, по него няма нищо. Следващия - пак нищо. На сутринта на т.н. 4-и ден от МЦ, отново нищо, от цикъла няма и следа. Въпреки че идеята беше налудничава, реших да си купя тестове, за да видя защо така реши да спре кръвотечението и за да се уверя, че мога да започна да пия Марвелона. Първото Престо беше размазано и с нещо като втора чертичка. Веднага повторих, този път чертичката се видя недвусмислено, макар и бледа. Втурнах се към лаборатория, след 3 часа имах резултат - ЧХГ 36.6  :shock:

Звъннах на док, той каза, че за 17-и ден след О., стойността е ниска, което и аз си се досещах. Да повторя теста след 4 дни. Това се случва миналия четвъртък. Цикълът продължава да го няма и в същия този четвъртък и цял ден в петък. В петък късно вечерта прокървих еднократно с алена кръв без съсиреци и лигавица. Реших да правя кръвния на 48 ч., а не както док каза след 96 ч. В събота, следващата сутрин след прокървяването, ЧХГ се беше не удвоило, а учетворило - от 36.6 на 147.7  :shock:. Събота и неделя цикъл няма. В понеделник нова контрола на ЧХГ - от 147.7 на 385.4, което отново е ниско за 22 ден след О, но пък се удвоява правилно. Във WC-то на лабораторията видях тъмно-кафяво течение по ежедневната превръзка. Прибрах се вкъщи да лежа. Чух се с док, освен Утрогестан 3*2 и Но-шпа 3*2, добави и Естрофем 3*1 за лигавицата, каза постелен режим и в петък на УЗ. Каза, че за мое спокойствие, ако искам, мога да пусна отново контрола на кръвния след 48 ч. Тъмно-кафявото ми кървене не спря от понеделника до сряда с различен интензитет. Тук вече чудото приключи, тъй като ЧХГ в сряда падна почти двойно от 385.4 на 227.5, с което моята бременност след цикъл приключва. Спрях лекарствата, повече кръвни няма да пускам, макар че имах идея за утре, за да видя до какви нива е паднал, но се отказах.

На УЗ и среща за обсъждане на нещата с док съм в понеделник. Мислех, че след спирането на лекарствата ще тръгне нормално кървене, но и днес тече едва-едва и то все кафяво  :roll: Сега се моля да успея да се изчистя от само себе си и да не се налага кюретаж, защото нямам търпение да започнем четвъртата инсеминация, която вече трябва да е успешна докрай!  yahoo_17

За психологическия аспект на нещата - това бяха кошмарни две седмици от живота ми  :? Цикъл си тръгна както му е редът, не знам защо беше това наказание със спирането му, чудесен растеж на ЧХГ и накрая провал. Хиляди пъти предпочитам цикълът да си беше продължил, и без това 2 дни си поревах, че изобщо е дошъл  :roll: Вчера след лошите новини отново си поревах едно хубаво, сипах си едно уиски, но се почувствах някак облекчена, че агонията приключи. Комай се уверих, че "По-добре ужасен край, отколкото ужас без край"  :blush:

Честито на виделите две чертички, а на останалите, успех без край и докрай!!!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #32 -: Януари 13, 2011, 20:58:32 pm »
Кафе, съжалявам много за неуспеха ти.
Удари още едно уиски и дано следващата инсеминация вече е успешна и с хубав край.
*
« Отговор #33 -: Януари 14, 2011, 10:29:11 am »
Кафе,знам как се чувстваш.
И аз го играх тоя филм 2009, Юли месец. Видях втората черта много бледа ,два дни летях от щастие и накрая пак рев ,сълзи и т.н. При мен най-високото ЧХГ беше 260 по памет. И това след около 10 дни кървене. И после постепенно се изчистих ,но кървенето беше около 15 дни. Следващия ми МЦ дойде след 42 дни.
В такъв случай се казва "Тя природата си знае работата.." "Щом веднъж е станало , пак ще стане" и тн..
Пожелавам ти сила ,търпение и следващото ИНСЕ да е вече 100 % положително ! :bighug:
« Отговор #34 -: Януари 14, 2011, 11:04:47 am »
Кафе, това е добър знак! Следващият път ще успееш! Стискам палци!!!
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #35 -: Януари 14, 2011, 13:44:27 pm »
Кафе, въпреки че е завършило така, това е наистина добър знак. Много добър даже. Стискаме палци следващата да е успешна!

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #36 -: Януари 15, 2011, 14:19:11 pm »
Kafence, наистина както казваш, по-добре да ти беше дошъл нормално МЦ, съжалявам, че ти се е наложило да преживееш това...

Момичета, аз съм на прага на първото си инсе. Вчера доминантния ми фуликул за два дни беше се уголемил от 14,7 мм. до 20,5мм., а лигавицата от 8,5мм до 9,5мм. Прегледът ми беше в 13ч., а в 18ч. ми биха Орвител(каква е разликата между Орвител и Прегнил?). За днес док. ми препоръча много фитнес- 100 коремни преси и 100 клякания   Инсеминацията ми е насрочена за утре в 10:30ч. (40 часа след инжекцията). Материал и кръвни изследвания в 08:30ч.
*
« Отговор #37 -: Януари 15, 2011, 19:22:45 pm »
Kafence, наистина както казваш, по-добре да ти беше дошъл нормално МЦ, съжалявам, че ти се е наложило да преживееш това...

Момичета, аз съм на прага на първото си инсе. Вчера доминантния ми фуликул за два дни беше се уголемил от 14,7 мм. до 20,5мм., а лигавицата от 8,5мм до 9,5мм. Прегледът ми беше в 13ч., а в 18ч. ми биха Орвител(каква е разликата между Орвител и Прегнил?). За днес док. ми препоръча много фитнес- 100 коремни преси и 100 клякания   Инсеминацията ми е насрочена за утре в 10:30ч. (40 часа след инжекцията). Материал и кръвни изследвания в 08:30ч.

Успех ти желая,и дано е 1-вата и последна инсеминация,и да се получи :crossfingers: За разликата м/у Овертрил и Прегнил незнам,и аз сега започвам 1-вото си инсе ,но и каквато да е дано да има хубав резултат. :D

*
« Отговор #38 -: Януари 15, 2011, 21:25:38 pm »
Успех на всички и от мен. :) Моята инсеминация още не е ясно кога ще бъде, чета всички теми и съм ви безкрайно благодарна за споделените мнения и впечатления. Вдъхвате ми много кураж и надежда, а това е безценно! Прегръщам ви сърдечно! :bighug:
*

Чоки

• 713
  • Аз ще успея защото се боря!
« Отговор #39 -: Януари 16, 2011, 09:14:12 am »
Момичета, аз съм на прага на първото си инсе. .....   Инсеминацията ми е насрочена за утре в 10:30ч.

Надявам се, че първия ти опит да мине успешно. Желая ти късмет! Стискам палци и ще броя дните заедно с теб  :crossfingers: yahoo_17. Дано се получи!

Аз утре съм на преглед за да видим как отговарям на стимулацията. По моите изчисления нашият опит ще бъде в петък или събота  osi_10.

Добре дошла Serendipity! Желая ти успешен старт и много късмет!