И при нас е било, минало и заминало
. До годинка, не съм я оставяла. И сега като се сетя и започвам да треперя.
Моника вече си спи на леглото и аз съм много доволна.
Подрежда си сама играчките и аз също съм много доволна. Много време и награди ми отне, вече изградихме нещо като навик и се надявам да е така и в бъдеще.
По празниците си имахме бабка бандитка, която всяка сутрин идваше в 8:45 да гледа детето. Понеже работих вечер до 4 сутринта и ми се щеше да поспя с детето сутрин, няколко пъти я помолих да идва след 11. Дами всеки божи ден включително и на 1 януари свекърва ми дойде в 8:45. Незнам какво да я правя тази жена. Не е лоша жена, но и тя не може да ми обясни защо го прави. Попитах я защо, тя каза, че къщата е на сина и и искала да си види внучето. Казах и, че съм я помолила не да не идва, просто да ни остави да се наспим, не виждам нищо лошо. На другия ден пак дойде в 8:45. Незнам какво и става. Преди и се ядосвах много, сега и се смея. Най-накрая ще и захлупя някой тиган на главата.
Цял ден по празниците ходи след детето и го дразни. Яж солети, ела обядвай, айде мляко, пии чай. То си реди или си пише, тя му прибира нещата в шкафа. Мони започва да се сърди и да и обяснява, че така не редим. Книжките на които пишем са в шкафа, тези от които четем и не драскаме с приказките са на рафта в секцията. Баба и не, та не. Слагай там да не е навън. Най-накрая Моника се разкрещя, последва 2 часа дуднене, колко е лоша и как трябва да я шамаря често за да не крещи. На 1 януари, след като ни събуди пак рано, седна в кухнята да си чете вестник, ние продължихме да спим. В 11 пак се събудихме, защото започна да ми мие чиниите и да бърше плочките в коридора. Започна да изхвърля кошчетата в кухнята и банята. След като станахме вече, поседя 1 час и реши, че ще си ходи, защото идвала всеки ден и била много изморена. Имала нужда от разходка и малко да поспи.....
Знаете ли, може да ми препоръчате и на мен психиятър, да вземе да ми обясни как да накарам тази жена да ни остави на мира. С лошо не става, с добро не става. Незнам на какво се дължи неадекватното и поведение. Не го разбирам. Пак казвам, не е лоша жена, но наистина не мога да си обясня държанието и. Баба ми се държи така, но тя е на 80...на нея и прощавам. Даже и тя се съобразява повече.
Как се справяте с тея баби. Варите ли ги, печете ли ги, заключвате и се правите че не сте си в къщи или не се прибирате изобщо
. аз обмислям последния варянт.