Моят Боби 3-4 пъти получава свиркащи кашлици след вирусни инфекции, само вентолин ни предписват.Като питах докторът дали няма да се отключи астма с тези състояния, ми отговори , че астма преди 7 година не се диагностицира.Правели се специални изследвания/не ми каза какви/.Понеже Антъни не е имал никога досега тежка кашлица, както при Боби, явно наистина си е заложено генетично, някои деца да боледуват повече от други.
Момичета за яслите направо съм
.
Но всъшност искам да ви питам: колко е таксата за ясла/детска градина?
Знам, че са изцяло на държавна издръжка...таксите са много ниски
при това положение, не знам как може да се очаква качествено гледане на децата.
при нас, както знаете няма дотации за ДГ, и таксите са големи - от 700 до 850 долара на дете, за сравнение Монтесори градината е 1000.Ако детето е болно, и си е удома, пак плащаш цяла такса.Доста неприятно е
Не знам, групи с по 25 деца, за какво внимание можем да говорим.
И тук трудно и в България трудно.
при нас много положително е, че от 4 годишни държавата ги пуска на предучилищна/не се плаща, от 8 - 3.00/Моите ходят вече, после автобусчето ги води при гледачката и аз ги взимам, когато се освободя/обикновено към 4/.Децата са много щастливи от факта, че ходят на училище, така да се каже, не спят там, имат междучасия, и обяд, който аз им приготвям от сутринта.Страшно съм доволна от училището как ги занимават, от програмата, от всичко.
Такива работи.,
Поздрави на всички, най-вече болните да оздравяват