0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте и простете ако вече има подобна тема!

Преди 6 месеца изкарах Белодробна Емболия и сега съм на лечение със Синтром, след като установиха чрез кръвни изследвания че имам дефектни гени и съм предразположена към тромбози, откриха и че съм с повишени граници на Антифосфолипидните антитела (граница 0-1 --> показанието ми 1,3) най-вероятно наличен АнтиФосфолипиден синдром (АСФ). Казаха че ако реша да забременея бременността ми ще е рискова, кажете ми какво е нужно да направя преди да зачена и по време на бременност? Много искам да си имам детенце  :?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Искам да забременея, но имам следните проблеми!!
« Отговор #1 -: Декември 30, 2010, 17:12:43 pm »
здравей!

има много жени с АФС и тромбофилия, които успешно износват бременност. трябва да се консултираш с имунолог, който има опит с лечение на бременни.
обикновено се предписва прием на ниски дози аспирин и ежедневни инжекции с Фраксипарин (микронизиран хепарин) за овладяване на синдрома.

аз самата също имам АФС и след такова лечение по време на бременността, родих успешно.
ако искаш, пусни търсене във форума за АФС, анти-фосфолипиден синдром и ще намериш доста теми.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #2 -: Декември 31, 2010, 08:07:11 am »
здравей!

обикновено се предписва прием на ниски дози аспирин и ежедневни инжекции с Фраксипарин (микронизиран хепарин) за овладяване на синдрома.

Моята приятелка роди второто си дете. Както е писала Джам, приема аспирин и по два пъти на ден си биеше фраксипарин. Бременността се наблюдава по-често и се коригират дозите на фраксипарина, ако е необходимо. Второто бебе е на 5 дни вече.

[/url]
*
« Отговор #3 -: Януари 03, 2011, 23:06:59 pm »
Консултирай се с ендокринолог имунолог .При Конова в Плевен или К.Тодорова в Медицинска Академия в София работи на 5-етаж или ако ти си имаш такъв лекар Те ще те посъветват какви иследвания да си направиш и какви лекарства да приемаш
Сега имам следното въпросче - за регулиране на цикъла преди ми бяха предписали да пия Дуфастон, чудя се може ли след като съм го спряла вече, да пия ВИТЕКС или АГНЕС за същото / регулиран цикъла / понеже те са на билкова основа, а мен ме притеснява това че не мога да пия хормонални таблетки. А пък не пия ли нещо за регулация цикъла си идва когато си поиска и за колкото си поиска?!
Също така ме притеснява и факта дали ще повлияят/ ще има някакъв страничен ефект / понеже пия Синтром,Фолиева киселина,Витамин Б6 и Тотхема(желязо).... както знаете :

Публикувана от: Nelunka

Здравейте и простете ако вече има подобна тема!

Преди 6 месеца изкарах Белодробна Емболия и сега съм на лечение със Синтром, след като установиха чрез кръвни изследвания че имам дефектни гени и съм предразположена към тромбози, откриха и че съм с повишени граници на Антифосфолипидните антитела (граница 0-1 --> показанието ми 1,3) най-вероятно наличен АнтиФосфолипиден синдром (АСФ). Казаха че ако реша да забременея бременността ми ще е рискова, кажете ми какво е нужно да направя преди да зачена и по време на бременност? Много искам да си имам детенце  Confused
*
Има неизяснени неща.
Относно АФС-това е лечимо и преодолимо както са ти написали другите момичета и аз го имам и лечението е същото за да не се повтарям.
Относно белодробната емболия . не мога да помогна не го разбирам . Но при всички случеи трябва да се направи някаква консултация.

Какви са тези генетични аномалии които са ти открити ? Не е много ясно това което си написала. Къде си прави тези иследвания???Консултация с Генетик,непременно.

Относно цикъла. Защо ти е нередовен . За такова нещо има конкретна причина ,която трябва да се лекува . Причините могат да са много. Гинекологични, Ендокринологични . Трябва да откриете причината и нея да лекувате.Щом като Дуфастона не е помогнал след неговото спиране има някакъв хомунален дисбаланс.Нормалния цикъл варира в граници между 22дни до 35дни.Консултация с ендокринолог и гениколог.

Нямам опит с билките. Но бъди внимателна с тях .Преди да решиш да ги приемаш пак се консултирай.Защото основната билка за спиране на силни кравотечения и свиване на матката след раждания или аборт е моравото рогче от която се прави лекарството Метергин.Това е само пример за да знаеш ,че някои билки не са безобидни и че ако непомогнат няма да навредят.

Изясни си всички въпроси един по един ,като започнеш от цикъла .
Буквално всяка втора от нас има АФС.С терапия  се  износва бременност.Самата аз съм бременна,  на клексан съм всеки ден, до края.
МОмичетата са ти изброили-намираш точните специалисти и няма как да няма резултат.
И да не плаши думата " рискова". Просто по-често ще посещаваш лекаря си;)
« Последна редакция: Юли 29, 2011, 17:26:59 pm от minie_mouse »