0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 6
« Отговор #800 -: Февруари 09, 2011, 16:02:28 pm »
Евита, много неприятно се е случило с тоя грип по никое време. Желая ти много много бързо оздравяване и успех! :a_sheep_01: Опитай да си спокойна!  :)
« Отговор #801 -: Февруари 09, 2011, 17:04:58 pm »
Аз си мисля, че за температурата Парацетамол е достатъчен и няма смисъл от тайлол, упсарин и др. Още повече, че не си си консултирала с докторите за тях. Желая ти бързо възстановяване и много хубави яйчица. Успех!
« Отговор #802 -: Февруари 09, 2011, 19:52:19 pm »
Четете упътванията на лекарствата, понякога под различни заглавия има едно и също. Примерно парацетамол е и ефералгана, но разтрорим, в тези тайлор хот и прочие съдържанието обикновено е парацетамол.
« Отговор #803 -: Февруари 09, 2011, 19:55:05 pm »
Момичета а знаете ли за нещо ,което може да се взема профилактично,тъй като жената при която живея има всички симптоми на грип ,много се притеснявам остават ми няколко дни до пункцията и не искам да се проваля на края.
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #804 -: Февруари 09, 2011, 19:59:59 pm »
Слагай маска колкото и кофти да е и Осцилококцинум.Аз с това се пазя засега покрай грипозните край мен :wink:

Д-р Стаменов,обичаме ви!
« Отговор #805 -: Февруари 09, 2011, 20:50:33 pm »
Четете упътванията на лекарствата, понякога под различни заглавия има едно и също. Примерно парацетамол е и ефералгана, но разтрорим, в тези тайлор хот и прочие съдържанието обикновено е парацетамол.
Да, така е, но наред с парацетамол има и други активни вещества.
« Отговор #806 -: Февруари 10, 2011, 19:42:51 pm »
Защо така никои не пише днес?Които е минал през биопсия и последващо ле4ение,би могьл да ми помогне с инфо!Моята биопсия остана за сл.цикьл.На този изпуснахме деня на овулацията и казаха,4е тр.да из4акаме сл.цикьл,да извадим Я.(ще пробваме да замразяваме на ест.цикьл)и после да правим пункция.Аз сьм с повишени НК-15% в крьвна проба,сигурно и биопсията ще е с такьв рез.,ако не и по-зле.Веднага след излизане на резултата ли се правят промивките,или тр.отново да се 4ака сл.цикьл?И после кога отново се прави контр.биопсия?Извинявам се за многото вьпроси,но се притеснявам,4е така ще се провлекат нещата до лятото!
*
« Отговор #807 -: Февруари 10, 2011, 19:50:15 pm »
Дани, има отделна тема за биопсиите. В нея ще намериш информацията, която те интересува:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=37238.700

Моля те, не съкращавай думите. Трудно се разбира какво искаш да кажеш.
« Отговор #808 -: Февруари 10, 2011, 21:50:24 pm »
Здравейте, момичета. Имам един въпрос. Не знам дали тук да питам точно, но ме интересува в Малинов имунологичните изследвания и биопсията за колко време важат? Някъде прочетох, че за три месеца. Има още време, докато ми излезе заповедта за втори опит и се опитвам горе - долу да преценя кога да ни направя, за да не им е изтекла давността, когато стане време за опита...Благодаря предварително, ако някой ми отговори. Може и на лични. Лека вечер.
*
« Отговор #809 -: Февруари 11, 2011, 14:42:34 pm »
Днес май пациентките на клиника Малинов са в отпуск :oops:
trandolinka , не съм на 100% сигурна в отговора, но ще ти пиша от моя собствен опит.
По-добре е да си направиш имунологичните изследвания по-рано, за да може, ако има някакви отклонения, да има време за лечение преди трансфера. Ако всичко е ОК с тях, биопсията можеш да я направиш преди процедурата. Така се случи при мен, както писах, по-горе, но за по-сигурно се консултирай с докторите. Те най-добре ще те посъветват кое е правилното за теб. Може и други момичета да те посъветват.
Успех!

« Отговор #810 -: Февруари 11, 2011, 14:53:07 pm »

Не съм в отпуск , ама си трая , че в последно време само аз пиша  :oops:
Днес ще ходя за вечерни инжекции и цял ден прекарах в леглото в хотела ... направо ми писна да лежа.
Утре съм на преглед и надявам се вече да е дошло времето за Овитрела или Прегнила.Та в този ред на мисли каква е разликата като действие м-у двете лекарства?До колкото знам са с еднакво действие , но все пак щом в едни случаи се изписва едното , а в други - другият вариант, значи все пак има някаква разлика ?
П.С.При този опит не ми върви хич ... тъкмо вече нямам температура и сега иска да ме почва хрема ... само се чудя тъй като все още е в началото и усещам , че е в начален стадий, да взема ли някакви капки , защото ме е страх от тях да не я предизвикам  8O И какви ще ми препоръчате ?Ползвала съм Олинт , ама не знам дали сега мога да ползвам такива или трябва друг модел ?
« Последна редакция: Февруари 11, 2011, 15:14:18 pm от evita1717 »
« Отговор #811 -: Февруари 11, 2011, 15:22:26 pm »
Стресът отслабва имунната система, сведете го до минимум :)
« Отговор #812 -: Февруари 11, 2011, 15:27:13 pm »
Ползвала съм Олинт , ама не знам дали сега мога да ползвам такива или трябва друг модел ?
Попитай в аптеката, но не взимай Олинт. Предизвиква контракции.
*
« Отговор #813 -: Февруари 11, 2011, 16:01:53 pm »
Евита, питай днес като ходиш за вечерната доза инжекции, дали можеш да си вземеш Биопарокс - той е локален антибиотик, предполагам, че си го ползвала някога.
« Отговор #814 -: Февруари 11, 2011, 16:11:31 pm »
Евита, питай днес като ходиш за вечерната доза инжекции, дали можеш да си вземеш Биопарокс - той е локален антибиотик, предполагам, че си го ползвала някога.

Извинявай , но това капки за нос ли са ?Не съм ги ползвала никога !Ще питам ако има кого.

Момичета искам да попитам нещо , че много се шашнах за нещо.Току що ходих до тоалетната и на т.х-я имаше една белтъкообразна слуз.Притесняваме да не са се спукали фоликулите.Това ли означава?
« Последна редакция: Февруари 11, 2011, 16:26:21 pm от evita1717 »
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #815 -: Февруари 11, 2011, 16:14:28 pm »

Утре съм на преглед и надявам се вече да е дошло времето за Овитрела или Прегнила.Та в този ред на мисли каква е разликата като действие м-у двете лекарства?До колкото знам са с еднакво действие , но все пак щом в едни случаи се изписва едното , а в други - другият вариант, значи все пак има някаква разлика ?
П.С.
На мен ми бе обяснено ,4е с Овитрела доозряват и  са по ка4ествени яйцеклетките.
При първият опит бях с Прегнил ,при втория с Овитрел.И двата успешни за сега  :wink:
« Последна редакция: Февруари 11, 2011, 16:16:22 pm от Vali :) »

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #816 -: Февруари 11, 2011, 16:44:19 pm »
Ето листовката на Биопарокса:
http://bioparox.bg/?p=about

*
« Отговор #817 -: Февруари 11, 2011, 16:48:11 pm »
Момичета искам да попитам нещо , че много се шашнах за нещо.Току що ходих до тоалетната и на т.х-я имаше една белтъкообразна слуз.Притесняваме да не са се спукали фоликулите.Това ли означава?

И на мен ми се случи, преди и след пункцията. Не се тревожи, шийката отделя белтъкообразна слуз под влияние на хормоните заради предстоящата овулация, но няма нищо общо с това спукали ли са се фоликулите.
« Отговор #818 -: Февруари 11, 2011, 16:49:18 pm »
Евита, не се движи, не дишай, че отидоха фоликулите  :jump12:....шегувам се!
Успокой се, сега се шашкаш представям си след трансфера.
Вземи виброцил гел и Стеримар вода.
*
« Отговор #819 -: Февруари 11, 2011, 17:12:14 pm »
Цитат
за Овитрела или Прегнила.Та в този ред на мисли каква е разликата като действие м-у двете лекарства?

начина на биене:
овитрела - подкожно /за мен беше удобно, не се налагаше да ходя да ми я бие някой/
прегнила - мускулно
« Последна редакция: Февруари 11, 2011, 17:14:51 pm от Тара »