0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 6
« Отговор #780 -: Февруари 08, 2011, 11:19:38 am »
Искам да попитам за замразяването на ембриони.
Информация за тях само по телефона ли се получава? Има ли вариант да ги видя както преди трансфера?
Някакъв договор се подписва, преди или след замразяването става това?

Аз видях всичките ембриони преди трансфера, избрахме кои от тях ще върнем и кои ще замразим. Договорът го подписах седмица след трансфера и тогава платих.
« Отговор #781 -: Февруари 08, 2011, 11:21:40 am »
Аз подписах договора за замразяването при първото си посещение на клиниката, след замразяването.
Информация -по телефона, но попитай ембриолога, който ти звъни, за да те информира за развититето на ембриона, може да се съгласят да ти ги покажат.
« Отговор #782 -: Февруари 08, 2011, 11:37:37 am »
Искам да попитам за замразяването на ембриони.
Информация за тях само по телефона ли се получава? Има ли вариант да ги видя както преди трансфера?
Някакъв договор се подписва, преди или след замразяването става това?

Подписваш договор преди замръзяването. Плаща се 200 лв,ако си по фонда. Иначе е 400 лв.
Показват ти ембриончетата преди трансфер ,както и при обикновенния !На мен не ми казаха нищо за тях ,освен че са добри ,защото ги размръзяват непросредствено преди ЕТ и няма как да се знае .
« Последна редакция: Февруари 08, 2011, 11:39:11 am от Дидомира »
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #783 -: Февруари 08, 2011, 15:50:20 pm »
Момичета, имам нужда от малко разяснения. Ще правим инсеминация на ЕЦ. На 8 ден имах 19 мм. фоликул - не знам защо толкоз голям, Персенска каза, че бил хубав. Днес, 9 ден обаче се оказах с нисък естрадиол - 85 и ме искат утре пак там. Някой знае ли при какви стойности на естрадиола на ЕЦ се бие Прегнила?

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #784 -: Февруари 08, 2011, 16:02:50 pm »
Евита, аз в момента съм на стимулация с меногон. Аз имам само кожна реакция. Няколко часа след инжекцията мястото се зачервява и подува, боли и сърби най-вече. След няколко дни ми минава. Сега целия ми корем е като на калинка :)  Да не би това да си усетила? Аз и миналият път бях така от меногона, но това е нормално, акушерките казаха, че просто някои хора правят реакция към лекарството.
Пфууу тъкмо вчера се похвалих , че нямам проблем с Меногона ... обаче от снощи съм подута и ме сърби ужасноооо.Довечера имам пак Меногон и Цитротид ли се казваше и очаквам същото ... Казаха , че е нормално и да пия повече течности.
Обаче от днес съм с кашлица и сега се чудя какво да пия за нея , за да не станат по-зле нещата , а не искам да прибягвам към тежката артилерия.
Имали ли сте усещане , че имате температура , а дефакто да нямате - отдавам го на стимулацията , ама да попитам?
*
« Отговор #785 -: Февруари 08, 2011, 17:01:41 pm »
Цитат
Публикувано на: Днес в 15:50:20Публикувана от: Zai 
Момичета, имам нужда от малко разяснения. Ще правим инсеминация на ЕЦ. На 8 ден имах 19 мм. фоликул - не знам защо толкоз голям, Персенска каза, че бил хубав. Днес, 9 ден обаче се оказах с нисък естрадиол - 85 и ме искат утре пак там. Някой знае ли при какви стойности на естрадиола на ЕЦ се бие Прегнила? 
Явно си с ранна овулация. Аз на 7-ми ден имах фоликул 16 мм, естрадиола ми беше 114. Прегнила ми го биха на следващия ден. Но аз вадих фоликул за оплождане и може да са ми го били малко по-рано, за да не го изпуснем. Довери се на д-р Персенска и не се притеснявай. В добри ръце си. Успех!

*

Zai

• 955
« Отговор #786 -: Февруари 08, 2011, 17:27:40 pm »
Цитат
Публикувано на: Днес в 15:50:20Публикувана от: Zai 
Явно си с ранна овулация. Аз на 7-ми ден имах фоликул 16 мм, естрадиола ми беше 114. Прегнила ми го биха на следващия ден. Но аз вадих фоликул за оплождане и може да са ми го били малко по-рано, за да не го изпуснем. Довери се на д-р Персенска и не се притеснявай. В добри ръце си. Успех!
Не, не съм с ранна овулация. Обикновено е към 14-и, 15-и ден. Има нещо не наред в този цикъл, но не знам какво е.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #787 -: Февруари 08, 2011, 18:08:46 pm »
Евита, аз в момента съм на стимулация с меногон. Аз имам само кожна реакция. Няколко часа след инжекцията мястото се зачервява и подува, боли и сърби най-вече. След няколко дни ми минава. Сега целия ми корем е като на калинка :)  Да не би това да си усетила? Аз и миналият път бях така от меногона, но това е нормално, акушерките казаха, че просто някои хора правят реакция към лекарството.
Пфууу тъкмо вчера се похвалих , че нямам проблем с Меногона ... обаче от снощи съм подута и ме сърби ужасноооо.Довечера имам пак Меногон и Цитротид ли се казваше и очаквам същото ... Казаха , че е нормално и да пия повече течности.
Обаче от днес съм с кашлица и сега се чудя какво да пия за нея , за да не станат по-зле нещата , а не искам да прибягвам към тежката артилерия.
Имали ли сте усещане , че имате температура , а дефакто да нямате - отдавам го на стимулацията , ама да попитам?
Сега се връщам от инжекцията ама имам вече температура.Предполагам няма логика да е от инжекциите,какво ще ме посъветвате да направя?Тайлолхот ,Парацетамол и Аналгин мога да пия нали ?
« Отговор #788 -: Февруари 08, 2011, 18:09:50 pm »
Евита, вземи нещо хомеопатично - инфлуцид е наистина добро.
« Отговор #789 -: Февруари 08, 2011, 18:14:04 pm »
Оффф сори.Не знам как е станало , интернета беше слаб и ми казваше , че не е публикувано ... :oops:
Тъй като няма наоколо аптека ще пия днес тези , които имам , а утре ако продължават нещата ще попитам лекарите като отида за инжекции.
Благодаря.
« Отговор #790 -: Февруари 08, 2011, 18:17:26 pm »
Момичета, да ви питам нещо.
Някъде из темите бях чела, че има директен транспорт от клиниката до сградата на фонда. Утре ще ходя да пускам документи и ми се иска да съм ориентирана как да стигна до там по-бързо.
Благодаря предварително :wink:
*
« Отговор #791 -: Февруари 08, 2011, 18:27:08 pm »
Автобус 102, спирката е почти до входа на клиниката. Слизаш на третата спирка, минаваш през подлеза по диагонал от спирката и оттам са около 200-300 метра до сградата на фонда.
« Отговор #792 -: Февруари 08, 2011, 18:35:20 pm »
Автобус 102, спирката е почти до входа на клиниката. Слизаш на третата спирка, минаваш през подлеза по диагонал от спирката и оттам са около 200-300 метра до сградата на фонда.

Автобус 102 е доста нередовен. Най-удобни са тролеи 2 и 9. Наистина са от врата до врата. ФАР е на 3 спирки от клиниката.
« Последна редакция: Февруари 08, 2011, 18:40:01 pm от lemon »
« Отговор #793 -: Февруари 08, 2011, 19:45:41 pm »
Благодаря ви момичета  :wink:
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #794 -: Февруари 08, 2011, 22:38:58 pm »
Момичета, да ви питам нещо.
Някъде из темите бях чела, че има директен транспорт от клиниката до сградата на фонда. Утре ще ходя да пускам документи и ми се иска да съм ориентирана как да стигна до там по-бързо.
Благодаря предварително :wink:
Както казва Силвето от клиниката:
"С автобус за лев,с такси за два и си там за няма и 5 мин"

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #795 -: Февруари 08, 2011, 23:36:12 pm »
Здравей Зай, аз в момента съм 11 ден стимулация за инсеминация и имам 3 фоликула - един от 17 мм и два по 14 мм. В четвъртък пак съм на преглед и най-вероятно тогава ще ми бият и прегнила. От началото до сега нито веднъж не са ми казали да пускам хормони, само ми следят фоликулите. На теб само преди прегнила ли са ти изследвали естрадиола? Аз тъй като съм за първи път за инсеминация си мислех, че не се пускат хормони в този случай. Не вярвам да забравят, но сега ми стана странно като каза, че естрадиола ти е нисък. За ин витрото ме изследваха през три дни в началото, накрая даже и всеки ден, а сега нито веднъж.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*

Zai

• 955
« Отговор #796 -: Февруари 09, 2011, 10:51:55 am »
iva17, и при мен при стимулираното инсе не пускаха никакви хормони. Този цикъл е странен, затова ми пускат хормони. На 8-и ден имах цели 19мм фоликул, смятаха, че ще има ранно ову, ама не - естрадиол 85. Днес 10-и ден, пак си е 19 мм и не е мръднал. Естрадиола от днес още не е излязъл. При мен очевидно има съществена разлика в това, което се вижда на ехографа и в хормоните.

« Отговор #797 -: Февруари 09, 2011, 11:12:38 am »
Случвало ли се е на някой по време на стимулация да се разболее - аз кашлям и имам температура и какъв беше изхода от стимулацията ?
« Отговор #798 -: Февруари 09, 2011, 11:54:04 am »
Аз се разболях на един от предишните ми опити - точно като теб температура и кашлища. Веднага споделих с докторите и д-р Пресенска ми изписа антибиотик Зинат, за да може да прекъснем процеса навреме. Пих го до пункцията. За сваляне на температурата пиех Парацетамол. Опитът беше неуспешен, но не заради антибиотика.
Моят съвет е веднага да говориш с докторите.
« Отговор #799 -: Февруари 09, 2011, 14:45:59 pm »
Аз се разболях на един от предишните ми опити - точно като теб температура и кашлища. Веднага споделих с докторите и д-р Пресенска ми изписа антибиотик Зинат, за да може да прекъснем процеса навреме. Пих го до пункцията. За сваляне на температурата пиех Парацетамол. Опитът беше неуспешен, но не заради антибиотика.
Моят съвет е веднага да говориш с докторите.
Говорих с лекарите днес като отивах за поредната инжекция.И на мен ми предписаха Зинат.Преди малко пих първото хапче.За температурата също ще пия Парацетамол,а закашлицата сироп Проспан.Само не попитах , но предполагам , че може да се пият примерно Колдрекс,Тайлоли,Упсарини и такива подобни за температурата?
« Последна редакция: Февруари 09, 2011, 14:47:44 pm от evita1717 »