0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 6
« Отговор #740 -: Февруари 05, 2011, 23:19:07 pm »
Момичета, благодаря ви за отговорите. Явно ще ходя без час.
Само на регистратурата ли казвате, че сте за стимулация и сте без час или и горе при секретарките трябва да се каже?

TaiChi, не ти препоръчвам да се настройваш за започване на стимулация без да си говорила изрично за това с някой от докторите, те трябва да знаят и да са ти казали, че започваш, а това дали ще ти запишат час секретарките е друга тема, но с повече късмет и чар в крайна сметка успяваш да си запишеш час, за първи път ли ще правиш инвитро?
Щом е трябвало да си запише час , значи някой от лекарите и е казал така!Едва ли някой сам ще си решава кога да започе процедура!
Момичета, благодаря ви за отговорите. Явно ще ходя без час.
Само на регистратурата ли казвате, че сте за стимулация и сте без час или и горе при секретарките трябва да се каже?
Направо влизаш и си чакаш , така или иначе преди 12 часа едва ли ще е !Моят час за утре е в 11.25ч.Ако толкова настояват от регистратурата им обясни , че имаш уговорка с лекаря за започване на процедура , но секретарките не са ти дали час и ще си изчакаш кротко докато минат записаните момичета!Стискам палци!
дано да е така, пожелавам успех тогава! :bfp: :bfp:
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тем
« Отговор #741 -: Февруари 05, 2011, 23:31:43 pm »
anajens, в началото на януари съм била на преглед при Стаменов и той ми каза като ми дойде да си записвам час, за да почнем. Отделно, както писах и преди ми даде куп лекарства, които нямам намерение да плащам и още по-малко да изпитвам ефекта им просто така залудо.
Това ще ми е втори опит. Първият бях по дълъг протокол и там записването на часовете беше по-планирано.

evita1717, благодаря ти за бързите отговори и дано наистиа да успея да се вредя утре.
Аз също бях като теб и сега съм по къс протокол.
Ще трябва някой да ти смъкне досието при лекарите затова не е лошо ако изкокне лекар по някое време да обясниш и да имат в предвид това!
Ще се вредиш със сигурност просто трябва да си упорита и търпелива , за да изчакаш реда си!Успех в процедурата и скоро ти желая положителен тест!!!
« Отговор #742 -: Февруари 06, 2011, 15:25:49 pm »
Здарвейте,момичета.Нова съм в тази клиника и малко ми е сложна организацията.Трябва да запиша час за оперативна хистероскопия за изолиране на едната тръба.В петък(2-ри ден)звънях в клиниката и мислех,че ще ми кажат на кой ден от следващата седмица да съм там.Записаха ме и казаха,че ще ми звъннат,да не бързам да правя изследвания,защото може да не е този месец.А аз разбрах от д-р Персенска,че хистероскопийте са с предимство.Как става планирането,колко по-рано ще ми звъннат,аз съм на работа,трябва да си организирам отсъствието.
*
« Отговор #743 -: Февруари 06, 2011, 15:33:27 pm »
И аз много се надявам да е моментно състояние. по принцип работя с малки деца и те са непрекъснато болни. От септември до декември непрекъснато и аз бях с някакви хреми, кашлици и т.н. Надявам се това да се е отразило и дано се оправят нещата. А ти колко време ще трябва да го вливаш? Успех до края.
Казаха, че до 6 месец трябва да правя контрола и ако се налага-вливка.
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*
« Отговор #744 -: Февруари 06, 2011, 16:33:41 pm »
ceci75, вероятно са те записали на изчакване.
Дано имаш късмет да те вмъкнат.
Обаждай се през новата седмица пак и настоявай, ако имате уговорка с д-р Персенска прати и смс.
« Отговор #745 -: Февруари 06, 2011, 19:04:20 pm »
Моля някой запознат с реф.стойности в Малинов да ме светне в нещо.Питането ми е такова:

14 фол.- Естрадиол 62
 4 фол.- Естрадиол 85
 1 фол.- Естрадиол 88
Какво означава ?Нали по принцип за да има кач.Я трябва Е2 да е около 250.Тогава как ще се разпредели по натам този Е2 при тези стойности?Нещо явно не ми е ясно и моля за помощ.
*
« Отговор #746 -: Февруари 06, 2011, 19:10:57 pm »
Ева, аз знам, че за да има качествена яйцеклетка Е2=200

виж това, може да ти даде отговори
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=42364.0
« Последна редакция: Февруари 06, 2011, 19:26:36 pm от Тара »
« Отговор #747 -: Февруари 06, 2011, 20:12:26 pm »
Ева, аз знам, че за да има качествена яйцеклетка Е2=200

виж това, може да ти даде отговори
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=42364.0
Благодаря ти Тара!
По тази логика щом Е2=200 за качествена Я , означава ли , че при 15 фол.с Е2 62 , въпреки количеството , няма качествена Я ?Правилно ли схващам?

За колко време Е2 може да се увеличи и примерно да стане 15х200-3000 /ПРИЕМАМЕ случая , че всичките 15 Я ще са качествени - всичко е принципно !!!/

« Последна редакция: Февруари 06, 2011, 20:21:20 pm от evita1717 »
« Отговор #748 -: Февруари 06, 2011, 20:20:29 pm »
Евита ,ти кой ден си от стимуляцията? Ако си в началото още, ще се покачат ст-тите по натам, не се притеснявай ,най- вероятно ще ти се промени дозата на лекарствата и т.н.
« Отговор #749 -: Февруари 06, 2011, 20:24:52 pm »
Евита ,ти кой ден си от стимуляцията? Ако си в началото още, ще се покачат ст-тите по натам, не се притеснявай ,най- вероятно ще ти се промени дозата на лекарствата и т.н.
Аз разсъждавам в момента честно казано.
Моите стойности са различни-дай боже да заприличат на ситуацията ,за която питам , но-скоро се опитвам да "разгадая" нещата по принцип ...
На 5 ден от МЦ/т.е.3-ти от стимулацията/ колко е горе-долу стойността на Е2 или не може да се дадат стойности?
« Отговор #750 -: Февруари 06, 2011, 20:33:00 pm »
Ами за започване на стимулация Е2 трябва да не е по-високо от 50. На мен са ми отлагали опит заради високо Е2,така ,че за този ден от стимулацията не мися ,че е проблем твоето.Тези стойности от около 200 за 1 яйцеклетка трябва да са вече към края на стимулацията.
*
« Отговор #751 -: Февруари 06, 2011, 20:38:23 pm »
Ева, мила при всеки различно се покачват стойностите на хормоните.

Не се притеснявай,  та ти си още в началото на стимулацията.
Доктора ще прецени кое е най -добре за теб.

:crossfingers:
 п.п. Радост е писала с мен. Точно така естрадиола преди прегнил дава отговор колко яйчица да се очакват.
« Отговор #752 -: Февруари 06, 2011, 20:52:41 pm »
Ева, мила при всеки различно се покачват стойностите на хормоните.

Не се притеснявай,  та ти си още в началото на стимулацията.
Доктора ще прецени кое е най -добре за теб.

:crossfingers:
 п.п. Радост е писала с мен. Точно така естрадиола преди прегнил дава отговор колко яйчица да се очакват.
Благодаряви момичета - вече ми стана ясно !Ама защо тогава го изследват от сега , като има значение едва преди пункцията ... както и да е няма да ставам лекар!
Още веднъж много ви благодаря за бързите отговори!
*
« Отговор #753 -: Февруари 06, 2011, 21:10:45 pm »
Евита, изследванията на хормоните се правят, за да се види как организма отговаря на стимулацията, а и съответно, за да се регулират дозите на хормоналните лекарства.
« Отговор #754 -: Февруари 06, 2011, 21:15:12 pm »
Нали по принцип за да има кач.Я трябва Е2 да е около 250.Тогава как ще се разпредели по натам този Е2 при тези стойности?Нещо явно не ми е ясно и моля за помощ.

Е2 е по 200 за всеки фоликул с размер над 16 мм или там някъде.
« Отговор #755 -: Февруари 06, 2011, 21:32:36 pm »
Хормоналните изследвания определят предимно дозата на стимулантите и вида им.
Чак към края на стимулацията хормоните дават някаква яснота за очакваните резултати.
« Отговор #756 -: Февруари 07, 2011, 10:02:06 am »
Пак се сещам нещо , бият ми този Неупоген , а вие казахте , че трябва да се следят левкоцитите ... на мен обаче не ми е пускана ПКК , за да се види как са левкоцитите ми , а продължавам да го бия и ме хваща страх ...
« Отговор #757 -: Февруари 07, 2011, 10:03:40 am »
Пак се сещам нещо , бият ми този Неупоген , а вие казахте , че трябва да се следят левкоцитите ... на мен обаче не ми е пускана ПКК , за да се види как са левкоцитите ми , а продължавам да го бия и ме хваща страх ...

Не са ми следили левкоцити пък и не съм чела на някого да са ги следили, не чети листовката и не се страхувай. Пусни една ПКК и без това е задължителна, ако толкова те притеснява.
*
« Отговор #758 -: Февруари 07, 2011, 10:15:15 am »
Евита, след като свършат и 5-те деления на Неупогена, тогава се пуска ПКК, което е непосредствено преди пункция.
« Отговор #759 -: Февруари 07, 2011, 10:41:18 am »
Евита, след като свършат и 5-те деления на Неупогена, тогава се пуска ПКК, което е непосредствено преди пункция.
На мен ми го назначиха всеки ден , т.е. в събота бих второто деление от 0.4 до 0.3.Вчера по принцип не трябваше да ми бият , но като отидох за инжекция ми го биха /от 0.3 до 0.2/ , доколкото схванах и днес ще ми го бият /от 0.2 до 0.1/.Т.е. днес ще е последното биене от първата инжекция Неупоген.Утре съм на преглед.Имам назначени само Е2,Прогестерон и ЛХ.Днес ще ми е 5-и ден от стимулацията.
Благодаря ви за бързите отговори.Голяма съм паника съжалявам ...