0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 6
« Отговор #700 -: Февруари 04, 2011, 15:02:20 pm »
Чудех се, дали в Малинов правят ко култивиране?! Ще попитам във вторник, когато отида, но понеже съм любопитко питам и тук. :D
« Отговор #701 -: Февруари 04, 2011, 15:34:23 pm »
С пожелание на всички момичета за успешни процедури :D
КЪДИ, мисля че само в клиниката на  Щерев се прилага тази процедура.
Доколкото съм чела, този метод не давал добри резултати и затова в Малинов не го използват, дано да греша, взех нещо да се задръствам вече от информация.
luce, лично аз вече няма да правя биопсии.
Също като теб си мислих че това е проблема след първата, която не беше толкова лоша, но докторите казаха промивки, лекарство и така 4 биопсия общо.
Като четвъртата беше добра, последва опит, отрицателен резултат и петата биопсия след опита, която беше наред.
Вече не се сещам нещо което да не съм направила.
« Последна редакция: Февруари 04, 2011, 15:47:42 pm от Felindra »
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #702 -: Февруари 04, 2011, 15:55:29 pm »
Като четвъртата беше добра, последва опит, отрицателен резултат и 5 след опита, която беше наред.
Вече не се сещам нищо което да не съм направила.

И аз съм така, чудя се, ако ми предложат пак биопсия, да откажа ли  osi_10 .
Резултата декември беше 0.00 , въпреки многобройните изследвания, които направихме.

Имам 5-6 биопсии, три месеца преди опита пета биопсия беше наред, но нямало материал за първата част.
И за по-сигурно направихме още една, шеста на следващия месец, на 20 ден от цикъла и беше добра, и на 24 ден същия месец стартирахме по дълъг протокол.

Единственото нещо, за което се хващам сега е, че малко след трансфера, имах коремни спазми, може и контракции да са били, не мога да определя.

Но при положение, че биопсията месец преди това беше добра, не знам на какво може да се дължи това.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #703 -: Февруари 04, 2011, 16:07:53 pm »
Като четвъртата беше добра, последва опит, отрицателен резултат и 5 след опита, която беше наред.
Вече не се сещам нищо което да не съм направила.

И аз съм така, чудя се, ако ми предложат пак биопсия, да откажа ли  osi_10 .
Резултата декември беше 0.00 , въпреки многобройните изследвания, които направихме.

Имам 5-6 биопсии, три месеца преди опита пета биопсия беше наред, но нямало материал за първата част.
И за по-сигурно направихме още една, шеста на следващия месец, на 20 ден от цикъла и беше добра, и на 24 ден същия месец стартирахме по дълъг протокол.

Единственото нещо, за което се хващам сега е, че малко след трансфера, имах коремни спазми, може и контракции да са били, не мога да определя.

Но при положение, че биопсията месец преди това беше добра, не знам на какво може да се дължи това.

silvanchence,аз на вторият си опит плучих контракции /спазми /. Преди трансфера на ЗЕТ ми включиха система и след това . Не помня какво беше лекарството ,но ти казала ли са на лекарите за това?
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #704 -: Февруари 04, 2011, 16:14:55 pm »

silvanchence,аз на вторият си опит плучих контракции /спазми /. Преди трансфера на ЗЕТ ми включиха система и след това . Не помня какво беше лекарството ,но ти казала ли са на лекарите за това?
[/quote]

Не съм ходила все още да говоря с д-р Стаменов, но ще им кажа.

А ти правила ли си биопсия преди опита?

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #705 -: Февруари 04, 2011, 16:16:00 pm »

Не съм ходила все още да говоря с д-р Стаменов, но ще им кажа.

А ти правила ли си биопсия преди опита?
[/quote]

Да.Нищо ми нямаше .

*

silvanchence

• 1971
« Отговор #706 -: Февруари 04, 2011, 16:19:27 pm »
А какво ти обясниха, на какво може да се дължат тези спазми?Правила ли си иглотерапия?

Аз първите два пъти правих, не че толкова им вярвам, но да съм направила каквото зависи от мен, но за третия ми опит д-р Ликсов беше на конгрес и не направих.

09.04.2009 г.
« Отговор #707 -: Февруари 04, 2011, 16:22:09 pm »
А какво ти обясниха, на какво може да се дължат тези спазми?Правила ли си иглотерапия?

Аз първите два пъти правих, не че толкова им вярвам, но да съм направила каквото зависи от мен, но за третия ми опит д-р Ликсов беше на конгрес и не направих.

Нямат обяснение явно ,защото нищо не ми обясниха . Стаменов беше сигурен ,че имам проблеми и ще излезнат на биопсията ,но ... така и всичко си беше наред .
Не вярвам в тая иглотерапия и не съм правила .
« Отговор #708 -: Февруари 04, 2011, 16:38:47 pm »
Момичета помогнете ми,правих инвитро в клиника Малинов през ноември но ми трябва епикриза за процедурата казаха ми до месец ще ми я направят.Вече сме февруари но все още не е изготвена.А ми трябва до края на месеца и не съм от София,по телефона само ми казват обади се другата седмица и така целия януари.Случвало ли ви се е и ако някоя може да ми даде съвет как да постъпя?
*
« Отговор #709 -: Февруари 04, 2011, 17:28:26 pm »
мили момичета  :)

Ако знаете колко добре ви разбирам. Аз си признавам, че ми се иска резултата от биопсията да не е добър за да има причина. Сигурно и вие така сте си мислели.

Ако няма, и аз вече незнам какво друго може да се направи. Освен отново хистероскопия, но така може да продължава до незнам кога. То същото важи и за биопсиите.

Дано всички в крайна сметка постигнем заветната цел  :D 

Благодаря, че споделяте  :bighug: :bighug:

*
« Отговор #710 -: Февруари 04, 2011, 17:43:49 pm »
На мен цветната снимка ми е от 2,5г. вече, и сега
ме човърка дали да не я повторя.
Имунологията ми е добра, от генетичните излезе тромбофилия.
Казаха ми, че ако биопсията е наред, ще почваме.
СДИ теста ни е много лош, предвид лошата спермограма, сега се
изръсих пак за добавки....
« Отговор #711 -: Февруари 05, 2011, 10:01:57 am »
В понеделник ще ми бият блокажа, и дай Боже всичко да е наред, ще стартирам.
Как горе-долу протича цялата процедура, в смисъл - време? Много ли се чака и губи ли се целият ден? Миналият път помня, че ходех сутрин и давах кръв, а следобед - инжекциите, и това през ден-два...
По ирония на съдбата бях без работа 10м, ходих на какви ли не шантави интервюта и най-после миналата седмица получих предложение за хубава работа. Естествено, старта на новата работа съвпада със старта на процедурата  :?  Та мислите ли, че ще мога да ги комбинирам?

« Отговор #712 -: Февруари 05, 2011, 10:29:20 am »
В понеделник ще ми бият блокажа, и дай Боже всичко да е наред, ще стартирам.
Как горе-долу протича цялата процедура, в смисъл - време? Много ли се чака и губи ли се целият ден? Миналият път помня, че ходех сутрин и давах кръв, а следобед - инжекциите, и това през ден-два...
По ирония на съдбата бях без работа 10м, ходих на какви ли не шантави интервюта и най-после миналата седмица получих предложение за хубава работа. Естествено, старта на новата работа съвпада със старта на процедурата  :?  Та мислите ли, че ще мога да ги комбинирам?
От теб и работодателят ти зависи дали ще ги комбинираш!Знаеш , че се налага изчакване,закъснение на часовете ... , предполагам за инжекциите ще може и по-късно ,НО е много относително все пак!Успех ти желая в процедурата и дано нямаш проблеми с работодателя!
*
« Отговор #713 -: Февруари 05, 2011, 10:37:58 am »
Mileto6  на мен лично ми беше ангажиран почти целия ден,особено в дните в които трябваше да мина и преглед, а това е през ден. Чака се да дадеш кръв, после преглед, след това инжекция и той деня минал. Има вариант обаче сутрин рано като отвори лабораторията да дадеш кръв, а за инжекция да ходиш вечер. Само за прегледите е сложно, че там няма как да си избираш час, когато има свободен - тогава.
Пък в крайна сметка пробвай, не се отказвай от работата.

Момичета аз искам да попитам: Имам замразени ембриони. Договора ми обаче изтича другия месец. На кой трябва да се обадя в клиниката за да удължа срока?
« Отговор #714 -: Февруари 05, 2011, 11:27:40 am »
Благодаря evita1717,ileini!
Абе знак на съдбата ще трябва да е  8) Мъжа ми замина за два месеца и замразихме материал, работа, процедура... Доста дълго дремах пък сега всичко на тъгъдък, ха дано да е за добро!
Успех!

« Отговор #715 -: Февруари 05, 2011, 12:18:33 pm »
Естествено, старта на новата работа съвпада със старта на процедурата  :?  Та мислите ли, че ще мога да ги комбинирам?

Въпрос на организация от твоя страна е. По принцип е възможно. Сутрин даваш кръв за хормони, а после на преглед. Прегледите започват от 9:30 - просто трябва да помолиш да ти дават възможно по-ранен час, а инжекциите поне в първите дни си ги вземи за в къщи - да си ги слагаш сама. Иначе за инжекции в делничните дни може да се ходи до към 19-19:30, даже и в 20 ч. в някои от дните. Ти имаш този късмет, че още от слагането на блокажа ще си запишеш час за след колкото дни ти кажат - за старта на процедурата. И тъй като ще си една от първите тогава, няма да има кого да са записали за по-рано. Когато ти мине първия преглед и поискаш нов час за след няколко дни - най-вероятно ще има свободен отново около 9:30 ч.

Успех!
« Отговор #716 -: Февруари 05, 2011, 13:19:24 pm »
Момичета, моите NK клетки излязоха много високи-41%. Не зная още това може ли да се дължи на моментна инфекция или е трайно състояние. Има да правя някои изследвания и да се срещна с доц. Балтаджиева. Дали  това нещо може да се коригира?
« Отговор #717 -: Февруари 05, 2011, 13:36:55 pm »
Благодаря lemon , при това положение в дните на прегледи ще си откарам докъм обед, но да се надяваме, че това ще е максимум два пъти седмично. Може и събота да се падне, абе то е ясно, че ще се наложи още отсега да измисля нещо и да ги предупредя за предстоящите си отсъствия. Миналата работа я изгубих около месец след неуспешния ми опит, причината беше, че според шефовете вече имам други приоритети.
Дано да ме разберат, мисля още отсега да ги предупредя, без да конкретизирам разбира се.

*
« Отговор #718 -: Февруари 05, 2011, 13:42:25 pm »
Mileto6 , говори с някой от лекарите. Лятото започваха прегледите от 7 часа. Гледах в графика че сега има записани от 8, оттогава работи и лабораторията. Може да минаваш на прегледи в 8, после в лабораторията, а вечер за резултатите и инжекции.
*
« Отговор #719 -: Февруари 05, 2011, 13:42:58 pm »
Цитат
Публикувана от: ileini  
Вмъкни Цитат
Момичета аз искам да попитам: Имам замразени ембриони. Договора ми обаче изтича другия месец. На кой трябва да се обадя в клиниката за да удължа срока?
Обади се на секретарките, но не тези, които са за часовете - тел. 965 57 44.
Цитат
Публикувана от: maya_the_bee  
Вмъкни Цитат
Момичета, моите NK клетки излязоха много високи-41%. Не зная още това може ли да се дължи на моментна инфекция или е трайно състояние. Има да правя някои изследвания и да се срещна с доц. Балтаджиева. Дали  това нещо може да се коригира?
Да, може да се дължи на някаква инфекция. Ако си си правила имунологичните в клиниката, доц. Балтаджиева предписва терапия, която е най-отдолу на листа с изследванията. Но задължително се срещни с нея, може и други изследвания да ти препоръча.
Успех!