0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 6
« Отговор #80 -: Януари 05, 2011, 16:22:19 pm »
pop4o, не може да е спонтанен цикъл, щом има стимулация. Явно имаш предвид нещо друго. Обясни по-подробно?
И аз съм малко объркана. Надявах се някой да разпознае странната комбинация  :)
След последната пункция д-р Шефкетова ми каза да си запиша час на 3 ден на мц, за да добавим и стимулация, попитах като как да си запиша час, тя отговори за спонтанен цикъл.
Тогава изобщо не ми дойдоха други въпроси. Сега обаче предвид почивката и моя мц се зачудих дали не може да се започне по-късно, например на 4-5ден. Дали ще стигнат финансите, ако ще пускам 3-4 пъти хормони.
« Отговор #81 -: Януари 05, 2011, 19:11:50 pm »
Явно е имала предвид, че записването на час е същото, както за спонтанен цикъл. Иначе този, който ще правите, е стимулиран.
По принцип стимулации има различни, но най-често започват на 2-3 ден (късите протоколи) и само лекарят знае, какво смята да прави. Т.е. само Шефкетова може да ти каже, дали можте да започнете в по-късен ден. Опитай да се свържеш с нея и да я питаш.

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #82 -: Януари 05, 2011, 19:39:29 pm »
Попчо, когато правят съвсем лека стимулация, колкото за 2-3 Я пак го наричат Спонтанен цикъл. Стискам ти палци!
« Отговор #83 -: Януари 05, 2011, 19:53:40 pm »
когато правят съвсем лека стимулация, колкото за 2-3 Я пак го наричат Спонтанен цикъл.

Хм... тогава не се ли води "лимитиран"? Каквато и стимулация да има, вече не е спонтанен... но пък може би не и издиряват толкова на терминологията, когато си говорят с нас :)

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
« Отговор #84 -: Януари 05, 2011, 21:13:47 pm »
Аз да споделя какво направих днес.Послушах ви и си изпратих болничният с куриерска фирма и утре ще е там.Надявам се да има кой да го приеме,че много ме тормози това дали ще работят от 6 или от 10.01.
Предстои ми втори цикъл след хистерото и отново ми закъснява.Предният месец 3 дни и сега май ще са отново 3 дни.Това дали означава , че лигавицата ми не се възтановява добре  :(?Естествено и часът за 13.01.ще трябва да променям,че ме викат на 09 или 10 ден ...Пък дали ще се вредя отново в този месец ?!?Пфууу голям съм карък , нямам думи!
*
« Отговор #85 -: Януари 05, 2011, 21:18:52 pm »
когато правят съвсем лека стимулация, колкото за 2-3 Я пак го наричат Спонтанен цикъл.

Хм... тогава не се ли води "лимитиран"? Каквато и стимулация да има, вече не е спонтанен... но пък може би не и издиряват толкова на терминологията, когато си говорят с нас :)

в Щеревата на такъв опит му казваха на "спонтанен" цикъл.Имах инжекциина 3,5,7,9ти ден по една съвсем малка доза
« Отговор #86 -: Януари 05, 2011, 22:23:04 pm »
Момичета, а като се прави такъв леко стимулиран цикъл, колко долу горе излиза като цена? Някъде бях чела, че инвитрото на ЕЦ излиза около 1000лв. Иска ми се да зная, защото ако втория ни опит не стане, искам да опитаме на ЕЦ.
*
« Отговор #87 -: Януари 05, 2011, 22:28:14 pm »
офффф,аз не помня.Цените на самата процедура май е 1000,1и нещо,обаче инжекциите не помня колко струват.
« Отговор #88 -: Януари 05, 2011, 23:57:33 pm »
Evita1717, а ти защо трябва да отидеш на 9 - 10 ден?!? И аз съм втори цикъл след хистеро и ми казаха по същия начин... Ще правим ендометриална биопсия. Все още не съм си записала час. Доколкото разбрах имало свободни часове оставени точно заради ендометр. биопсии.

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
« Отговор #89 -: Януари 06, 2011, 08:32:14 am »
Момичета някъде бях чела ,че SDI тест се прави само в неделя ,но не съм сигурна чудя се дали трябва пак да пътуваме няколко пъти или ако се обадя предварително ще може с едно отиване да свършим всичко.
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #90 -: Януари 06, 2011, 09:01:46 am »
Момичета някъде бях чела ,че SDI тест се прави само в неделя ,но не съм сигурна чудя се дали трябва пак да пътуваме няколко пъти или ако се обадя предварително ще може с едно отиване да свършим всичко.

Даваш материала в който и да е ден, те го съхраняват и в неделя пускат СДИ тестовете. Може с едно ходене.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #91 -: Януари 06, 2011, 10:10:13 am »
И аз се чудя какво да предложа на доктора  :? .Трябва първо да видя те какво ще предложат след неуспешния ми опит през декември.

Та кажете, моля ви на съвсем естествен цикъл към 1000 лева ли излиза.

Ако е с лека стимулация, колко излиза?Да знам, че зависи от лекарствата, но ако излиза към 3000 лева примерно, то си е доста скъпо?По колко яйцеклетки излизат?
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #92 -: Януари 06, 2011, 10:26:33 am »
Та кажете, моля ви на съвсем естествен цикъл към 1000 лева ли излиза.
Да, 350лв пункция, 600 трансфер. Един прегнил, пкк, и хормони веднъж или 2 пъти по 36лв.
*

mira_mimi

• 1375
« Отговор #93 -: Януари 06, 2011, 10:31:13 am »
Силванче, 950 лв. са пункция и ЕТ. Плащаш отделно хормони, ПКК, прегнил, ако има лека стимулация и нея от типа на тези за инсе (имам стимулирано инсе с Меногон, лекарствата бяха 240 лв.)
« Отговор #94 -: Януари 06, 2011, 10:31:39 am »
Аз, също се двоумях дали да правя на ЕЦ процедура или направо ICSI, и д-р Персенска ми каза ,че цената на ЕЦ е около 1 000 лв., а на ICSI около 3 500 лв.
« Отговор #95 -: Януари 06, 2011, 10:36:33 am »
silvanchence , аз правих ноември месец на ЕЦ в Надежда и съм много доволна.
Следях си фоликула в Кюстендил, защото ми беше за първи път, отидох на 7 ден, когато фоликула беше достигнал 14мм(така ми беше казала Шевкетова),даже имаше още един фоликул, пуснахме веднъж хормони-50лв, кръвна картина-около 20лв, след два дена пункция-350 лв, трансфер-пише 600лв,чувала съм и 450лв, незнам, защото не правихме.Ембриона стана хубав, но решихме да замразяваме и да съберем 3, пък и в момента провеждах терапия за НК клетки, която не беше приключила.
Излиза около 900лв, ако имаш лека стимулация ще е с още примерно 200-300лв отгоре.
Очарована съм от тази клиника как за нищо излишно не взимат пари!
Дано съм била полезна!
« Отговор #96 -: Януари 06, 2011, 10:42:06 am »
Да, забравих Прегнил-30лв, значи около 1000лв.
*

mira_mimi

• 1375
« Отговор #97 -: Януари 06, 2011, 10:45:19 am »
velichkaz, доколкото аз знам 450 струва ЗЕТ.

Аз, също се двоумях дали да правя на ЕЦ процедура или направо ICSI, и д-р Персенска ми каза ,че цената на ЕЦ е около 1 000 лв., а на ICSI около 3 500 лв.
8O досега съм правила 1 ин витро и 2 ИКСИ на ЕЦ и цената винаги е била една и съща - 950 лв. + допълнителните (хормони, ПКК, Овитрел...)
« Отговор #98 -: Януари 06, 2011, 11:00:10 am »
Благодаря за разяснението,а ако се комбинират замразен трансфер + естествен цикъл,тоест един пресен ембрион+ замразени,каква ще ецената? Предварително благодаря!
*
« Отговор #99 -: Януари 06, 2011, 11:16:23 am »
в Малинов не можах да се доредя до естествен цикъл,но и аз знам за същата цена.Това,което ме очарова е,че на различни етапи от процедурата ако нещо не е както трябва и док реши да прекрати не се плаща.Примерно ако до пункция всичко е наред и се извадят зрели яйцеклетки,плащате пункцията,но ако няма яйцеклетки няма да ви вземат пари...Ако пък не се оплодят по някаква причина също сте до там и няма да плащате трансфер... Това ми го беше казал лично док,като се интересувах на естествен колко
излиза дали да правим опити докато чакаме фонда