0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 6
« Отговор #940 -: Февруари 18, 2011, 10:07:21 am »
Цитат
Защо се пие Медрол , от вчера и него ми включи , но не знам защо е ?

Кортикостероид, с цел да помогне на организма да приеме ембриона.
« Отговор #941 -: Февруари 18, 2011, 10:11:25 am »
Момичета искам да попитам ,може ли да се пътува веднага след трансфер или трябва да се изчака ?
« Отговор #942 -: Февруари 18, 2011, 10:13:32 am »
mgstra, честито!
Много късмет на всички в процедура!
*
« Отговор #943 -: Февруари 18, 2011, 10:56:07 am »
Цитат
Момичета искам да попитам ,може ли да се пътува веднага след трансфер или трябва да се изчака ?
Валерия , ако имаш възможност, отложи пътуването с 1-2 дни след трансфера.

« Отговор #944 -: Февруари 18, 2011, 11:17:29 am »
Евитал кофеинът предизвиква маточни контракции /така бях чела някъде/ и превъзбуда, които определено не са желани. Колкото до медрола, ако всичко е ок ще го пиеш до трети месец, напоследък Стаменов го изписва често. Поразрови във форума има много инфо за медрола.
*
« Отговор #945 -: Февруари 18, 2011, 11:26:50 am »
Момичета днес на 10-ти ден си пуснах кръвен тест и той е 0  :(. Доктора каза за отида на 22-ри, че днес е рано. Според вас има ли надежда след тази тлъста нула.
« Отговор #946 -: Февруари 18, 2011, 11:34:48 am »
Цитат
Валерия , ако имаш възможност, отложи пътуването с 1-2 дни след трансфера.
Аз не го отложих.Лекарите не са ми кадвали такова нещо ... това явно е част от предпазните мерки?
« Отговор #947 -: Февруари 18, 2011, 11:56:10 am »
Евита, без кафенце и кола. Така си е редно при бременните :wink:. Но аз съм си позволявала по 1/2 чашка (иначе пия по 3-4), защото кръвното ми се срутва. Човек не може отведнъж да смени напълно режима си.
Предполагам, че от една фантичка или спрайт няма нищо да ти стане. В тях няма кофеин, а газираното май не пречи. Малко парченце шоколад не е проблем, стига да не омиташ по 2 блокчета :D  Прекаленото лишаване и то не е добро, защото само ти носи стрес и напрежение, а стресът е по-вреден от шоколада и кафето.
Хайде, :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: , ще чакаме хубави новини!  :D

Зависи от разстоянието и комфорта на пътуването. За много дълъг път препоръчват да се пътува на следващия ден. Ако са стотина-двеста километра магистрала, може да тръгнеш и същия ден.
Пътувала съм веднага след трансферите. Кратка почивка в кафето и.. хайде :) Не беше проблем, имплантираха се дори и двете (при мен проблемите идват после).

zuzana, раничко е 10 ден. Нищо не се знае още, не бързай да се тревожиш. Въоръжи се с търпение и изчакай няколко дни.

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
« Отговор #948 -: Февруари 18, 2011, 12:05:35 pm »
Всъщност, Ева, нали на 7-ми ден се излюпва ембриона, и след това започва
имплантация, която пък може да трае 5 до 7 дни.
Сигурно за това са ти казали фраксито от понеделник, превантивно,  :ask:...така си разсъждавам...
« Отговор #949 -: Февруари 18, 2011, 12:21:23 pm »
Всъщност, Ева, нали на 7-ми ден се излюпва ембриона, и след това започва
имплантация, която пък може да трае 5 до 7 дни.
Сигурно за това са ти казали фраксито от понеделник, превантивно,  :ask:...така си разсъждавам...
Има логика.Трансфер,после ембриона ако ще се появява в матката ще е на 7-и ден , ха това не го знаех.Всъщност има ли вариант да не се излюпи?Много ти благодаря.
Всъщност от излюпването до имплантация минават до 7 дни , това беше много интересно!
« Отговор #950 -: Февруари 18, 2011, 12:33:00 pm »
Момичета да питам вас преди да звънна в събота правят ли спермограми и резултата за деня ли ще е готов
*
« Отговор #951 -: Февруари 18, 2011, 12:39:09 pm »
Момичета, ето ви интересно четиво - какво се случва след ЕТ:
http://www.ivf.no-meat.org/infertility/after_et/
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #952 -: Февруари 18, 2011, 12:48:38 pm »
tan4i4, да правят спермогарми в събота, резултатът е готов за около 2 часа.

А относно фраксипирана сега след инсеминация ми го изписаха пак заедно с дуфастон и ми казаха да ги почна от следващия ден. Преди това на посления ми ЗЕТ фраксипирана ми казаха да го почна на някой си ден (5 ден май), не на следващия. Така че явно е различно и някаква друга е логиката.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #953 -: Февруари 18, 2011, 13:16:15 pm »
Zdraveite momi4eta iskam da vi popitam da mi kagete ne6to pove4e za tova lepilo deto go slagat edin den predi transfera.Izviniavaite za latinizata no giveia v italia i niama kiriliza na kompiutara
« Отговор #954 -: Февруари 18, 2011, 20:57:03 pm »
Момичета , може ли да си боядисам косата или не е разрешено след трансфер ? :oops:
« Отговор #955 -: Февруари 18, 2011, 21:20:43 pm »
Евита, поне до теста не мисли за боядисване, лакове и въобще неща, които не се препоръчват на бременни. После - ако ти разреши наблюдаващият те лекар. Дано ти забранят за следващите 9 месеца!
« Отговор #956 -: Февруари 18, 2011, 21:23:34 pm »
Евита, поне до теста не мисли за боядисване, лакове и въобще неща, които не се препоръчват на бременни. После - ако ти разреши наблюдаващият те лекар. Дано ти забранят за следващите 9 месеца!

нима пречи това?
до сега не знаех ,че примерно боята за коса и лаковете пречат?
*
« Отговор #957 -: Февруари 18, 2011, 21:36:57 pm »
Боядисването, лакирането, гримирането и изобщо козметичните процедури по никакъв начин не пречат на бременността. Същото важи и за времето след ЕТ.
Единствените ограничения са за кофеинови напитки, горещи душове, сауни и физическо натоварване.
Във форума има достатъчно теми за начина на живот след ембрио трансфер. Прочетете ги, ще са ви от полза.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=1990.140
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=11445.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=25885.0
« Последна редакция: Февруари 18, 2011, 21:44:33 pm от Мецани »
« Отговор #958 -: Февруари 18, 2011, 22:53:20 pm »
Мецани, благодаря за търпението, с което обясняваш :youwoman:.... трябва и аз да се науча, засега се само се въздържам от цинични отговори, което пак е нещо :D
« Отговор #959 -: Февруари 19, 2011, 08:04:14 am »
Момичета, лакът за нокти и лакочистителят са отровни, следователно не се препоръчват при бременност.
За боята за коса не съм съвсем сигурна, но не пречи да се изчака с нея.
Кремове, гримове - естествено, че може.
Но всеки сам си решава.