0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 6
« Отговор #60 -: Януари 04, 2011, 11:50:49 am »
Момичета,само да ви посъветвам от опит...звънкайте и вие,че при мен миналата година преди първото хистеро ми се случи много неприятна случка.Бях планирана със сигурност за дата 25ти.Имах поставена блокираща инжекция и доктора държеше операцията да се направи в началото на блокажа,защото имаше вероятност операцията да се повтори.
  На 24ти се обадих да попитам трябва ли да махам лака и да режа ноктите къси и отсреща ми се развикаха,че аз изобщо не съм била за следващия ден за операция.Някой си беше решил,че съм на изчакване...стана голяма разправия...
*
« Отговор #61 -: Януари 04, 2011, 11:55:23 am »
Дидон, много неприятно се е получило!!! Това че изследванията могат да се направят там на място за един ден е много добре. На предишната си лапароскопия доктора ми беше дал едно листче с изследвания, които да направя през здравната каса, но тогава операцията беше в Майчин дом...за жалост не пазя листчето и не помня!!!Благодаря за отговорите!
*
« Отговор #62 -: Януари 04, 2011, 11:57:37 am »
Момичета, предстои ми хистеро и лапароскопия комбинирано на 25.01.2011, предполагам трябва да направя някои изследвания кога и кой трябва да ми каже какви. Дали след 10-ти да се обадя да питам и кой да питам според вас.Моля споделете, който е минал през това. Благодаря!
И на мен ми предстои същата операция - хистеро и лапароскопия ден преди теб, на 24 януари, и жената, която ми записа час каза, че ще ни прозвъни седмица преди операцията, за да провери дали датата ще съвпадне с чистите ни дни след цикъл и ми спомена, че ще ми трябва снимка на бял дроб и сърце, пълна кръвна картина, време на съсирване и на кървене и биохимия. Така, че не се притеснявай, предполагам, ще ти звънне седмица по-рано, за да провери дали операцията ти остава на тази дата и ще ти каже какви изследвания да направиш. Ако не звънне, пробвай ти. Успех!   
Авина, ще си стискаме палци взаимно.. :wink: Може и да се засечем за малко! Благодаря ти за инфото!
*
« Отговор #63 -: Януари 04, 2011, 13:18:14 pm »
DariD, сигурно ще се засечем из клиниката, тъкмо ще ти кажа как е минало при мен, за да не се страхуваш допълнително:))) Силно се надявам да не се повтори същата ситуация като при Дидон. Ако не ми звъннат до 17-18 януари, ще звънна аз, за да проверя какво става. Относно изследванията - аз също знам, че могат да се направят в клиниката, но там няма да можеш да минеш с талонче по здравна каса и ще трябва всичко да си платиш, а сигурно ще излязат поне 50-60 лв. А ако ги направиш в някоя поликлиника няма да платиш почти нищо. Аз лично ще ги правя в клиника "Вита", където имам безплатен абонамент от работата. Хайде лек ден и до скоро! 

*
« Отговор #64 -: Януари 04, 2011, 14:07:17 pm »
Момичета, преди известно време писах, но сега пак ще го направя, защото и аз бях в същата ситуация с часовете за хистероскопия. В деня, в който вече имате цикъл, веднага се обадете в клиниката, за да ви потвърдят часа, не чакайте те да ви звънят. В противен случай наистина рискувате да ви кажат, че сте на изчакване. Така аз загубих няколко месеца. Дано съм ви била полезна. Успех!

*
« Отговор #65 -: Януари 04, 2011, 14:44:23 pm »
Avina радвам се че има с кой да споделя вълненията си около предстоящите операции.  :wink:
Аз също се опитвам да запиша час от октомври месец и този път ме увериха, че съм записана и е сигурно стига цикъла да не ми изиграе някой мръсен номер.
Дано този месец успея  :balk_81:, за да стигна най-накрая до така чаканото и мечтано ин витро!!! 

« Отговор #66 -: Януари 04, 2011, 16:33:21 pm »
Правих лапаро с хистероскопия едновременно. Обадиха ми се в събота, а операцията ми беше за вторник сутринта, т.е.3 дни по-рано. Питаха ме за цикъла, дали е в съответните дни -5-10 ден и да ми кажат пак за изследванията. Те са тези, които са описани по-горе.Могат да се направят 1 седмица по-рано, но не повече.
Не носете много багаж, че няма да го ползвате :). Достатъчни са едни чехли и четка за зъби.

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
« Отговор #67 -: Януари 04, 2011, 18:59:51 pm »
КЪДИ, и на мен след ИКСИ-то втория МЦ ми закъсня около 50 дена. Тогава д-р Персенска ми назначи Дуфастон. Май пак беше 10 дена по 2. Изпих го и ми дойде около 2-3 дни след това.
Малко се успокоих като ми казвате, че и при вас идва МЦ, въпреки Дуфастона. Много исках сега да направя имунологичните изследвания, но явно ще трябва да почакам малко. Казаха ми, че трябва да ги направя през втората половина на цикъла.
*
« Отговор #68 -: Януари 04, 2011, 19:36:45 pm »
не съм съвсем сигурна,но принципно Дуфастона според това,което са ми казвали докторите,не е за да пропуснете цикъла ,а да добави хормона,който не е достатъчен в лутеалната фаза.Имам предвид,че ако не е настъпила бременност, би трябвало да си дойде цикъла около 14 дни след овуто
« Отговор #69 -: Януари 05, 2011, 10:32:09 am »
Момичета здравейте !
Имам следният проблем.Току що ми връщат болничният лист издаден от клиниката във връзка с извършената хистероскопия.Като основание е написано , че "диагнозата не съответства на диагнозата по МКБ"
Интересува ме дали има някой на когото да звънна в Малинов сега , за да отстранят проблема , тъй като имам срок , иначе болничният ми изгаря ???
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #70 -: Януари 05, 2011, 10:43:39 am »
Записвам се и аз. Пожелавам на всички нас 2011 година да сбъдне мечтите ни :)
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #71 -: Януари 05, 2011, 10:56:02 am »
Момичета здравейте !
Имам следният проблем.Току що ми връщат болничният лист издаден от клиниката във връзка с извършената хистероскопия.Като основание е написано , че "диагнозата не съответства на диагнозата по МКБ"
Интересува ме дали има някой на когото да звънна в Малинов сега , за да отстранят проблема , тъй като имам срок , иначе болничният ми изгаря ???
Утре вече ще работят поне секретарките. Обади се и ги предупреди, че ще изпратиш болничния с куриер. За всеки случай се обади и на секретарките, които обработват файловете, мисля че те пишат болничните.
« Отговор #72 -: Януари 05, 2011, 10:58:45 am »
Момичета здравейте !
Утре вече ще работят поне секретарките. Обади се и ги предупреди, че ще изпратиш болничния с куриер. За всеки случай се обади и на секретарките, които обработват файловете, мисля че те пишат болничните.
Благодаря Мира-мими!
А може ли телефон на секретарките , че имам почти всичките , но точно на тях не ...

Утре сигурно ли е че ще има някой в клиниката , защото ако е така може още днес да пусна болничният към тях, стига да знам, че има кой да го получи там  ?
Някой знае ли какво означава N97 ?
« Последна редакция: Януари 05, 2011, 11:00:42 am от evita1717 »
« Отговор #73 -: Януари 05, 2011, 11:36:19 am »
И аз имах грешка в болничния и ходих на 28-ми, защото само секретарките при които са досиетата можеха да нанасят корекции.
 Пусни го с куриер с фиксиран час на получаване, за да си сигурна, че е пристигнал.
« Отговор #74 -: Януари 05, 2011, 11:39:45 am »
А може ли телефон на секретарките , че имам почти всичките , но точно на тях не ...

На първата страница на темата. А другите телефони са в старите теми.
*
« Отговор #75 -: Януари 05, 2011, 11:44:27 am »
Момичета здравейте !
Благодаря Мира-мими!

Утре сигурно ли е че ще има някой в клиниката , защото ако е така може още днес да пусна болничният към тях, стига да знам, че има кой да го получи там  ?
http://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/%D0%BC%D0%BA%D0%B1-n97-3/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0
« Отговор #76 -: Януари 05, 2011, 13:12:45 pm »
Момичета здравейте !
Благодаря Мира-мими!

http://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/%D0%BC%D0%BA%D0%B1-n97-3/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0
Благодаря на всички за отговорите.
Като текст на диагнозата пише обаче Полип на ендометрума,Хистероскопия.Сигурно е трябвало да пише друго ...
Ще ги пусна да пристигнат утре и дано имам късмет и има някой на работа в клиниката!
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #77 -: Януари 05, 2011, 13:51:45 pm »
Здравейте,

Докато чакам фонда, ми се иска да направя още едно инсе.

Д-р Персенска ми беше казала да си запиша час на 7-8 ден за инвитро на естествен цикъл и се чудя дали важат същите дни за записване на час и за инсе? (при предишното инсе ми следиха целия предишен цикъл и не съм ходила да ме гледат за задържани фоликули).

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #78 -: Януари 05, 2011, 14:28:23 pm »
Здравейте,

Докато чакам фонда, ми се иска да направя още едно инсе.

Д-р Персенска ми беше казала да си запиша час на 7-8 ден за инвитро на естествен цикъл и се чудя дали важат същите дни за записване на час и за инсе? (при предишното инсе ми следиха целия предишен цикъл и не съм ходила да ме гледат за задържани фоликули).
Ако ще е без стимулация 7-8 ден е добре.

Аз искам да попитам за инвитро на спонтанен цикъл, но със стимулация. Някой правил ли е? На кой ден беше първия преглед? Колко пъти се наложи да пускате хормони? И сумата която платихте дали беше по-различна като без стимулация?
« Отговор #79 -: Януари 05, 2011, 16:05:57 pm »
pop4o, не може да е спонтанен цикъл, щом има стимулация. Явно имаш предвид нещо друго. Обясни по-подробно?

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.