Мише будила съм я и аз в истерия, не сме имали проблеми, но човек винаги трябва да има едно на ум. Дано Калина е решила днес да се наспи
И аз към болничките, все едно ме е ударил товарния влак. едвам движа. Гледам да не се бутам при детето много, но тя все ми е на главата.
Ние си имаме други проблеми. Колата ми отиде за основен ремонт на двигателя. Опитват се да ме убедят, че е прегрявана, но тази кола 3 години карам лично и само аз и няма как да стане този номер. Трябваше да е готова за 2 дни, вече седмица ми я държат. А аз зависима и без кола съм като болна. То затова се и разболях сигурно.
Направо тази седмица .. а и финансово този ремонт просто ни довърши. Сега така хубавичко ще почнем годинката без парички, та сигурно ако още нещо се случи и със заем. Здраве да е казвам аз и здрави нерви.
С това да се разминем.
А на темата с градината, категорично съм против седенето на дете в къщи. Боледуването е период и спасението е детето да придобие само имунитет. При всички деца е различно. Държането в инкубатор и отлагането на тази част според мен не е решение. Съжалявам, че го казвам, но с бабите се затъпява. Лично и основно аз съм доволна от градината и персонала, въпреки проблемите които имахме. Повечето са предимствата и за нищо на света не бих си оставила детето да си седи в къщи и да бездейства. Песнички, стихотворения, танци, английски, театър, дори проблемите с които детето се блъсква всеки божи дем помагат за развитието му. Свидетел съм на доста неща. Една наша роднина пусна детето си чак 1 клас. Резултата: почти през цялата година боледуваше. Изостана. Не е правилно това. Другата ми приятелка по настояване на свекърва и и от там разбира се на мъжа и, остави дъщеря си да повтаря 4 група в градината, за да тръгне на училище от 7 години. Ми ужас. Тя вече беше минала матеряла и не и беше интересно изобщо. Научи се да мързелува. После имаха сериозно проблеми докато влязат в ритъм.
Райса, винаги казвам, не липсата на вълнен пуловер и 3 ката грейки разболяват детето, вирусите го разболяват. Многото навличане също. Не може някой да му тече носа и да го целува и да ми обясява колко леко е облечено и че на следващия ден ще е болно. Ми ще е болно, как няма да е болно, но не липсата на вълнени дрехи са го разболяли. А и не можем да избягаме от всички вируси, те са навсякъде. Номера е да го калим малко това дете, за да не се разболява. Всеки си намира начина или просто идва момент в който детето вече е по устойчиво. Съжалявам, че го казвам, линчувайте ме, обаче за мен си е точно така. Виждам, че децата ви много боледуват. И ние имахме такъв период. Изпихме 15 Аб за 3-4 месеца. Знам, че няма нищо по лошо от това, да гледаш как на детето ти не му е добре, но с 39 температура АБ, Ефералган и хексалгин сме се качвали на Витоша с шейната. Отлагането на проблема във времето не го решава...рано или късно нещата пак застават в изходна позиция.