Много сложна тема, дали да ходи на ДГ, дали да го гледа баба, дали да го гледа мама или гледачка и т.н. Според мен в 80% от случаите си зависи наистина от детето. Аз моя избор съм го направила след доста мислене и безсънни нощи, разбира се. Деси ходи на ДГ, отразява й се повече от добре, НО ето пак е въпрос на късмет и това да попаднеш на добри учителки, както съм казвала не веднъж нашите са направо перфектни. Детето ми е много социално и си мисля, че и в къщи да се гледа пак нямаше да има проблем, защото си намира приятелче за игра 5 мин. след като съм я завела на детската площадка. Никога не е бутнала, ударила или нагрубила дете, дава си нещата повече от нормалното дори, а вече 2 г. ходи на ДГ
Нооо, Елена, тя е друго нещо. Почти 2 г. се гледаме с нея двечките, ами какво да ви кажа, няма дете на нейната възраст в градинката, което да не е поне веднъж бутнато или ударено от нея, дърпа играчки, кара се, сърди се..., а ги гледам и възпитам по един и същи начин. Бие и скубе сестра си, дърпа й играчките, тръшка се...
Обмисляла съм и другите варианти, бабите не искам да ми гледат децата, по една или друга причина, защото имам няколко примера пред себе си какво се получава. Гледачките са ок, но отново опираме до въпроса на каква ще попаднеш. Много е сложно момичета и никога не казвайте никога, защото когато децата са на по 3-4м. още, нещата са съвсем различни, "морето ни е до колене", както се казва, така че всяко нещо с времето си, важното е да си познаваме децата и да се водим по тях. Това е нашата задача, да се научим да си познаваме децата
А не ми се мисли като влязат в пубертета ...