Не защитавам организацията в клиника Малинов - абсолютно съм съгласна, че има какво да се желае. Само ще кажа, че съм минала през трите "топ клиники" в София.
В "Щерев" организацията като че ли беше най-добре, не че не съм имала и там забавни случки (посред зима да трябва да обикалям квартала за банкомат, защото нямало как да ми вземат 60 от 120-те лева през пос терминал, например). Чакала съм за преглед максимум 2 часа. Имам 3 инсеминации и 4 опита ин-витро (завършени) + още някои започнати, но прекъснати по ред причини. Без успех.
При Владимиров - по-зле, ако питате мен, никъде не е било. За единствения ми опит там ми се случи всичко: трудности с получаване на резултати от изследвания, надписване на сметка за ин-витрото с 1500 лв., спор между сестрите коя да ми свали абоката, трудности с взимането на документацията, когато приключих, невъзможност да говоря с лекаря по време на стимулацията... Плюс: чакала съм за преглед максимум 2 часа - 2 часа и нещо, имаше някакъв ред при прегледите - първични, стимулации и т.н.
В "Малинов" - огромен проблем с чакането, за цветна снимка чаках 4 часа, защото държах да я направи д-р Стаменов и това не беше единствен случай. Проблем със започването на последния ми опит - сестри и секретарки ме разкарваха като луда нагоре-надолу, дори ме излъгаха, че докторът си е тръгнал. Проблеми със записването на часове - за лапароскопия и хистероскопия, за преглед, за започване на опит... за всичко. Изискваха се здрави нерви и настоятелност, но вече знаех през какво съм минала и това не ме ядосваше толкова. Преследвах упорито целта си дори с цената на нахалство. Единственият ми завършен опит в тази клиника спи до мен в момента.
Иначе има момичета, които са се преместили и са успели другаде. Има дори пациенти, които са били доста разочаровани. Както всеки друг и д-р Стаменов е човек и вероятно допуска грешки. За мен той беше правилният избор! Успех, каквото и да решиш! Вярвам, че имаш път назад, ако не се получат нещата другаде.