За Бъдни вечер:
1. Пита
2. Сърми и сухи чушки с ориз
3. Варена тиква
4. Печени ябълки
5. Щрудел
6. Картофена салата с праз
7. Салата домати и краставици
8. Плодове - в една фруктиера слагам ябълки, мандарини, портокали, банан, орехи, лук, чесън
9. Ошаф или компот, май компота ще надделее, че никой не тачи ошафа.
10. Запечен фасул
11. Не знам ще допълня с нещо, колкото за традицията или с кисело зеле трушия, или мед ще видя.
Коледа:
Аз правя една моя си капама. Вия сърми и сухи чушки. От месните - пържоли/тая година ще сложа и свинско и тележко/, бутчета пилешки, наденица, кърначе. В глиенн гювеч, а моя не е хич малък най-отдолу нареждам лозови листа и започвам да редя сърми, месо, чушки докато свърши продукцията. Наливам чаша вино и слагам гювеча отстрани на печката за 5-6 часа. Преди запечатвах капака с тесто, сега не.