Мише мерси за рецептата, много идейно, ще се възползвам
Само да питам дали може без стафидите, че моичкия яде почти всичко, ама баш на стафиди се муси.
Иначе запечен боб на фурна, аз правя по начина по който писах и за боба-яхния по-горе. Разликите, когато го пека са:
предварително го сварявам, но да е лееко твърд /да му трябват поне 30-40 мин. още за да стане напълно готов/
слагам повече доматено пюре на боба, когато ще го пека
После го пека в керамична тава /ако имаш такава/. Ако нямаш - ползвай стандартна хромникелова, или емайлирана, но не и с тефлоново покритие! В последния вид, не мога да ти обясня по каква причина, ама става кофти боба.
Та като го сложиш за печене, първо покриваш тавата с фолио, за да може да се досвари боба. Като поври малко, махаш фолиото и запичаш докато водата се изпари. В последна фаза е добре да си намалиш фурната, за да не загори отгоре.
П.П.За вида боб, който ползваш за печене, бих ти препоръчала гигантския боб на "Крина" /различен е от този за салати/. И по-дребния става за печене, но когато е от едрия е по-вкусно поне според мен.