Аз имам такова "чудо" на китайското производство от първия модел, който е без деляща се глава (тяло) за детайлно почистване, а моя приятелка има от сегашния модел (червения) с деляща се глава. Нито аз, нито тя сме доволни. Както е писала Кроки, оставя мокри следи, не следи, ами направо пътеки от мокротия, дето като ти стъпят дечицата най- малкото зло ще е мокрите им чорапки. Аз моя Моп го давах за ремонт 2 пъти..... Без да си почистила предварително с прахосмукачка не става за ползване- така ще ти замаже и разнесе на парченца прахоляка от пода, че ще съжаляваш защо не си чистила по стария начин. Голям недостатък е и това, че не можеш да разтвориш в резервоара му препарат за паркет или друга повърхност. Спирам да го оплювам този уред, защото аз моя си го ползвам, ама не щото съм доволна от него, а щото "Пени се, не пени- ке те ям". За мен ръчните стирки и мопове вършат много по- добра работа предвид изброените недостатъци на Стийм моп-а.
Мини, конкретно за тези иглички от елхата, както и за други дребни боклучета ( в моя случай за постоянните боклуци около камината) имам от малките мобилни прахосмукачки с батерии 12 волта.