0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Миришеща пералня
« -: Декември 13, 2010, 12:11:01 pm »
На някой случвало ли се е и как се е справил. Приемам всякакви съвети. Пуснах празна пералня с прах за бяло на 95 градуса два пъти. Купих препарат, който уж почиства. И пак ми мирише пущината. По едно време реших, че си внушавам, ама не е така.

*
Re: Миришеща пералня
« Отговор #1 -: Декември 13, 2010, 13:24:35 pm »
Мда, имах същия проблем. Белина не препоръчват да се слага и аз дълго избягвах да слагам, но накрая и това направих. Сякаш нямам проблем вече с това.
Сега веднъж два пъти в месеца я пускам с прах за бяло пране на 90 градуса.
Проблемът се получава от течните препарати, в които няма избелители, който трепят и гадинките, освен че избелват. Също, една от възможните причини е и прането на ниски градуси.
*
« Отговор #2 -: Декември 13, 2010, 14:26:20 pm »
и аз имах този проблем дълго време, откак започнах да ползвам течен препарат всъщност. сега редувам течен с прах и миризмата изчезна. но не стана от раз. колкото и да почиствах натрупванията от отделението за прах, тя все си миришеше (освен котлен камък, там се появи и една кофти чернилка като плесен, макар сравнително често да почиствах отделението за праха). "изпрах" няколко пъти пералнята с ЛОК. но се убедих, че миризмата изчезва когато се върнах към праха.
*
« Отговор #3 -: Декември 13, 2010, 14:49:31 pm »
Започнах да пера с прах. И аз дълго време перях с течни препарати и наистина от там тръгна проблема. С белина също пуснах. Сега след пране не мирише, но ако стои ден или два без да съм прала, струва ми се, че пак мирише. Омекотителите също правят голяма гадория в барабана.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #4 -: Декември 13, 2010, 15:24:30 pm »
На запад не слагат течен препарат в отделенията за прах на пудра, а в чашки и в барабана
може би от там идва проблема  :(
Аз от 4 години за детето ползвам течен, от една и за нас само течен препарат, но го слагам при дрехите в барабана /например на Персил това е отгоре балонестото/
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #5 -: Декември 13, 2010, 15:38:20 pm »
и аз слагам течния препарат в барабана директно. мисля че проблемът идва оттам, че водата минава при всяко пране през отделението за праха, но тъй като там няма прах, а водата в БГ очевидно не е от най- чистите, се натрупват замърсявания и започва да мирише. поне аз така си обяснявам нещата.
*
« Отговор #6 -: Декември 13, 2010, 15:57:28 pm »
Е така де, Мини, и аз само в чашките слагам течния препарат. При нас в София си мисля, че и меката вода има пръст в тая работа, освен течните препарати. Аз изцяло бях пренебрегнала праховете. Сега се завърнах към тях.
*
« Отговор #7 -: Декември 13, 2010, 15:59:29 pm »
и нашата пералня мирише, но го отдавах на това че е стара. до скоро перях с прах, напоследък с течен който го слагам вътре при дрехите- разлика няма. мислех си че идва от "казанчето" където слагам омекотител че там не се изсмуква хубаво се задържа вода, но пък ме съмнява толкова малко вода така да вмирисва всичко.
*
« Отговор #8 -: Декември 13, 2010, 16:45:45 pm »
Не бях се замисляла, че от течния препарат мирише ... Действително минах на такъв може би от 7-8 месеца и двете перални (нови), които ползвам почнаха да намирисват. Даже скоро се ядосвах по този повод. Слагам течността само в барабана.
Ща пробвам отново с прах, да видим ...
*
« Отговор #9 -: Декември 13, 2010, 17:04:19 pm »
В чашката и в барабана слагах и аз. Известно време с течен ще пера само на детето дрешките, а нашите с прах. Ще гледам какво ще стане.

« Отговор #10 -: Декември 13, 2010, 18:57:53 pm »
И моята мирише, но пък си мирише така много дълго време, а течен препарат използвам само от няколко месеца.
По-скоро съм склонна да мисля, че е от омекотителя, защото някои по-евтини марки не се измиват добре, по казанчето остава част от тях като "мазнина" и от нея тръгва всичко.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #11 -: Декември 15, 2010, 12:35:54 pm »
Моята пералня мирише, когато пускам сушилнята, оправя се само когато пусна цикъл с ACE и висока температура.
*

Veselia

• 218
  • И все пак тя се върти!
« Отговор #12 -: Декември 15, 2010, 17:21:00 pm »
При мен няма миризма. Изненадана съм, че отдавате миризмата на течните препарати. Моята я ползвам повече от година и никога не съм и слагала прах. Препаратите не са от скъпите, пера на 40 или 50 градуса, слагам ги направо при дрехите. Омекотителя слагам в чекмеджето. На пералнята на свекърва ми имаше отлагания по чекмеджето и над него, които не можеха да се почистят по никакъв начин. Скоро чистих моето и ми направи впечатление, че има една черна мазнина по него, която се изми с веро. Същото беше и по филтъра, нямаше много влакна, а беше мазен. Предполагам, че е от водата.
*
« Отговор #13 -: Декември 15, 2010, 23:14:54 pm »
Аз пък съм озадачена.Може ли да е от материала от който е направена дадената пералня?Задавам си въпроса,защото преди около половин година смених пералнята.При старата перях със същият прах за пране/течен/ както и при новата.Старата никога не е мирисала-новата мирише.

*
« Отговор #14 -: Декември 16, 2010, 09:30:09 am »
Парси, при мен надали е от материала. Ползваме тази пералня от 9 години. Не се е случвало преди.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #15 -: Януари 13, 2011, 09:27:56 am »
аз пък си имам от два три дни страшно миришещ хладилник
търсихме търсихме, миризмата е от пластмасовата част под решетката отзад на хладилника, ама направо на мърша мирише ви казвам  :x
има ли някакъв вариант да туширам тази миризма, или да го изхвърляме, то не се трае направо  :(
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #16 -: Януари 13, 2011, 09:43:20 am »
Мини,довечера ще питам мъжа ми,който се занимава с хладилници и ще пиша. :)

« Отговор #17 -: Януари 13, 2011, 09:47:58 am »
Мини, има едни таблети за поемане на миризмата от хладилници- не си спомням името им, но те не са един и два вида- разнообразие има. Аз съм ползвала от тях и имат ефект, и то за доста дълго време. Закачват се да висят накъде по скарите на хладилника и не пречат изобщо.
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

*
« Отговор #18 -: Януари 13, 2011, 10:41:28 am »
и аз наскоро видях в Карфур такива таблетки дето се закачат вътре в хладилника. цената им беше 1-2 лева, но лично не съм ги ползвала.
« Отговор #19 -: Януари 13, 2011, 11:41:43 am »
Мини,
при нас имаше такъв проблем. Но докато разберем, от къде мирише на мърша, доста се чудихме. Оказа се, отзад, зад хладилника има едно като легенче, което е свързано с изпарителя. Там се беше утаила такава гнусна вода. Вземаш тази гнусотия, измиваш я под хубаво и готово.
Само че, аз чак хладилен техник викнах, за да го установи и да ми вземе парите, а пак аз си го измих.

Бъдете добри и не губете кураж! :)