Ваксина за варицела в БГ не се търгува, в гръцко мисля е към 150-180 лв. ако не се лъжа. Да ви кажа, моето дете като беше по малко, много трудно изкарваше болестите, направо бях на косъм от побъркване. Сега е вече по различно, все пак имат вече някакъв изграден имунитет, но до като са малки е по опасно и трудно.
Аничка, аз имах идеята не да се съберете зачатска група за да се разболеете от варицела, а да си направите застрховка срещу злополука и инфекциозни болести на децата. Тъй като условието е такова, че трябва да са минимум 2 души за да се сключи застраховката. Другото условие да посещават ясли, градини и училища, може и персонала на детското заведение.
Мисля 20 лв годишно е повече от смешна сума... а по принцип доброволните застраховки се сключват, не да се изплати сума ако ти се случи нещо /не дай си боже/, а по скоро да бъдеш спокоен, че ако ти се случи непредвидено събитие, да имаш финансова помощ /така необходима за всички/ особено при децата. Дадох за пример варицелата, защото прочетох че е актуална в темата, но пък за скарлатина например няма ваксина...