0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #960 -: Януари 04, 2011, 19:31:52 pm »
Ние получихме първия си подарък за бебка - количка и столче за колата. Да видим дали след феталната морфология утре няма да се наложи да ги връщаме в магазина  :lol: /изцяло в розово са  :D/. Стискайте палци  :)
*
« Отговор #961 -: Януари 04, 2011, 19:34:14 pm »
точно за тук си,честито!
На мен нищо не ми помагаше.Забелязах,че добре ми действат портокалите и винаги имах в чантата.Щом усетя,а то беше непрекъснато,но щом започне много да ми се гади,беля портокала и хапвам...

На БХС не бях гладна и жадна!

хаха,розовки,а...като гледам и лентичката тиииии :)
шегувам се :lol:
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #962 -: Януари 04, 2011, 19:59:43 pm »
Чери :D честито изписване!

Като гледам,маѝ не съм много за тази тема, но не открих тема за малко бременни. Началото на 3 м. съм и не можах да открия нищо за ужасното повръщане, което ме налегна. Вероятно отдавна сте забравили за него, но помооооощ
Аз се справях с повръщането като не ядях  :D. Първите 3 месеца карах на плодове и мляко и то само на закуска и на обяд, вечеря много рядко. Що лимони, киви, портокали и ябълки изядох и аз точно не знам. Важното беше да е кисело. Мислех, че никога няма да свърши този ад, но мина и забравих. Пробвай няколко подхода, сама ще разбереш кое е добре за теб.
*
« Отговор #963 -: Януари 04, 2011, 20:27:01 pm »
Здравейте,момичета,голямо четене падна-1 час не мога да ви изчета :).И си спомних как преди година и малко не ме беше страх от раждането,а как ще се справя с гледането на тъй чаканото бебе.Що страх съм брала,колко пъти съм изглеждала идиотски отстрани като съм споделяла страховете си-просто не е било нужно.От четенето по разни въпроси за детето-глава не боли,от питане също.Но най-правилно и лесно ми беше да се  водя по бебка-тя сама ми показа как "иска"да се грижа за нея и не сме сбъркали(а и да сме,не е  било фатално :wink:).Та нормално си е да се притесняваме,но повярвайте,излишно е -наистина всяка една майка е най-добрата майка за детето си!

*
« Отговор #964 -: Януари 04, 2011, 21:39:34 pm »
peps4e79, при мен беше обратното - гадеше ми се и повръщах рядко, обикновено когато не бях яла нищо. за гаденето ми помогнаха суровите бадеми. освен това пиех мляко с безкофеиново кафе (щото не мога само мляко), и след това открих, че като ям паста не ми се повръща. дано мине скоро и добре дошла.

натали, раиса, благодаря и на вас за инфото.
казвате ли, че ако се филтрира водата в кани по типа на брита, да кажем няма нужда да се преварява или филтрирате преварената вода?

много хубава новина за завръщането в къщи на Изабела, дано й е последно седене в болница въобще в тоз живот :)
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #965 -: Януари 04, 2011, 21:40:15 pm »
Здравейте мамчета :) Иска хубава дата си избрала миличка :) Браво..
Аз ви пиша от болницата-вчера в 12 вечерта имах леко кървене и контракции..Бебчо е добре и аз съм добре.Просто май е решил за себе си друга дата да избере..Иначе си почти 3 кг така че докито каза няма място за притеснение..Тази вечер отново съм тук под наблюдение-утре ще видим дали ще ме пуснат или ще си чакам датата тук :)
Лека вечер от мен и пак ще пиша щом имам информация...
*
« Отговор #966 -: Януари 04, 2011, 21:54:45 pm »
peps4e79 на мен ми помагаше само вода с лимон.След 12 г.с. всичко изчезна изведнъж и вече забравих :)
Чери много се радвам за вас!Изабелка е много пораснала...браво!
Момичета случайно да сте имали проблеми със сгъстяване на кръвта?Аз в неделя си пусках изследвания и сестрата се видя в чудо докато ми вземе кръв...много е гъста.Изследванията ще са ми готови в четвъртък чак,а много ми е притеснено до тогава.Дали да не се обадя на доки да го питам какви допълнителни изследвания да пусна :ask:
*
« Отговор #967 -: Януари 04, 2011, 22:03:49 pm »
Чери поздравления за добрата новина!

Раиска мерси, схванах за водата идеята.

Samaraidi не можах да намеря такава пералня за 2кг. пране в сайтовете и на двата магазина, нито NEO, нито друга марка. :? Може би не е качена в нета, най-добре да проверя на място май.

Елена можеш ли да дадеш линк за тази подложка, която пиука, ако бебето спре да диша? Много практично ми звучи. :D

Иначе за паниката каква майка ще бъда, дали ще се справя добре...ами аз нямам точно такава, даже напротив. :oops: Чак е дебилна самувереността ми, че ще се справям добре /не знам на какво основание/. Всичките ми притеснения са от "организационно естество" - дали ще съм купила всичко необходимо предварително, дали не пропускам нещо което ще ми е супер важно и необходимо за бебето. Просто не ми се иска, като се приберем с дребния да се занимавам с битовизми и затова се опитвам поне с нещата, които са изцяло са под мой контрол да съм предварително готова. Ама все имам чувствочто, че нещо пропускам... :lol: Единствено раждането /като процедура/ ме изнервя искрено и моментът го очаквам със "смесени чувства" някак. Хем нямам търпение да си гушна детето, хем като знам че самият "процес по срещата" е неприятен и свързан с неизбежен престой в болница и някак ми е тегаво, понеже просто няма как да се размине... Ама пък няма да съм първата родила я и аз ще оцелея и ще изкретам 4-5 дни в болница  :D /дано са само толкова и всичко е ОК/.
Май е най-добре да спра да го мисля изобщо, че само се настройвам още по-негативно по въпроса така...

peps4e79 на мен почти не ми се е гадило, но в краткия период, в който все пак се случи си пиех "Деган" и толкова. Пробвах и разни хомеопатични, скъпи глупости за целта - нямаше файда от тях. На бабини лекове не съм привърженик, напоследък пък - съвсем. Пробвай ако искаш първо и с такива неща, ама при всеки ако подейства изобщо - действат различни храни, или само глад, или пък тестени храни...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #968 -: Януари 04, 2011, 22:24:31 pm »
Жбрул, писукащото нещо се казва Angel care. Пусни гугъл и ще ти излезне. Има го в няколко варианта. Виждала съм го на живо, но не знам доколко може да му се има доверие.

Пералнята я видях в техномаркет до метро младост сега се сещам. Може и да не нео, но някаква пак евтина марка казва мъжа ми.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #969 -: Януари 04, 2011, 22:41:07 pm »
не мога да намеря точно онова, което гледах, но ето един линк, където ги сравняват по цена и качество. http://www.babymonitorsdirect.co.uk/categories/15/Baby-Sensor-Monitors/?gclid=CMWCtd-yoaYCFQ8f4Qod_3aRaA

чудя се не е ли малко твърде това, но майките с бебета да кажат дали им се струва практично
*
« Отговор #970 -: Януари 04, 2011, 22:53:49 pm »
Smaraidi мерси. Аз съм в Стара Загора и до Техномаркет в Младост едва ли ще се разходя :D, но в нашия Техномаркет ще отида и ще им дам задача да я намерят тази пералня в базата си данни. Ако и където я има - ще я намерят, то с мен не се излиза лесно на глава. :oops: Иначе от по-нормалните марки, в нета намерих само едно "Канди", но е за 3,5 кг и е голямо колкото нормална пералня почти...абе не е това, което ми трябва. Продължавам да търся, пък ще видим какво ще стане накрая.

Сега ще разгледам "пиукащите неща", много ми стана любопитно. Елена сигурно е малко "твърде", ама така или иначе ще ходя да ръчкам бебето постоянно и да проверявам дали диша, та...няма да да ми е в повече и тази джаджа. Ей така за психо-релакс повече  :lol: Чудя се колко може да й се разчита реално, ще разгледам принципът на действие.

А, все се каня да попитам и все забравям... Какъв е стандартният размер на матрак за бебешка кошарка и някоя мама купила ли е матрак "Дормео"?
« Последна редакция: Януари 04, 2011, 23:03:56 pm от Jbrul »

« Отговор #971 -: Януари 04, 2011, 23:00:53 pm »
Като гледам,маѝ не съм много за тази тема, но не открих тема за малко бременни. Началото на 3 м. съм и не можах да открия нищо за ужасното повръщане, което ме налегна. Вероятно отдавна сте забравили за него, но помооооощ

Добре дошла в нашата тема! Точно за тук си, но май напосредък са доста наближаващите финала и се вълнуват от доста бебешки теми и бременните теми останаха назад, въпраки че на мен ми е интересно без да ме вълнува особено  :lol: Аз за късмет не съм имала такива проблеми, но знам че солените бисквитки и на често помагат срещу гадене, но не съм сигурна дали е достатъчно и срещу порвъщане. Стискай зъби, ще отмине скоро  :wink:

Аз още съм на вълна избор на лекар за раждане, въпреки че има време. Питах преди време, но темите се изместиха- някой има ли инфо за Дяволов дали преглежда в МД на свободен прием, къде се записваш, колко става и т.н. Ако имате, моля пишете на лични.
Също да се оплача, че много ме притиска нещо под гърдите, а доктора ми каза, че рано ми било.. вие имали ли сте това тежко чевство на върха на "издутината"  :P или май стоя много седнала..
« Отговор #972 -: Януари 04, 2011, 23:08:02 pm »
Привет, момичета :D
Имам тъп въпрос. Утре съм на БХС, ама не питак док гладна и жадна ли да ходя :? Казвайте вие :D
Ай, отивам да ви изчета :D

Ники, за БХС не се ходи гладна и жадна. Успех  :wink:

Чери, много се радвам, браво на вас!!

Еле, честити придобивки, ама нали мома беше, няма да има грешка.. :P
*
« Отговор #973 -: Януари 04, 2011, 23:10:00 pm »
sami123 и аз имам такова притискане много е неприятно.Не съм писала за него защото не можех да го обясня точно ,но ти добре си го описала :)Като гледам сме в една и съща седмица.
« Последна редакция: Януари 04, 2011, 23:13:01 pm от acq81 »
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #974 -: Януари 04, 2011, 23:26:01 pm »
Момичета случайно да сте имали проблеми със сгъстяване на кръвта?Аз в неделя си пусках изследвания и сестрата се видя в чудо докато ми вземе кръв...много е гъста.Изследванията ще са ми готови в четвъртък чак,а много ми е притеснено до тогава.Дали да не се обадя на доки да го питам какви допълнителни изследвания да пусна :ask:

Това, което ти е казала сестрата...хм, срува ми се малко глупаво. Как така пък и се видя гъста?! :?
Моята кръв се съсърва по-бързо отколкото трябва и съм всеки ден на Фраксипарин и Аспирин протект. Но това лечение се назначава след определени изслевания. Ако нещо те притеснява кажи на лекаря ти, че искаш да ти пусне коагулация:
    -Протромбиново време
    -INR
    -Фибриноген
    -време на съсърване
    -време на кървене
    -аРТТ

Ники, успех и прекрасен резултат ти пожелавам.
« Последна редакция: Януари 04, 2011, 23:27:50 pm от Nataly* »
*
« Отговор #975 -: Януари 04, 2011, 23:41:23 pm »
acq81 не съм спец, ама и на мен ми се вижда странно някаква сестра /или лаборантка/ "на око" да преценя, че ти е сгъстена кръвта. Да не кажа, че звучи тъпо направо. Ако го споменава на базата на някакви изследвания - ОК, ама ей така да й се видяла по-гъста са си дрънканици. Май тази, като не е успяла да ти вземе набързо кръв и е потърсила оправдание за собствената си некадърност ;)

А и ти си пациентка на Даскалов, 100% и тромбофилия си правила и куп други изследвания, ако имаше нещо нередно - щеше да ти назначи допълнителни изследвания. Ако се тревожиш много, просто му звънни и кажи какво те притеснява.

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #976 -: Януари 04, 2011, 23:45:44 pm »
Ами такъв уред нямам,не съм и ползвала и дори познати нямам които са го потребявали.но като знам как съм се взрявала в тъмното да видя дали гърдичките се повдигат или като заек съм се ослушвала( та и сега понякога... :() не съм сигурна дали пък наистина не би бил полезен,ако е достоверен естествено.Аз и за видеофона си мислех,че прекалявам,но сега ми е най-практичната вещ след количката.

За приготовленията,в началото ми бяха най-нужни пелени(не ползвах хавлийки,пелените са много по-меки и попиват по-добре),ваничката и стойката за повиване,бодита - колкото повече,толкова по-добре(междинен размер 50/56 носят се по-дълго или направо 62)Малко са смешнички отначало,но бързо ги запълват :D.Памперси достатъчно много,отначало доста се харчат.Помпичка за нос + физ.р-р - почиствах редовно сутри и вечер.Спирт от аптеката за дезинфекция на пъпчето(не знам как е в БГ,тук махат превръзката като те изписват)За папото - шише 1бр,не се знае дали няма да се налага да дохранвате(ако кърмите),но пък и не се нзае дали бебо ще хареса биберона,та за това едно шише.Стерилизатор за микровълнова,ползвах го само първите 3-4месеца,лигавници...За сънчо - шапчица,одеалца без влакна с гладки краища,различни големини,ръкавички.
Това е което аз ползвах в първите 5-6 седмици.

Страхове не съм имала,знаех че ще боли много и общо взето не съм го мислила.Сигурна бях че ще се справя,все си казвах че щом оцелях след пункция без упойка,туй ще да е песен :lol:Само накрая когато акушерката дойде да ми сложи инжекция в крака за съсирване,се разцирлих като бебе,признавам :oops:
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #977 -: Януари 05, 2011, 00:35:04 am »
Здравейте бъдещи мамчета  :D.От както родих не съм се разписвала тук, но да си кажа и аз.Тя Фибо,е казала повечето неща, но да си кажа и аз.Бодита за новародено, в никакъв случай, след десетина дни няма да ви трябват.Уреда за дишане.Не мисля, че ще е от полза, при положение, че няма да имате вяра на уред и ще сте над кошарката непрекъснато да си го видите  :lol:То батерия може да свърши, или вие да заспите по-дълбоко, защото умората си казва думата и надали ще му се доворите изцяло.За видеомонитора съм с две ръце.Още го ползвам редовно и върши чудесна работа.Знам, че в Бг.са скъпи, но аз се сдобих с такъв от И-бей за около 80 лв.
За шишетата, дано всички да кърмите, при мен не се получи.Като цяло ви трябва едно, евентуално за вода или чай.Ако се случи така, че не може, поради някаква причина да кърмите, тогава ще си купите повече.Един съвет от мен, ако храните с шише, дано не де ,ама да ви кажа.Смених около десет марки шишета, защото не течаха и детето не можеше да суче, до като не разбрах случайно, че водата, с която правя млякото е по-хладка.Така млякото остава много гъсто и не тече през нито един биберон.Така че да знаете, ако ви се наложи.Лично на мен ортопедичната ваничка и дори такава на Фишър Прайс, за новородено не стават.За по-нататък може.За новородено-обикновена, според мен.В ортопедичните са почти седнали, което до пети-шести месец е немислимо.Ако смятате да спят с чувалчета, свиквайте ги отрано, по-късно вече е борба.Друго какво щях да пиша...А да, не си купувайте олиото на Себа мед, за почистване под пелените.Мое мнение.Аз лично върху хавлията ползвам тензухени пелени все още.Десетина ще ви стигнат.Вършат страхотна работа за попиване на телцето и не се налага да изхвърляте хавлията за пране след всяко къпане.Друго.. чорапки, не много дебели, ако спят с ританки да ги обувате.Ританките ще им са големи и се изуват и на сутринта краченцатата са много студени.Може да са тънки, но аз ги слагах да придържат ританките към стъпалото.Общо взето, пазете си финансите за след два-три месеца, когато ще сте ориентирани наистина какво ви трябва.
« Последна редакция: Януари 05, 2011, 00:43:09 am от ketti »
*
« Отговор #978 -: Януари 05, 2011, 00:38:48 am »
Забравих да пожелая лека бременност и раждане на бъдещите майчета.
Ама то не се забравя само като си бременна  :D.Като родиш, даже не запомняш  :D
*
« Отговор #979 -: Януари 05, 2011, 03:35:25 am »
аз все забравям да питам - казаха ми, че по телевизията имало съобщение за нов уред в майчин дом, с който се правели изследвания за над 200 болести. като поразпитах стана ясно, че не ставало дума за "обичайните заподозрени", Даун, Патау и третия. някой слушал ли го е това, знаете ли за какво става дума?

иначе съм съгласна с фибо, че каквато и машинария да имаме не можем да се отървем от тревогата, че му има нещо на бебето. как така пункция без упойка, мен с упойка ме боля зверски, та си представям какво ти е било.