0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #920 -: Януари 04, 2011, 12:47:11 pm »
В техномаркет или технополис видях малки перални, може би за капацитет 2 килограма.

Да си спомняш случайно марка? Да ги потърся в сайтовете им...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #921 -: Януари 04, 2011, 12:52:21 pm »
В техномаркет или технополис видях малки перални, може би за капацитет 2 килограма.

Да си спомняш случайно марка? Да ги потърся в сайтовете им...
Друга идея - нашата пералня има опция половин пране. Иначе е с капацитет 5 кг, но като натиснеш един бутон, пере по-икономично - така пускам дрехите на малкия. Whirlpool е, но може и други марки да имат такава функция.

хихихи,сто процента изтрещяваме...
...аз току що изтрещях и на още една тема...не мога да си влезна в най-най-най- широките панталони.Каква голяма купчина от дрехи се заформи за зимуване до другата година  :? 8O
Споко и по-зле ще става  :lol: всичко на всичко разполагам с 2 анцуга и 3 блузи, които ми стават. Та съм на принципа едно върху мен и останалото съхне...

Нямате идея колко зле  8O Вчера реших да пробвам сутиена, който носех по време на бременността - ако знаете как ми хлопаше на осмуканите цици  :lol: :lol: :lol: Весело да е, а че изтрещяваме - факт, ама какво да ни правиш...

fibo, при Бобо кожата се оправи с Нахткерцен, което (предполагам) означава, че наистина е ставало въпрос само за суха кожа, а не за нещо по-сериозно като АД.

За програмата, на която пера - ползвам по-кратката, за цветно пране, плакна веднъж (но дрехите се изплакват добре). Моя приятелка переше на най-кратката (за вълнени дрехи) и имаше проблем с доброто изплакване. Лично аз пускам след пералнята сушилня, така че не гладя за дезинфекция, а само, когато дрешката го изисква от естетически съображения. Но, както казва Раиска, и това не е много лесно, защото ютията ми е далеч по-голяма от повечето дрешки...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #922 -: Януари 04, 2011, 13:02:35 pm »
Стресирате ме... Или аз съм прекалено спокоен човек, или още не ми е дошъл моментът да мисля за подобни неща. Все още съм на етап, в който мисля само за прегледи и дали всичко се развива нормално, а с какво ще пера... нека се роди живо и здраво, пък това е най-лесното!

Въпреки това, да споделя - в момента ползвам гелът на Персил сенситив. Е, не съм доволна. Тайд-за-супер-майки ми пере много по-добре дрехите ;-) Особено белите.

Аз съм в трепетно очакване на поредния преглед утре - ще правим ранна диагностика за синдром на Даун и разните му там отклонения (още не съм ги научила). Предполагам, че е нормално да се притеснявам. Тревожа се, че не напълнявам, а точно обратното. Трудно ми е да се храня, вече не знам с какво. Просто за мен първите три месеца се оказаха ужасно подтискащи, та какво ми остава за вълнения относно отглеждането... малко ми е тъжно и мъчно  :(
*
« Отговор #923 -: Януари 04, 2011, 13:10:37 pm »
belief, дишай спокойно! Още не си свикнала с новите нива на хормоните си и за това си така ;) Всичко ще е наред!!! Притеснения има на всеки етап от бременността, преди нея, а след това със сигурност ще са още по-големи.
Аз първите три месеца ги изкарах на картофи и ориз, всичко останало ми миришеше, но и това отминава.

*
« Отговор #924 -: Януари 04, 2011, 13:18:59 pm »
Камбозолка, аз съм с AEG - много съм доволна има всякакви програми по нея, но не и бутон "половин пране". Умишлено не взех с такава опция като я купувах, даже се бях залетяла по една огромна с барабан за 10кг. :lol: понеже пера нон стоп "като за световно" и обикновено все ми идва малък обемът. Кой да ти мисли тогава за бебе, че ще трябва и по-малко дрехи да се перат някой ден...  :? То за бебе мислех де, ама в посока "ин витро", а не в какво ще му пера нещата.

belief не се стресирай по тези въпроси, които сега ни друсат нас. ;) Имаш време за това, няма да ти се размине. В твоите седмици и ние се вълнувахме само от БХС, ФМ - във всеки етап си има съответните "паники". Успех утре на прегледа, всичко ще бъде наред с бебока!
Относно напълняването и аз много се шашках, че не качвам и си мислех, че това е вредно за бебето, ама няма такова нещо. Всичко си е до структура, метаболизъм и ген по този въпрос точно. Въобще не е задължително да придобиеш хипопотамски размер, само защото си бременна.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #925 -: Януари 04, 2011, 13:29:38 pm »
Ей,браво...каква тема разцъкахме....баш бременелска :lol:
Рая,то верно изтрещяваме ама нали знаеш,нормално е....отговорили сте и нва въпроса ми за каните,мислех днес за това да питам :oops: :D
аз тъй като вчера направих някой и друг плонж пред блока не смея да излизам сега сама,но в края на седмицата мисля да купиме  и тези неща прах,шишета,козметика и те така :lol:
вчера ровейки се попаднах на това
http://papa-bebe.com/index.htmlима интересни неща за кърмене,стерилизация и др.
Мънкич,какво каза доки как ще се появи малкия?

« Отговор #926 -: Януари 04, 2011, 13:42:33 pm »
:lol: Момичета, изтрещявате към финала !  :lol:
Всичко ще се нареди, вярвайте в това и спрете да се вкарвате в размисли и страсти. Раждабето ще се случи по един или друг начин...не е голяма драма - бебето ще излезе!

Ма верно изтрещявате като ви чета тия дни :lol: Рая то и ние бяхме така, нормално е :)

За прането - от начало редувах Тео Бебе и Сано и да ви кажа от САНО прането ставаше много твърдо, като гюдерия дет се вика. ЗАтова ползвам омекотител. От Тео Бебе ставаха мекички :) Сега пробвам един Пурлан, който взех от Темпо и не съм много доволна. Аз ползвам омекотител и за нашите и за бебешките дрехи. В нашия район е много твърда водата.
Иначе за преваряване на водата - ползвам само чешмяна, мината през Брита. Глади се за да нямат гънки дрехите, до към 40ти ден. После не е нужно. Няма как ютията да прави дезинфекция и да са стерилни дрешките. Но е важно да нямат гънки, защото могат да разранят кожата на бебето.
Пера и на кратка програма и на дълга. Зависи от замърсеността на дрешките :)
[/url][/url]
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #927 -: Януари 04, 2011, 14:15:04 pm »
Момичета, на дрешките има едно етикетче - на него си пише градусите, на които да перете :wink: Аз пък винаги съм прала дрехите на 60 или 50 градуса. Освен това винаги така изпирам по-лесно лекета, петна повръщано и прочие. За пране - перях с Ариел сензитив, но го спряха, сега пера с Персил сензитив. Слагам и омекотител, защото при нас водата е ужасно варовикова и дрехите излизат не пухкави и меки, а твърди като шкурка. До сега не съм имала проблеми с децата, така че продължавам да си ги ползвам тези прахове.
За къпането - къпем се всяка вечер - децата обожават, сега вече и си играят вътре. Даже Мила като чуе думата баня и хуква да се съблича. Не сме пропускали, единствено ако пътуваме някъде и няма условия, тогава само мием дупета.
За останалия стрес - няма бебе неродено, ще се справите. А за отглеждането - има един такъв сладък лаф - бебето оцеля, въпреки начина му на отглеждане :lol: Най-важното е да се водите по децата - те си показват и ви водят как да се справите :wink:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #928 -: Януари 04, 2011, 14:20:59 pm »
Жбрул, не помня марка. Мимоходом я зърнах пералната. Ааа, сега мъжът ми каза че била Neo.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #929 -: Януари 04, 2011, 14:29:15 pm »
Е, да се включа и аз. Чета ви от вчера за трепетите около подготовката и раждането, но все не ми се искаше да се включвам...и аз съм със същите вълнения. Даже от време на време направо си поплаквам от ужас, че няма да се справя и горкото ми дете какво ще прави с такава калпава майка. :( Непрекъснато чета, ровя се къде ли не и се чувствам все по-неподготвена. Отгоре на това не сме купили почти нищо още за бебчо и това ме хвърля в луда паника. До сега правихме ремонт, сега трябва да съберем пари за раждането, а то не остана време да накупуваме нещата за бебчо. :? :(
Понякога се събуждам нощем и няма заспиване с часове заради тези терзания.
9 години чаках и се борих да стана майка, а съм на път да се проваля...

Е, помрънках си...поне да ми беше олекнало. :(
*

Ganka

• 5926
« Отговор #930 -: Януари 04, 2011, 14:34:55 pm »
Натали, а и всички останали момичета - нормално е да се чувствате така, нормално е да се панирате, нормално е да в е страх.
Аз си признавам, с второто бях в пъти по-уплашена от първото :lol: Все си мислех, толкова малко ли беше първото, ми сега, сигурно съм забравила всичко, ами ако го изтърва, ами ако го удавя, ами ако ...
Толкова много шантави въпроси имах, а не бях първескиня :lol: И въпреки това се справих и с двете, да са ми живи и здрави, оцеляха въпреки мен :wink:
Инстинктите ви ги има, вътре във вас са. Ще се справите, ще се чувствате глупави, невежи, страхливи, изплашени, но като погледнете децата, за които сте плакали и сънували всяка нощ, всичко ще се нареди. Не се притеснявайте, мама знае най-добре :wink:

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
« Отговор #931 -: Януари 04, 2011, 14:37:02 pm »
То се е видяло,че всички "наборки"/в тези седмици/сме малко луднали и май после ще се смеем над сегашните си терзания ама туй то,нормално е да се замисляме за такива неща
Натали,аз знам ,че всички ще се справим ама в такъв момент сме ....предстартова треска

« Отговор #932 -: Януари 04, 2011, 14:48:22 pm »
Nataly, успokoй се. бебето има нужда от мама и пакет памперси най-вече. За другото му е все тая, повярвай ми.
[/url][/url]
*
« Отговор #933 -: Януари 04, 2011, 15:12:49 pm »
Честита Нова Година и от нас! Нека тя е много щастлива, вълнуваща и пълна със сладки бебоци :bori_023: :bori_017:  :bori_018:  :bori_002: :bori_012:  tree2a

Уау колко много сте писали и понеже не съм влизала скоро едва смогнах да изчета всичко  :lol:

Честити рожби на sixsens и Blue аngel - да растат здрави, весели и щастливи деца и много да ви радват!

Аз също съм се вкарала във филма с паниката  :lol: Утре най-вероятно ще определим датата на моето секцио, което според док ще е най-късно до 28-ми този месец, дано само да устискам до тогава.
Подготвих и изпрах всички неща за бебоците, използвах прах Purlan Baby - нов е за пазара и съм много доволна от него. Не е със силна миризма, не е от най-избелващите, лесно се отпира (ползвах прахообразния вариант, защото има и течен). За сега не съм се запасила с количества, да видим после как ще понесе на бебетата и тогава  :)

Инстинктите ви ги има, вътре във вас са. Ще се справите, ще се чувствате глупави, невежи, страхливи, изплашени, но като погледнете децата, за които сте плакали и сънували всяка нощ, всичко ще се нареди. Не се притеснявайте, мама знае най-добре :wink:
  :good_post:

бебето има нужда от мама и пакет памперси най-вече. За другото му е все тая, повярвай ми.
  :good_post:

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #934 -: Януари 04, 2011, 15:15:30 pm »
За много години момичета.
Вече са ви казали, но и аз като дърта свекърва(имам от кого да вземам лошия пример) да ви кажа, че инстинктите ви са наистина във вас и, няма начин да не се справите, оправите и да си гледате децата по възможно най-добрият начин. А най-добрият е този, който вие си прецените. Не книгите, не бабите, не приятелите и комшиите.
Аз страх от гледането допреди да родя нямах, но какъв страх ме тресе като изписаха децата и тръгнахме към Варна. Дотогава ми беше много спокойно и щастливо. На топло в неонатология, наблюдават ги, хранят ги, грижат се за всичко от което имат нужда а ние с баща им само отиваме за 2-3 хранения, погушкаме ги и си отидем и голямо щастие. 8-те часа път от София до Варна ги изкарах с дупето към предното стъкло за да гледам дишат ли, как дишат, мурдат ли. Много ме беше страх.
много се страхувах и когато месец след като се прибрахме майка трябваше да се връща на работа и останах сама с тримата. Ако ви кажа как съм ревала от страх на тъмно в стаята, седнала пред трите легълца. Сутринта нещата ми изглеждаха различни. Светло, спокойно, а седмица по-късно все едно цял живот само с това съм се занимавала.
От самото начало пера със сано сензитив и съм много доволна. Пера и на 40 и на 50 градуса. Гладя не за дезинфекция а защото ми харесва да са им изгладени дрехите, пък ако ще да са изтритите ританки за вкъщи:)
Вода преварявах до 7 месец.
Успех, лека бременност и леко раждане ви пожелавам:)
Ще бъдете чудесни майки.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #935 -: Януари 04, 2011, 15:44:01 pm »
Хихи, Лиско, все си спомням Мели беше писала, как даже и сега, като са големи децата, нощем как ходи да ги проверява дали дишат :lol: Та тази лудост държи докато сме живи :wink:

*
« Отговор #936 -: Януари 04, 2011, 15:50:13 pm »
аз бих искала само да кажа, че е по-притеснително да не се притесняваме, особено тези от вас, дето не им остана до финала. стискам ви много палци и съм сигурна, че всичко ще е наред. мисля, че най-ужасното за едно дете е да има "идеална майка, която знае всичко" ето така стават истинските бели. нали идеята е да се учим заедно с бебетата си - в нова кола да седнеш, нова пералня да си купиш трябва да я опознаеш първо, а какво остава за нов човек.  

не случайно ви разказах за близнаците - не гладят, не преваряват, а бебетата са си добре и щастливи, така че шъ се опрайм, както се казваше.

искам само да питам - освен хиполенд, кои са другите бебе-молове, че аз сега като се прибера трябва да започвам да обикалям по магазините, за да подготвя бг къщата за лятото.

а и още нещо, изглежда нещата за студена стерилизация трябва да се купят незавсимо, че сме избрали стерилизатор на пара или на микровълнова?

ходих да ви гледам снимките, много сте готини, що казвате, че сте хипопотамести? ще се опитам да кача моите от уикенда.

а само да кажа, има постелки, които засичат дишането на бебето и пищят ако не диша повече от 8 секунди. ако някой има нужда от такава, предполагам за бебета с респираторни трудности, да знае че и такова има.
« Отговор #937 -: Януари 04, 2011, 16:00:28 pm »
Eлена, други бебе молове са:
- Бейби Мол в Люлин, веднага след тунела
- Пигис Хаус
- Джъмбо - има на бул. България, както и преди люлинското Метро, още някъде също имаше, но не го знам къде точно
Бебешки неща можеш да намериш и в стандартните молове, в Премаман, Мадъркеър и т.н.

Лично аз се оправям чудесно само със стерилизатор за микровълнова, студена стерилизация не съм правила. Важно е да си премериш микровълновата отвътре, за да знаеш колко голям стерилизатор да си вземеш.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #938 -: Януари 04, 2011, 16:22:10 pm »
камбозола, мерси много
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #939 -: Януари 04, 2011, 16:29:55 pm »
Eлена, други бебе молове са:
- Бейби Мол в Люлин, веднага след тунела
- Пигис Хаус
- Джъмбо - има на бул. България, както и преди люлинското Метро, още някъде също имаше, но не го знам къде точно
Бебешки неща можеш да намериш и в стандартните молове, в Премаман, Мадъркеър и т.н.

Само да допълня има още един "Малечко" мисля се казваше. Той е на 3 етажа и има всичко вътре. Намира се на околовръстното шосе при разклона за Драгалевци мисля.