0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #900 -: Януари 04, 2011, 00:36:09 am »
Мерси Фибо. Аз се позачудих защо консултантката в магазина, настоятелно ми препоръчваше перилен препарат за бебето под формата на прах, понеже аз налитах на геловете, че с тях съм свикнала. Но я послушах жената в крайна сметка, да видим дали ще пере добре. Относно втората пералня, изобщо не намерих нещо наистина малко, като за бебе - минимум за 5 кг. са, а и наистина вече ми се вижда прекалено това, да не кажа видиотяване направо  :? Иначе, ако бях попаднала на пералня с барабан до 2 кг. примерно можеше и да взема, понеже в бъдеще би ми вършила работа и за нас, като имам да пера само 4-5 парцала... А и имам подходящо място върху основната пералня, което беше предвидено за сушилнята, ама нея пък сложих другаде.
Последно значи, мога да си пера нашите неща с нашия си прах и бебешките с бебешкия прах в една пералня, като разбира се през няколко пранета дезинфекцирам системата с едно завъртане на програма 90 градуса и да не го мисля повече?
За преваряването на вода и аз мислех да взимам електрическа кана, да разбирам ли сега, че не е удачен вариант това? Ако не е в кана, значи остава класиката - с тенджерата на котлона, поне за друго не се сещам аз. Абе всъщност за какво се ползва тази преварена вода?  :oops:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #901 -: Януари 04, 2011, 01:05:33 am »
водата е за АМ, а после като почнат да пият вода или чайчета за тях също. аз също си мисля, че някой неща са необходими, особено тук, където водата е толкова твърда. ако се преварява водата по-дълго време това оправя ли котления камък, обаче, или само гарнитурите от тръбите? другия вариант е в микровълновата или бъркам.

а кога за първи път се къпят бебетата? тук като че ли казват колкото се може по-късно и не особено често - със сигурност не ги къпят всеки ден? а въобще не ми се отваря въпросът за гладенето. знам, че сме го говорили, но ....
*
« Отговор #902 -: Януари 04, 2011, 01:06:36 am »
Поне в началото, водата я ползваш ако недай си боже нямаш кърма, да приготвяш АМ.
После, за пиене, разреждане на сокчета и т.н.

цъ, цъ Еленка ме изпреварила :D

Елена, аз къпя Кристина абсолютно всеки ден, и не съм пропускала от деня в който се прибрахме от родилното. Обожава банята, и висим вътре поне 30 мин.
За гладенето-гладих докато не ми писна, това беше някъде към 5тия месец.
П.С.
Ако се чудите що вися толкова често в тази тема, ее щото се надявам некой бременен бацил да ме прихване 8)
« Последна редакция: Януари 04, 2011, 01:10:31 am от Fifa »
*
« Отговор #903 -: Януари 04, 2011, 01:25:35 am »
Момичета, на мен явно са ми измрели половината мозъчни клетки  :lol: въобще не ми хрумна, че АМ не може с чешмяната водица, или с минералната. Но пък иначе знам забележете, че ми трябва нещо в което да преварявам вода, но въпроси за какво ми е водата - не възникнаха до момента. БраУС! :oops: Нали уж тази изворната, бутилираната ставала за бебета, или? Сигурно педиатърката ще ме осветли по тези въпроси, като му дойде времето де...

За гладенето, лично аз не виждам смисъла от него /освен за красота/. Изпрани на 60 градуса неща - ми се виждат достатъчно "дезинфекцирани", пък и бебето не се нуждае от стерилна среда, а от чистота и добра хигиена просто. Лично мнение, да не предизвикам сега някой спор за няма нищо.

Това с къпането и аз съм го чувала, че при нас е така, пък по другите държави онака. Лично за себе си смятам, че ежедневната вана си е кеф за бебето и го релаксира. Поне мен водата винаги ме разтоварва, но пък и не мисля, че ако някой ден пропусна едно къпане ще е голямата драма.

Фифа, хубаво ти кихнах в лицето, а дано те е полазил някой бацил  :D

« Отговор #904 -: Януари 04, 2011, 09:51:27 am »
На Синият Ангел Много, много здраве и щастие желая за цялото й семейство. Честито ти детенце златно! Пожелава ви усмивки и все повече поводи за щастие!

Толкова много сте изписали, че едва ви изчетох. Много се радвам, че сте обсъждали темата с прането, защото довечера отивам да пазаря разни подобни нещица и започва голямото пране: за нас, за бебе, за къща и тн...

Мен започва да ме хваща шубето от неизвестността и самото раждане. За сега съм решила да е нормално и без обезболяване, но ще видим какво ще решим с доктора ми в петък. Хванала ме е и паниката, че трябва толкова много неща да свърша, а то времето малко. Не сме взели още отоплителния уред, не сме прибрали кошарата, матрака, чаршафчета още нямам ..... ааауууу паника osi_15
Сега чакам моя приятелка с прахосмукачка Рейнбоу да изперем дивана и тн и тн
Боооожеееее колко още работи трябва да направя, а между временно съм си взела и работа за вкъщи, която е обвързана с дати и не търпи отлагане ....УУуужжжаааасс

А да не говорим, че нищо не ми е ясно за детенцето: как ще се храним (ако няма кърма), вода (варена преварена и прочие), гладене, пране, козметики ..... АААУУУУУ ...
Всеки казва "то детето ще ти покаже", да ама майка му като не знае, то откъде ще знае милото ..... АУ голяма паника ме е хванала ...
« Последна редакция: Януари 04, 2011, 09:53:43 am от krem2003 »
*
« Отговор #905 -: Януари 04, 2011, 10:06:47 am »
Ох, Кремче и аз съм като теб в предстартова треска, че все нещо съм пропуснала...а сега лежа и не мога много да се напъвам което допълнително май ме изнервя...и трябва да разчитам не само на себе си, което аз не съм свикнала май...
Относно прането...всички прахове за които сте писали бебешки ли са..или просто сензитив...защото аз какво съм гледала по магазините - само Тео бебе видях  :ask: 
Jbrul - права си относно консултацията с анестезиолог - просто не бях подготвена и това ме подразни, че не получих почти никаква информация и не се възползвах достатъчно...но пък се и подразних че за всяко нещо искат да те притупат... :?  Дано днешният ден е по-слънчев че нещо ме е налегнало кофти настроение..
« Отговор #906 -: Януари 04, 2011, 10:13:57 am »
Моите впечатления са, че течните препарати п-лесно се изплакват... Може и да бъркам.
За къпането - Бобо имаше участъци с много суха кожа и по съвет на педиатърката не го къпя всеки ден, а през ден. Той много се кефи и скоро ще преминем на всекидневно къпане, вече почти се изчисти проблема със сухата кожа.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #907 -: Януари 04, 2011, 10:37:52 am »
Здравейте, колко много сте изписали от вчера едва смогнах да ви изчета. Искам само да направя едно уточнение за да не стряскам мамите, които ще раждат за първи път. При мен това раждане ще е второ. Синът ми го родих преди седем години при доктора, при който ще раждам и сега. Тогава бях на 28г. Борис се роди 4,100кг. И тогава Док. каза че бебето ще е едро, ходих на консултация с шефа на родилното на "Майчин дом", и той също каза че бебо е голям, но тъй като съм висока и не съм напълняла много ще ме пуснат да родя нормално. Раждането обаче беше тежко имах много вътрешни разкъсвания и след това се наложи пластика на влагалището. Тази ми бременност също върви по-едра и предвид историята от предния път и факта че съм на 35 години Док ме съветва да родя този път секцио. Така, че момичета предполагам, че не е задължително при по-едро бебе да се ражда непременно със секцио. Просто явно мойте тъкани са по-ригидни и лекаря иска да ми спести бъдещи травми. Аз самата не съм убедена че секциото ще е по-добър вариант за мен, но от друга страна, не съм лекар и ако той на следващата консултация ми каже категорично - секцио най-вероятно ще се съглася.
Относно праховете и омекотителите и аз съм на мнение, че трябва да се използват само прахове предназначени за бебета. Омекотител не съм убедена, че ще ползвам. Миналия път ползвах тео-бебе и бях доволна. И сега мисля да заложа на него. Освен ако някоя от мамите, които вече активно перат бебешки дрешки не предложи друг.
Приятен ден
« Отговор #908 -: Януари 04, 2011, 10:45:05 am »
Преди малко качих 3 снимки на коремчето ми от днеска са,топли топли,ако някой не е виждал как изглежда маймунохипопотам моля да заповяда хихииххих  :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #909 -: Януари 04, 2011, 11:08:23 am »
И моите впечатления са,че течните препарати се плакнат по -лесно.
В интерес на истината никога не съм ползвала тип Сензитив,но най - добрата ми приятелка преди беше споделила, че  и на нея не и се плакне добре.
Тео бебе /прахообразната формула/ съдържа над 30% фосфати, и не бих го ползвала./това е от eco-friendly подбуди :)/
Jbrul аз ги гладих точно по естетични причини. Доста често ми се случваше да забравя да намаля оборотите на центрофугата и ги изкарвах като парцали от пералнята :?
А за къпането, и други хигиенни навици/като миенето на зъби/,преди време бях попаднала на книга от един японски автор, който обесняваше, че не първите 7, а първите 3 години са важни. т.е, навиците които създаваш в детето в този период се превръщат в норма за него, а не някакво досадно задължение, което може да се пропусне. И наистина, малката сутрин сама си търси четката за зъби, /естествено далеч сме от качествено измиване, но всичко с времето си/,знае че след вечеря се къпем и сама се съблича и тръгва към банята и така.
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #910 -: Януари 04, 2011, 11:15:06 am »
Браво Камбодци :D,при нас все още има участъци + АД и за това не къпя вс ден,само мием дупето.Но все пак два пъти си правим истинска баня,и поливам над мивката,все пак вече е гоям и се поти.Малките новородени обаче може и не вс ден,пак зависи от кожичката.И не по-дълго от 5мин във ваничката.Вначалото бързо им става хладко а и не разбират кой знае от игра.Нашите бани първите месеци не са продължавали повече от 15мин всичко,къпане,мазане,подсушаване...Гедайте да си почивате повече,пазете кръста и коленете си!Ще има време и за игри в банята.Още не знаете колко ви е натоварено тялото :wink:Сега е друго разбира се,то и доста борба пада с обличането и памперса :lol:

За тези кани,отделят във водата мн кот.камък понеже нагреватеа се намира вътре.По него също се отделя много и остава във водата.Повечето имат "филтър" на чучура но това не е повече от супер финна мрежа.Преваряването във тенджара не е много по-различно,но по-бива в сравнение.Вариянта е мин.вода за бебета,аз лично съм с Брита.Не преварявам,само следя да сменям редовно филтъра.Водата е призната от педиатри,нефролози и лични лекари.Препоръчва се за всички,и най-вече хора с бъбречни проблеми(като мене),деца...Тъй като водата се пречиства чрез активен въглен,няма минерализиране,няма бацили,метали и тн.

Гладенето е моят кошмар.Ама гладя.Дори сушене в сушилня не е достатъчно за унищожаване на бактериите които предизвикват екземи... :x :x :x
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #911 -: Януари 04, 2011, 11:15:58 am »
По повод упойките:
                  мисля си,че няма да е фатално за бебо.В крайна сметка няма да е подложено на ежедневна "дрога" терапия...А колко вреди на нас ли:е,аз при последната пункция малко съм забравила да дишам.За последните 5 години мам две дълбоки анастезии,4тири леки/като за пункция / ...Е,явно достатъчно съм навредила на себе си.За мен лично относно рисковете-при всички медицински процедури има риск и докторите го казват.../понеже тук сме на бременна вълна ми идва аналога,че БХС също показва риск,за който се смята,че всъщност всяка бременна е изложена/

По повод водата:
                от това,което прочетох и от всичките ми близки,които имат бебчета,знам че ползват изворната вода на Девин за млякото и др

По повод гладенето:
                някъде беше споменато точно това,което Жбрул каза по повод препаратите за пране,а именно,че нашите дрехи не винаги са гладени,а бебо се гушка постоянно в нас

За къпането:
           бебчетата били различни.Повечето обичали вода,но имало и такива,които първоначално изпитвали страх.Някои го обясняват дори с това,че всъщност мъниците се разстройват от предшестващото събличане преди баня ...Нямало да навреди на хигиената на бебончо,ако къпането не е всеки ден.Можело да се мият на части.Не било нужно да ги киснем целите ииииии интересното поне за мен беше,че всъщност шампоаните и тоалетните млека не са ни необходими изобщо за цялото тяло
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #912 -: Януари 04, 2011, 11:54:41 am »
 8O Ей мацки много сте писали  :lol: немога да ви изчета!

По повод праховете - аз купих Сано Максима Сензитив и омекотител Сано Максима. Направи ми впечатление обаче че прахта не се плакне добре въпреки че е течна и за това след прането пускам и едно плакнене!
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #913 -: Януари 04, 2011, 11:58:31 am »
 :lol: Момичета, изтрещявате към финала !  :lol:
Всичко ще се нареди, вярвайте в това и спрете да се вкарвате в размисли и страсти. Раждабето ще се случи по един или друг начин...не е голяма драма - бебето ще излезе! Хубавото е, че това е първата незабравима среща с малкия смачкан човек... :D
Всяка жена е най-добрата майка за своето дете. С всичко ще се справите и всичко ще знаете за вашето бебе.

Аз съм против вталясването. Забелязала съм, поне при мен, че колкото повече се вторачвам в нещо - толкова по-зле става. Много зор давах за естествено раждане - пълен мармалад. За кърменето също така - трагедия пълна! Ако не бях толкова ината - отдавна да съм се отказала.

За водата - ползвам направо диспенсъра, ако няма вода - каната. На гости съм ползвала и микровълновата, но принципно не съм почитател.
Купих си прах от едно магазинче с немски препарати. Взех големи опаковки течен Персил за бебе и за нас. Много съм доволна, направо пъхам чашката при дрехите. Омекотител мисля че не е нужен, какво ще им омекотява на тези дрешки една педя.
Не гладя от самото начало. То ютията е огромна спрямо дрехите...пълен цирк, няма нужда. А и дрешки сменяма на 5-6 часа, аз трябва само да пера и гладя ...
Четох, че гладенето е за да няма гънки, които да наранят нежната кожа. Не предпазва от бактерии, то тях ги има навсякъде.
Къпя сладкиша всяка вечер. Имаме 2 пропуска - на 24ти и 31ви. В началото банята беше за 10 мин всичко. От събличане до обличане. Сега вече с гимнастиката, масажа и малко заигравка ни се събират макс 30 мин всичко. За мен цялата процедура е не толкова за чистота, колкото за освежаване на кожата. Все пак бебетата прекарват доста време по гръб...
Вярвам че всички бебета обичат водата, за тях това е позната територия. Друг е въпроса, че те много силно усещат нашите емоции и ако тръгнем със страх, препирни и дискомфорт към първото къпане - то и за тях ще е такова. А нещо стане ли им кофти веднъж, после трудно се отпускат. Трябва да им е комфортно, спокойно и те така  :D

Молим ви! Дръжте се мъжки...малко остана!  :D
« Отговор #914 -: Януари 04, 2011, 12:07:10 pm »
Прах за пране?! Добре, ще се вземе някакъв.
Какво ще кажете за програмата? Предполагам нещо кратко, че то какво ще перем толкова на тези дрешки?!
*
« Отговор #915 -: Януари 04, 2011, 12:09:31 pm »
:lol: Момичета, изтрещявате към финала !  :lol:
Всичко ще се нареди, вярвайте в това и спрете да се вкарвате в размисли и страсти. Раждабето ще се случи по един или друг начин...не е голяма драма - бебето ще излезе! Хубавото е, че това е първата незабравима среща с малкия смачкан човек... :D
Всяка жена е най-добрата майка за своето дете. С всичко ще се справите и всичко ще знаете за вашето бебе.

!  :D
:good_post:

хихихи,сто процента изтрещяваме...
...аз току що изтрещях и на още една тема...не мога да си влезна в най-най-най- широките панталони.Каква голяма купчина от дрехи се заформи за зимуване до другата година  :? 8O
*
« Отговор #916 -: Януари 04, 2011, 12:27:10 pm »
krem2003 хем се смях с поста ти, хем искрено ти съчувствам. И аз напоследък по отношение на бебето се чувствам, като в онези сънища, в които ме гони лъв пък не мога да бягам бързо, ами цикля на едно място  :lol: Уж се бях подготвила, уж съм купила важните неща, уж имах време...ама уж. В крайна сметка обаче, реших че едва ли има начин да съм напълно подготвена за абсолютно всичко предварително, колкото и да се старя, колкото и да чета и да питам. Все пак купили сме и сме научили най-главните неща, а детайлите ще ги изгладим "в движение" и според индивидуалните особености на бебето. Ако прахът не е подходящ - ще купим нов, ако нещо не сме купили предварително - за 30мин. до час можем да го купим, не живеем в гората, ако нещо не ни е ясно - има педиатри да попитаме, други мами с опит, форумът...
Относно самото раждане - и да ми е известно в детайли как ще мине /ако е по планирания от мен и Док. начин/ и да се окаже "пълна изненада" /ако бебо тръгне неочаквано и по естествен път/...ами все някак ще се ражда и ще се справим. И в двата случая, няма да съм по-малко напрегната и ошашкана преди да приключи. Мисля, че е неизбежно това, а и като имаме в общи линии информация кое как се случва по принцип - достатъчно е. То "по-известно" от това за едно раждане няма как да ни стане, докато не ни се случи все пак. ;)

yoanna и ти си права, че все гледат да ни претупат /поне в общия случай/. За съжаление :? И това е независимо, дали става дума за консултация с анестезиолог конкретно, или с лекар изобщо, или с някой работещ в друга сфера, без значение е плащаме ли си, или не. Ако може някой да те "мине набързо" - обикновено се опитва да го направи. То и на мен отдвана ми е дотегнало да съм "специалист по всичкология" и ме е яд, че се налга да бъда, но по-добър начин да си защитя личния интерес за момента не съм открила. Особено пък лекарите при консултация, направиш ли "минутка пауза" да помислиш какво ще ги питаш и ти пожелават "приятен ден". Е, има и приятни изключения естествено, но не са много. И понеже повечето от нас не са нито прости, нито нахални - стават и си излизат от кабинета, а после с дни сме тервожни и все така ненаясно за какво аджеба става въпрос... Та за това, начинът е да го "заковеш" доктора с конкретни и последователни питания, дори и да са глупави според него - няма значение. Имаш право да си питаш за всичко, което теб лично те вълнува и хич да не ти дреме. :) А колкото повече предварително инфо имаш - толкова по не оставяш място за шикалкавене и претупване. Поне според мен де.

За прането. Независимо каква марка и дали е течен, или прахообразен препаратът, според мен най-важното е да  се пере на оптимално високата температура, която позволява дадена материя и след като свърши програмата - да се пусне още един-два пъти само на изплакване. Освен якото плакнене - нищо друго не гарантира, че няма да има остатъци от перилен препарат.

Раиска , значи водата от диспенсъра на хладилника също става за бебето? При нас има два филтъра напрактика. Един в "началото на системата", веднага след водомера /който постоянно се пълни с камъчета апропо  :?/ и после този на самия диспенсър...и като я кипна накрая преди да я употребя, би трябвало да е ОК за консумация си мисля.

П.П. Хихи Маймунче, ако ти напълним коремчето с хелий и ще полетиш :lol: Страхотен е шкембака, браво!  :D
« Последна редакция: Януари 04, 2011, 12:43:46 pm от Jbrul »

*
« Отговор #917 -: Януари 04, 2011, 12:29:30 pm »
хихихи,сто процента изтрещяваме...
...аз току що изтрещях и на още една тема...не мога да си влезна в най-най-най- широките панталони.Каква голяма купчина от дрехи се заформи за зимуване до другата година  :? 8O
Споко и по-зле ще става  :lol: всичко на всичко разполагам с 2 анцуга и 3 блузи, които ми стават. Та съм на принципа едно върху мен и останалото съхне...

За пране съм взела един български течен препарат, по принцип съм за изберете българското, ще ползвам него, ако мъничето не реши друго. Пробвах го с наши дрехи - не мирише и нямаше реакция от нашите кожи.
За гладенето - имам страшно много подарени дрешки, мисля да ги изгладя поне първия път, после ще се решава в движение.
И на мен ми стана интересно на каква програма перат мамите, или поне градусите. Моята пералня има т.нар. бебешка програма, но тя е на 30 градуса и малко ме е страх да я ползвам.
Да ви питам как се справяте с болките в таза (срамната кост и ставите) от месеци ме болят, но сега става почти нетърпимо...

« Отговор #918 -: Януари 04, 2011, 12:36:14 pm »
Моята бебешка програма е на 40 градуса и аз я ползвам за двете по-малки деца,а на баткото пера с нашите дрехи.
За болките в таза и срамната кост, ами лек няма ;-) Ще ти мине като родиш;-)
*
« Отговор #919 -: Януари 04, 2011, 12:39:05 pm »
Не навсякъде водата е твърда. Ние ползваме кана и на дъното и няма котлен камък. Една майка беше писала тук че изворната вода не се преварявала, а само се стопля ли?

В техномаркет или технополис видях малки перални, може би за капацитет 2 килограма.

Йоана, има персил сензитит за бебета е.

sami123, при мен желазото за дъвчене вместо запек обратния ефект.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.