0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #780 -: Януари 01, 2011, 17:21:04 pm »
За много години, момичета! :D
« Отговор #781 -: Януари 01, 2011, 17:43:36 pm »
За много години !!! Да сте живи и здрави всички момичета , желая ви само усмивки през 2011г. и на тези , които им предстои скоро да раждат -леко раждане и хубави и здрави бебчета!!!
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #782 -: Януари 01, 2011, 18:28:10 pm »
Честита Нова Година!

kriska благодаря ти, за успокоението! На мен ми върнаха три ембриончета и аз тайно се надявам, това вчера да е бил дезертьора. Днес почти не зацапвам  :D но пък от вчерашния стрес ми изби херпес  :x В понеделник ще се видя с моята доки, да видим тя какво ще каже. Решила съм на своя глава тази вечер да пропусна клексана.
Спокойна вечер на всички, а на именниците честит празник!
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #783 -: Януари 01, 2011, 18:30:38 pm »
Честита Нова Година милички.. Много здраве и щастие и много хубави моменти с бебчетата :)
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #784 -: Януари 01, 2011, 20:01:46 pm »
Честита Нова година! Много здрааве,щастие и много бебета :) !
07.10.2009
*
« Отговор #785 -: Януари 01, 2011, 20:07:07 pm »
Честита нова година. С пожелание за много здраве, много щастие, много късмет и много сбъднати мечти. И разбира се много нови попълнения в тази темичка :).

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #786 -: Януари 01, 2011, 22:13:26 pm »
Ох, от тези празници Сладкиша не суче мляко, а вино... :lol:
Четита Нова Година момичета  :D Много здраве и щастие  :D
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #787 -: Януари 01, 2011, 22:30:26 pm »
Това, което казваш за твоята приятелка Камбоцола е супер странно. Освен да му е давала по-малко мляко не виждам какво може да е. На мен пък ми е чудно това кърмене на поискване, освен ако не държиш да ходиш цял ден по цици или залепен за бебето като гербова марка.

Ами, като кърмиш, не знаеш колко мляко даваш - колкото детето си изсуче. И ти не ядеш еднакво количество храна през деня, понякога огладняваш по-бързо, друг път - по-бавно. Аз не ходя по цял ден по цици, нито в началото съм ходила така - докато нямаше много сили обаче кърменето наистина продължаваше дълго и отнемаше много от времето ми. Но пък какво друго имах да върша... ;) Въпреки това не е имало ден, в който да не излезем поне за 2-3 часа (нямам притеснения и кърмя, където ни свари гладът на чавето).

Периодът на напасване беше първият месец, после се ориентирах кога са основните яденета. Но общо взето следвам принципа - ако плаче, не предполагам, че го прави без причина, а предлагам да яде. Той не се тъпче, ако не иска. Към днешна дата само сутрешното кърмене след дълга нощна пауза продължава повече от 10 минути, но то се осъществява в леглото, така че не ми пречи. ;) Като е буден издържа понякога по 2-2,5 часа без ядене, ако спи, може и повече (на разходка например). А при скок в растежа се храни буквално на час - час и половина. Ама наистина се храни, не е просто да се успокоява - да си държа гладно детето, за да следвам някакъв измислен режим, ми се струва глупаво. След 2-3 дни нещата се нормализират и се връща отново на интервали от 2,5 часа средно.

Пак казвам, това е за кърмене - АМ се усвоява по-бавно от кърмата и затова бебе, хранено с АМ, може да изкара и повече време, без да яде.

КЪм това само ще добавя,че кърмата също се мени от хранене до хранене,така че веднъж да засити за по-дълго от друг път.За това храненето на поискване е идеалът при кърмените бебета.Но те самите често си изграждат режима сами.Ето при Камбозола детето спи от втория месец.А ние все още хапваме нощем.Колкото и да опитвах по всевъзможни начини да го отуча - е,не става - детето иска и туй то,накрая се отказах :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #788 -: Януари 01, 2011, 22:48:19 pm »
Честита нова година и от нас,момичета!Бъдете здрави и се наслаждавайте на майчинството!Нека се родят все  повече хубави,здрави и така чакани бебета!
 На мен от баницата отново ми се падна "бебе"(като на Жбрул) и чуденката е  дали ще има и трето ???

*
« Отговор #789 -: Януари 01, 2011, 22:50:57 pm »
Честита Нова Година, момичета!
С пожелание за много здраве и щастие! Здрави бебета около термин и много нови попълнения н тази тема през 2011 :D

« Отговор #790 -: Януари 02, 2011, 08:47:59 am »
За много години и от мен!
Бъдете живи и здрави, с повечко усмивки и безброй радостни моменти!

Относно баниците, явното си е явно. При нас беше същата работа. У свекърва ми, съпругът ми изтегли бебето, а у майка ми аз го изтеглих. Така че това е само потвърждаване на абсолютната истина: ЩЕ СИ ИМАМЕ БЕБЕЕЕЕ!

П.П. За храненето, дай боже да имам кърма пък ще му мисля после. И двата варианта ми изглеждат удачни и удобни ...  :ask:  Абе важното е детето да не е гладно.

Е, приятна почивка днес!
*
« Отговор #791 -: Януари 02, 2011, 10:25:52 am »
Ние сме на "поискване" и се храним през 2 часа....някак си ми се струва неудачно да оставя детето да реве примерно 1 час , за да влезе в някакъв режим...и я влезе , я не...
« Отговор #792 -: Януари 02, 2011, 10:30:10 am »
Fibo, късмет извадих аз - далеч съм от мисълта, че тоя режим е моя заслуга ;) В интерес на истината обаче, Бобо още, докато беше в корема ми, се очертаваше като крайно възпитан - никога не ме е будил нощем с ритници, оставяше ме да се наспя като хората...

krem, ами честитооооо хихихи! Започваш ли да осъзнаваш този факт сега, след като изтеглихте късметите ;) Бързо се идентифицирай като бременна, че не ти остана време да се насладиш на бременността си - знаеш ли как ще ти домъчнява за коремчето след няколко месеца  :D
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #793 -: Януари 02, 2011, 10:33:57 am »
Fibo, късмет извадих аз - далеч съм от мисълта, че тоя режим е моя заслуга ;) В интерес на истината обаче, Бобо още, докато беше в корема ми, се очертаваше като крайно възпитан - никога не ме е будил нощем с ритници, оставяше ме да се наспя като хората..
и мене Марио ме оставяше да спя нощем ,а и беше от по-мързеливките и не ме риташе особено. Бях казала на всички ,че ще е супер кротък...е изяви се още от болницата. Като ревне...край! :lol:
« Отговор #794 -: Януари 02, 2011, 10:34:15 am »
Честита нова година, настоящи и бъдещи мами! Да сме живи и здрави и да се радваме на своите бебчета!
« Отговор #795 -: Януари 02, 2011, 10:36:53 am »
Fibo, късмет извадих аз - далеч съм от мисълта, че тоя режим е моя заслуга ;) В интерес на истината обаче, Бобо още, докато беше в корема ми, се очертаваше като крайно възпитан - никога не ме е будил нощем с ритници, оставяше ме да се наспя като хората..
и мене Марио ме оставяше да спя нощем ,а и беше от по-мързеливките и не ме риташе особено. Бях казала на всички ,че ще е супер кротък...е изяви се още от болницата. Като ревне...край! :lol:
Подлъгал те е хитрецът ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #796 -: Януари 02, 2011, 11:48:34 am »
За много години и от мен!Нека през новата 2011г.да ни се случват само хубави и щастливи моменти,усмивките ни да не слизат от лицата и много жадувани и чакани бебчета :bighug: :drunk:

*
« Отговор #797 -: Януари 02, 2011, 12:10:35 pm »

krem, ами честитооооо хихихи! Започваш ли да осъзнаваш този факт сега, след като изтеглихте късметите ;) Бързо се идентифицирай като бременна, че не ти остана време да се насладиш на бременността си - знаеш ли как ще ти домъчнява за коремчето след няколко месеца  :D

Аз от сега започвам да си мечтая за второ коремче :)

Камбозолка,знаеш ли ,че от първия ден на бебончо му казвам Бобче.В началото бяха бобчета,а после стана бобче,почти като вашето Бобо   :lol:
« Отговор #798 -: Януари 02, 2011, 12:53:13 pm »
Честита нова година, момичета, пожелавам ви много здраве, любов и пухкави бебчета през 2011!
От баницата ми се падна здраве и нова кола  :D

Стискайте палци във вторник ми излиза резултата от БХС, Дай Боже всичко да е наред!!

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #799 -: Януари 02, 2011, 13:24:04 pm »
Честита Нова Година и от нас! Бъдете здрави, обичани и много щастливи.
И нека тази темичка да прелива от щастливи бременни жени. :D

Момичета, видях, че сте коментирали 18-те месеца за майчинството. Как така са го приели? Кога е минало в парламента и от кога е влязло в сила? Беше само предложение.