0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #760 -: Декември 31, 2010, 19:02:27 pm »
Весело посрещане, момичета!
Много сбъднати мечти през 2011 :D
Аз се донаконтвам и отивам на ресторант, да видим до колко ще остана будна :wink:

*
« Отговор #761 -: Декември 31, 2010, 19:06:55 pm »
Ние още сме 2в 1.
А може и да излезете с бебе на годината . :wink:

Весело посрещане на 2011 и от нас! Ние тази година сме си с подаръка у дома  :D
*
« Отговор #762 -: Декември 31, 2010, 19:40:04 pm »
Привет и от нас.
И аз да се присъединя към пожеланията за весело посрещане на новата 2011 година. Пожелавам на всички ви 2011г. да ви донесе много здраве, много щастие, много късмет и много сбъднати мечти.
 :bighug: :grouphug2: :kaos7:

*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #763 -: Декември 31, 2010, 23:14:31 pm »
Весела Нова Година !!!
Тази вечер прокървих и изпаднах в паника  :oops: Сега се връщам от преглед - имам си две плодни сакчета  :D Само и зацапването да спре, щастието ще е пълно!
*
« Отговор #764 -: Декември 31, 2010, 23:23:55 pm »
Весело посрещане на Новата година!

sami123, след дълго чудене се спрях да раждам в Св. Марина в Плевен. Клиниката е отворена преди година и в нея работят за мен най-добрия гинеколг и неонатолог в града. А и цената за престой е направо евтина в сравнение със София.

И мен започнаха да ме болят зърната, а едното и ме сърби. Време е за мазане, май.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #765 -: Януари 01, 2011, 10:31:21 am »
Честита Нова 2011 Година!!! Да ни донесе много пухкави и ревящи бебета :D

Иффи...повечко почивка си давай сега, аз почти 2 месеца изкарах на легло заради това кървене :(.Дано при теб да спре веднага и да не те стряска :wink:

Аз имам въпрос....от два дена имам слаба болка все едно във влагалище или матката, то се отдава към едната страна, то към опашка...то към другата страна :?, но я чуствам не като болка в корема,а точно някъде по на долу.... 8O
иначе нищо не ма сърби и течение никакво нямам, но се чудя дали да отида да пусна една микробиология :?, или нещо се разтяга вътре  :ask:
*
« Отговор #766 -: Януари 01, 2011, 10:44:55 am »
За много години!
« Отговор #767 -: Януари 01, 2011, 11:15:29 am »
Е хайде Честита ни 2011 година,нека бъдем живи ,здрави,весели,щастливи.Нека има повече сбъднати мечти,бебчета във вкъщи,и бременни Дами :).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #768 -: Януари 01, 2011, 11:15:59 am »
Щастлива Нова Година на всички!!!Да сте живи и здрави, много късмет и успех на всички във всяко едно начинание!!!

« Отговор #769 -: Януари 01, 2011, 12:07:30 pm »
Честита Нова Година! Живи и здрави!
Пожелавам ви всички онези безценни  неща на тоя свят, които не могат да се купят с пари .... ииии пари за всичко останало  :lol:
« Отговор #770 -: Януари 01, 2011, 12:56:56 pm »
ЧНГ и от нас! Да има повече момичета в тази тема, леки бременности и здрави, сладки бебоци!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #771 -: Януари 01, 2011, 13:05:55 pm »
Честита нова 2011 година момичета!!! Пожелавам на вас и хората, които обичате много здраве, сбъднати мечти и щастливи моменти! На всички в очакване на най-големия подарък - леки и безпроблемни оставащи седмици и на-прекрасната първа среща с малките човечета...другото както се казва - ще съберем пари и ще го купим  :D

И аз се чудя дали вече да си мажа зърната и с какво. Не изпитвам никакъв дискомфорт, но влязох в 8-я месец и доколкото знам - би трябвало да стартирам мазането. То хиляда пъти е писано кой какви кремове е ползвал, ама аз пък нямам навика да помня нещо, което към момента не ми е било необходимо  :oops:, та ако някой не го мързи да напише пак, кои са най-добрите продукти за целта... Сещам се само за някакъв крем на Авент, че имаше и още едно - Лансинох /ако не греша името/.

За храненето и аз знам, че опцията "на поискване" е само за кърмачки. Да храниш по този начин с АМ си е абсолютна лудница, поне за мен де... Иначе ако кърмя, дали ще е с режим, или "на поскване" мисля, че самото бебе ще реши. На снаха ми първото бебе ядеше с режим, второто "на поискване" и в момента тя горчиво съжалява, че и с второто не направила режим НО...просто си е до дете наистина. Вторият й син е от модела: "аз ще си рева нон стоп с повод и без повод, пък ти ако щеш се гръмни"  :lol: - всяко детенце си идва с характерчето. Не мисля, че второто бебе щеше да е по-малко ревливо, по-малко злоядо и по-спокойно дори с хранене на 3 часа - просто щеше да си реве между "трите часа", както сега си реве за каквото се сетите.

На мен от баниците с късмети - от моята и от тази на свеки ми се падна...бебе  :lol: Мъжът ми се шегува по този повод, дали сме сигурни, че съм бременна само с едно, че баниците друго казвали. Сега чакам мама да донесе и нейната и ако пак се падне бебе - ще ходя на УЗ да "проверим бройката" ;) Шегувам се де...

Хубав ден на всички!

П.П. Струва ми се че от Коледа до сега, коремчето ми видимо нарастна...дали е възможно толкова бързо, или си въобразявам? Снощи бях с една блуза, която допреди седмица се спускаше до бедрата ми и си седеше прилепнала там, а сега долният й край е доста по-високо и "отзява". Сигурна съм, че не се е свила и от сорта...
« Последна редакция: Януари 01, 2011, 13:13:41 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #772 -: Януари 01, 2011, 13:09:37 pm »
За много години на всички!
Да сте здрави,румени,засмени и годината изпълнена с незабравими мигове!

Аз също имам от време на време кратки болчици във влагалището,обикновено като си легна вечер.Не знам какво е това

Момичетааааа :( ,знаете ли какво е станало с изчисляването на майчинството.Приеха ли ги 18те месеца иииииии знаете ли тези,които вече сме бременни,ще попаднем ли в заварено положение или не?

Тая държавааааа...от мамите ли решиха да пълнят хазната...тцтцтц

Тая държава направоооооо...от мамите ли решиха да пълнят хазната
*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #773 -: Януари 01, 2011, 13:36:15 pm »
За много години, момичета!
 Да сте живи и здрави и много скоро да гушнем така жадуваните бебчета.
Аз и до сега си имам разни придърпвания,в началото много се шашках но док ме успокой че е нормално все пак матката расте, и е нормално да усещаме болчици тук там. Нашият юнак ме изненада на последният преглед точно в 29 гс с тегло 1470гр :P
вървим със седмица напред, всичко е наред нямам контракции,на 3 ще разбера резултатите от изследванията дано всичко и там да е наред и устискаме още 6,7 седмици.
Ифи (Илитка) честити ти две плодни сакчета, сега се пази повече и дано това зацапване да спре и се наслаждаваш спокойно на бременността.
От новогодишната баница на мен се падна градината и аз се шегувах че кой каквото е посял това ще бере през новата година и гордо галех големият корем, а мъжо издърпа децата и беше много щастлив, та чак си изяде цялото парче от баничката :lol:
Опа... честит имен ден на всички именници, Много да са здрави и щастливи.
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!

http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
« Отговор #774 -: Януари 01, 2011, 14:24:17 pm »
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ !!!!! БЕЗБРОЙ ПОВОДИ ЗА УСМИВКИ ВИ ЖЕЛАЯ !!!!!
И много много здрави и усмихнати бебчета
« Отговор #775 -: Януари 01, 2011, 14:31:29 pm »
Дидонче аз знам че е прието и няма да има заварено положение,демек и тези който сега са бременни ги хваща закона за съжаление  :?.Аз се разминах за щастие..
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #776 -: Януари 01, 2011, 14:58:33 pm »
Честита Нова 2011 и от нас!
Желая ви най-вече здраве за вас, семействата ви и най-вече бебчетата ви! Много късмет и верни приятели, а останалото само ще се нареди!

Дидон, да прието е! Важи за тези, на които 45 дневния болничен за майчинство се издава в 2011.

Ифи честити близненца! Не се претиснявай много много за кървенето, но си почивай и питай и лекаря си все пак! В началото на моята бременност, някъде към 8 седмица и аз прокървях и така и не се разбра дали е от отлепване на единя плоден сак или е от третия който беше кух и беше станал на хематом.

Що се отнася до гърдите и кърменето - аз не съм правила нищо през бременността и даже си мислех че няма да имам кърма, защото циците ми бяха станали по-малки от преди да забременея и не усещах никакво напрежение в тях. След като родих още на 3тия ден ми потече коластра. Сега с помпата изкарвам между 30 и 60мл  8O
« Отговор #777 -: Януари 01, 2011, 15:08:57 pm »
Това, което казваш за твоята приятелка Камбоцола е супер странно. Освен да му е давала по-малко мляко не виждам какво може да е. На мен пък ми е чудно това кърмене на поискване, освен ако не държиш да ходиш цял ден по цици или залепен за бебето като гербова марка.

Ами, като кърмиш, не знаеш колко мляко даваш - колкото детето си изсуче. И ти не ядеш еднакво количество храна през деня, понякога огладняваш по-бързо, друг път - по-бавно. Аз не ходя по цял ден по цици, нито в началото съм ходила така - докато нямаше много сили обаче кърменето наистина продължаваше дълго и отнемаше много от времето ми. Но пък какво друго имах да върша... ;) Въпреки това не е имало ден, в който да не излезем поне за 2-3 часа (нямам притеснения и кърмя, където ни свари гладът на чавето).

Периодът на напасване беше първият месец, после се ориентирах кога са основните яденета. Но общо взето следвам принципа - ако плаче, не предполагам, че го прави без причина, а предлагам да яде. Той не се тъпче, ако не иска. Към днешна дата само сутрешното кърмене след дълга нощна пауза продължава повече от 10 минути, но то се осъществява в леглото, така че не ми пречи. ;) Като е буден издържа понякога по 2-2,5 часа без ядене, ако спи, може и повече (на разходка например). А при скок в растежа се храни буквално на час - час и половина. Ама наистина се храни, не е просто да се успокоява - да си държа гладно детето, за да следвам някакъв измислен режим, ми се струва глупаво. След 2-3 дни нещата се нормализират и се връща отново на интервали от 2,5 часа средно.

Пак казвам, това е за кърмене - АМ се усвоява по-бавно от кърмата и затова бебе, хранено с АМ, може да изкара и повече време, без да яде.

Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #778 -: Януари 01, 2011, 15:14:00 pm »
Честита нова година и от мен. Бъдете здрави, щастливи и усмихнати!
Криска как са принцеските, мила, растат ли добре?
*
« Отговор #779 -: Януари 01, 2011, 16:50:15 pm »
Щастлива Нова година!

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.