0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #740 -: Декември 30, 2010, 23:17:19 pm »
Забравих - честито на новите бъдещи мами  :welcome: Много се радвам, че има нови попълнения в тази прекрасна тема  :)
Смарайди, и аз съм от Плевен по принцип, занм че има добри гинеколози там, но за раждане незнам. Аз още се двуомя между Токуда и МД.
Момичета, който ще ражда след май месец -ще има нови зали в МД -родилно и предродилно, както обещават много модерно оборудвани и т.н. Но аз няма да ги дочакам.. Другото ново, както казах са цените. Още не мога да се ориентирам в детайлния и разнообразен ценоразпис. И защо ми е избор на анестизиолог, нали е част от екипа- егати.. И различни пакети за новороденото  8O
Искам да питам знаете ли Дяволов има ли все още свободен прием без записване всяки вторник?
Дидон, ще ти пратя инфо на лични. Не те съветвам да правиш гимнастики от нета без инструктор или запознат- все пак бременна си и има специфика.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #741 -: Декември 31, 2010, 00:19:33 am »

Момичета, който ще ражда след май месец -ще има нови зали в МД -родилно и предродилно, както обещават много модерно оборудвани и т.н. Но аз няма да ги дочакам.. Другото ново, както казах са цените. Още не мога да се ориентирам в детайлния и разнообразен ценоразпис. И защо ми е избор на анестизиолог, нали е част от екипа- егати.. И различни пакети за новороденото  8O

Прочетох, че си писала за нови цени и вчера гледах в сайта на МД, но аз не видях нови?! :? Мен специално ме интересуваше секциото с избор на екип, което е 650лв и преди си беше толкова. Анестезиолога е част от екипа и не се плаща допълнително както и упойката също. И за какви пакети за новородени говориш? Да не би да си гледала нещо за здравно неосигурени пациенти? Не съм чула от мамите, които родиха там наскоро да са им взели пари за друго освен за избор на екип или за ВИП стая.
« Последна редакция: Декември 31, 2010, 00:21:19 am от Nataly* »
« Отговор #742 -: Декември 31, 2010, 09:49:49 am »
Привет момичета,
искам да ви пожелая едно хубаво и весело посрещане на Новата година.
Бъдете здрави и усмихнати!

Камбозолке, надявам се наистина болките да са такива каквито ги описваш. Защото когато бях в пубертета, пък и доста по-късно имах толкова силни болки при цикъл, че чак припадах. Ако е така смятам да си изкарам едно славно нормално раждане. Аз най-много се плаша от неизвестното. Иска ми се всичко да ми е казано предварително, ако може да знам и точно кога ще родя ... въобще нещо май си правя сметки без малкия ми кръчмар  :D
Всъщност относно болките в гърлото искам да кажа колко много ми помогна гъргарата с чай от лайка и сода: около 2 чаши вода с две - три пакетчета лайка ги сварих (не попарих) за 2 минутки, след като свалих от котлона сложих около три - четири чаени лъжици сода. Прави се гъргара (което е много много гадно) и след пет - шест такива гъргари (за един ден) вече нямах никакви болки.
Весело момичета и ще се чуем живи и здрави догодина! tree2a
« Отговор #743 -: Декември 31, 2010, 10:18:32 am »
кремче, значи добре ме разбираш... Не е боляло по-силно, но по-непрекъснато. Друго хубаво нещо, което прави епидуралната, е, че ти помага да се отпуснеш и разкритието напредва по-бързо (а имаш и сили да се разхождаш и да викаш гравитацията на помощ ;) )
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #744 -: Декември 31, 2010, 10:38:26 am »
Здравейте момичета!
Кремче,много благодаря ще го пробвам и това,аз си правя инхалации с лайка и сода,сега ще включа и гаргари,че не се търпи това :( :?
На всички бъдещи и вече реализирани  мами Весело посрещане на Новата Година и да си пожелаем много пухкави и здрави бебенца :D :crossfingers:
ПП.Момичета много ме болят зърната от няколко дни не е ли време да ги мажа ? 

« Последна редакция: Декември 31, 2010, 11:04:45 am от moniks_s »

*
« Отговор #745 -: Декември 31, 2010, 10:56:47 am »
Здравейте :)
На всички весело посрещане на новата година! На тези, които са вече в темата леки оставащи дни до финала. За тези, при които финала е близо - незабравима първа среща, леко, бързо и безпроблемно раждане. Нека темата се напълни с мноооого нови растящи коремчета, че през следващата година да има много, много, бебчета!!!
Да ви се похваля от няколко дни съм официално в 45 дневен болничен. Другата седмица си оправям нещата в работата и се закотвям в къщи.
Другото при нас е, че малкото човече вече си има легло. Всъщност кошара, остават още доста неща, но тепърва се започва с голямото пазаруване.
Ей и да не се преуморите днес!!!
От мен весело прекарване и пак тук догодина :)))
 :bighug:

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #746 -: Декември 31, 2010, 11:28:42 am »
Аз още се двуомя между Токуда и МД.

Аз съм за Токуда  :balk_103:
Ако пак ще раждам бих избрала същата болница и същия лекар! Много съм доволна от всичко и няма нещо от което да се оплача!
« Отговор #747 -: Декември 31, 2010, 11:45:53 am »
И аз да ви пожелая весело посрещане на Новата Година. Нека бъде една прекрасна година за всички нас! Нека всички , които все още не са сбъднали мемчата си да успеят през 2011! Нека сме здрави и щастливи, другото само ще се нареди! :wink:
« Отговор #748 -: Декември 31, 2010, 12:26:41 pm »
Натали, изпращам ти новия сайт и ценоразпис на МД.
http://www.maichindom.com/bg/prices/
Знам че звучи невероятно, но явно безпаричието си казва думата /въпраки че секциото е на същата цена, но за нормално има избор на анестизиолог/. Още на отворените врати ни казаха, че ще има нови цени, но говореха предимно за новите зали след ремонта. Има пакет за новородено, отделно за дете, което явно включва първите педиатърски грижи, за които говорехте. А също и "Раждане, независимо от срока на бременността, предлежанието на плода и начина на родоразрешение"  :o

Криска, имам час при Илиев след около 2 седмици и май натам отивам.. Надявам се вие сте по-добре и Ванеса укрепва  :)

Нашето юначе наистина стана по-активно като че ли от 2-3 дни и нощем, както казваха някои тук като се обърна на ляво сякаш пощурява в първата минута- по-удобно ли му е само той си знае  :D

Пожелавам на всички да ви минат всички болежки, ако има и да посрещнете Новата година с много оптимизъм, настроение и дано бъде много хубава година за всички родени и още чакани съкровища  :D

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #749 -: Декември 31, 2010, 13:20:42 pm »
Сами, то и преди си го имаше избора на анестезиолог, т.е. да ти сложат епидурална упойка, когато си без избор на екип и пак беше такава цена. Когато си с избор на екип цената на упойката е включена в пакета.

Моля те, обърни внимание на това, което е написано над ценоразписа на МД.
ЦЕНОРАЗПИС НА ПЛАТЕНИТЕ МЕДИЦИНСКИ И НЕМЕДИЦИНСКИ УСЛУГИ ЗА ЗДРАВНО НЕОСИГУРЕНИТЕ ЛИЦА ИЛИ ПО ЖЕЛАНИЕ НА ПАЦИЕНТА
Осигурените не плащат нищо освен, ако не е нещо по желание или ВИП стаи, както и пакетите за новородените не важат за нас.

И накрая да пожелая весело изкарване на всички. Нека новата 2011г. бъде плодотворна, щастлива и богата на прекрасни моменти.
« Последна редакция: Декември 31, 2010, 13:22:33 pm от Nataly* »
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #750 -: Декември 31, 2010, 14:24:13 pm »
Здравейте мили дами и мами :) Искам да ви пожелая на вас и целите ви семейства много здраве,щастие и много много хубави мигове през Новата 2011 Година..Нека тя да е по-добра от 2010,което значи списъците с мамите да са двойни поне :) Много от сърце ви пожелавам най-прекрасните мигове с бебчетата.На тези които има престои раждане-много бързо и безпроблемно да е то :) Обичам ви и ще се видим през новата година  :wink:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #751 -: Декември 31, 2010, 14:39:13 pm »
 :) Толкова неща прочетох, та ще пиша каквото помня  :lol:

Мони, мажи щом се чувстваш кофти...То няма точен срок, кой когато иска. Аз започнах в началото на 8ми месец. По едно време така ме сърбяха зърната, че полудявах!

За кантара - аз взех, защото педиатърът идва в нас за прегледите, та да има на какво да я претегли. Моя е на Тефал, беше към 170 лв, Технополис (или Техномаркет...бъркам ги). Опитвах да меря сладкиша преди и след кърмене - пълна глупост. Тя мръдне малко и ми дава отклонение 20-30-40 гр. Е то това е достатъчно за да се объркам. Меря я редовно, но ей така, за мен си ( качва адски бързо! ). А когато бебето е гладно - разбира се и още как !  :lol:
Аз съм против храненето на поискване...Другарувам си с една мама, която храни така - е няма такъв цирк! Бебето се храни кажи-речи на всеки час, като изяжда супер малко. На АМ е, на 4 месеца, момичето постоянно готви млека и после ги хвърля повече от половината. Ужас е, нито можеш да излезеш някъде спокойно, нито да го оставиш да го гледа някой...много е трудно.

За болките - моите бяха абсолютно търпими, но след 12 часа ми бяха омръзнали  :lol: Изморих се просто. Но аз не стигнах до слизане на бебето и до разкритие, та не знам за по-нататък. Иначе при мен прегледите за разкритие бяха неприятни, но не и болезнени.

Весело довечера момичета!!! И внимавайте с алкохолеца!!!  :lol:
*
« Отговор #752 -: Декември 31, 2010, 14:51:50 pm »
Мони,ще мажеш разбира се,нали за това е мазилото ,за да те облекчи(въпреки че болката няма да изчезне).
Храненето на поискване важи само за кърмените деца!Истинска лудост е да храниш дете на АМ на поискване 8O-за пръв път чувам такова нещо.
Весело посрещане на 2011,момичета :D!

« Отговор #753 -: Декември 31, 2010, 14:53:56 pm »
На мен пък много ми допадна кърменето на поискване (кърменето - подчертавам). Не се чудя защо реве, не се изнервям, не гледам часовник - като поиска, му давам, дори да е само за успокоение или приспиване. Нямам дискомфорти в гърдите, не му липсва режим - той си го нагласи и си го следва. От края на първия месец спи по цяла нощ и няма нощно хранене. Понякога иска по-често да суче, но то е, когато прави скок в растежа и започне да не му стига кърмата - не ми пречи по никакъв начин, млекоцентралите са налице ;).

Имам приятелка, която се беше побъркала с хранене на 3 часа. Бебето реве, тя реве, ама седят и чакат да минат прословутите 3 часа. Е, детето и до ден днешен няма стабилен режим - не знам за какво е помогнал тоя зор.

Всеки трябва да си избере начина, по който ще му е най-удобно. Децата са различни, ето бебето на Раиска издържа по толкова време, моето - нема начин просто ;).

Целувки и весело празнуване довечера!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #754 -: Декември 31, 2010, 15:00:08 pm »
Да, да ...вярно е така, Комбозола. Всяко дете си е различно...
Дара до такава степен е свикнала с режима, че мога да я ползвам за часовник - реве през 3 часа денем :lol: .
Сори за спама!!!
*
« Отговор #755 -: Декември 31, 2010, 15:34:18 pm »
Това, което казваш за твоята приятелка Камбоцола е супер странно. Освен да му е давала по-малко мляко не виждам какво може да е. На мен пък ми е чудно това кърмене на поискване, освен ако не държиш да ходиш цял ден по цици или залепен за бебето като гербова марка.
*
« Отговор #756 -: Декември 31, 2010, 15:35:45 pm »
На мен пък много ми допадна кърменето на поискване (кърменето - подчертавам). Не се чудя защо реве, не се изнервям, не гледам часовник - като поиска, му давам, дори да е само за успокоение или приспиване. Нямам дискомфорти в гърдите, не му липсва режим - той си го нагласи и си го следва. От края на първия месец спи по цяла нощ и няма нощно хранене. Понякога иска по-често да суче, но то е, когато прави скок в растежа и започне да не му стига кърмата - не ми пречи по никакъв начин, млекоцентралите са налице ;).

Имам приятелка, която се беше побъркала с хранене на 3 часа. Бебето реве, тя реве, ама седят и чакат да минат прословутите 3 часа. Е, детето и до ден днешен няма стабилен режим - не знам за какво е помогнал тоя зор.

Целувки и весело празнуване довечера!

Ей така и аз сипредставям нещата живот и здраве!
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #757 -: Декември 31, 2010, 16:08:55 pm »
Синът ми се хранеше като по часовник - през около 3 часа и не ми се налагало да го вкарвам в някакъв режим. Обаче всяко детенце си е различно и всяка мама си избира как да си го храни  :), не може да генерализираме нещата.
Весело посрещане на Новата година, да кажете дали е хубава, че при нас пристига по - късничко :)
*
« Отговор #758 -: Декември 31, 2010, 17:07:02 pm »
Весело посрещане на новата година. Нека през 2011 всички да постигнат мечтите си. Ние още сме 2в 1.
« Отговор #759 -: Декември 31, 2010, 17:30:43 pm »
Весело посрещане и от нас на 2011 година!
Много  здраве,много нови попълнения в тази тема и здрави бебета!