Привет
Момичета, не знам защо излезе, че съм се хукнала сега да купувам везна. Просто исках да знам, ако реша да купувам и след като се роди бебето реша, че все пак ми е нужна - каква трябва да бъде. В смисъл, какви марки и модели има, къде се предлагат и пр. За да съм подготвена предварително какво откъде ще взема, а не тепърва да почвам да търся и да питам...само ще ми е до това особено в началото. Ако пък ще трябва да нося бебето често при педиатърката, за да ми го тегли тя, определено предпочитам да си го тегля аз у нас, не да се мотам по разни кабинети и да вися там с новородено, заобиколена от болни и сопливи деца, а последното ще е неизбежно в този сезон. Та в тази посока са ми мислите, не да го тегля преди и след всяко хранене, че и през нощта, че и за 5 гр. да драматизирам...
Дидон и моите гърди качиха почти два размера и подмених всички сутиени. Купих си едни на "Триумф". Чашката като форма е "уондърбра", твърда е и държи чудесно гърдата, а същевременно няма никакви подплънки и "възглавнички". В "коланчето" на сутиена няма и банели да убиват, но е достатъчно стабилно да крепи бюста. В момента съм с чашка D, на снимките в албума съм с един от тези сутиени, даже прозира на една от тях - можеш да го огледаш
За бикини, ползвам с ниска талия, да са ми под шкембето, че много мразя нещо да ми стяга. Взех си 10 броя безшевни на "sloogi" още към 10-a ГС и с тях си карам до момента. Супер удобни са, даже не усещаш, че изобщо носиш някакво бельо. Както се разбра вече, с моя скромен шкембак - гащи и колани които да го крепят не са ми нужни, та не мога да дам съвет по въпроса.
Ако на някой му е по-големичък корема и му натежава, според мен е най-добре да си вземе един брой такива гащи-колан и да пробва дали му е ОК с тях, или не. Едва ли има друг начин да се прецени точно...
nimika за проблемите с носа, просто ползвай някакви капки за нос, не е толкова страшно и "опасно", не се втелясвай чак толкова относно медикаменти според мен. Не става дума за АБ да пиеш на шест часа примерно. Има и капки, които са подходящи за бременни, писани са много пъти в тази тема. От Утрогестана по-голяма файда имало вагинално да се поставя, според моите лекари, ама сега всеки си слуша неговия лекар, само споделям. Аз като имах зацапване, не спря от приема на дуфастон и но-шпа, като включихме Утрогестан 2х1 вагинално и за 24 часа приключи въпроса със зацапването и повече не се повтори. За болките в кръста и гърба - ползвам "Алга сан" от години, по-ефективно мазило не ми е попадало на мен лично, а става и за бременни. Тези болки в главата и половината лице ги имах преди години, като направих невралгия на лицев нерв, но за съжаление...там решението беше блъскане с обезболяващи и противовъзпалителни, които никак не са съвместими с бременността
За болница - на твое място не бих лежала, било и за ден... Първо нямаш остър проблем, който да налага хоспитализация, поне по това което пишеш. Второ в посредствена болница, при лекари на които нямаш вяра...съвсем пък не виждам смисъл, но ти най-добре можеш да си прецениш. Бързо оздравяване ти желая.