0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #700 -: Декември 29, 2010, 23:00:03 pm »
Jbrul не е толкова зор. Няма нищо, ама нищо страшно. Първоначално е трудно, ако след раждането нахранят бебето с биберон. После ще му е трудно на гърда. Апропо къде ще раждаш? Съвет от мен - вземи си силиконови зърна, за да излъжеш бебето, ако е захранено с шише. Помпата за кърма също я носи в багажа. В родилното се стерелизира с мокри кърпички, след което я минаваш с кърпички за гърди. Така цедях мляко и давах да носят и да замразяват.
Това с мерилките е пъъълна глупост.Следиш нааканите и напишкани памперси, както са ти казали. Иначе рискуваш да се панираш, ако детето е вдигнало малко някой ден, от там притеснение и намаляла кърма.
Ако искаш ще ти пусна телефона си на лични, да ме ползваш за консултация за кърмене по всяко време. Задължително обаче си вземи телефон на Ла Лее Лига консултант от вашия район. С плоски зърна ли си?
[/url][/url]
*
« Отговор #701 -: Декември 29, 2010, 23:17:18 pm »
Мерси за предложението jasmin_veni , май наистина на ЛС е най-добре по въпроса с кърменето, че тука нали не е кърмаческа тема... Не са ми плоски зърната, много са красиви  :lol: ... не знам какво точно ме питаш наистина.
В общи линии не държа да кърмя, ако ще е проблем и с 300 мъки, ако стане - стане. Пък и едва ли ще имам кърма дълго, ако има наследственост в тези неща. Иначе силиконови зърна, помпа и пр. са купени и ще ги мъкна в болницата - в Селена ще раждам, в Пловдив. Дано пък се получи с кърменето при мен, обикновено там където очаквам да се издъня ми се получава, а където съм сигурна че ще се справя - издънка.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #702 -: Декември 30, 2010, 02:34:52 am »
аз пък съм абсолютно убедена в полезността на везната. Дори и да не го мерите при всяко кърмене, не мислите ли, че веднъж в месеца да се мери детето е твърде малко. докато сме бременни често ходим повече от веднъж в месеца на видеозон, нали? ясно е, че не гледаш петте грама разлика, но има бебета, които с дни са стояли гладни, щото уж всичко било наред, ама се оказало, че не ядяли. аз лично ще съм по-спокойна ако поне докато се установи някакъв ритъм има сигурността на везната. а що се отнася до напрактика колко е трудно - всъщност отнема  само секунда-две, преди и след кърмене. като не искате - не мерете през нощта, това сигурно би било трудно. но това си мисля сега, може и да си променя мнението. просто мисля, че аз ще съм по-спокойна, а това е важно, нали?
« Отговор #703 -: Декември 30, 2010, 09:17:44 am »
Незнам,на мене за спокойствието ще ми е нужно да виждам че детето си ходи редовно до "тоалетна",че е спокойно на съм,че като се нахрани заспива и т.н. Са то ако едно дете е гладно няма да спи блаженно яяя,то ще се дере ли дерееее  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ,но разбира всеки има гледна точка,аз пак ще кажа че пък доста от мойте дружки ползваха везна и им помагаше ама да си призная не толкова да се чувстват спокойни за детето, ами да видят дали вече може да махат бебето от гърдата щото ги боляло,и ако видиш ли на везната покаже чеее бебо е изял уж колкото се препоръчва се маха от цицата,не се чака то само да си спре  :?.Естествено че ако аз  се осъмня в нещо винаги мога да отида и по рано на лекар с детето,или най малкото ще се обадя и пак ще се види аджеба къде е проблема ако има такъв :))).

Само коментирам,никой не нападам или обеждавам в нещо ;).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #704 -: Декември 30, 2010, 09:18:22 am »
Жбрули, не знам ти как се справи със снимките, обаче аз направо се разбих ...  :?
Моля, Маймунчето да ми пише на лични, как да му се не видя да изтрия двата албума в повече, които създадох  :oops:
« Отговор #705 -: Декември 30, 2010, 09:34:31 am »
Ауууу, Успях!
Така, вече и моят корем е явно качен  :D

Относно, везните и аз мисля че не са крайно важни. Винаги можеш да премериш детенцето при лекар и винаги може да прецениш дали е нахранено.
« Отговор #706 -: Декември 30, 2010, 09:54:58 am »
Кремчееее,пу пу пу мн си сладка бреееееее,хихихихихи каква стойна бъдеща мама си  :D,ее то всички сме такива ,май е време да снимам тумбака колко е пораснал :))
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #707 -: Декември 30, 2010, 10:00:02 am »
Жбрул,това което аз прочетох по въпроса за кърменето е,че :
    първото нещо,бебчетата не качват чак толкова бързо,колкото с адаптирано мляко
    Второ,когато бебчетата сучат всъщност не се следи точно колко като количество са поели,а дали се насищат и било важно да им откликваш на желанието за още.Първоначално не се спазвало точен график именно по причина,че може да е хапнало по-малко количество и за това след малко да иска пак
    третото:че в повечето случаи перманентно недохранените бебчета противно на очакването да са супер раздразнително,ще бъдат по-скоро апатични и ще са унесеци...

Нека двойките с опит ме корегират.Това е само теоретично от моя страна...от четива

А сега аз да попитам.Вие с какви сутиени или потници ходите.Моите гърди бая са пораснали,но все още са малки да си купя кърмачески сутиен направо,а тези безшевните потничета ми се струват,че не поддържат достатъчно добре бюста.Нали трябва да се грижим и за фигурата...И другото,бабите ми казват да съм носела дълбоки ластични гащи,да не ми увиснел корема от тежестта 8O . Това някак не ми звучи и категорично отказах,нооооо...вие какво ще кажете?
*
« Отговор #708 -: Декември 30, 2010, 10:11:31 am »
Гладното бебе пищи, така че няма да го изпуснеш.И аз като тебе паника, че няма да се нахрани достатъчно,та сега диетка :lol:
През бременноста ли тия ластични гащи 8O
« Последна редакция: Декември 30, 2010, 10:13:24 am от shanoar »
« Отговор #709 -: Декември 30, 2010, 10:24:44 am »
Кърменето... Jbrul, винаги можеш да купиш везна, ако имаш проблем или притеснения. Като за начало определено не ти е нужна, вярвай ми, вероятно достатъчно ще се опитват да те психясват, та да се психясваш сама. И аз се бях подготвила, че ще е супер трудно, но извадих късмет. Дано и ти имаш!

Както Инке Тинке е казала - бебето не суче еднакво на всяко кърмене. Особено, ако решиш да кърмиш на поискване. Много лесно можеш да се вкараш във филм с това мерене.

В болницата и първия месец вкъщи бяхме почти като залепени. Едно на ръка, че той нямаше силици да суче и едно хранене беше от порядъка на 40-50 минути, второ, че заспиваше понякога и после бързо огладняваше отново. Примирих се и нещата си дойдоха на мястото постепенно. Не си задавах въпроса - защо реве, като преди малко яде. Следях памперсите и давах гърда, когато измрънка - това е.

didon, абе, не наддавали толкова, колкото на АМ  :D - вярно е по принцип, но моят хубавец като качи 2 кила първия месец и педката щеше да ме убие ;) Е, не съм я слушала да го слагам на диета - нещата си се наредиха, сега качва по около 500 г на месец и намалява.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #710 -: Декември 30, 2010, 10:41:54 am »
относно ластичните гащи  :D, за които питаше Didon и аз да питам има ли нещо вярно, защото пък на мен ми казаха да си купя от тез колани за бременни нали ги знаете, точно поради същата причина - за да не увисва корема. Видях ги в един магазин, но продавачката ми каза, че били по-скоро като помощник при големи кореми да не се натоварвал кръста. Някоя от вас ползва ли такъв колан и какво мислите за него?
*
« Отговор #711 -: Декември 30, 2010, 10:46:01 am »
Ехеееее, напълнил се е албума със сладки коремчета! Браво момичета, то сега като гледам и аз ще взема да кача още някоя сн. от "доброто старо време"  :lol:
За везната и аз смятам, че не е нужна, лично аз само ще се панирам излишно. Малката сама си показва кога е гладна и колко иска да се храни, понякога суче х 1 час друг път х 15мин. За 2 седмици е качила 600гр. доки каза че е добре  :D Ако се налага дохранване то детето само ще си покаже, нервничи, започва да пиши и да лапа всичко около себе си /пелени, лигавник, а ръкавичките какво ги правиии.../  :D
Ластичен колан не съм носила по време на бременността, а сега само като се наложи да излизам някъде. Момичета пригответе се за шока след раждането. Аз като си видях корема на каква пазарска чанта приличаше направо ме обзе истерия  8O Висеше от всякъде, ама сега не е минал и месец почти се прибра, така че не се отчайвайте нещата бързо се поправят  :D
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #712 -: Декември 30, 2010, 11:01:56 am »
Привет  от мен!

Моето зацапване продължава .Събота -неделя почти беше спряло , понеделник по обяд се засили   и отидох до ЖК да ме видят.Лекарката казва ,че човечето си е ок  и ,че няма отлепване на плацента.Доколкото може да види нещо тук , де .Дано е права.Поиска да види зацапването ,ама аз току що бях сменила превръзката  и нямаше какво да гледа, та каза ,че няма проблем.Зацапването е кафеникаво и само по хартията като се забърша, по-често като отенък .Единствено вечер  към 2-3 , ставайки до тоалетна е по-силно и изтича.
Лекарствата са но шпа 3*2; утрогестан 2* 2 ,но го пия - дали да го слагам вагинално ,макар че се притеснявам .
Наболява ме и кръста , но не мога   да разбера от радикулопатията ми ли е или от друго.И един зъб ме боли май ,ама не мога да опрделя дали зъба или челюста от настинката.Лявата половина на главта ми все едно не е моя - боли ме черепа , коста , челюста , лявата ноздра е запушена , сълзят ми очите...

Имам и  проклета настинка , с която не мога да се преборя цяла седмица.Имам цялата менажерия хомеопатични .Кашлицата отмина .Но от вчера съм с много запушен нос-едвам дишам. Освен солен р-р и лайка какво друго да капя ? Ще направя инхалация с лайка .Помагат ми тампончета с мед в носа.
Четох за хомеопатично за мазане - Хомеоплазмин  -сега ще ми го донесе мъжа ми , мнения за него?

Оплаках се порядъчно ,ама много кофти се чуствам.

« Последна редакция: Декември 30, 2010, 11:32:43 am от nimika »

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #713 -: Декември 30, 2010, 11:04:00 am »
Ластичните гащи няма да ви помогнат, поне не и по време на бременноста а и не виждам смисъл от тях.Коремът си расте,но не увисва докато сте бременни.
Ако ви тежи и ви боли кръста, може да ползвате колан за бременни. на мен лично ми помагаше до някое време.
Щок след раждането не съм изживявала, понеже не съм очаквала да изляза от болницата с корем залепнал за гърба, а предвид, че бяха три бебета, корема ми беше огромен накрая. Започна да се прибира след 4-ия или петия месец след раждането и все още не се е прибрал напълно. А и мисля, че зависи от еластичноста на кожата. Нося обикновен ластичен колан и сега. Освен да ме стяга и ми топли:) Купих си 2 вида ластични колани за след раждане, и двата вида ми бяха ужасно неудобни и съм ги слагала не повече от 3 пъти.
малко по-късно ще сложа и снимки.
Лека бременност и весело посрещане на Нова година:)
« Отговор #714 -: Декември 30, 2010, 11:53:05 am »
    Освен солен р-р и лайка какво друго да капя ? Ще направя инхалация с лайка .Помагат ми тампончета с мед в носа.

nimika, към соления разтвор можеш да прибавиш 2-3 капки прополис, а за това дето те боли главата, аз си нагрявах морска сол и я увивах в памучна кърпа и с нея си налагах там където ме боли- в основата на носа, по синусите - не знам, на мен ми помогна
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #715 -: Декември 30, 2010, 11:54:58 am »
Колана за бременни на мен не ми свърши работа! Но може би защото бях с 2 бебета и мнооого води и корема ми беше наистина огромен за тялото ми!

За сметка на това обаче сега след раждането доктора ми каза да си купя ортопедичен колан,на който функцията е да стяга корема. Е мога да ви кажа, че от този колан съм очарована! За 2 дена се вижда огромна разлика и ми помага когато спя настрани! Горещо препоръчвам на всяка родилка  :)
« Отговор #716 -: Декември 30, 2010, 12:02:05 pm »
И аз се чудя доста за коланите. Харесала съм си два вида (единия от Рая, с възможност за корекции), а другия е прашка (не бикина).  Определено вярвам, че има ефект.
Криска, пусни линк към този който имаш и си доволна.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #717 -: Декември 30, 2010, 12:18:20 pm »
И аз се чудя доста за коланите. Харесала съм си два вида (единия от Рая, с възможност за корекции), а другия е прашка (не бикина).  Определено вярвам, че има ефект.
Криска, пусни линк към този който имаш и си доволна.

Кремче този, който доктора ми е препоръча е на марката Thuasne. Мъжа ми го купи от магазина им на Люлин планина до Пирогов. Явно че модела, който в България се предлага е по-стар и не намерих точно същия, но за да се ориентираш ето ти няколко линка на тяхни колани, който до сущ преличат на моя.

http://www.bilgimedikal.com/upload/kucuk_5511394739151K%C4%B0F%C4%B0D%C4%B0S%20(THUASNE).jpg

http://thuasne.de/thuasne/webdav/site/germany/shared/assets/produkte/orthopaedischehilfsmittel/Lombax%20Immo/Abbildung%203%20Phasen.jpg

http://cgi.ebay.de/Thuasne-Bauch-und-Rueckenbandage-Dynabelt-Gr-3_W0QQitemZ110610361337QQihZ001QQcategoryZ96434QQcmdZViewItem

Колана има различни размери и има възможност постепенно да се стяга, което означава че може да се ползва наистина дълго време. Другия му плюс е че има пластини на гърба и така се облекчава болката а и не ти духа на гърба  :lol:
Мисля че се води колан за лумбагото.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #718 -: Декември 30, 2010, 12:25:02 pm »
nimika, към соления разтвор можеш да прибавиш 2-3 капки прополис, а за това дето те боли главата, аз си нагрявах морска сол и я увивах в памучна кърпа и с нея си налагах там където ме боли- в основата на носа, по синусите - не знам, на мен ми помогна
аз нямам синузит  и никога не съм имала такива проблеми.По-скоро ме боли черепа  в ляво  над ухото и челюстта.

Говорих с д-р Персенска - да си продължавам с Утрогестана ,но шпа и почивката.Каза, че ако ще съм по-спокойна , да отида да ме приемат в болница за някоя система , но като цяло в тези г.с.  няма  много смисъл.
Лекарката от ЖК каза ,ако искам да отида в отделението -според нея, ако вляза днес утре ще ме изпишат  .Мъжът ми не ще и да чуе -той е с толкова отрицателно мнение за местните лекари , че смята ,че само могат да ме объркат.А и сега по празниците  колко им е до пациенти.Ще видим как съм и ще решим.
Ех, завиждам на момичетата от големите градове  с добри специалисти на разположение.
« Последна редакция: Декември 30, 2010, 13:55:11 pm от nimika »

*
« Отговор #719 -: Декември 30, 2010, 14:34:21 pm »
момичета,искате ли едно клипче за раждането или по-скоро какво се случва във тялото на жената ...? Спокойно,клипчето е познавателно и не е документално...
http://www.youtube.com/watch?v=BgZ5z6RB06c&feature=channel

Нимика,спокойно мила,явно ти си от жените ,при които кървенето се появява.Дали си забелязало случайно ако не беше бременна дали по това време щеше да имаш цикъл?