Здрасти и от мен
chuspito, добре дошла и да ти е лека и щастлива бременността!
krem2003 явно и ти си "бърза" като мен със снимките, ама пак бива, че ще качим някоя преди да сме родили
То аз не да кача, ами допреди Коледа просто нямах...браУ на мен де. И нашето бебе вчера беше с главата надолу, но предполагам че пак може да се обърне докато му дойде време да се роди. При секцио всъщност има ли голямо значение в каква позиция ще е?
Сега и Жбрул да пита за педиатъра, както знаем тя е винаги зле с всякакви административни въпроси и бюрокрации.
Правих проучване за педиатри и накрая се спрях на една дама, много ми я похвалиха...такааа. Мислех си, че просто трябва да й се обадя, или да отида лично при нея и да се разберем, че като се роди дребния - тя ще идва у нас да го преглежда. И съответно като знае вече, че сме й пациенти - когато имам зор да й звъня и да идва да го преглежда...в случай, че е болен да кажем. За формуляри и НЗОК - никой нищо не ми каза обаче
, не че аз съм питала де.
Първо да питам значи, всички педиатри ли работят с НЗОК по принцип, или си има някои които само на частно /както гинеколозите да кажем/? Тази, на която съм се спряла, би ли могла да ми откаже да сме й пациенти? Доколкото схващам от написаното дотук, бебето няма да има ЕГН един месец след раждането
и съответно - не може да се ползва от правата си на осигурен пациент и не може да бъде записано при избрания педиатър по НЗОК? Сори, ако не съм разбрала правилно, ама много са ми мътни тези неща
Та доколкото схванах дотук... Сега трябва с педиатърката да се разберем, че тя ще се грижи за него и когато той се роди тя ще си идва при нас "на частни начала", а чак когато бебето има ЕГН, попълня разните там формуляри и пр. - вече ще мога да се възползвам и от НЗОК т.е. няма да плащам кеш за всеки преглед.
Хич не знам стана ли ясно какво питам, щото и на мен не ми е много ясно