0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #660 -: Декември 29, 2010, 00:11:19 am »
acq81 И аз ходя при Д-р Даскалов веднъж месечно вече. В началото ходех на две седмици, понеже много треперех и всичко ме шашкаше  :lol: и то покрай повечкото изследвания първите седмици се налагаше така, или иначе. Сега си имам добър лекар и тук да следи нещата и ходя през 2 седмици на преглед пак, ама веднъж при единия и веднъж при другия. Т.е. ми се получава по едно посещение месечно при всеки. Естествено има координация между двамата лекари де. :)

Не мога да ти давам акъли колко често да ходиш, не съм специалист. Ако се чувстваш добре и не смятате, че трябва по-често да те наблюдават - веднъж месечно ми се струва ОК. Ако си луда като мен и по-честите прегледи те успокояват - ходи си по-често, както ти душа иска - няма "правилник" за тези неща.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #661 -: Декември 29, 2010, 00:44:53 am »
Ех, че хубави и компактни коремчета си имате!!! Браво, браво добре се справяте.  :wink: Жбрулче, да хванеш да се захраниш малко, че ще се скършиш :lol: :lol: :lol: Шегувам се,  просто ти завиждам благородно за килцата. :wink: Ела ме виж мен с 10-15 отгоре едва, едва се поклащам :lol: :lol: :lol: За добро е ..разбира се...не се оплаквам! :)
*
« Отговор #662 -: Декември 29, 2010, 01:10:53 am »
violett хайде, хайде - всички съм ви огледала дето сте сложили снимки и сте прекрасни с коремчетата. За мен лично - по-красива жена от бременната няма, ако ще и 100 кила да стане - пак е красива!  :D Иначе си плюскам аз и като небременна и като бременна, ами то при мен раУтата е "право черво" и бърз метаболизъм, така се случило. А и вече съм + 8кг. почти /това е хвалба/.  :lol:

« Отговор #663 -: Декември 29, 2010, 08:44:08 am »
Надеж,
 :welcome3:  to the pregnant world!
Как звучи само, а?! Радвам се че си взела червеното хапче ... хихихи
Без майтап, добре дошла! Много лека бременност ти желая и един хубав здрав бебок в края на деветия месец.

Мелани, честито ти розово щастие!
Да ви е жива и здрава принцесата и страшно много да ви радва!

Моята настинка май е към края си, но все още не съм ОК!
Днес ще си взема втората поръчка от mothercare и съм толкова щастлива, че ще литна.
Този път имам само дрешки и умирам от любопитство.

Между другото кога смятате да запишете децата на педиатър  :ask:?
Днес ще взема да проверя и този въпрос.
Вчера бях на преглед и моят юнак е вече обърнат с главата надолу и е в стартова позиция. Дано си откара така до края на януари, когато му е време вече да се появи.
Мисля, че коремчето на Жбрули е чудно и не е твърде малко според мен. Аз все още нищо не съм качвала, но ще взема да си взема поука и може би днес по-късно ще се пробвам, че трябва да изляза след малко по работа.
Чао за сега, ще ви понагледам след обед. :D
« Отговор #664 -: Декември 29, 2010, 09:52:43 am »
Уговорката с педиатър е добре да се направи преди раждането - добрите педиатри са заети и може да откажат, хубаво е да имате резервен план. Самото избиране на лекар става след получаване на ЕГН-то. За мамите от София - ходи се до НЗОК на ул. Енос (май така се казваше) за формуляр. Взима се от охраната со входа, без да чакате на опащки.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #665 -: Декември 29, 2010, 10:24:55 am »
Аз вече я свърших тази работа с педиатъра :)
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #666 -: Декември 29, 2010, 10:27:25 am »
Здрвейте на всички!!
Искам и аз да се присъединя към вашата хубава темичка.И аз ще ставам мама на момченце(за сега де док така каза :D).Честито на всички , който скоро станаха мами и стискам палци на тези на които им предстой.

*
« Отговор #667 -: Декември 29, 2010, 10:32:05 am »
Камбоцолке и от районните каси може да се вземе формуляра-педиатъра, с който се уговаряш да стане личен на детето казва къде да отидеш. Ние например ходихме в 8ДКЦ-там е районното НЗОК-иначе улицата е Енос, както си написала, но там е централното. Моята уговорка беше още преди да родя. Като взехме ЕГН само официално го записахме.
« Последна редакция: Декември 29, 2010, 10:34:45 am от shanoar »
« Отговор #668 -: Декември 29, 2010, 10:57:17 am »
Аз да кажа за педиатър и за взимане на формюляра, става от всяка една поликлиника. Има си офис на НЗОК и срещу показване на акт за раждане или копие (аз не дадох) ти дават направление за избор на временен личен лекар. Така се нарича. Мога да ви кажа със сигурност, мога да проверя, ако ви интересува.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #669 -: Декември 29, 2010, 11:01:46 am »
Добре де и защо трябва да се прави това с временните педиатри и т.н. като може човек от по раничко да се ориентира към постоянния.Или аз нещо не разбрах от това което вие написахте  :?.Аз знаех кой искам за педиатър,отидох говорих си с лекаря,разбрахме се че ще запише детето и така,каза ми кога да го извикам и всичко е Ок.

Чуспитооо добре дошла сладурке в наща темичкаа,малее тез мъже нещо превзеха света брееее хихихихи яко свекита ще сме ,и ще има бой за снахи аз така ги усещам нещата охоххоххо  :lol:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #670 -: Декември 29, 2010, 11:07:19 am »
Мънки, какви са тия временни педиатри?-нещо не си ни разбрала мила.
В първия месец бебетата нямат още ЕГН и затова не могат да бъдат записани. Като уредите формалностите с ЕГН, вземате въпросния формуляр и си го записвате пак при доктора, с който си уговорила. Като родиш му се обади да те посети в къщи и по този начин си потвърждаваш и ангажимента да го запишеш точно при него. Леко раждане.
« Отговор #671 -: Декември 29, 2010, 11:26:22 am »
Ахаааааааа,мммдааа явно не съм ви разбрала,то пишело временнен личен не педиатър ама карай де.Ок разбрах нещата как седят ,мерси :)
« Отговор #672 -: Декември 29, 2010, 12:43:50 pm »
Мonkey :) така се казва формуляра, нямам идея защо. Аз си говорих с педиатърът, тя веднага дойде след изписването, прегледа ни и така.

ЕГН излиза за две седмици.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #673 -: Декември 29, 2010, 12:59:15 pm »
sami123, и аз от чудене кой лекар да избера за раждане в София реших в частна клиника в Плевен при нашите. По едно време се разтърсих за лекар, то се оказа че ги няма по нова година, все отпуски. Какво не им харесва на твоите познати в Токуда?

И аз вместо да се запеча от желязото както ревах да не стане се оказа обратното :oops:.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #674 -: Декември 29, 2010, 13:04:09 pm »
Добре дошли на новите момичета
Момичета много са ви хубави коремчетата.
Ох не знам макар че док каза че не била голяма наща мома като чета ми се струва че е дебеланка 1950 беше миналата седмица като ходих на лекар.
И аз се чудя за педиатъра в нашия квартал в поликлиниката са едни не ми се приказва искам да е и запознат с хомеопатията че да не дава антибиотик за най малкото нещо щото аз не ги уважавам много
*
« Отговор #675 -: Декември 29, 2010, 13:16:46 pm »
Здрасти и от мен

chuspito, добре дошла и да ти е лека и щастлива бременността! :D

krem2003 явно и ти си "бърза" като мен със снимките, ама пак бива, че ще качим някоя преди да сме родили  :lol: То аз не да кача, ами допреди Коледа просто нямах...браУ на мен де. И нашето бебе вчера беше с главата надолу, но предполагам че пак може да се обърне докато му дойде време да се роди. При секцио всъщност има ли голямо значение в каква позиция ще е?

Сега и Жбрул да пита за педиатъра, както знаем тя е винаги зле с всякакви административни въпроси и бюрокрации. :oops: Правих проучване за педиатри и накрая се спрях на една дама, много ми я похвалиха...такааа. Мислех си, че просто трябва да й се обадя, или да отида лично при нея и да се разберем, че като се роди дребния - тя ще идва у нас да го преглежда. И съответно като знае вече, че сме й пациенти - когато имам зор да й звъня и да идва да го преглежда...в случай, че е болен да кажем. За формуляри и НЗОК - никой нищо не ми каза обаче  :?, не че аз съм питала де.
Първо да питам значи, всички педиатри ли работят с НЗОК по принцип, или си има някои които само на частно /както гинеколозите да кажем/? Тази, на която съм се спряла, би ли могла да ми откаже да сме й пациенти? Доколкото схващам от написаното дотук, бебето няма да има ЕГН един месец след раждането 8O и съответно - не може да се ползва от правата си на осигурен пациент и не може да бъде записано при избрания педиатър по НЗОК? Сори, ако не съм разбрала правилно, ама много са ми мътни тези неща  :(
Та доколкото схванах дотук... Сега трябва с педиатърката да се разберем, че тя ще се грижи за него и когато той се роди тя ще си идва при нас "на частни начала", а чак когато бебето има ЕГН, попълня разните там формуляри и пр. - вече ще мога да се възползвам и от НЗОК т.е. няма да плащам кеш за всеки преглед.

Хич не знам стана ли ясно какво питам, щото и на мен не ми е много ясно  :lol:

*

ivaleta

• 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
« Отговор #676 -: Декември 29, 2010, 13:20:25 pm »
Здравейте Момичета,
Записвам се и аз в темичката - 6 г.с. Минахме първи преглед и видяхме плодния сак и малката точица в него.

« Отговор #677 -: Декември 29, 2010, 13:25:58 pm »
Jbrul, акта за раждане излиза за 14 дни след раждането. С копие от него се отива до най-близката п-ка или здравна каса и се взима формуляр за личен лекар, в случая педиатър.Не знам дали всички работят по ЗК. Питай майки в твоя квартал или пък твои приятелки да ти препоръчат. И така.педиатърът е задължен да ви посети до 24ч след изписване.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #678 -: Декември 29, 2010, 13:41:13 pm »
Мацки, къде си гледате коремите :( и изобщо снимки? Не, че имам корем де..

Да споделя нещо странно - през 2 дни ми се менят килограмите. Например днес съм 54. Преди два дни бях 56... това се случва редовно. На какво може да се дължи? Вярно, не ям много, но всеки ден си е едно и също като количество. Не разбирам от къде и къде отиват тези 2 кг? Все пак не е 1, че да го отдам на задържане на вода.
*
« Отговор #679 -: Декември 29, 2010, 13:49:26 pm »
Jbrul, акта за раждане излиза за 14 дни след раждането. С копие от него се отива до най-близката п-ка или здравна каса и се взима формуляр за личен лекар, в случая педиатър.Не знам дали всички работят по ЗК. Питай майки в твоя квартал или пък твои приятелки да ти препоръчат. И така.педиатърът е задължен да ви посети до 24ч след изписване.

Николинка, мерси за инфото. Значи това, което пишеш ще го направя след като на бебето му излезе акта за раждане и пр.
Щом педиатъра трябва да ни посети до 24 часа след изписване и щом тогава все още бебето никъде не се води като нечий пациент - значи ще си плащаме в брой за всяко посещение на лекар, докато оправим бюрокрацията. Не ми е проблем плащането, просто се амбицирах веднъж поне в този живот и аз да се възползвам от всички данъци и осигуровки дето ги плащаме "за чест и слава" само, ама явно и за новородено са измислени всевъзможни спънки и простотии. Не съм особено учудена де.
Май най-добре да звънна на педиатърката, която избрах и тя ще каже кое как става точно. Няма начин да не ги знае тези простотии.

belief На ЛС ще ти изпратя име на сайта, име на албум и парола за гледане на снимки, там можеш да си създадеш свой албум. :D Не качваме такива снимки в самия сайт на Зачатие по обясними причини. Приятно гледане ;)