0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #500 -: Декември 23, 2010, 12:41:18 pm »
Честито Роси, да ти е жив и здрав юнака!

Виксън, каквото и да е било ми мирише на началото на края  :D Стискам палци!
При Мънки също, дано наистина да няма нужда от секцио и си родиш нормално без проблем  :crossfingers:
Елена, и аз си мисля понякога защо сега рита или не рита, но при тях още не става въпрос за чувства или емоции, а инстинктивно усещат нашите и това ги успокоява или обратното. За списъка имаме с теб време още..

Болки отстрани май се случват в началото- 1 триместър и обинковено е от разтягане на някакви коремни връзки, помня че тогава се рових по въпроса.

Весела коледа от мен за сега, започвам да посрещам гости  ornaico1  
Сещам се, че в списание 9 месеца препоръчваха някакво мазило за хемороиди за бременни, ако го намеря ще ви пиша.
*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #501 -: Декември 23, 2010, 13:24:44 pm »
Роси честито!Да е жив и здрав малкия юнак и много да ви радва!
Ифи добре :welcome3: дошла!Страхотен коледен подарък,а може би два :)Лека и безпроблемна бременност.
Мира-мини и аз пия желязо и магнерот и гледам да има около 2 часова разлика между приема.
Момичета днес се записах на ЖК по ЗД.До сега ходех само на часно на прегледи при д-р Даскалов и ще продължавам да ходя при него,но се записах по ЗК заради болничния след раждане.И сега много се обърках с тези болнични :ask:.Незнам следващият от къде да го взема и има ли значение дали трябва да се ражда там от кадето ти дават болничните или.... :?До сега сам си взимала без проблем от Селена,а и там ще раждам.Моля ви помагайте,че много не съм на ясно.
Ася, моите болнични са също от Селена няма проблем за ги взимаш от там, нищо че последният ще ти е от ЖК, когато наближи момента да излизаш 45 дни преди раждането ще ги информираш за да да ти издадат болничен до дадат от която трябва да си с болничен 45 дни преди раждането. След това от ЖК ще ти издадат нов болничен. и след това като родиш Селена пак те ще ти издадат болничен след раждането.

Илитка добре дошла при нас, ще чакаме с нетърпение да кажеш за точиците, (Джижи, Биджи и Луйджи)
« Последна редакция: Декември 23, 2010, 14:23:08 pm от Velka »
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!

http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #502 -: Декември 23, 2010, 13:27:07 pm »
Благодаря ви много за отговорите, явно това не е било тапата. Беше бяло и слузесто, но падна голямо количесто наведнъж и нямаше никакви жилки или нишки в него, абсолютно бяло беше и после нито капка повече. Както и да е, два-три дни още ще стискам краката  :lol: пък после каквото дойде  :wink:
 :bighug:

Викс това е флора мила! И аз имам такива изтичания и няколко пъти даже пусках МБ и се оказа повечко флора!
Ще издържиш още няколко дена  :D освен ако бебо не е решил да ти направи изненада баш на Коледа :))
*
« Отговор #503 -: Декември 23, 2010, 13:54:49 pm »
Раиса, мерси за линка, точно тази тема изчетох вчера, но то явно това говорене свършване няма и тука ще го има пак

Сами, аз трябва да се опридам, както се казва, че да спретна и двете къщи, да са готови за бебе и затова съм се разбързала, а пък то всъщност и си е голям кеф, ако не да купувам, то да гледам в нета и да си харесвам неща.
А колкото до емоциите на бебето, всъщност имат си емоции и преживявания има много изследвания по въпроса, за които знам, щото малко това ми е работата, та има хора, които правят детайлни наблюдения на бебета (с УЗ през цялата бременност и след това, без УЗ :)) и се оказва, че те си имат емоции, настроения, навици, игри вътре в нас като са и разбира се, са много свързани с нашето настроение и състояние, което всъщност и ни притестнява. нали все се чудим дали не сме направили нещо дето не е както трябва. абе луда работа.

хубав ден и леки подготовки за празниците
*
« Отговор #504 -: Декември 23, 2010, 14:19:12 pm »
Здравейте дами!
И аз днес бях на ж.к,беборан е добре ,засега се е настанил с главата надолу,живот и здраве на 11.01.отивам за болничния и да обсъдиме подробностите.Аз тази нощ си спах в седнало положение :(,тези киселини ще ме очистят някой ден   :xЗа отичащите ми крака пуснахме и албумин и следобяд си чакам резултатите....Ако не- да съм минала на безсолна диета....

То и мен ме понаболява Йоани вече кръста,сигурно е от тежестта,такъв голям корем имам ,че :lol: :DДа -да видях и аз че си в горещия списък душко,малееее как лети времето 8) :lol:
ПП Сега се обаждах за изследванията ,хебоглобина ми е нисък и в понеделник съм на док.да ми изпише препарат,а и имам белтък в урината :?Това за белтъка ми е малко неясно... :oops:
[/b]
« Последна редакция: Декември 23, 2010, 15:47:49 pm от moniks_s »

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #505 -: Декември 23, 2010, 15:50:22 pm »
Така или иначе той ще си ми коледния подарък :lol: друго не искам.

Аз определено смятам, че бебетата си имат предпочитания и чувства още в нас, дори бих казала, че проявяват характер и винаги намират начин да си кажат ако нещо не им харесва. Аз моето започнах да различавам около 6 месец. Когато нещо му харесва подритванията и потупванията са леки и закачливи. Когато обаче нещо не му харесва - ритането е силно и неприятно. Реагирал ми е най-силно на миризми, които не ми харесваха и на мен, а явно и на него. Както и на силен шум. Особено буен е когато седна в неудобна поза и го притискам. Реагира всяка вечер щом мъжа ми си дойде от работа, явно обича гласа му и се радва, тогава почва да си играе.  :)
« Последна редакция: Декември 23, 2010, 15:52:27 pm от Vickson »
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #506 -: Декември 23, 2010, 15:52:30 pm »
Ифи,  много лека , щастлива и прекрасна бременност.

Така - пустото ТСХ нещо не иска да пада  и съм  много притеснена- преди месец беше 2, сега е 2.6 ...
Д-р Начев много ме овива .Повиши дозата  на 125 .Отначало искаше  на 100/125 да редувам ,ама аз понастоях за по-високата.Даже го питах защо след като ТСХ не пада ,не увеличим повече дозата.С типичния му тон ,ми обясни ,че не може така-трябва плавно покачване на дозата , рязкото може да предизвика преждевременно раждане-аборт.Успокояват ме,че бебето вече има собствена щитовидна жлеза ...
Минава ми през ума  да пусна пак изследванията , че съм имала случаи на драстични разминавания  в лаборатории .Ама сега само в една и съща се следя.Вече почти се навих  да повторя изследванията  :oops:

речено -сторено .Пуснах си днес едно ТСХ  -  ей така да видя  - 2,09 е  - разлика от  0,60  за два дни си е доста   , но тази стойност  малко поне ме успокоява .

Някой да е пил сироп "Стодал" да каже как е на вкус? ...:( Ако на вкус е и като едновремешния "Димекс" ...
Jbrul, опита ли го  - не съм видяла питането ,за да ти отговоря веднага- незнам Димекса какъв е бил  , но Стодала  е на странен сладък зеленчуков сок -ама една лъжица се изгълтва   :wink:
« Последна редакция: Декември 23, 2010, 15:59:07 pm от nimika »

*
« Отговор #507 -: Декември 23, 2010, 15:57:24 pm »
Нинче, супер, виж че пада ТСХ-то. Другият месец със сигурност ще е под 2  :wink:
*
« Отговор #508 -: Декември 23, 2010, 17:38:22 pm »
Те хомеопатичните сиропи нали си имат и някаква спиртна основа та направо си е 2в1-хем си се почерпите,хем се лекувате :D

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #509 -: Декември 23, 2010, 17:40:17 pm »
 :hello2:! Аз имам хемороиди, доки ми изписа една пяна за впръскване, но тя съдържа кортизон и каза много да внимавам къде ще попадне. Е, това реши въпроса и не си я купих, а и в момента сме в "затишие"  :lol:
Весели празници на тези, които сега започват!
Вик, Криска -  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #510 -: Декември 23, 2010, 18:29:40 pm »
Защото наскоро обсъждахме ваничките и цените на поставките - вижте на какво попаднах http://www.chemistdirect.co.uk/safety-1st-deluxe-bath-cradle_1_164553.html
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #511 -: Декември 23, 2010, 18:43:02 pm »
Така или иначе той ще си ми коледния подарък :lol: друго не искам.

Аз определено смятам, че бебетата си имат предпочитания и чувства още в нас, дори бих казала, че проявяват характер и винаги намират начин да си кажат ако нещо не им харесва. Аз моето започнах да различавам около 6 месец. Когато нещо му харесва подритванията и потупванията са леки и закачливи. Когато обаче нещо не му харесва - ритането е силно и неприятно. Реагирал ми е най-силно на миризми, които не ми харесваха и на мен, а явно и на него. Както и на силен шум. Особено буен е когато седна в неудобна поза и го притискам. Реагира всяка вечер щом мъжа ми си дойде от работа, явно обича гласа му и се радва, тогава почва да си играе.  :)

ей точно това имам предвид, че още не мога да различа кога му е кеф и кога не, но се надявам с времето да се опознаем, още преди да се е родило. на моя  мъж пък се кротва, според мене щото той само го дебне да го усети и то се прави на три и половина :)

абе хора, за хемороидите - хладка настойка от лайка или смрадлика няма ли да свърши работа, аз така се оправях и преди да съм била бременна (слава богу, досега с тях не съм имала проблеми, затова пък със запека сме като дупе и гащи)?

камбозолке, много приятно изглежда това, но се чудя колко е широко и като почне да се мърда няма ли опасност да се пльосне от него във ваничката, то не че е проблем, но все пак? на мен ми харесват тези с вградените стойки.
« Отговор #512 -: Декември 23, 2010, 20:03:14 pm »
Мили момичета нека стиснеме силно палчета и да се молим утре да мине всичко добре за Криска и нейните две принцески.Днеска са я приели по спешност и утре ще е секциото  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:. Крисунче мила знаеш че всички ще сме с теб мислено,целувки и дай боже на този топъл смеен празник да мине всичко както си му е реда ,целувки.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #513 -: Декември 23, 2010, 20:16:51 pm »
Привет и от мен.
Присъединявам се със стиснати палчета за Криси :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: Дано всичко мине по мед и масло както се казва.
Пожелавам на всички весело посрещане на предстоящите празници.

« Отговор #514 -: Декември 23, 2010, 20:59:33 pm »
Криска, мила имаш стиснати палци и от мен, надявам се всичко да мине добре утре за теб и за малките бебки!  :bighug: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #515 -: Декември 23, 2010, 21:03:25 pm »
Това, което е показала Комбозола го има и в Джъмбо, както още доста варянта на вани, корита и т.н.

Криска, успех мила! Всичко да мине гладко и леко !!!  :D
Утре е денят на голямата среща!  :D
*
« Отговор #516 -: Декември 23, 2010, 21:14:10 pm »
Криси с теб сме! Утре е голям християнски празник и Господ ще бъде с вас! Успешно раждане и много хубави моменти с двете сладурки ти желая от сърце  :bighug:
*
« Отговор #517 -: Декември 23, 2010, 21:21:26 pm »
Криска,здраво стиснати палци и от мен :crossfingers:Нека всичко мине добре-и з атеб ,и за бебките на този светъл празник  :grouphug2:

*
« Отговор #518 -: Декември 23, 2010, 22:07:57 pm »
Как няма да стискаме палци за Криска,ще стискаме и на краката...
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #519 -: Декември 23, 2010, 22:15:06 pm »
Криска, успех мила! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: