0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #440 -: Декември 22, 2010, 11:16:28 am »
Нимика,за ТСХ не се притеснявай чак толкова,ако ти е 2.6,плацентата обира част от хормона и до бебето стига ,колкото му е необходимо..Опасно става,когато системно е високо и се натрупа в излишък и в плацентата.. Аз започнах бременността с ТСХ 4.9 и чак в 4 месец падна на 1.25..
 Весели празници на всички ! :*
« Отговор #441 -: Декември 22, 2010, 11:40:02 am »
Честито на всички бъдещи мами с хубави новини!
Ними, следвай указанията на ендокринолога. Не знам кога ще я видя моята лекарка, не искам да подвеждам никого.
На 14.12. ми взеха кръв за БХС.Д-р Персенска ме изпрати при д-р Михова.  Тогава бях 11г.с.1ден (според ехографа).Д-р Михова направи измерванията.  PAPP-A (плацентарен протеин) е 574 mU/l (368-2859). Макар и в граници е нисък.Спред д-р Михова минавам всеки ден на фракси. Днес съпругът ми говори с генетичката във Варна и тя му е обяснила,че трябва задължително втори БХС в съответния период (не,че нямаше да го направим), преглед при д-р Давидков и най-вероятно амниоцентеза.Явно в напрежение ще мине тази бременност.Правим максимум програмата-бях на неупоген, фракси сега вече всеки ден (преди редувах с аспирин), вливания Киовиг.Утре съм на преглед на ЖК.
Ако някой има мнение за плацентарния протеин моля да сподели.Най-добре на лични,че да не отклонявам темата с моите тревоги.
Приятен ден на всички!

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #442 -: Декември 22, 2010, 11:52:04 am »
За да не си обърквам хаповете си купих кутия за лекарства. Продават ги по аптеките, с малки прозорчета - вътре се слагат лекарствата за деня. А има и по големи кутии, с няколко отделения за деня. Удобно е, защото ги подреждам в началото на седмицата и после ми е спокойно.
« Отговор #443 -: Декември 22, 2010, 11:58:54 am »
Привет от мен, благодаря за съвета за желязото. Май ще трябва да побързам, въпреки че като си мописля да съм пак задръстена.. :( в началото имах големи проблеми със запека, но и другото май не е за пренебрегване.. Обаче след Коледа :oops:

Аз също мисля, че е несероизно да се говори за пол в 8г.с., то тъкмо сърдечна дейност се е установила.. Дори в 13 е рано, но може да се правят предположения. Обаче не зависи само от майсторлък, както казвате, а и от положението на плода и апаратура, разбира се. На мен в 15 не можа да се види, защото крачетата закриваха, даже и на вагинален не се видя, но док каза че следял за някаква теория за положението на плацентата и пола и предположи за мъж- така се и оказа по-късно. После в 18г.с. на ФМ при Димитрова /която както знаете вижда всичко/ каза че пак не било ясно, но ще е момче.
Като стана въпрос, се каня да ви питам друго - ходите ли на повторна фетална морфология, освен тази в 18-22г.с.? Защото Димитрова ми каза да отида пак в 26г.с., за да е сигурна, въпреки че нямаше проблем, освен че едната маточна артерия не била като другата.. Обаче се чудя необходимо ли е, особено след като бях и на ехокардио /пак по нейна препоръка, че беше малко рано в 18 да се огледа сърцето/. Малко множко прегледи ще ми се съберат, при положение, че слава богу няма нещо притеснително.
« Отговор #444 -: Декември 22, 2010, 12:10:20 pm »
Сами, аз мисля, че е хубаво да се отиде на всичките фетални морфологии - все пак в различните седмици се следят различни неща.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #445 -: Декември 22, 2010, 12:15:01 pm »
Сами, сега се замислям, че след втората ФМ /в 21 ГС/, всеки следващ преглед си е ФМ. Поне при мен. Мерят всичко на бебето, оглеждат всички органи, системи, кръвотоци, мерят шийка...каквото се сетиш там по 30-40 мин. всеки път, дават ми диск и пр. Аз също нямам проблем, нито се водя рискова бременност. Зачудих се сега, какво ще да е това нещо трета ФМ, по-разлино от моите прегледи? Ако е нещо различно от описаното - явно съм я пропуснала де  :lol:, та все тая в моя случай.

Някой да е пил сироп "Стодал" да каже как е на вкус? Купих си сега, ама голям дерт са ми сиропите - всичко мога да изпия, ама от сироп така ме напъва да върна, че не е истина просто  :( Ако на вкус е и като едновремешния "Димекс" - пишете ме първа писта "да говоря по големия бял телефон". Гледам го сега това шише и събирам кураж да се пробвам  :oops:, а как мразя да драйфааам.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #446 -: Декември 22, 2010, 12:23:30 pm »
Честито на всички бъдещи мами с хубави новини!
Ними, следвай указанията на ендокринолога. Не знам кога ще я видя моята лекарка, не искам да подвеждам никого.
На 14.12. ми взеха кръв за БХС.Д-р Персенска ме изпрати при д-р Михова.  Тогава бях 11г.с.1ден (според ехографа).Д-р Михова направи измерванията.  PAPP-A (плацентарен протеин) е 574 mU/l (368-2859). Макар и в граници е нисък.Спред д-р Михова минавам всеки ден на фракси.....  Явно в напрежение ще мине тази бременност.Правим максимум програмата-бях на неупоген, фракси сега вече всеки ден (преди редувах с аспирин), вливания Киовиг.
Не се шашкай, аз изкарах 9 месеца на фраксипарин всеки ден - утре ми е последната инжекция. Е, вярно не е приятно, но се оцелява. Започнах с месец и половина Неупоген през ден. Преднизолон пия от април 2009г. без прекъсване до преди 5 дни. Вливах до 34 седмица Киовиг на всеки 30 дни. Най-много ми се отрази на финансите щото всеки път беше по 10 гр. - т.е. по 1000лв, има няма 6 пъти само за бременността, за преди това няма да коментирам. Какво да ти кажа, всичко е относително, Най-важното е бебето да е добре, другото няма никакво значение.  
« Последна редакция: Декември 22, 2010, 12:26:00 pm от Vickson »
*
« Отговор #447 -: Декември 22, 2010, 13:00:51 pm »
Момичета тази нощ ми се случи нещо странно което до сега не беше се случвало.Докато се обръщах на една страна  ме заболя страшно много ниско долу в дясно,може би около яйчника или яйчника-незнам.Уплаших се защото болката не изчезна веднага а ме държа около 10-15 секунди,доста силна беше.Днес от време на време пак усещам лек дискомфорт точно там.Какво да правя?Случвали ли се е на някоя от вас?Да ходя ли на лекар?По принцип съм в понеделник дали да чакам до тогава?Помагайте  8O 8O 8O
*
« Отговор #448 -: Декември 22, 2010, 13:35:44 pm »

Здравейте и от мен!Честито на новите свекърви,за снахи ще се оглеждаме за в бъдеще :D
Нашия пол го казаха в 13гс и за сега се потвърждава,но мисля да си набележим едно женско име,че да имаме резерва :DА за имена в нас не можем да стигнем до консенсус-аз харесвам едно,мъжа ми не му изглеждало звучно,свекъра пък сложно,племеницата-как ще му викаме галено :lol:и за сега сме писали 2 листа имена и все си викаме има време.
Вчера бяхме на ЖК и всичко било наред-изписаха ми магнерот 2 по1и свещички за 5 дни-Гино Певарил,шийката ми била около2,5см това добре ли е незнам и ме питаха как бих искала да раждам,ако няма противопоказания-и понеже съм висока 174см,доки каза че до 4 кг съм можела естествено,но ще му мисля вече живот и здраве чак в 9 месец.

Дидка и на мен ми се случва понякога и пия нош-па/но аз докато стана и отида до аптечката,то ми минало/незнам от какво е но доста е стряскащо!Ако се съмняваш и имаш болки,не можеш ли да звъннеш поне на доки,до понеделник според мен ще се побъркваш от притеснение!Успех и бързо да минават болежките на всички мами!

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #449 -: Декември 22, 2010, 13:48:11 pm »
Нинче, честити сини гащи !Така се радвам, че ще си имаме още едно приятелче момченце  :smiley_abxb:
Аз пък се радвам ,че ще има от кой да ми дава  дрешки , когато ви омалеят :lol:  -вие без това вървите едри  :lol:

Luba_ , благодаря ти -много ме успокояват думите ти .
Минава ми през ума  да пусна пак изследванията , че съм имала случаи на драстични разминавания  в лаборатории .Ама сега само в една и съща се следя.Вече почти се навих  да повторя изследванията  :oops:
« Последна редакция: Декември 22, 2010, 13:49:49 pm от nimika »

« Отговор #450 -: Декември 22, 2010, 13:49:16 pm »
Момичета тази нощ ми се случи нещо странно което до сега не беше се случвало.Докато се обръщах на една страна  ме заболя страшно много ниско долу в дясно,може би около яйчника или яйчника-незнам.Уплаших се защото болката не изчезна веднага а ме държа около 10-15 секунди,доста силна беше.Днес от време на време пак усещам лек дискомфорт точно там.Какво да правя?Случвали ли се е на някоя от вас?Да ходя ли на лекар?По принцип съм в понеделник дали да чакам до тогава?Помагайте  8O 8O 8O

Дидка и при мен имаше болка точно от дясната страна,бая се стреснах...защото ме държа почти около 10 дена с периодично наболяване, а после изведнъж спря.
Може сега като се растяга матката,някой нерв или нещо такова се засяга.
« Последна редакция: Декември 22, 2010, 13:53:30 pm от marigri »
*
« Отговор #451 -: Декември 22, 2010, 15:11:54 pm »
здравейте,

много сте писали и аз вече забравих какво исках аз да ви пиша, това с бременността и ума явно са две противоположни неща. аз обяснявам на хората, че ума ми е в гащите и обикновено ми се разминава.

за косата - не мисля, че моята пада, но не изглежда добре, няма блясък, хем си направих кичури, да съм гиздава, ама нещо май не помага. не знам какво да правя по въпроса. иначе четох, че е от хормоните и ако не пада по време на бременността има тежък косопад после, който е всъщност всички ония 100 косъма на ден, дето девет месеца не са падали, а ако пада, си пада. купувах специален шампуан за косопад - една гръцка фирма имаше магизин за козметика на първия етаж на мола, откъм страната на аптеката, забравила съм им името, но ще питам. купувах го за баба ми, която заради щитовидната имаше такъв проблем, и тя каза, че добре й се отразявал, имало разлика и си поръча пак. ако някой се сеща за името да пише, иначе аз ще питам.

аз да ви питам, аз ли съм луда или и и вие понякога сте си го мислили това - вече от почти месец си го усещам като рита, но вчера ми хрумна, че както си рита продължително време, аз всъщност не знам дали рита щото му е кеф, или щото нещо не е наред - седнала съм кофти (бяхме във влак), яла съм нещо (тирамису, след пет месеца въздържание) и тн? странно е като не можеш да му видиш физиономията

а за чико, аз го ползвам и съм доволна, защото бързо попива и не оставя петна. много ми хареса идеята за кокосовото олио, ще го пробвам.

много ми хареса стоке количката - нека тези които я имат, да кажат какво мислят за проблема с ширината, аз съм си избрала стоке креватче, но засега е само заплюто, не купено.

отивам да хапна и да пробвам пилатес за бременни, ще ви кажа как ми се е отразил на гърба
*
« Отговор #452 -: Декември 22, 2010, 16:43:50 pm »
Привет и от нас!
Пауърче,радвам се ,че си ок.Ще чакам още новини. :crossfingers:Голям беборан ,а :bighug:
Ние вече сме готови и с легълцето....Остана само спалното бельо и украсата на детския кът,но с това ще се заема като си остана у дома  :hangclothes:
Утре съм на ж.к да видим беборан как е застанал и да дам малко кръвчица  :DДано всичко е наред...

*
« Отговор #453 -: Декември 22, 2010, 17:35:37 pm »
Момичета тази нощ ми се случи нещо странно което до сега не беше се случвало.Докато се обръщах на една страна  ме заболя страшно много ниско долу в дясно,може би около яйчника или яйчника-незнам.Уплаших се защото болката не изчезна веднага а ме държа около 10-15 секунди,доста силна беше.Днес от време на време пак усещам лек дискомфорт точно там.Какво да правя?Случвали ли се е на някоя от вас?Да ходя ли на лекар?По принцип съм в понеделник дали да чакам до тогава?Помагайте  8O 8O 8O

Дидка и при мен имаше болка точно от дясната страна,бая се стреснах...защото ме държа почти около 10 дена с периодично наболяване, а после изведнъж спря.
Може сега като се растяга матката,някой нерв или нещо такова се засяга.

Благодаря ти,поуспокоих се малко,вземах нош-па и съм по добре.
*
« Отговор #454 -: Декември 22, 2010, 17:45:37 pm »
Здравейте дами! Аз изчезнах малко...ама док ме изненада с датата за секцио...ТА имаме си бебе Мерио. Родих секцио на 15.12 . Бебо е 3400гр , 53см - толкова е сладък... Сега успех на висички на които им предстои. Ще се връщам да чета :wink:
« Отговор #455 -: Декември 22, 2010, 17:51:36 pm »
Розиии честито моличка да ти е жив и здрав юнака :))).

Аз също бях на ЖК,бебо е 3 кила вече  :D,всичко е наред,но това което ме притеснява е че моя док взе да си мени мненията и решенията и това ме поизнервя.Уж секцио,уж на 14,сега ново 20......нормално ако било ОК всичко,преглед чаааак на 14 ти ,абе луда работа......но определено няма да чакам аз до 14 ти ,по рано ще съм на преглед и вече ще искам краино решение кое как ,кога ,къде и т.н.

Другото което свърших е че си знам вече кой ще е педиатър на детето и ми е спокойно и в тази насока :)
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #456 -: Декември 22, 2010, 17:53:33 pm »
Честито rossy * да ви е жив и здрав малкия юнак!
*
« Отговор #457 -: Декември 22, 2010, 17:57:01 pm »
Маймун списъка върви ли , че нещо не мога да стигна до него?
« Отговор #458 -: Декември 22, 2010, 17:57:31 pm »
хихиихииххи сега ще го опресняяяяяя ;)

Списъче горещо

vickon - 26.12.2010 (секцио дата) успех мила
Blue angels - 01.01.2011
Bebo 79 - 02.01.2011
melani-10.01.2011
Smaraidi - 21.01.2011
yoanna- 26.01.2011
Клеопатра - остават 26 дни .
Криска -???????? до когато устиска миличката :)

Чакащи на опашката за горещия списък ;)

Мonkey - 29.01.2011
saraapl - 28/29.01.2011
krem2003- 07-02-2011
Lindsey- 08.02.2011
Aditoo - 09.02.2011
Bebino - 39 дни.
Altea 40 дни.
Zayak3 - 46 dni.
Deni_15 - 49 dni.

Мили момичета,незнам до колко успях точно да го направя списъчето,но станахме доста и все по трудничко ми става :).Пак ще напомня,за тези който не са ми казали датата си ,ако желаят на лични нека ми кажат термина си ,вместо да им пиша дни.Старая се в списъка да няма хора с повече от 50 дни оставащи :).
« Последна редакция: Декември 22, 2010, 18:42:19 pm от Мonkey :) »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #459 -: Декември 22, 2010, 18:10:55 pm »
роси, честита ти изненада, все така приятно да те сюрпризира малкия. много здраве и щастие.

мънки, строй го тоя твоя доктор, то къде дават така иди-ми, дойди-ми? стискам палци всичко да е наред

преди забравих, криска, продължавам да стискам и за теб