0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #420 -: Декември 21, 2010, 17:01:58 pm »
Хей, много пишете, не мога да насмогна  :oops:

А имате ли мненине за продуктите на Чико - кремовете Мамма Донна? Някоя от вас ползвала ли е? След като прочетох мнения за Мустела се насочвам към Чико. Вие какво мислите?

Маригри, честито за мъжките рожби! Чудя се, дали като отида на преглед на 5 януари ще може да се види пола на детето? ще съм в средата да 12 седмица. Маригри, на какъв ехограф те гледаха?

На мен още ми е рано да се вълнувам от покупки за бебето. Ние от октомври сме новодомци и сме си планирали стая за бебето - нали и бебето и то беше планирано, съдба  :wink: Но в момента имаме голям проблем с влагата - ново строителство, протече някакъв улук.. ужас, целият ни ремонт отиде на кино, та на пролет пак на ново. Обмисляме да направим и вътрешна изолация на детската стая... само проблеми  :lol:
Така, оплаках се! А да.. днес ми е особено лошо, но съм стиснала зъби и от 4 дни не пия Деган. Уж няколко дни всичко беше наред  :?
« Отговор #421 -: Декември 21, 2010, 17:32:41 pm »
Аз ползвам кремчето но Чико и съм доволна! osi_9
А относно пола на бебето моята лекарка ми каза,че ще е момиче още в 8г.с. и винаги го потвърждава!

« Отговор #422 -: Декември 21, 2010, 17:54:34 pm »
Маригри, честито за мъжките рожби! Чудя се, дали като отида на преглед на 5 януари ще може да се види пола на детето? ще съм в средата да 12 седмица. Маригри, на какъв ехограф те гледаха?

на 2D....ама то д-ра щом си разбира работа, няма проблем...ще го види :wink:
пожелавам ти каквото си пожелахте, да го видите :D
*
« Отговор #423 -: Декември 21, 2010, 18:06:17 pm »
echy-много благодаря за инфото,ние с теб сме заедно,а?МНого хубава идея ми даде за Джъмбото :D :lol:
Маригри,честити сини гащурки :wink:
На мен пола ми го казаха във 19г.с :D,тъкмо измислихме и име на беборан мноого отдавна
Иси,нещо не пишеш,добре ли си душко?
Жбрули,и ние изчакваме още за количката,решили сме това да е последната ни покупка :D
Пауър,как си ,и теб не те засичам тук ,че и с теб сме "ръка за ръка"както се казва 

*
« Отговор #424 -: Декември 21, 2010, 18:58:51 pm »
Eй,момичета ,страхотни сте!Докато се върна от доктор сте изписали толкова много...
 Отчета е от мен е следния: на ехографа днес по всички показатели бобчето/както вече знаете ,че казвам на бебо/ си е в норма и няма никакъв риск от разни дефекти/така да ги нарека/.Утре сутрин отивам да дам кръв в генетичната лаборатория да е свършена работата до край...
 Прегледа доста се проточи,защото за разлика от миналия път,когато бяхме на вълна танци,днес разбойника беше решил да си почива с гръб към корема ми и бая го почакахме да благоволи да се обърне...
 Понеже от самото начало имам предчувствие ,даже вечер като си мисля за имена никога не ми идват на акъла женски,че е момченце ,днес питах д-р Михова и нейното 70% беше потвърждение на моя пол...Показа ми онази част,която имат и двата пола,но  обикновено при момиченцата било полегато,а на момченцата стърчало под 90градуса  :wink: Тааааа,ние за сега сме момче...Инструктирала съм френдовете да спрат да купуват на мацките си розови дрехи,че няма да могат да ни ги подаряват после  :lol:

*
« Отговор #425 -: Декември 21, 2010, 19:16:34 pm »
sami123 според мен започвай да си пиеш желязото,защото и аз така се замотах и за една седмица от 107 хемоглобина ми падна на 87.Сега го пия 2 по 2,слагам и инжекций Б12 та го докарах пак на 107.
Пола на нашите бебчета се видя в 17 г.седмица.
« Последна редакция: Декември 21, 2010, 19:20:15 pm от acq81 »
*
« Отговор #426 -: Декември 21, 2010, 19:27:14 pm »
Аз определено съм с нисък хемоглобин, док ми изписа желязо, но още не съм го взела, мислех след празниците. Снощи си мислех, че май заради това и все ми е студено, а на бременните би трябвало да е топло.. Много ме притеснява да го пия, особено като някои от вас казаха че не им е помогнало много.
Сами - аз пия желязо то 6-ти месец и определено ми помага. Започнах с хемоглобин 107, след месец стана 117 и след още месец 122 - пия ферофолгама и нямам странични ефекти от него. А относно косопада - явно е индивидуално - при мен няма косопад....дано да е така и след раждането.
Маригри честита двойна синя радост :lol: При мен пола се установи в 16гс на 2д ефограф и от тогава не се е променял  :lol:
« Отговор #427 -: Декември 21, 2010, 20:35:08 pm »
Дидон...аз бях намислила две женски имена и едно мъжко ей така за всеки случай :D, мъжките хич не ми влизаха в главата нещо.......ама ето че вчера веднага им измислихме имената :D :D
*
« Отговор #428 -: Декември 21, 2010, 21:14:37 pm »
Ами и аз не се оплаквам от тоя косопад, за който говорят кърмачките - косми по възглавницата, кичури, които падат при ресане и т.н. Просто по време на бременността косата ми почти не падаше и сега се връща към нормалното си състояние.
И при мен беше така :D
*
« Отговор #429 -: Декември 21, 2010, 22:00:31 pm »
Мони, ние за количката не изчакваме реално погледнато. Тя отдавана е избрана и половината я платихме /като капаро/, ами все не можем да се завлечем до София да си я вземем. Виж обаче, легло още не съм избрала, скрин - също. :? Знам само, че искам да са бели и планът е, като ходим да си взимаме количката да забърша и мебелите и спалното бельо отнякъде и с това мисля, че ще съм приключила списъка. Т.нар. списък де, че то има вид на роман моето  :lol:

С това желязо и хемоглобин - достигнах до извода, че съм извънземно, или поне ми е яко сбъркан организма  8O Докато чинно пиех шепа хапчета - витамини, желязо и каквото се сетите, хранех се нормално и пр. - хемоглобина падаше. Имах и крампи, абе гадост, след гадост, пък и някакви Кандиди ми изплуваха на МБ...
После като си докарах проблема със стомаха и контракциите и се гърчих почти месец и буквално седях гладна, пускам изследвания и хемоглобина се качил на 125 от 115  :lol:, кръвна захар 4,2, урина - кристална чистота... МБ - също. А сега де!? И вече си пия само Биозин-а, Нутри-маг 3х1 и т'ва е. А и бременните витамини де, ама когато се сетя...

Ако лекарят ви е добър ехографист /то там си иска майсторлък определено/ и в 12 ГС може да ви каже пол, а някои и по-рано "познават".
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #430 -: Декември 21, 2010, 22:30:40 pm »
Мони, тук съм,но повече чета,че ме мързи да пиша.Днес иначе бях на преглед- бебчето е доста големичко, отговаря на 35 г.с и е 2600гр.Четвъртък ще ходя на Доплер и там ще видим как е положението. Бяхме планирали секциото за края на януари,когато ще съм 36 г.с., но както върви може и да е по-рано.Другата седмица ще се видя с доктора при който ще раждам и той ще си каже мнението.Вече нямам търпение , ама и ми е доста притеснено.  :?
07.10.2009
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #431 -: Декември 22, 2010, 08:37:48 am »
Nimika, лекарят, който ти води ЖК по ЗК трябва да ти даде направление за ендокринолог. Той ще пусне хормони и антитела на щитовидната. На мен така ми обясни личната. Съответно, ако ми е необходим друг специалист отново направление от лекаря, който води ЖК.
Благодаря , аз и този път си платих , ама за следващия ,ще знам.

... Трябва да пусна сега освен ТСХ и ФТ3.

Не трябва ли да е ФТ  4 -д-р Начев това ми е  казал  и това пускам и му нося.
didon , честит мъжага!

За кремчетата- ползвам Мама Дона на Чико , за мен е рано дакажа дали съм доволна.
Проблема е с гърдите -  много ме сърбят и не мога да трая никакъв сутиен .

Така - пустото ТСХ нещо не иска да пада  и съм  много притеснена- преди месец беше 2, сега е 2.6 . Ама и аз съм за бой ,защото май последните дни вместо да пия доза 100, май съм пийнала няколко хапчета от 50 .Оставила съм и двете опаковки   и от коя съм пила сутрин не знам .Опитах да броя хапчета ,ама трудна работа .

Д-р Начев много ме овива .Повиши дозата  на 125 .Отначало искаше  на 100/125 да редувам ,ама аз понастоях за по-високата.Даже го питах защо след като ТСХ не пада ,не увеличим повече дозата.С типичния му тон ,ми обясни ,че не може така-трябва плавно покачване на дозата , рязкото може да предизвика преждевременно раждане-аборт.Успокояват ме,че бебето вече има собствена щитовидна жлеза ...

Вчера -преглед при д-р Михова.
Часовете вървяха с час и полвина -два закъснение.
Да благодаря на двете  мами от София , които ми отстъпиха ред, че ни чакаше дълъг път ,а и ме чакаха  да тръгваме.Ако четат тук-сърдечни поздрави . :balk_21:

Д-р Михова каза ,че на бебето всичко му изглежда наред .
Попита  да залагаме ли за пола? Е- иска ли питане.Обясни ми за костицата на бедрената кост , която при момиченцата е полегнала, при момченцата щръкнала.Докато каже –при вас е  -и да обърне монитора –аз я изпреварих –викам”Щръкнала!”.Голям смях падна – доки каза ,че днес всички  мами знаят предварително какво е  .
При нас ъгъла е почти 90 градуса.

Почти е сигурно ,че ще е момче  :bori_004:.Тати най -накрая призна-човека искал момиченце.Странна работа-  татковците все пишльовци искат , той друго двайсе,ама няма да го връщаме  :lol:
Цели 72 грама сме .

За настинката  док каза ,че са разрешени всички хомеопатични   лекарства, както и сиропи за бебета ,са позволени за бременни.Много кашлям, имам храчки  , нямам хрема , но ме страх да не мине към ушите  .
През деня горе долу съм добре, но  през  нощта се съдирам от кашлица.Днес ще взема Стодал и  Тантум верде за гаргара , макар ,че гаргарата  ми е много неприятна.

« Последна редакция: Декември 22, 2010, 08:49:38 am от nimika »

*
« Отговор #432 -: Декември 22, 2010, 09:06:05 am »
Нимика, честито  :bori_004: Увеличи отбора на свекърите  :lol:
Не се чуди, има доста татковци, които тайно си мечтаят за момиченце. Моят мъж си каза открито, че много иска момиче.
Не се притеснявай, ще свалиш ТСХ-то. Аз също забравям сутрин коя доза пия(редувам 0.25 с 0.50) и затова си отбелязвам на листче  :wink:
« Отговор #433 -: Декември 22, 2010, 09:59:57 am »
Нимикаааа честито ти момченцее иххихихи ама голям отбор на свекитата се заформихме  :lol: :lol: :lol:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #434 -: Декември 22, 2010, 10:02:58 am »
Аз ползвам кремчето но Чико и съм доволна! osi_9
А относно пола на бебето моята лекарка ми каза,че ще е момиче още в 8г.с. и винаги го потвърждава!
Абе, в 8 г. с. някои се надяват пулс да чуят, да ти кажа. Не мисля, че е било научно обосновано предположение - не се заяждам, само отбелязвам ;) Струва ми се твърде рано да се види дори това, за което говорят дидон и нимика, а то е първият признак, по който може да се гадае за пола.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #435 -: Декември 22, 2010, 10:09:27 am »
свекърви , свкърви ,ама откъде ще търсим снахи  :lol:

cambozzola , то и сега близките питат не е ли рано ,за да е определен  вече пола.Макар да знаех от приятелки  ,че в тези седмици  по този признак  , лекарите са им казвали пола и се надявах да  узная :wink:

Меченце ,  това със забравянето е част от бременността -нали така казват  :wink: .Колежките ме бъзикаха кога ще стана разсеяна и ще започна да забравям , понеже съм много педантична и помнеща .Ама не очаквах проявата да е   такава.То не от разсеяност съм объркла дозите ,ако съм ги объркала .Двете опкаовки Еутирокс са еднакви-цвета на фолиото  отзад е различен.Но сутрин като стана първо това пия и  да не гледам цвета...
Когато бях на комбинирана доза , си знаех така-на четна дата едната доза, на нечетна другата  и нямаше как да сбъркам.
Преди поддържах ТСХ под 2 с доза 50 , сега  дано влезем в норми и да няма фатални последици и усложнения.Дано.
« Последна редакция: Декември 22, 2010, 10:12:40 am от nimika »

*
« Отговор #436 -: Декември 22, 2010, 10:17:12 am »
Добро утро  :D

За хапченцата - точно така, на листче написанки и отмятайте, иначе голям заплес и все се чудиш това пих ли го, не го ли пих... В един момент, като пиех към 7 вида таблетки - без листче не ставаше раУтата хич  :lol:

Подозирам, че най-накрая и аз се разболявам :( Еййй има си хас да се зададат празници, да чакам гости, да имам да готвя и да ходя тук-там и да не гризна дръвцето  :x Трябва да донакупя подаръци и това - няма как някой друг да го свърши вместо мен, пък не ми се ще да излизам...чудя се какви да ги къдря.
Засега само гнусното ми синузитче напомня за себе си с лееко главоболие, едно ми е като продрано на носоглътката и леко кашлям, все още не дълбоко и "качествено". Мисля да си купя осилококцинум и Стодал за начало и да ги захващам, преди да вземе сериозно нещо да ми става зле. Нямам особена вяра на разни хомеопатични, ама то и да не бях бременна, при такива симптоми - няма какво друго да взема си мисля.

Пожелавам ви да нямате подобни оплаквания, особено близките дни!
« Последна редакция: Декември 22, 2010, 10:25:20 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #437 -: Декември 22, 2010, 10:19:53 am »

cambozzola , то и сега близките питат не е ли рано ,за да е определен  вече пола.Макар да знаех от приятелки  ,че в тези седмици  по този признак  , лекарите са им казвали пола и се надявах да  узная :wink:

И аз така питах навремето... Но наистина 8 г. с. ми звучи нереалистично. Все пак между 8-ма и 11-та има цели 3 седмици, които никак не са за пренебрегване в развитието на ембриона.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #438 -: Декември 22, 2010, 10:32:08 am »
Ей много младежи се заформиха! Дали аз няма да се похваля с момиченце - така ми се иска! Ще видим на 5 януари колко е добър в познаването моят доктор :) Ама в крайна сметка - каквото, такова! С толкова труд се сдобиваме с тези слънчица, та едва ли има значение дали е момче или момиче! :lol:
*
« Отговор #439 -: Декември 22, 2010, 10:57:28 am »
Нинче, честити сини гащи !Така се радвам, че ще си имаме още едно приятелче момченце  :smiley_abxb: