Раиска, спрях се на белезникавия цвят количка, или по-скоро е бледо бежово, или слонова кост...чума ли го знае как се нарича
, ама светличко такова. Нали съм много предвилдлива и ако имаме късмет за второ бебе, ще карам със същата количка и реших да е в "универсален" цвят, в случай че се уредим и с госпожица някой ден...
Пола на бебето за първи път ми го казаха в средата на 12 ГС, че аз давах много зор, с оглед на предстоящ бебе-шопинг. Категорично момче ми казаха първия път и оттогава само се потвърждава. Даже и аз съм виждала пищова вече
е, различавам го само на 4Д-то де, иначе докторите го виждат и в 2Д режима, ама те майстори все пак.
За косопада аз знам, че настъпва след раждане, особено ако кърмиш и за окло 6 месеца при добър хранителен режим, витамини и подходяща козметика за коса минавало. Естествено и това е като за стриите въпроса - "принципно положение", пък при всяка мама си е индивидуално. Моята коса специално е от сухите и от бременността не се промени грам, като характеристики, нито имам косопад за момента. Единствено заради хормоните, първите месеци не ми ставаше русото и за това понастоящем съм брюнетка, за разнообразие след 13 години блондинстване.
Относно шампоани и всякаква козметика за коса, вкл. бои - не мисля, че има нещо, което да не може да се ползва при бременност, освен ако лично на вас в този момент нещо започне да не ви понася - да имате свръхчувствителност, алергия и пр. В смисъл, ако имате проблем с косата - ползвайте продукт, предназначен за този вид проблем спокойно, няма да навреди на бебето. По субективни причини, косата ми я мият винаги в салона и съответно се ползват шампоани, маски и пр., каквито и за косите на всяка небременна жена - никакви грижи нямам. За коспоад ми слагат ампули, за подхранване - също, мисля че марката е "Селектив" - много съм доволна от резултата. Преди, заради сезонното капене на коса, курс с 5 ампули спираше проблема.
Дидон, какво стана в крайна сметка с твоя БХС? Stokke втора употреба съм виждала в e-bay, доста запазени предлагат, често с всички възможни аксесоари и на нелоши първоначални цени понякога. Гредата е, че за тях винаги има много мераклии и докато свърши даден търг, цената се раздува и става доста близичка до тази на нова количка
...малоумна история. Като добавиш към пейзажа, че продавачът обикновено слага ограничения за доставка в рамките на Англия само, че понякога и в рамките на даден град и дефакто не можеш да играеш на търг за повечето, които ти харесат. Тези, които пък могат да ти пратят до БГ им идва такава цифра доставката, че верно новата ще ти излезе на същата цена, че и по-евтино някой път. Ако търпеливо и редовно дебнеш за оферти обаче, предполагам, че все ще излезе каквото ти трябва в един момент.