0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #400 -: Декември 21, 2010, 10:30:32 am »
krem2003 от къде го купи това кокосово масло и остават ли петна върху дрехите от него?
бясна луноходка и аз имам същият проблем от скоро.Толкова много коса ми пада,че се плаша :?Мислех днес да се обаждам на една приятелка,която имаше такъв проблем и си копува един шампоан от аптеката,който много и помогна,но тя не беше бременна :ask:
Маригри честити сини гащи!И аз като теб не бях мислила за такава комбинация и всеки път си мислех,че ще се появи нещо друго,но.....мъжки са :lol:.Аз започнах да пия магнерот от 19 седмица 3 по 2 макар,че не усещах да имам контракций,но доки си знае работата.Сега като закъснея с тях усещам някакво стягане на корема.
« Отговор #401 -: Декември 21, 2010, 10:43:37 am »
Lindsey , смених шампоана, но ефект нулев. Мисля да попитам за "Клоран", дали мога да го ползвам по време на бременност, не мисля, че ще има проблем, ама знам ли..Преди бях много доволна от него.

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
« Отговор #402 -: Декември 21, 2010, 11:09:51 am »
Добър ден и от нас :D :D :D
И аз да се оплача от голям косопад и много пърхот, нещо хич не я харесвам, хем моята е гъста и наскоро даже я окълцах доста.....да я освежа, ама ефект нулев :(
Сега си търся хубав медицински шампоан... :ask:
*
« Отговор #403 -: Декември 21, 2010, 11:38:07 am »
 такаааа...е ,дано довечера да мога да се изфукам с пола :), въпреки че искам и от двата...
 За косата...преди години бях чела/тогава още не мислех за бебе/ че по време на бременност пропускаме от фазата на падането на косата.Та може би после идва един момент,в който започва да пада двойно.Иначе това което намерих като инфо преди няколко дни е,че всъщност косата става супер суха и чуплива и всъщност това може би е причината за косопада,а не от корена

Жбрули,както винаги невероятно полезен пост.Признавам си,че май в къщи никой няма да ми се върже на чисто нова количка Сток/ и то разбираемо...Ако успея да намеря да я купя от някой или пък евентуално от САЩ...знам ли...имам време де...
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #404 -: Декември 21, 2010, 11:52:23 am »
Стойностите на TSH-то при бременност се променя в различните фази от бременността, към края леко се повишава, но трябва да е около 1.5-1.7 не е желателно да е много повече. Ако се повиши повече, се налага повишаване на дозата еутирокс/елтироксин, което при над 100mg дневна доза, може да ви забранят да кърмите бебето. За това пускайте си взеси месец контроли на ТСХ и FT4 и се консултирайте с ендокринолога си. Сезона също оказвавлияние върху стойностите и може да променят дозата ви.
Първо предположение за пола на бебето Сигридов ми каза в 12г.с. - каза 70% момиче, на следващия преглед в 15г.с. Вече каза 100% момче и ни извади снимка на атрибутите.
Нашия младеж започна да хълца сравнително късно (според мен де) някъде към края на 7-я месец, но пък за сметка на това доста качествено :wink: и нямаме пропуск май до сега - всеки ден по няколко пъти.
« Отговор #405 -: Декември 21, 2010, 11:52:46 am »
дидон, има нещо вярно в това с изсушаването на косата - моята по принцип има склонност към омазняване в корените, но по време на бременността нямах такъв проблем. Сега - освен че започна да пада (не повече от нормалното, по-скоро до този момент падаше значително по-малко), започна и да се омазнява отново  :( Явно нещата се нормализират.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #406 -: Декември 21, 2010, 12:23:53 pm »
Ася откакто забременях имам страхотен проблем с косопада и нищо не ми помага!
Предполагам, че бебетата гълтат яко от нашите витамини.
Ше му мислим като родим  :)

Гледам сте отворили моята любима тема - стриите  :?
От началото на бременността се мажа с какво ли не и въпреки това корема ми е пред спукване. Маймунката и Вайълет са виждали моя нацепен корем и могат да кажат че гледката е  8O Баща ми като ми види корема и всеки път човека се плаши и казва да го покрия с нещо...  :?
Истината е че е до тип кожа, защото аз не съм напълняла грам (даже в краката и ръцете съм отслабнала).
« Отговор #407 -: Декември 21, 2010, 12:25:19 pm »
Ася, това масло ми го подари една приятелка. А тя го купува от ebay

http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=virgin+coconoil&_sacat=See-All-Categories

ето и още един линк за повече инфо
http://www.coconoil.co.uk/virgin_coconut_oil/organic.html

Това което ме впечатлява най-много в този продукт е че е 100% чист и натурален. Отделно от това аромата му е много слаб и приятен, за разлика от всяко друго кокосово нещо. Кокосовата миризма я бях намразила, а това го понасям дори и в месеците с най-обострено обоняние. Добре и сравнително бързо попива в кожата за разлика от олиото на Икаров. И също така не оставя петна по дрехите. Приятелката ми е голям фен на естествените продукти и ми каза, че мога всичко да мажа. Пробвах на косата, но не съм крайно доволна, защото ми идва слабичко. Моята коса и тази на съпругът ми са много дълги и гъсти и затова ни трябва нещо по-мазничко.
Относно косопада, при мен нещата не са по-различни от преди. Капе, но в рамките на нормалното.
*
« Отговор #408 -: Декември 21, 2010, 12:53:54 pm »
Криска радвам се,че се включваш от време на време.Сигурно от Токуда,но остана още малко :)
krem2003 благодаря за линка!
« Последна редакция: Декември 21, 2010, 12:55:40 pm от acq81 »
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #409 -: Декември 21, 2010, 12:57:20 pm »
Криска радвам се,че се включваш от време на време.Сигурно от Токуда,но остана още малко :)

Ооо не мила! Още не са ме приели  :) Довечера ще ходя на запис на тонове и доктора ще прецени какво ще се правиме, но предполагам че ще ме приемат защото контракциите от снощи се засилиха и почти не спират. Вижда му се края, колкото и далеч да ми изглежда това на мен  :lol:
« Отговор #410 -: Декември 21, 2010, 13:35:22 pm »
О, криска аз мислих, че вчера си родила, защото на обяд се родиха близнаци!!! Нищо ти стискай още малко...вижда му се края.

Аз да ви кажа за косата. Първите месеци ад - мазна, пърхут, пада, след 6 мес вече стана много хубава, здрава, суха. След като родих до 3 месец перфектна, но след 3 месец кърмене е ад, пада на кичури, направо се плаша. Но ми казаха, че е от хормоните. А като спра кърменето, надявам се да не е скоро, вече съвсем падала , но след време се възстановява изцяло.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #411 -: Декември 21, 2010, 13:53:25 pm »
Привет и от мен, съгласна съм напълно с Ники и Криска по повод косопада. Аз в началото на бременността бях с ужасен косопад, консултирах се и ми казаха от хормоните било и да очаквам още по-изявен такъв като започна да кърмя. Но какво ми направи впечатление от 2 месеца - започнах да пия витамини за бременни + омега 3 и разликата е огромна - много по-малко ми пада косата, стана лъскава и добре изглежда. Добре, че ми остана малко, та да има какво да пада и после като започна с кърменето :lol:
За стриите - наистина няма спасение, ако кожата е предразположена, единствено успявам да понамаля количеството им, поне да не са много.

*
« Отговор #412 -: Декември 21, 2010, 14:04:12 pm »
За Стокке-то: това е най-удобната и маневрена количка, която съм бутала. Проблемът е, че на малката и беше тясна на възраст 11 месеца. Тя не е дребно дете, но в  никакъв случай не е от най-едрите.Имах удоволствието, да я ползвам 2-3 седмици,докато моята беше на ремонт и една приятелка ми услужи. Тръбата изобщо не пречи. А ако имате да качвате стълби и нямате асансьор, това е количката.
*
« Отговор #413 -: Декември 21, 2010, 14:25:28 pm »
Раиска, спрях се на белезникавия цвят количка, или по-скоро е бледо бежово, или слонова кост...чума ли го знае как се нарича  :lol:, ама светличко такова. Нали съм много предвилдлива и ако имаме късмет за второ бебе, ще карам със същата количка и реших да е в "универсален" цвят, в случай че се уредим и с госпожица някой ден...

Пола на бебето за първи път ми го казаха в средата на 12 ГС, че аз давах много зор, с оглед на предстоящ бебе-шопинг. Категорично момче ми казаха първия път и оттогава само се потвърждава. Даже и аз съм виждала пищова вече  :lol: е, различавам го само на 4Д-то де, иначе докторите го виждат и в 2Д режима, ама те майстори все пак.

За косопада аз знам, че настъпва след раждане, особено ако кърмиш и за окло 6 месеца при добър хранителен режим, витамини и подходяща козметика за коса минавало. Естествено и това е като за стриите въпроса - "принципно положение", пък при всяка мама си е индивидуално. Моята коса специално е от сухите и от бременността не се промени грам, като характеристики, нито имам косопад за момента. Единствено заради хормоните, първите месеци не ми ставаше русото и за това понастоящем съм брюнетка, за разнообразие след 13 години блондинстване.  :lol: Относно шампоани и всякаква козметика за коса, вкл. бои - не мисля, че има нещо, което да не може да се ползва при бременност, освен ако лично на вас в този момент нещо започне да не ви понася - да имате свръхчувствителност, алергия и пр. В смисъл, ако имате проблем с косата - ползвайте продукт, предназначен за този вид проблем спокойно, няма да навреди на бебето. По субективни причини, косата ми я мият винаги в салона и съответно се ползват шампоани, маски и пр., каквито и за косите на всяка небременна жена - никакви грижи нямам. За коспоад ми слагат ампули, за подхранване - също, мисля че марката е "Селектив" - много съм доволна от резултата. Преди, заради сезонното капене на коса, курс с 5 ампули спираше проблема.

Дидон, какво стана в крайна сметка с твоя БХС? Stokke втора употреба съм виждала в e-bay, доста запазени предлагат, често с всички възможни аксесоари и на нелоши първоначални цени понякога. Гредата е, че за тях винаги има много мераклии и докато свърши даден търг, цената се раздува и става доста близичка до тази на нова количка  :? ...малоумна история. Като добавиш към пейзажа, че продавачът обикновено слага ограничения за доставка в рамките на Англия само, че понякога и в рамките на даден град и дефакто не можеш да играеш на търг за повечето, които ти харесат. Тези, които пък могат да ти пратят до БГ им идва такава цифра доставката, че верно новата ще ти излезе на същата цена, че и по-евтино някой път. Ако търпеливо и редовно дебнеш за оферти обаче, предполагам, че все ще излезе каквото ти трябва в един момент. :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #414 -: Декември 21, 2010, 15:26:35 pm »
Това за кърменето и косопада май си е индивидуално. В нашия квартал сме много кърмещите и никоя не се е оплаквала от такъв проблем. Аз кърмя вече година и половина и никога не съм имала косопад. Това може би е от цялостното изтощаване на организма, а с близнаци не ми се мисли за какво изтощаване става въпрос
« Отговор #415 -: Декември 21, 2010, 15:48:16 pm »
Ами и аз не се оплаквам от тоя косопад, за който говорят кърмачките - косми по възглавницата, кичури, които падат при ресане и т.н. Просто по време на бременността косата ми почти не падаше и сега се връща към нормалното си състояние.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #416 -: Декември 21, 2010, 15:48:27 pm »
Привет мамита!
Аз имам един въпрос,относно украсата на бебешкия кът ,тъй като нямаме отделна стая за беборан...Откъде се купуват тези картинки за стените,извинявайте за глупавия въпрос  :oops:,но в детските магазини където гледах нямаше,Иси,Рая милички дайте съвет ?Питам защото във вашите снимки ги видях,то и снаха ми беше взимала за децата ама не помнела вече :lol:
Наистина всичко е индивидуално и за стриите и за косопада....Още не съм се сдобила с нито едно ама ...нищо се знае :lol:
Криска :crossfingers:!

*
« Отговор #417 -: Декември 21, 2010, 15:59:43 pm »
moniks_s, в джъмбо магазините съм виждала разни детски приказни герои които можеш да лепиш.
относно косопада, на мен ми се появи преди да забременея и сега нито се е увеличил, нито е намалял. може би само косата не ми се омазнява толкова бързо като преди.
от известно време през деня почва да ме сърби корема, мажа го сутрин и вечер(с крем против стрии на Кокона или с бебешко олио) но кожата ми като че ли става все по-суха и незнам какво да правя?
« Отговор #418 -: Декември 21, 2010, 16:48:28 pm »
привет момичета. Връщам се от йога като нормалните мами дето не работят  :wink: и колкото добре ми подейства, шофирането след това ми върна всичко. Даже малко ударих колата на паркинга пред мола, мислех да купя нещо на мъжа като съм без негои се надявах че народа вече се е изнесъл от софия, но не. Чудя се дали ще посмея да карам живот и здраве детето.. :(

Кои беше питал за упражнения за гърба, йогата за бременни е най-добра, има много такива упражнения и съчетано с релаксация - ектра.

Сега разбирам защо така ми пада косата, ако това което луноходка казва за липсата желязото е вярно. Аз определено съм с нисък хемоглобин, док ми изписа желязо, но още не съм го взела, мислех след празниците. Снощи си мислех, че май заради това и все ми е студено, а на бременните би трябвало да е топло.. Много ме притеснява да го пия, особено като някои от вас казаха че не им е помогнало много.

Жбрул, Крем, мерси за хълцането, май това ще е било :P
*
« Отговор #419 -: Декември 21, 2010, 16:49:29 pm »
Stokke е красива количка, но според мен е страшно неудобна и непрактична.Вярно, че е висока и бебето е на високо и е доста маневрена, но........ страшно тясна е.Нито ще можеш да си преобуеш бебето в нея нито нищо.И имам чувството, че е направена за китайци.Прекалено е малка и тясна.И според мен много бързо ще спре да ви върши работата защото просто ще ви е малка.Особено ако бебето е по-високо.
Stokke втора употреба съм виждала в e-bay, доста запазени предлагат, често с всички възможни аксесоари и на нелоши първоначални цени понякога. Гредата е, че за тях винаги има много мераклии и докато свърши даден търг, цената се раздува и става доста близичка до тази на нова количка  :? ...малоумна история.