0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #300 -: Декември 18, 2010, 20:21:17 pm »
Jbrul, защо трябва да се дефинира какво трябва да се пише в темата - заглавието й би трябвало да говори достатъчно за нея :wink: И след като съществуват теми за бебето, количките и т.н е по-добре да се пише в тях, да се обновяват и допълват с информация, от колкото да пишем в една тема за всичко. Така ще е по-прегледно и полезно.

Jbrul, би ли ми казала в коя седмица си имала отлепване на плацентата и колко време продължи кървенето?

*
« Отговор #301 -: Декември 18, 2010, 21:02:32 pm »
:good_post:

Ейййй,Жбрул...разби ме с тези 4 кг.Ти след раждането ще си по-слаба ,от колкото преди да забременееш :) пупупу

Бе мани ти, аз се разбих от притеснение, че ще уморя бебето та за първи път в живота си и кантар си купих - да дебна не се ли е лепнало някое килце... Баба ми "мило" ми заяви, че имам вид на "змия глътнала жаба" т.е. само корем, което май беше комплимент, ама мен ме докара до още по-яки нерви и поредно ходене на УЗ да меря бебето. :lol: За щастие той си е дебел и доволен, не знам откъде се храни, щом аз не качвам. Мама ме утеши, че до февруари все още има шанс да докарма вид на "нещо пухкаво"...ще видим накрая к'во ще се получи. Щом лапето е ОК - другото не е много важно в крайна сметка. :)

Мецани, може би аз лошо се изразих в предния пост. Не, че трябва да се дефинира, а наличието на отделни теми по всеки въпрос, отнасящ се и за тази тема, в крайна сметка прави тази излишна един вид... Иначе схващам предложението ти и го намирам за съвсем уместно, но се чудех как да се реализира напрактика. И сама виждаш, че като "тръгне лафа" тука за едно, пък се минава неусетно на друго и на никой в този момент не му е на акъла за коя конкретна тема точно му е питането, или отговора... Дано сега съм по-ясна.

Мммм в коя седмица беше случката...първата половина на август, някъде към 10-11-а ГС /гле'й ся как не помня  :oops:/. Кървенето продължи съвсем кратко. В един момент нещо ми примокри по бельото, пипнах и като видях яркочервена кръв щях да се свлека от дивана, вярвай ми :( Станах и отидох до тоалетната - стече ми се по краката и по пода покапа, не обилно, ама достатъчно. Докато се облека и се свържем с болницата и говоря с моя лекар /10-ина мин./ - спря да тече яркочервената кръв. В кабинета вече като стиганхме, имаше само кафяво зацапване и после още 3-4 дни отичане на кафеникава кръв. Оттам нататък - не е имало подобни проблеми и дано няма докрай. Отлепената плацента я установи моята лекарка две седмици по-късно след случката, като ми показа къде е зарстването от това отлепяне. Патката, която ме прегеледа спешно тогава - твърдеше, че отлепване няма и съм ток и жица и съм изкървяла от спирането на дуфастона и утрогестана...пък и Магнерот ми изписа, някакви пълни безумия...ама тема на друг разговор това.
Един "съвет" за спокойствие ще си позволя, въпреки че никой не ми го иска  :lol: Мисля че 3 дни след този случай ми доставиха феталния доплер /понеже не, не, никак не съм истеричка като опре до бебето  :lol:/, след което подслушвайки дребния, се чувствах много по-спокойно докато вече взех да го усещам. Сега също го преслушвам контролно, ако се "поуспи", а на "финалните метри" - уреда ще влезе в употреба за следене на тонове и по-малко стрес за мама. Та ако искаш - вземи си такава джаджа - отпуска "бременни нерви" ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #302 -: Декември 18, 2010, 21:09:29 pm »
Jbrul, защо трябва да се дефинира какво трябва да се пише в темата - заглавието й би трябвало да говори достатъчно за нея :wink:

Следва ли да се чете - да пишат в нея само бременни ?
Защото аз така разбирам намека...
*
« Отговор #303 -: Декември 18, 2010, 21:17:11 pm »
Jbrul, благодаря ти , много ме успокои.
Аз имам кафеникаво зацапване от 4 дни, което вчера следобед премина в кървене. Боже, как си изкарах акъла. Реших, че всичко е свършило. Обадих се на д-р Стаменов и докато отида до клиниката, кървенето премина отново в кафеникаво зацапване. На прегледа се видя, че имам отлепване и от там идва зацапването.
Днес обаче пак получих кървене за кратко. Притеснена съм. По цял ден лежа и се надявам вече да спре това зацапване.
Да знаеш, че ще ти послушам съвета за доплера, че от сега съм страшна паникьорка  :D

Раиса, къде го чукаш, де се пука!
Проблем с мен ли имаш?
*
« Отговор #304 -: Декември 18, 2010, 21:28:05 pm »
Jbrul, защо трябва да се дефинира какво трябва да се пише в темата - заглавието й би трябвало да говори достатъчно за нея :wink:

Следва ли да се чете - да пишат в нея само бременни ?
Защото аз така разбирам намека...

Цъ - не следва, ще те банна от фейса, ако спреш да пишеш тука...а да видим ся  :lol: Че ако не беше ти да разкажеш как ражда, можеше "да ме избие на лудост" и да ми хрумне и на мен да се пробвам с естествено бе еййй  :D

Дайте да озъптим сега бременните и следродилни хормони и да ударим по едно червено винце...или чай, или кой каквото пие там ;)

Мецани, повярвай ми идеалнУ разбирам какво е усещането в такава ситуация. Ситуацията е изяснена, пиеш хаповете и това е. Такива кръввания и отлепяния...май не познавам жена дето да не ги е имала, не се панирай. И с лежането...какво да ти кажа. Никакви натоварвания тежки естествено, ама аз изкървях точно когато 10 дни лежах от дивана на спалнята и обратно /беше 40 градуса навън и не излизах/. След инцидента полежавах два дни на общо основание и после взех да си се движа нормално, да си домакинствам. Все пак в ранните седмици, гравитацията не е фактор, който да оказва влияние поради тежест на плода, че от лежането да има особена файда. Ако си с контракции - вече друга работа, но ти нямаш. Ей за Коледа кажи на питащите какъв подарък искаш - да ти вземат едно доплерче и после ще си като ония лудите дето слухтят за извънземни  :lol:....поне аз на такава имах вид ми се струва.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #305 -: Декември 18, 2010, 21:41:44 pm »
Здравейте момичета,

аз въпреки, че вече родих всеки ден ви чета и много се радвам на всяко ново бебче и на очакващите мами. Сега, вече родилите мами къде пишете, в седмичната тема ли?
Да ви се похваля набързо, от вчера Изабелка не е в кувьоз  :D Като отидох да я видя се запътих направо към нейния кувьоз и гледам едно бебче цялото в системи, интубирано, в носа, устата, изтръпнах направо. И тогава сестрата ми каза, че това не е Изабела и ми я показа отзад на термолеглото, вече облечена в дрешки. Пипнах я за пръв път, много е сладичка, а днес вече беше будна и хълцаше през цялото време  :D
Днес ми пристигнаха бебешките мебели, утре ще ходим да донапазаруваме каквото е останало.

Мецани, Маригри, дано ви мине бързо кървенето и да изкарате леко оставащите месеци!

Леко раждане на очакващите мами!
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #306 -: Декември 18, 2010, 22:09:36 pm »
Чери  :bighug:  :D
Казаха ли кога се прибирате ?
*
« Отговор #307 -: Декември 18, 2010, 22:47:23 pm »
Чери толкова се радвам за вас!Съвсем скоро ще си я вземете малката принцеса!:)
Маригри аз не сам имала такива зацапвания и не мога да коментирам,но относно килограмите е нормално малко да свалиш.На мен след трансфера ми беше много надут корема и доки ми каза,че това е по скоро от останалите фоликули,а не от самата бременност и че тези фоликули се пукали чак след 3 месец ако е настапила бременност(аз бях и с хиперстимулация).И при мен имаше спадане на корема в твоите седмици.Не знам дали го обясних както трябва :?.Полежавай повече и мисли позитивно,всичко ще е наред с бебоците и чакаме хубави новини след прегледа:)
Момичета виждам,че тук се е заформил лек спор :(,който е безсмислен според мен.Нали всички след голяма борба чакаме нашите съкровища,а това трябва да ни прави шастливи не заядливи.
Криска не е писала скоро надявам се всичко да е наред :crossfingers:
Мецани :crossfingers:
« Последна редакция: Декември 18, 2010, 22:52:41 pm от acq81 »
« Отговор #308 -: Декември 18, 2010, 23:01:28 pm »

Чери  :bighug:  :D
Казаха ли кога се прибирате ?

Понеже е родена преди 35 гс, казаха, че към 38гс, което е след нова година, но нищо де, важното е да си я вземем  здрава и наддала  :D Тя сега е паднала на тегло, казаха, че е от смяната на средата след като са я извадили от кувьоза.
*
« Отговор #309 -: Декември 19, 2010, 00:10:52 am »
Чери,много се радвам,че Изабела е добре и вече не е в кувьоз.Хайде сега по-скоро да си я вземете у дома :crossfingers:

« Отговор #310 -: Декември 19, 2010, 00:18:36 am »
Чери Емо също е роден 35 седмица , на десетия ден ни изписаха но той се роди 2600 , изписаха го 2400 на 10 ден !Надявам се скоро да се гушкате вкъщи с твоята прицеса!

« Отговор #311 -: Декември 19, 2010, 09:52:26 am »
Добро утро от слънчева Варна :D
Аз днес съм по добре, почти нищо вече не цапа...съвсем едно бледо жълтеникаво,аз съм по спокойна и чакам с нетърпение утре прегледа :D
Вчера хапнах една бобена чорба, много ми вкусна беше.....но цяла нощ ма боля корема, отдавам го само на чорбата....беше от консервиран боб и кой знае как бил сварен :?,ама сега съм пушка :wink:
Мерси за всички мили думи, много ми помогнахте и ма успокоихте :D

Жбрул, я кажи колко струва този доплер и от къде най изгодно да го поръчам :wink:

иначе, днес се качих на кантара и пак съм си в същите кила  :lol:....луда работа общо взето  :oops:
*
« Отговор #312 -: Декември 19, 2010, 10:22:21 am »
Мецани, лежане и почивка   :bighug:

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #313 -: Декември 19, 2010, 10:25:08 am »
Добър ден и от мен .
Благодаря  на всички за отговорите за фраксипарина - и на мен  ми е по-удобно в корема .Сега се сетих ,че от ЖК не лекарката ,а сестрата ми го каза това ,да не го бия  в корема.

:) Май при всеки е различно. Чела съм по-назад, че на някои жени им е било хладно в началото, но после са свикнали. Аз лично, заради хормоните, последните месеци от бременността - все ми беше жега! Мислех че като родя ще се оправя, ама не...пак ми е все горещо. Та дори и на тази температура (около 20гр) все съм си по потник.
Да видим нататък как ще  се променят термо -усещанията ми.Досега  и сега  аз се чувствам добре при 25градуса и нагоре :wink: .Мъжът ми ще е  щастлив да чуе ,че  евентуално  нататък бих станала  не толкова топлолюбива :lol:

marigri,Мецани, нека всичко отмине  и нещата да са  ок !!!

marigri, и аз много  обичам фасул , грах , но се въздържам   заради последиците после , макар ,че хапнах  един два пъти напоследък.Единствено кисело зеле избягвам категорично .

Въпрос - за кашлица какво мога да приемам - таблетки прополики , друго?Ако някои ми опише как точно да правя гаргара  , ще съм благодарна. Нямам  хрема -само кашлица  от вчера  и малко налепи .
Хомеожен мога ли да смуча?
« Последна редакция: Декември 19, 2010, 12:09:43 pm от nimika »

« Отговор #314 -: Декември 19, 2010, 10:50:59 am »
Добро утро и от мен! Нимика, аз цяла седмица бях с хрема и кашлица. Гаргара си правих с лайка и сода за хляб- лайката се запарва и се добавя една лъжичка(да речем от големите чаени) сода бикарбонат. "Гаргариш" поне 5 пъти на ден. Но на мен това не ми помогна и си взех сироп "Стодал", той е хомеопатичен и ми казаха, че мога да го пия при бременност. Не можах тогава да се свържа с д-р Сигридов, но се кунсултирах с д- р Даскалов , който ми каза да го пия, без да се притеснявам. Опитай с гаргарите , дано на се налага да вземаш друго!

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
« Отговор #315 -: Декември 19, 2010, 11:38:39 am »
момичета на 15/12/2010 в 16:35 се роди прекрасния ми син Валери :DВсичко мина перфектно,роди се много лесно :wink:и да ви кажа че няма нищо страшно в планираното нормално раждане :) :wink:даж :? напротив много по спокоино е,не почувствах никаква болка,абе с две думи СТРАХОТНО ИЗЖИВЯВАНЕ :band: :D :D :D
*
« Отговор #316 -: Декември 19, 2010, 12:08:46 pm »
Честито,Поличка,да ти е здрав синът  :D
« Последна редакция: Декември 19, 2010, 13:53:48 pm от TINI78 »

*
« Отговор #317 -: Декември 19, 2010, 12:10:32 pm »
Честита рожба,Поличка!
Нека с него да е всичкото здраве и щастие на Земята!
*
« Отговор #318 -: Декември 19, 2010, 12:11:13 pm »
Честито, Почика! Да расте здравои щастливо дете!

« Отговор #319 -: Декември 19, 2010, 12:11:48 pm »
Честито миличка,бъдете много щастливи :)
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...