0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #280 -: Декември 18, 2010, 13:01:44 pm »
Мецани тези теми кажи речи ги има. За количките има тема, но за обзавеждането май няма.
Има тема за необходимите покупки, барабар със списъци и мнения по тях.
Грижи и съвети пак има, може би не точно така формулирано, но има "помагаме си взаимно бебета от 0-12 месеца" - там се обсъжда всичко...има и теми за захранването.
А има и седмични теми на родилите, та ако нещо не намериш може там да питаш.

А може би знаеш за тези теми и идеята ти е за нещо друго ?
Може да не съм разбрала ...  :) щот съм малко изветряла ( чак и рима му докарах  :lol:)

Аз имам само 1 хавлия, но като бъде напикана ползвам пелени за подсушаване  :D Много е удобно, имам 2-3 комплекта бархетни и тензухени пелени, доста са вървежни. Вместо кош за мръсни памперси си купувам наелонови пликове, май са от 3 литра, като за сандвичи...Там слагам всички отпадъци, връзвам и в общия кош с отпадъци.
Сладкиша няколко пъти напика и мен ( вдигам я от плота за да махна хавлията, гушкам я и хоп!  :lol: ) А веднъж наредих и таткото. Казах му да гушне бебето, че искам да я снимам гола колко е мъничка в ръцете му...и стана веселба.  :P
« Последна редакция: Декември 18, 2010, 13:08:21 pm от Raissa777 »
« Отговор #281 -: Декември 18, 2010, 13:10:23 pm »
Маригри знам , че е неприятно да кървиш , но това нещо се случва почти на всички ни , не се тревожи , щом нямаш някакви свирепи болки или пък нещо , което ти сама ще усетиш , че не е наред -дано да не става де, не се тревожи , аз до 13г.с. бях много добре и нямах и капка кръв , но точно в края на 4 месец прокървих и то за дълго време , дори постъпих в АГ-Варна за няколко дена , тъй като се панирах много , но всичко си беше наред през цялото време с бебето , само дето се шашках, после като ме изписаха след 1 седмица пак кървих и така повече от месец спираше и пак тръгваше, но бебето беше добре през цялото време, слава Богу , дори нашия док ми каза , че е било безмислено да постъпвам в болница , но аз исках за свое успокоение . От тогава , обаче не спирам да пия магнерод пак за мое успокоение , все пак така си мисля , че правя нещо за бебето , което го предпазва от подобни неприятности , дори и за магнезия док ми каза , че нямя смисъл да го пия , но страх лозе пази!!!Лежи си миличка и си мисли , че всичко е наред с бебетата и ще виш , че на 20 всичко ще е наред!!!
*
« Отговор #282 -: Декември 18, 2010, 13:18:08 pm »
Раиса, щом има такива теми е по-добре да ги използваме и да пишем в тях.
В темата на бременните се пише за всякакви неща и така информацията, която е необходима на даден потребител се размива.
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #283 -: Декември 18, 2010, 13:23:05 pm »
Принсипно съм съгласна, но момичетата често питат тук...А и повечето неща, които ги коментираме - си ги има във въпросните теми. Друг е въпроса кой ще седне да ги разгледа  :wink:
На мен не ми тежи да напиша нещо, на който му тежи или не отговаря или казва че си има конкретна тема и така.
« Отговор #284 -: Декември 18, 2010, 13:30:18 pm »
Раиса, Мецани има предвид това, че напоследък в темата се обсъждат грижи за новороденото, това за тази тема ли е? Не че не са полезни , но когато ти потрябва инфо за това едва ли ще се сетиш да търсиш точно в тема за бременни. Напоследък темата наистина се превърна във всичко друго, но не и свързана с бременността. За това беше и предложението да се пише в специалните теми.

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #285 -: Декември 18, 2010, 13:41:38 pm »
Кое са грижите за новороденото ?
Обсъждането какво да се купи, кое е нужно, кое не, кое е удобно и т.н. - това ли?
Или каква да е температурата на помещенията - това ли ?

Ако нещо толкова ви дразни просто не го четете.
И в предишните теми са се говорили същите неща, но никой нищо не е казвал.

А относно информацията - човек когато търси - намира. Ако пък не намери - ще попита.
« Отговор #286 -: Декември 18, 2010, 13:46:37 pm »
Добре, има такива теми, явно обаче не са добре формулирани заглавията им, затова потребителите пишат тук. Предлагам да се закове на първа страница темите:
- обзавеждане и необходими покупки за бебето
- Раждане и изписване

В първата се пишат мнения от бъдещи и настоящи майки,относно обзавеждането, дрешките, постват се списъци, дава се инфо кога, в кой магазин има намаления на бебешки стоки, има линк към албум за снимки. Ако Модераторите преценят, там ще се преместят и мнения от тази тема, които са свързани с обзавеждането

Във втората се пише цени за раждане в различните АГ болници, какви документи са необходими за прием и изписване, какъв багаж изискват във всяка болница, списък с родилните домове в София и страната и съответно телефони. Там може да се публикуват и датите за дни на отворените врати в различните АГ-та.

Съгласна съм, че тази тема трябва да не се размива.
[/url][/url]
*
« Отговор #287 -: Декември 18, 2010, 14:06:58 pm »
Раиса, не става въпрос дали нещо дразни или не. Направени са форуми, подфоруми и теми с различни тематики, за да е удобно на потребителя и за да се ориентира най-добре къде може да намери необходимата информация. Аз прегледах форум "Дългоочаквана бременност" и единствената тема, която съществува от предложенията ми е темата за количките, в която никой не пише.
Предложението, което направих беше с най-добри намерения, но явно ти не го разбра.

jasmin_veni, много точно си формулирала всичко  :)
« Отговор #288 -: Декември 18, 2010, 14:45:01 pm »
За минералната вода Девин не си измислям. Официално, в минералното съдържание на синия девин, има 4 мг/л флуор (за справка - http://www.devin-bg.com/). Това не е единствената вода с такива количества флуор, има и с по-големи - който се интересува, ще намери информация на етикета или в интернет. Според някои статии, примерно тази http://www.tialoto.bg/dieti/2005/12/14/fluor.2115, препоръчителната и безвредна дневна доза за жени е 3 мг на ден. Т.е. ако изпиете 1 л вода вече надхвърляте безопасната доза. А бременните е препоръчително да пият минимум литър и половина - два на ден.

Лично аз просто купувах и купувам изворна или друг вид, по-слабо минерализирана вода, защото, както ограничавах други потенциално вредни неща, така не ми пречеше да направя и това усилие. Разбира се, всеки сам си решава!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #289 -: Декември 18, 2010, 14:49:59 pm »

- необходими покупки за бебчето ( нещо като списък и всеки да добавя по нещо);
 - грижи и съвети за отглеждане на бебето;
 - колички и обзавеждане на детската стая

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=12669.msg223692#msg223692
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=13632.0

http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=27.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=34.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44427.0

Всеки си избира как да чете, през ред ли, по диагонал ли... няма да се повтарям.
Да, направени са форуми и подфоруми, но трябва да се разгледат, нали...
Който го мързи да се рови - пита. Лошо няма, поне според мен.
От нещата, които се коментират тук, надали има нещо ново...тоест ненаписано някъде назад или на друго място.

Съгласна съм с Жаси, само че мебелите могат да отидат в "списъците" за да е по-лесно. Реално може би има нужда само от "Раждане и изписване".

Но пак, ще мине време и същите въпроси и коментари ще ги има тук. Аз лично не виждам нищо лошо.
« Последна редакция: Декември 18, 2010, 14:52:35 pm от Raissa777 »
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #290 -: Декември 18, 2010, 15:06:01 pm »
Аз си признавам ,че  до преди  да забременея  не съм чела нищо  по темите-бях се  съсредоточила само в темите за опит, процедури   и нужните изследвания  и сега има много да наваксвам.
Raissa777 , благодаря за горните линкове - за някои от въпросите  ,не бях видяла че има отделни теми.
Но  и моето мнение е като на Мецани  - наистина би било по -удобно и подредено и пригледно ,ако различните въпроси се задават  в конкретната тема  -по-лесно ще се намира инфо така. В случая трудно се ориентирам за някои въпроси .Но каквото решат модераторите :wink:

Аз в началото свалих кг , но последната седмица буквално  сякаш за дни и щумбака ми пролича  и започнах да качвам кг - май виновно е студеното време- стоя и хапвам  :wink:.

По назад коментирахте оптималната температура за отглеждане на бебе -19-21градуса.Добре де-ама на вас не ви ли е студено  при такава температура?То аз  знам ,че съм прекалено зиморничава  :oops:

Един въпрос- от ЖК  ми казаха още преди две седмици  да не съм биела фраксипарина  в корема ,  а ръцете ми вече са на буци - къде да продължа?Д-р Сигридов каза до 15 седмица да го продължа.
« Последна редакция: Декември 18, 2010, 15:09:38 pm от nimika »

*
« Отговор #291 -: Декември 18, 2010, 15:30:45 pm »
Нимика,аз до последно си биех Фраксипарина в корема,в ръцете и в краката ме болеше много-никой не ми е казвал да не го поставям там,а съм с еконсултирала с множество доктори.Според мен ,нямаш никакви проблеми да не си го биеш там,освен,ако на теб ти пречи.

« Отговор #292 -: Декември 18, 2010, 15:46:53 pm »
Nimika, аз редувах корем - ръце до 20 седмица, като ми препоръчаха докато мога да го поставям в корема.Там е най-подходящо да се бие, освен ако, както казва Тини, няма други пречки за това. В краката се бие само в краен случай, даже е добре да се избягва. ЖК-то обясни ли защо ти дава този странен съвет?
« Отговор #293 -: Декември 18, 2010, 17:08:34 pm »
nimika аз го биех в корема до 20 г.с. и после в краката. Няма такова нещо да не се бие в корема. Ако в интернет видиш клип как се поставя, всички са в корема.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #294 -: Декември 18, 2010, 17:51:25 pm »
Аз редувах крем и ръце, сега само в ръцете ги бия, макар че много ме болят вече и синки и буци... ама аз имам още няколко дни. Но ако питаш Сигридов ще ти каже, че в корема не е проблем.

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #295 -: Декември 18, 2010, 18:18:02 pm »
По назад коментирахте оптималната температура за отглеждане на бебе -19-21градуса.Добре де-ама на вас не ви ли е студено  при такава температура?То аз  знам ,че съм прекалено зиморничава  :oops:

:) Май при всеки е различно. Чела съм по-назад, че на някои жени им е било хладно в началото, но после са свикнали. Аз лично, заради хормоните, последните месеци от бременността - все ми беше жега! Мислех че като родя ще се оправя, ама не...пак ми е все горещо. Та дори и на тази температура (около 20гр) все съм си по потник.
*
« Отговор #296 -: Декември 18, 2010, 19:08:48 pm »
фраксипарин си биех от началото до 32 г.с., и всичките в корема.
1-2 пъти пробвах в крака и ръката, но беше доста по-болезнено и ми се получаваха бучки.
*
« Отговор #297 -: Декември 18, 2010, 19:36:18 pm »
Мarigri,първото което се сещам е да кажа,чеееее нали знаеш бебчетата колко тежат към този момент.Няма начин да променят твоите килограми.
 Второто е,аз имам корем от 7ми ден от трансфера...и по-голям става...известно време поддържах 3 кг отгоре, докато изведнъж,буквално за 2 дни станаха шест.След три,четири забелязах,че съм едно надолу,единственото,което променихбеше приема на повече вода...
 Третото,прокървих в 9та седмица,точно след прегледа при док,който каза че всичко е перфектно къммомента.Моето кървене беше по-скоро ,жълто-оранжево...За всеки случай си полежавах до към обяд,но още на другия ден нямаше нищо...
 Спокойствие,почивка...ей го понеделник къде е ...
*
« Отговор #298 -: Декември 18, 2010, 19:50:15 pm »
Мацки, някой ще дефинира ли за какво трябва да се пише в "тема на бременните"? Питам съвсем сериозно и не с цел заяждане, понеже в по-общо формулираните теми като тази - настава често объркване по въпроса.
Има тема за количките.
Има тема, в която да се коментира как се отглеждат новородени бебета.
Има тема и за аборт-заплашващи състояния и усложнения при бременност /даже е подфорум/
Има тема за кърменето
Попадала съм дори на конкретна тема за "витамините за бременни"
Има и тема за ритуалите при изписване
Има тема за раждания /естествени и секцио/ та не една даже
Има тема за списъците за пазаруване

Май наистина само тема формулирана: "раждане и изписване" няма още.

Та в такъв случай - за какво следва да се пише в тази тема? За момента се сещам за следните неща: начини за справяне с гадене, повръщане, запек, отекли крака и пр. "бременни несгоди". Коментар какви методи и лекарства могат да се ползват, при настинки по време на бременност. Споделяне на резултати от прегледи, БХС, ФМ, вълнения за първо ритниче. Споделяне на новини за пола на бебето...
Друго за което няма специална тема и подфорум - не се сещам в момента, добавяйте вие.

Мarigri за плашене е обилно кървене и то ако кръвта е артериална /ярко червена/. Веднъж и това ми се случи, поотлепена плацента се оказа, изшашках се естествено, ама ей на - момъка расте  :D Нямаш болки, контракции, тия с теглото хич не ги мисли, аз с моите +4 кг. в тези месеци - трябва да не съм бременна едва ли не ;) Естествено в понеделник - при доки, за лично спокойствие поне.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #299 -: Декември 18, 2010, 20:01:08 pm »
 :good_post:

Ейййй,Жбрул...разби ме с тези 4 кг.Ти след раждането ще си по-слаба ,от колкото преди да забременееш :) пупупу