0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #260 -: Декември 17, 2010, 19:28:27 pm »
Аз съм си взела канче за преваряване на водата,но се замислих и за ел.кана,тъй като може да стой в стаята при мен и май ще ми е по-удобно. Ако бъркам казвайте ми  :ask:  :oops:
07.10.2009
*
« Отговор #261 -: Декември 17, 2010, 19:38:58 pm »
И аз ползвам канче за преваряване и вода на Хип.

Раиска това с калиевия перманганат ме заитригува. При вас от какво са избили тия пъпчици?
« Отговор #262 -: Декември 17, 2010, 19:48:28 pm »
Аз използвам иноксова кана за преваряване. Преварявам само веднъж и засега нямам проблеми.Бяха ми казали, че може да се използва изворната вода на Девин, ставала за бебета, но мен честно казано ме е страх.
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #263 -: Декември 17, 2010, 20:00:56 pm »
А каква вода ползвате? На едни места пише,че трябва да е трапезна,на други изворна и т.н.,но навсякъде казват,че не трябва да е минерална.
07.10.2009
*
« Отговор #264 -: Декември 17, 2010, 20:15:21 pm »
Изворна на Девин с розов етикет ползвам от 1 месец-т.е до 11 месечна възраст,до тогава изварявах.

*
« Отговор #265 -: Декември 17, 2010, 21:18:27 pm »
Мале малеее момичетааа,аз днеска бях във вихъра си на срамаааааа  :lol: :lol: :lol:,какво да ви кажа отидох аз в магазина и отварям една такава наперена като петле кашона вече ще ги разнищвам едва ли не и хопп черна количка  8O,ааааааа викам ваще лампи са лъжливи и я изкарахме баш навън и то пак черна бееее,вярно не е наситено като чантата и ,ама си е черно,и като взехме да се хилим те на мен ,аз от срам хаахахахххаа,и мъжа взе кашона под мишка и топур топур към вкъщи хахаххаах.Явно в нас осветлението е мн гадно и изглежда кафява,ама......уж и аз тука я гледах сутринта на дневна пак кафява я видях ,са черна ..лудницааа,но това е вече няма да я сменям хич дажееее,каквато такава :).Довечера я сглабям и почвам да я тествам ахаахаххха  :lol: :lol: :lol:.
 Добре дошли на новите мамита :).
 Линдзи мила вземи още 3 варянта и толкова,то все пак ще има и подарени,но определено с 3 бр няма да се оправиш :).

хихихихихоооо.това ме развесели!
Явно на бременните нещо ни става.Аз пък вървя с един ден напред и това си е.Бях в 8ма седмица,когато отивам на зъболекар.Посреща ме координаторката им ,посреща ме топло и ме пита проблем ли имам/аз съм с брекети/.отговарям,не нали имам час.А то се оказа,че часът е за утре...

Преди 10 дни отивам на гинеколог.Разпитвам в чакалнята кой за колко часа е и се нареждам и аз.Минаха всички девойки,а аз не знам как изглежда докторката...По едно време вратата се заключва и едно медицинско лице си тръгва.Оказва се ,че това е докторката ми.Връща се жената притеснена,много вниматена по време на прегледа и си тръгвам...На другата сутрин алармата на телефона ми звъни и се оказва,че всъщност съм на гинеколог на този ден

Белийф,добре дошла.Аз в момента още страдам от гадния вкус в устата.Почна да ме мъчи някъде към 8ма седмица.При мен обаче докато ям ми е супер,после става гадно.От една седмица леко се промени,сякаш нещо ми е заседнало в стомаха.ПОчти не повръщам,но понякога ми става толкова гадно,че отивам насила да върна...Нищо не пия по въпроса и храните различно ми действат.Веднъж тестеното ми е ок,друг път не.Забелязах обаче,че когато манджата е мазна,дори и постна става кофти...Дано наистина да отшуми след 12тата седмица
*
« Отговор #266 -: Декември 17, 2010, 22:01:07 pm »
Привет мамчета!Ами Иска,то си е нормално бе мило :lol:
Досега си редих дрешките на беборанчо :Dтова се оказа много приятен момент,даже за момент от вълнение ми се доплака :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
То те са от племениците ми и като гледам много малко неща трябва да купувам,пълно е с ританки,бодинца ,палтенца и т.н Та да Ви се похваля де :DТова честно казано ми оправи настроението.

Днес една колежка така ме притесни,бил ми се смъкнал корема 8O 8O 8OУфффф аз пък се уплаших,нали е рано за такива неща??? :ask: :?
Belief  :welcome_1: osi_9

« Отговор #267 -: Декември 17, 2010, 22:13:39 pm »
Монкааа ,абе я не слушаи ти тез колежки,смъкнал се бил ,после ще бъде вдигнат маниии,те и моя тука ми го смъкваха,вдигахаааа абе луди са всички и това си еее  хихиххиииххи :).

Мдаааа аз да кажа че моя екшън хич не свършва с количката до тукк оххохххох,днеска я сглобих азззз и какво да видяяя  :lol:,доло дето имам копчета на предните две колелаааа,едното колело се върти свободно,другото нееее...и си викам чакай са да тествам и двата вярянта.. е да ама нъццццццц,едното немога да го застопора,а другого немога да го освободяяя,бутончетата дефектниииииии и неработяттт  :lol: :lol: :lol:,еми направоо се разбошувах,изчаках и мъжа да види ама и той вика ми дефект,та утреее за пореден път ще се върнем с тоз кашоннн  :D да ни сменят основатааа хаахаххаха,и вече ще се надявам нещата да са ОК щото иначе ще прохожда нащо момче още от родилния така го виждам аз  :lol: :lol: :lol:.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #268 -: Декември 17, 2010, 22:16:45 pm »
Минералната на Девин не трябва да я пиете и като бременни / кърмачки (според позната стоматолог), тъй като има твърде много флуор в нея, доста над нормата. Изворната, доколкото знам е ок за бебета, но (може и да знаете, ама да си кажа) тя НЕ ТРЯБВА да се изварява.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #269 -: Декември 18, 2010, 01:14:13 am »
И аз ползвам канче за преваряване и вода на Хип.

Раиска това с калиевия перманганат ме заитригува. При вас от какво са избили тия пъпчици?

Ами не знам от какво...от нищо. Това беше съвсем в началото. Излязоха и няколко пъпчици по лицето, малки, червенички, някои имаха бяла точица на върха. Но като тръгнаха по тялото ( бяха 2-4 по корема, без беличко, само малки червени, като точици ) док каза да я обливам - и аз това направих. За лицето даде едно кремче и каза само възпалените да мажа. Аз намазах 2 и това беше. Всичко изчезна за 1 седмица.
Имам чувството, че и нищо да не бях правила пак щяха да минат.
« Отговор #270 -: Декември 18, 2010, 10:55:36 am »
Кой беше питал за сухи петна, като лишей. От студа наистина много често излизат, а аз тази зима още повече имах по шията, че и сърбят. Една колежка ми каза, че дерматолога й казал с каквото и да се маже, да не ползва сапун. Аз пробвах без сапун да се мия на тези места, само малко гел-душ и наистина се махнаха дори без мазила.

Аз това за "българската простотия" имам предвид нашенската мания да се покажем, колкото и да имаме. А точно скъпи парцалки за бебета, честно въобще не ме изкушават, дори напротив, както казвате е смешно, но пък на някои може да им е мерак, шалал да им е. Това, което ме притеснява е, представете си какво възпитание ще получат тези деца- ще си мислят че са повече от другите деца, защото има едикактовоси - дори не знам марките за бебоци, но това ще е техен проблем. Знаете, че на запад повечето хора с много по-голям стандарт, не си купуват прада за бебетата /освен някои разрира се/ а откриват например депозит на детето за добър университет или друго.

Аз се чудя за замразяването на пъпна кръв, но ми се струва още доста екпериментално, вие обмислялил ли сте го?

Belief, добре дошла, тъкмо навреме се включваш даже  :D Лека бременност и раждане!
« Отговор #271 -: Декември 18, 2010, 11:05:09 am »
Добро утро девойки :wink:
Аз съм малко притеснена :?...в четвъртък вечерта съвсем леко прокървих, вчера нямаше нищо и днес сутринта към 05 отидох до тоалетната, по хартия нямаше нищо и като легнах, осетих все едно падна нещо вътре.....по към влагалище, веднага погледнах и видях едно по обилно тъмно кафяво течение, сега съвсем леко ми маже кафяво :(
отгоре на всичко моя мъж ме забеляза че нещо ми намаля корема, а аз още вчера забялязах това нещо....ама го отдадох на общото ми побъркване покрай това зацапване,обаче сега като и той ми каза това.....съвсем се побърках, скочих на кантара и се оказа че за тая седмица съм свалила 2кг, веднага реших да видя и по дънките дали има разлика, какво се оказа.....закопчах и ципа и копчето нормално, а вторник като ги обувах, нито цип.....нито копче изобщо можех да закопчея :(
сега чакам понеделник,да видим бебките.........дано всичко да е нормално :(
сега от два дена лежа и само до тоалетна и обратно ми маршрута, пия но-шпа 3по2 и утрогестан 3по2.
то по принцип корема веднага ми беше изскочил след стимулация,може пак сега дошло време всичко да си се намести по нормалния начин,знам ли.......гледам много да не психясвам,ама..... :oops:
« Последна редакция: Декември 18, 2010, 11:08:13 am от marigri »
*
« Отговор #272 -: Декември 18, 2010, 11:18:02 am »
Момичета, права е Камбозолка, не се изварява изворната вода. Аз я давам направо на бебка, като я затоплям преди това до необходимата температура. Тя по принцип не пие вода, а само чай от копър.

Съпругът ми е зъболекар. Минералната вода Девин няма проблем да се пие по време на бременност. Флуорът в нея е по-малко, а не повече отколкото трябва за да има бебето здрави зъбки. Има значение в кой регион живеете. В някой региони има достатъчно флуор в питейната вода. В София няма никакъв флуор във водата. Ето защо аз давам на бебето по 4 капки Зимфлор. Друга опция е майката да пие флуор на хапчета, ако е кърмачка.
« Последна редакция: Декември 18, 2010, 11:19:43 am от Раши »

*
« Отговор #273 -: Декември 18, 2010, 11:37:09 am »
Изварява се само чешмяната вода,когато престанем да го правим почваме с изворната.
Маригри,не се притеснявай толкова-нормално е коремът да спадне ,след  първите седмици на бременност,а и все пак той е бил подут,няма нищо общо с бебетата.Случвало ми се е в началото на бременност да е огромен,а 3 седмиици след това,този ефект отшумява.А за цапането,всичко може да е ,непременно иди да те види док,но щом е кафяво,значи е остатъчна кръв,която просто трябва да се изтече.И пак не се притеснявай,тази кръв може нищо да не значи-случвало ми се е няколко пъти.Можеш да увеличиш утрогестана 3*3,за всеки случай.
 Хубав ден е днес ,слънчев :)
« Последна редакция: Декември 18, 2010, 11:38:57 am от TINI78 »

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #274 -: Декември 18, 2010, 11:39:19 am »
Добро утро девойки :wink:
Аз съм малко притеснена :?...в четвъртък вечерта съвсем леко прокървих, вчера нямаше нищо и днес сутринта към 05 отидох до тоалетната, по хартия нямаше нищо и като легнах, осетих все едно падна нещо вътре.....по към влагалище, веднага погледнах и видях едно по обилно тъмно кафяво течение, сега съвсем леко ми маже кафяво :(
отгоре на всичко моя мъж ме забеляза че нещо ми намаля корема, а аз още вчера забялязах това нещо....ама го отдадох на общото ми побъркване покрай това зацапване,обаче сега като и той ми каза това.....съвсем се побърках, скочих на кантара и се оказа че за тая седмица съм свалила 2кг, веднага реших да видя и по дънките дали има разлика, какво се оказа.....закопчах и ципа и копчето нормално, а вторник като ги обувах, нито цип.....нито копче изобщо можех да закопчея :(
сега чакам понеделник,да видим бебките.........дано всичко да е нормално :(
сега от два дена лежа и само до тоалетна и обратно ми маршрута, пия но-шпа 3по2 и утрогестан 3по2.
то по принцип корема веднага ми беше изскочил след стимулация,може пак сега дошло време всичко да си се намести по нормалния начин,знам ли.......гледам много да не психясвам,ама..... :oops:

Не се шашкай мила-това вреди както на теб така и на бебките .Спокойно.Отиди на лекар за твое успокоение-но ако си мислиш че заради кг-те е станало нещо забрави.Аз за цялата бременност съм на приливи и отливи-ту вдигам 1 кг,после губя 2..Сега се оказа че съм начална фаза-както съм забременяла така съм си.И аз се бях шашнала като теб ама... Това е положението.Отиди и се успокой при доки и той ще ти каже.Аз само веднъж съм имала кафеникаво зацапване-ама много рано около 6 г.с. Да чукна на дърво не съм имала никакви други оплаквания-или по-точно притеснения.Е,само кг-те ама това не оказва влияние ми се струва..
« Отговор #275 -: Декември 18, 2010, 12:08:35 pm »
saraapl...мерси че малко ма успоки, относно кг :wink:
иначе зацапването върви с мен от самото начало постоянно, тъкмо около 2 седмици изкарах на чисто и бях се зарадвала, че както каза д-ра....до края на 3 месец всичко ще отшуми, то и така станало.....ама ето сега пак започна, явно при мен може и до края на 4 месец да е това зацапване, знам ли... :?
поне за кг ме успокои, защото до сега само добре си ги качвах, всеки ден растях забелижимо и сега малко стряскащо ми дойде за 3-4 дена да сваля 2 кг :?
стискайте ми палци до понеделник :wink:

TINI78...мерси мила, аз сега видях че си писала по горе :wink:
успяхте да ма успокоите, благодаря ви......хубаво поне че нямам никакви болки, а д-ра беше ми казал, ако има нещо лошо......то ще е с много силни болки, няма как да не го осетиш, защото имам преживени два жестоки кръвоизлива.....а пак бебките си бяха добре,казаха ми че при многоплодни бремености това било често явление и да не се стряскам.
« Последна редакция: Декември 18, 2010, 12:14:07 pm от marigri »
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #276 -: Декември 18, 2010, 12:33:57 pm »
marigri , и аз в понеделник пак прокървих, лежах три дни на легло и мина. На мен също докторът ми каза да не се шашкам и да го карам спокойно. Дано ти мине бързо кървенето.

*
« Отговор #277 -: Декември 18, 2010, 12:44:58 pm »
Ох, това със зацапването и прокървяването е ...Аз съм така 4-ти ден, надявам се вече да изчезне, че вчера си изкарах акъла. И аз като Eille само лежа. Утрогестанът го приемам 3х2, включих и но шпа 3х2.
marigri ,опитай се да си спокойна( знам, че е трудно), всичко ще бъде наред.

Момичета, имам едно предложение към вас. Искате ли да направим отделни теми например за :
 - необходими покупки за бебчето ( нещо като списък и всеки да добавя по нещо);
 - грижи и съвети за отглеждане на бебето;
 - колички и обзавеждане на детската стая

Така ще е по-прегледно и ще ни е от полза на всички  :P

« Последна редакция: Декември 18, 2010, 12:52:17 pm от Мецани »
« Отговор #278 -: Декември 18, 2010, 12:54:55 pm »
marigri , и аз в понеделник пак прокървих, лежах три дни на легло и мина. На мен също докторът ми каза да не се шашкам и да го карам спокойно. Дано ти мине бързо кървенето.
дано...гледам да мисля положително :wink:
аз тъкмо вече се отпуснахсе някак си, вече и се похвалих на тези които не знаеха за мен, тъкмо почнах да се наслаждавам на положението и ето пак тревоги дойдоха :(
аз отначало на бременоста направо се скрих от всичките, не вдигах телефоните на никой, скайп...фейсбук...никъде не влизах,беше ме обхванала паника,страх всичко да мине наред и да мина тези първи три рискови месеца, сега тъкмо излязох от дупката и пак ми се иска да се скрия от всичките :?
хормоните ма гонят яко и то в двойна доза :lol:
« Отговор #279 -: Декември 18, 2010, 12:58:21 pm »
Привет!
Да подкрепя Раши - не съм чувала да има проблем с минералната на Девин, заради количеството флуор.
Аз обаче флуор не давам по никакви линии, защото според мен вредата, която може да нанесе е по-голяма от евентуалната полза. Питах и моята зъболекарка - и тя е на същото мнение.
За покупките - като бременеех, всичко ми се струваше адски необходимо, дори кош за пампи от 60 лв. (добре, че не купих). Сега виждам, че на бебето най-много му трябва внимание и обич...другото се преживява. Не купувайте много дрехи, хавлии е добре да имате обаче 3-4, защото чести се изпишкват след баня, още в хавлията.
И още нещо - не купувайте комплекти за изписване за големи суми. От дрешките, на снимките се вижда само одеалцето, шапчицата и мама :)Аз си поръчах от Ла редут един комплект за 4 евро и одеалце за 2 евро и така се изписахме.
[/url][/url]