0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #240 -: Декември 17, 2010, 13:19:03 pm »
Линдзи, ако ти подарят още дрешки - да, като начало е добре. Но иначе надали ще ти стигнат . Това дефакто са 6 екипчета, аз на ден сменям 2-3, ако и през нощта стане гаф - айде още едно... Трябва да пускаш празна пералня всеки ден, понеже бебешките дрешки се перат отделно от нашите и с друг препарат. Мен в момента ме оправят чудесно 10-15 екипа, като не броя връхните дрешки.

Сладкиша спи при нас в спалнята. Имаме разногласия с мъжа, аз искам по-хладно, него го е страх и иска топло. За сега държа фронта и поддържаме около 20 градуса. Доколкото знам, добре е бебето да спи на температура 19-21 градуса. И въобще температурата в дома да е някъде там, около 20-21 градуса. Сега сме в хола и тук е 21.5 ( имаме термометри навсякъде  :lol: )
*
« Отговор #241 -: Декември 17, 2010, 13:38:48 pm »
да ви кажа, аз хич не споделям мнението, че трябва да си мълчим, откъде накъде ще им понасяме приказките на тия хора, дори и да не се усещат какво казват това не е извинение. аз бих им казала какво всъщност ми казват, че си мислят, че бебето ми ще умре, това ли искат, това ли им е в главата, ако е така да си го държат там, а не да ми ги говорят такива неща. много е удобно когато някой ти понася мълчаливо простотиите - защо да спираш да ги ръсиш. не знам, чудя ви се на стоицизма, аз само веднъж слушах такива приказки, но поне бяха в тон, колко на мен ще ми е гадно да гледам всичкото накупено и приготвено, но въпреки това... Жбрул, Линдзи много се вбесих от ваше име, дано помага :)

жбрул, мерси за отговора, аз разбрах, че от нета си си го взела онова чудо и затова питах, ще го намерим, но благодаря ти.

раиска само да питам беладоната не е седатив, който е и отровен и за какво го ползвате? съжалявам, ако бъркам, но така знам и се зачудих за какво го е предписала д-рката?

а това с температурата изглежда ще е голям спор като се роди бебето, чувам, че ги държат на над 23 градуса, но пък чета че не е правилно....
*
« Отговор #242 -: Декември 17, 2010, 13:47:03 pm »
Да допълня списъка на Раиска с ампулки физиологичен разтвор, много са удобни за капване в нослето на бебето, повечето имат нужда за размекване на секретите в нослето и овлажняване на лигавицата.
А за температурата ние сме през деня на 23,24 градуса, нощем 20,21.
*
« Отговор #243 -: Декември 17, 2010, 13:57:46 pm »
Елена, абе аз от нет-магазин го взех колана, само че от български нет-магазин. Та за това предполагам, че и в английските нет-магазини ще го предлагат, просто иска малко ровене ;)

Иначе по онзи случай за който споделих...не съм си премълчала, понеже мисля че трябва да се мълчи. Просто не знаех какво да кажа наистина, то на човек който изтърсва подобно нещо на бременна жена - какво да му обяснявам точно? Освен да й бях теглила една мазна псувня и да затворя - друго не виждам какво да й кажа, ама не съм от псуващите, не и на глас де /само наум  :oops:/. А и тая е просто позната, не приятелка, не роднина, с месеци не я бях чувала и тепърва - едва ли ще я чувам и виждам. Иначе поводът за обаждането на "сладураната" беше, да ми иска пари на заем  :lol: Познайте дали не й отказах ;)

Хубав ден на всички!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #244 -: Декември 17, 2010, 14:01:59 pm »
добър ден и от мен!Аз искам да попитам,на някоя от вас дали и е излизал лишей или нещо такова...Тази сутрин го видях отгоре на ръката.Две червеникави точки,едната малко по-голяма.Не съм сигурна ,че е лишей...Мога ли да го мажа с нещо иииии дали да не е липса на витамини,аз още не пия нищо друго освен фолия

Добър ден и от мен :wink:
Аз днес се загледах в огледалото и на едната буза имам едно бяло кръгло петно и хич не малко, моя мъж отначало не го виждаше....ама после като се загледа,видя го 8O
Та и аз се чудя какво е това :(дали от липса на витамини.....макар че всеки ден ям по 0.5-1кг плодове, основно ябълки и мандарини :?
или няква алергия да съм направила :ask:,иначе нито ме сърби....нито се лющи,просто стои петно  8O

« Отговор #245 -: Декември 17, 2010, 14:07:20 pm »
Здравейте, бъдещи и настоящи мами! Приемате ли нови попълнения? Все се чудех кога да се включа при вас и да не би да е много рано. Но смятам, че всяко време е подходящо. Затова, ето ме тук.

Искам да ви попитам, тези от вас, които са имали проблеми с гадене и горчив вкус през първите месеци, кога отшумя ужасното чувство? Аз от 5-тата седмица та дори и до сега трудно се справям. Почти не ядях в началото, заради този ужасен горчив вкус, а и ми ставаше лошо. След като опитах всичко хомеопатично, преминах на Деган, от който съм много по-добре. Но толкова лоши неща чета за него, че от два три дни съм го спряла почти - по 1 таблетка на ден, сутрин. Док. каза, че до 3 месец не е проблем да се пие. Ама то нали като те уплашат веднъж... Та, кога се почувствахте по-добре?

ПС: честито на новите мами и бебенцата много да ви радват!
*
« Отговор #246 -: Декември 17, 2010, 14:13:21 pm »
маригри, може и от студа да е - през зимата кожата се дехидратира и се получават такива сухи петна, които се люпят, пробвай по-често да го мажеш с крем или да смениш крема с малко по-мазен, или пък някое от олията за кожа - бадемово, кайсиево нещо такова. пък ако не мине да идеш да го видиш на лекар?

аз да ви кажа, че започнах да пия витамини, щото тук при мен нали слънце няма и се притеснявах за липсата на витамин Д, но мойта докторка каза да ги пия един месец, после да направя почивка и пак така.

белиф, добре дошла, радвам се да те видя тук. на мен ми беше така, помагаха ми сурови бадеми и хлебни храни. за дегана нищо не знам.
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #247 -: Декември 17, 2010, 14:27:09 pm »
По повод приказките на другите- при мен дойдоха от свекърва ми миналата година.По време на секциото ми се изцепила пред всички- Ами сега като няма бебе какво ще ги правят всичките тези неща? Само дето дадоха толкова пари.... 8O 8O 8O Просто онемях като го разбрах това.Идеше ми да я  osi_6

Искам и да питам мамите,че напоследък съм се замислила за това- вие в какво преварявате водата на бебчетата? Знам че трябва да е в съд само за бебето,но дали става да се преварява в ел.кана?
07.10.2009
*
« Отговор #248 -: Декември 17, 2010, 14:35:19 pm »
След като опитах всичко хомеопатично, преминах на Деган, от който съм много по-добре. Но толкова лоши неща чета за него, че от два три дни съм го спряла почти - по 1 таблетка на ден, сутрин. Док. каза, че до 3 месец не е проблем да се пие. Ама то нали като те уплашат веднъж... Та, кога се почувствахте по-добре?

Добре дошла при нас!  :D
Като завършиш 12-тата ГС и тези проблеми ще отшумят, няма страшно. Аз общо взето не съм имала такива ядове, само в един кратък период между 8-а и 10-а ГС взе да ми се гади. Пробвах разните хомеопатични глупости за целта - скъпи и абсолютно неефективни, друго не мога да кажа за тях. Също като теб минах на "Деган", не го пиех по схема, а само при нужда - като ми се догади взимам една таблетка и толкова. Нищо не му е станало на бебето, идеално си се развива към момента.
А и при тежките случаи на бременни мацки с гадене, повръщане, обезводняване, кетоацидоза - в болниците им дават "Деган", при това течен и в доста големи дози и няма доказани случаи този препарат да е нанесъл някакви поражения на плода. Малко е пресилена паниката по отношение на медикаментите при бременни жени /все пак зависи и за какъв тип медикаменти става дума де/, лично според мен. Естествено - взимай хапчета само при реална нужда, не "ей така", ама да мъчиш себе си, само и само да прескочиш пустата таблетка - не виждам смисъл. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #249 -: Декември 17, 2010, 14:41:01 pm »
Здравейте!
Един риторичен въпрос - абе тия хора нямат ли си работа та всячески се опитват да ни скъсят живота със "загрижените" си коментари!? Ей на и от мен една голяма майна на тия подмятания. Лошото е, че при нас са от родните ми майка и сестра, че и големия разбирач от деца баща ми се включи  8O Нямало да се купува нищо предварително, не било хубаво. От там сестричката ми - нали знам какво си избрала като се роди ще отида да го взема  osi_12 , че накрая и бащата да съм слушала майка ми и сестра ми, че доброто ми мислели  osi_11
Каква майна им теглих по домова книга и тримата не ми говориха седмица...
За петната -  на мен ми излязоха червени (не сърбят, болят и т.н.) дерматолога каза, че били бременни - щели да минат.
За температурата от сега имаме спорове с таткото - той иска топло (25-26С, свеки така казала), на мен са ми много, но ще го преборя.
belief  :welcome_1: леки месеци до финала! Гаденето бе трябвало да отшуми 12-13 седмица.

« Отговор #250 -: Декември 17, 2010, 15:13:26 pm »
belief  :welcome_1: не го мисли гаденето, до 2 седмици ще е само спомен.
Момичета, много добре ми подействаха постовете ви за коментарите на "загрижените" за нас близки и не до там близки.
Благодаря и за температурата, аз мислех за дневна 23, нощна 20, но ще видим де...

*
« Отговор #251 -: Декември 17, 2010, 15:19:32 pm »
белиеф, ето ти един линк тук от библиотеката за повръщането дано помогне, но и при мен престана като по часовник в 12 седмица
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=753&Itemid=61
« Отговор #252 -: Декември 17, 2010, 15:25:13 pm »
Мале малеее момичетааа,аз днеска бях във вихъра си на срамаааааа  :lol: :lol: :lol:,какво да ви кажа отидох аз в магазина и отварям една такава наперена като петле кашона вече ще ги разнищвам едва ли не и хопп черна количка  8O,ааааааа викам ваще лампи са лъжливи и я изкарахме баш навън и то пак черна бееее,вярно не е наситено като чантата и ,ама си е черно,и като взехме да се хилим те на мен ,аз от срам хаахахахххаа,и мъжа взе кашона под мишка и топур топур към вкъщи хахаххаах.Явно в нас осветлението е мн гадно и изглежда кафява,ама......уж и аз тука я гледах сутринта на дневна пак кафява я видях ,са черна ..лудницааа,но това е вече няма да я сменям хич дажееее,каквато такава :).Довечера я сглабям и почвам да я тествам ахаахаххха  :lol: :lol: :lol:.
 Добре дошли на новите мамита :).
 Линдзи мила вземи още 3 варянта и толкова,то все пак ще има и подарени,но определено с 3 бр няма да се оправиш :).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #253 -: Декември 17, 2010, 15:27:06 pm »
По повод приказките на другите- при мен дойдоха от свекърва ми миналата година.По време на секциото ми се изцепила пред всички- Ами сега като няма бебе какво ще ги правят всичките тези неща? Само дето дадоха толкова пари.... 8O 8O 8O Просто онемях като го разбрах това.Идеше ми да я  osi_6

Искам и да питам мамите,че напоследък съм се замислила за това- вие в какво преварявате водата на бебчетата? Знам че трябва да е в съд само за бебето,но дали става да се преварява в ел.кана?
Пауърче,някои майки наистина преваряват в ел кана,но трябва да я пуснеш два пъти,за да се подложи за достатъчно дълго време водата на висока Т.Аз си купих чисто ново канче метално,почиства се лесно и от варовика.
 Исе,Исееее ,казах ти аз-хич те няма :))))

А за температурата в стаята,исках да ви кажа,че много по-лесно може да претоплите едно бебе,от колкото да го простудите.
« Последна редакция: Декември 17, 2010, 16:12:36 pm от TINI78 »

*
« Отговор #254 -: Декември 17, 2010, 15:31:55 pm »
мънки, трудно ще видиш черно през розовите очила на бремеността:) да ти е честита количката дано много ти върши работа, тя ще потъмнее, не се притеснявай.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #255 -: Декември 17, 2010, 16:10:11 pm »
мъкни, трудно ще видиш черно през розовите очила на бремеността:) да ти е честита количката дано много ти върши работа, тя ще потъмнее, не се притеснявай.
Ей това мнооого ми хареса!
Привет и от мен! Вчера купихме първото боди за бебка  :)... Толкова много съм ги разглеждала розовите изкушения, че не се стърпях. Откакто живеем зад океана не сме обградени от много хора. Което предполага и по - малко акъли  :lol: - голяма съм късметлийка.
Иначе вчера получих коментар да не сме бързали толкова с покупките, но не съм си го слагала на сърце. Когато свекито ми каже, че трябва да се пазарува в последния момент, аз отговарям, че утре и тя може да се спомине, а защо си е купила дреха за следващия сезон  :P? Това моментално прекратява темата, независимо от събеседника  :D.
Същинското пазаруване започва при нас от края на януари. Толкова сме сами, че и една биба няма кой да отскочи да ни вземе от аптеката, ако се наложи.
Честито на мамите Гери и Роси!  :bighug:
« Отговор #256 -: Декември 17, 2010, 16:19:31 pm »
Много ви благодаря за отговорите. Ами това е, стискам зъби и така. Елена, и на мен тестените продукти и бадемите ми помагат, но само докато ги ям ;)
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #257 -: Декември 17, 2010, 17:23:15 pm »
 :D Добре дошла на Belief ! Само радости !!!

Започвам от Беладоната - става въпрос за хомеопатични топченца...от тези малките шишенца, капачката се развърта и падат топченцата - слагат се под езика докато се разтворят. Понеже много неща остави педиатърът, не съм на 100% сигурна, но май бяха при болки в гърлото и запушен нос/секрет . Другите топченца пък бяха при температура, май...остави ги и каза да и звъня при нужда - ще ми напомни кое за какво е и по колко.
Понеже аз нещо се поразболях тя донесе и разни неща за мен ( а за бебето - за всеки случай, ако прихване от мен ). Мен ме удари в гърлото и носа, а сладкиша за сега е добре...само че отменихме една ваксина.

Иначе аз написах само нещата от аптечката, които са ми нови..."Старите" ги има в повечето списъци - марли, физиологиен разтвор, лепенки за пъпче, пудра за пъпче, спирт 90% и 70%, памук и т.н.

Исеее....изкукуфе и ти  :lol:

« Отговор #258 -: Декември 17, 2010, 17:43:23 pm »

Пауърче,някои майки наистина преваряват в ел кана,но трябва да я пуснеш два пъти,за да се подложи за достатъчно дълго време водата на висока Т.Аз си купих чисто ново канче метално,почиства се лесно и от варовика.
И аз купих канче - стои почти неизползвано още, че моят не ше и да помирише вода. За ел. каните проблемът е, че се изключват сами, като заври водата, а тя май трябва да ври поне 5 мин.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #259 -: Декември 17, 2010, 17:52:07 pm »
Да,изключват се сами и то бързо си завира водата,за това се пуска 2 пъти.