0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #220 -: Декември 16, 2010, 21:31:36 pm »
О да...и аз имам две безумни дрешки, които ще заминат ей така.
Цяло гащеризонче, с дълги ръкави и крачолки - до тук добре, но копчетата - само отдолу ! Адски неудобно...трябва цялата дреха да мине през главата на бебето, навива се около врата, от там аз трябва да издърпам ръцете за да ги напъхам в ръкавите и чак тогава да смъкна дрехата надолу...Бебето се изнервя - става цирк.

Иначе за навън аз обличам дневните дрешки и отгоре космонавт. Като последния е според времето - имаме 3 с различна дебелина. Единия е само плюш, другия плюш с подплата, а третото е като зимна грейка - шушляково с подплата.

И е добре да си намерите шапка с ушички ! Ако има кой да уплете - супер. Че обикновенните се вдигат и ушите остават голи, което хич, ама хич не е добре.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #221 -: Декември 16, 2010, 21:49:42 pm »
Ехееее тука настана бебевалеж  :lol:
Браво на мама Роси и на мама Гери!
Да ви растат здрави децата и много усмихнати  :D
*
« Отговор #222 -: Декември 16, 2010, 22:01:09 pm »
Честито и на мама Гери! Явно бебетата не ги носи щъркелът, а снегът  :lol:

За дрешките и аз съм на мнеието на Камбозола и Раиса по същите причини. Мисля, че комплектите от две части, или и да не са комплекти - ще са ми по-удобни за през деня, понеже ще събувам, мия и пр., а с моето зимно бебе пък, съвсем не става да го мокря случайно и да го събличам без нужда. Иначе гащеризончета, дънки с подплата и пр. за навън съм взела, както и цели пижамки за през нощта.

Акъли никой не ми дава за бебето /за щастие/, не и в семейството ми. Ама днес каква реплика ми засили една позната по телефона - онемях  8O Пита ме докъде сме с подготовката, казвам и аз и съответно споменавам, че количка и легло май след НГ ще взимам, че сега не ми се занимава нещо. И тая мома ми изтърсва: "Ми правилно, гледай да е по към края с тези покупки, че са от най-скъпите, пък ако стане нещо с бебето - да не си се набутала с неща които няма да ти трябват." Признавам си, че просто не казах нищо...глътнах си граматиката  :oops:
Сигурно всяка кандидат-мама го има точно този страх, не че не ми е минавало през ум, но не по повод с какво ще се "набутам"...абе разбрахте ме. Може и да преигравам, ама мисля, че това момиче се оля направо в случая.

Еленка, не мога да ти кажа от кой магазин в Лондон конкретно можеш да си поръчаш колана на BeSafe, аз все пак го купувах от БГ моя. Предполагам обаче, че ако пуснеш в търсачката за нет-магазини за бебета и мами, които доставят в Лондон - ще го имат като артикул.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #223 -: Декември 16, 2010, 22:18:34 pm »
е честито на Гери и на Роси и от мен! Да са ви здрави и щастливи!
Честити розови панделки на Еле, е баткото сигурно ще е много доволен  :)

О като гледам каква шопинг треска тресе повечето ми е чудно защо, но после ще се сетя да ви питам за това онова.. :wink: Мисля да започна след нова година с огледа, а и при нас мястото не много и не искам отсега да се затрупвам, ще ми се още малко простор  :? Аз обаче се дразня от тези, както им вика Жбрул бебешки Пради.. абе българска простотия- "елате ме вижте".. важното да е удобно и да ти харесва, като не мисля да хвърлям точно за парцалки много. Все още се чудя и за пъпната кръв, ще видим..
*
« Отговор #224 -: Декември 16, 2010, 22:42:50 pm »
marigri, животно нямам вкъщи, но затова пък с мъжа ми имаме доста цветя. Всичките сме ги оставили. Само преместихме саксията, която беше в стаята на детето, когато то започна да пълзи, че си пъхаше ръцете в нея и после в устата. Другите уж са му забранени. Като цяло го спазва. Иначе обича да се крие зад саксията с банана.  :lol: Мисля, че растенията не пречат, но за всеки случай можеш да ги сложиш в друга стая.

За свекърва ти какво да ти кажа - има и друга тактика - съгласяваш се, а после правиш каквото си знаеш. Не знам дали би имала смисъл в твоя случай.

*
« Отговор #225 -: Декември 16, 2010, 23:00:04 pm »
през нощта.

Акъли никой не ми дава за бебето /за щастие/, не и в семейството ми. Ама днес каква реплика ми засили една позната по телефона - онемях  8O Пита ме докъде сме с подготовката, казвам и аз и съответно споменавам, че количка и легло май след НГ ще взимам, че сега не ми се занимава нещо. И тая мома ми изтърсва: "Ми правилно, гледай да е по към края с тези покупки, че са от най-скъпите, пък ако стане нещо с бебето - да не си се набутала с неща които няма да ти трябват."

EEEEEE...и аз си глътнах граматиката само като го прочетох... 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
« Отговор #226 -: Декември 16, 2010, 23:15:28 pm »
Честито на новите мами Росси и Гери!
Да са живи и здрави и много да ви радват!

*
« Отговор #227 -: Декември 17, 2010, 00:10:04 am »
Честито на мама Гери и мама Роси!Да са ви живи и здрави малките слънца.А на вас бързо възтановявяне.
*
« Отговор #228 -: Декември 17, 2010, 00:20:29 am »
Аз обаче се дразня от тези, както им вика Жбрул бебешки Пради.. абе българска простотия- "елате ме вижте"..

Сами аз не им викам така просто, то си ги има  :lol: Има бебешки колекции и на "Прада", на "Кашарел", на "Бос" и на коя ли не марка още и като дизайн и качество са си супер. При това, в чужбина съм им налитала, не в БГ, та не бих ги нарекла "българска простотия" точно. Ама си е българска простотия вече в нашенски магазини дето са си "ширпотреба" да ни искат пари, все едно купуваме дизайнерски дрешки, това имах предвид.
Иначе - на никого не съм душманин, който може да си позволи дизайнерските бебешки стоки - халал да му е, всеки със стандарта си на живот все пак. Моят още не е чак такъв. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #229 -: Декември 17, 2010, 08:35:10 am »
Ехаааа браво на мама Гери да са живи и здрави и мн щастливи от тук на татък цялото семеиство :).
 Аз вече изпадам в ужассс,вчера мъжа ми отишъл ,уж сменил количката и какво да видяяяяя отново кафява в кашона  8O :x :lol: ,незнаех вече как да реагирам,та днеска му казах няма да изнасяш количка повече от този магазин докато аз не видя че е чернаааааа  :lol: :lol: :lol: ,и такааа.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #230 -: Декември 17, 2010, 09:44:45 am »
Здравейте от мен в тази снежна сутрин! Не се сдържах като прочетох поста на Жбрул-и за коментара на нейната позната за бебчето... Та реших да споделя с вас и моето подобно преживяване. Бих казала, че при мен дори е по зле, защото изказването идва от страна на сестрата на моя съпруг "защо дърпаш дявола за опашката като купуваш предварително неща, ако заради това се случи нещо лошо с бебето, незнам какво ще стане"  8O 8O 8O шок и ужас момичета!!! И още куп подобни простотии, които явно просто нямат край. Лошото е че навсякъде си вре носа, и понеже мъжа ми я познава и твърди, че ако не и обръщаме внимание е най добрата защита за нас... ама докога да не обръщам, питам аз?
Та така с мен, иначе сме добре с бебка, пием си хаповете и чакаме празниците! Успешен ден на всички!

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #231 -: Декември 17, 2010, 10:19:58 am »
Здравейте...Темата за "българската простотия" не е както казахте само българска.Навсякъде има такива простотии с тези "маркови нещица" за бебчовците.Аз не съм на принципа че всичко трябва да е най най.Със сигурност всеки иска най-доброто за бебчо си.Обаче все пак не всеки може да си позволи именно такива скъпи джунджурии.Работим и двамата със съпруга ми-но не виждам смисъл да харча тройно повече за нещо което ми върши работа,просто на количката не пише Каролина Ерера.. ( тука имам и такава позната-количката и е почти същата като нашата но пише ей това именце и тя ми вика била с много екстри)..Та вчера това много ме изнерви.Съжалявам за поста си-който за жалост се оказа доста негативен.Просто не мога да разбера защо всеки не си гледа в собствената чиния.НА никой не давам акъл!Не искам и мнения!Толкова ли е лошо!
Благодаря че мога да споделя чувствата си тук-определено имах нужда!
Исинка дано успееш да смениш количката и да престанат да те правят на луда с това кафяво :) Пожелавам ви лек ден че станах много лоша...А това вреди на бебо
« Отговор #232 -: Декември 17, 2010, 10:33:58 am »
http://baby.igra4kite.com/product_info.php?products_id=9624

Момичета, моята бебка е вече на 4 месеца :D и имаме тази ваничка за къпане-ужасно е удобна. Тя седи сама в нея, като в началото само и придържахме главичката. Сега сама си седи, кефи се. Удобна е защото от самото начало на бебетата им са подпрени дупетата и ръчичките и вие не се изморявате постоянно да ги държите.И ако се наложи може да ги къпете без чужда помощ.
*
« Отговор #233 -: Декември 17, 2010, 11:00:52 am »
добър ден и от мен!Аз искам да попитам,на някоя от вас дали и е излизал лишей или нещо такова...Тази сутрин го видях отгоре на ръката.Две червеникави точки,едната малко по-голяма.Не съм сигурна ,че е лишей...Мога ли да го мажа с нещо иииии дали да не е липса на витамини,аз още не пия нищо друго освен фолия
« Отговор #234 -: Декември 17, 2010, 11:08:14 am »
Цитат
Пита ме докъде сме с подготовката, казвам и аз и съответно споменавам, че количка и легло май след НГ ще взимам, че сега не ми се занимава нещо. И тая мома ми изтърсва: "Ми правилно, гледай да е по към края с тези покупки, че са от най-скъпите, пък ако стане нещо с бебето - да не си се набутала с неща които няма да ти трябват." Признавам си, че просто не казах нищо...глътнах си граматиката  
Ле-ле.. замръзнах ,като го прочетох 8O.
Дано се е усетила ,та да не казва повече такива глупости.

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #235 -: Декември 17, 2010, 11:53:08 am »
Честито на мама Гери! Скорошно възстановяване и прибиране вкъщи! Да расте бебата здрава и усмихната!
*
« Отговор #236 -: Декември 17, 2010, 12:12:54 pm »
И аз да се включа с поздравите за мама Роси и Гери! Да растат здрави и щастливи децата ви  :ballons: :babyflips: :ballons:  :babyflips: а относно хорските приказки - просто ги отминавайте...явно тези хора не осъзнават колко чувствителни сме бременните... Криска радвам се че сте си вкъщи три в едно  :lol: - до Нова година остана малко  :bighug:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #237 -: Декември 17, 2010, 12:43:28 pm »
Оф...то направо... какво точно да кажеш, отговориш...Хорската простотия е навсякъде.
Колкото по-близо, толкова по-зле...та в този ред на мисли - Линдзи, кураж момиче! :lol:

За скъпите дрешки - има страхотни бебешки неща на Бърбари  :) Който има възможност да купува подобни дрешки - супер. Ние нямаме. Един ден като стана много богата и аз ще купувам  :lol:

Да кажа нещо полезно, нашата бебешка аптека постоянно се допълва от педиатърът ни (лелята на мъжа), та да кажа какво имаме :

- витамин Ц на ампули по 2 мл.
- Осцилококцинум
- Панадол за бебета
- хомеопатични топченца "Туя" - "Thuya" ( дават се преди ваксинация )
- хомеопатични Belladona
- хомеопатични Apis
- капки за очи "Тобрекс"
- калциум глюконикум на ампули по 10 мл
- Калиев Перманганат ( това е прахче, което се разтваря във вода, прави се бледо розов разтвор с който се облива бебето ) - сладкиша имаше някакъв обрив по тялото и това ни предписа доктора . Поливахме 3 пъти след банята и се махна.

Сами, какво се чудиш за пъпната връв ?
« Последна редакция: Декември 17, 2010, 13:10:23 pm от Raissa777 »
« Отговор #238 -: Декември 17, 2010, 12:57:39 pm »
Раиска, мерси за подкрепата, дано се сдобия с търпението на моя мъж...
Иначе мислите ли, че когато ни изпишат мога да карам с 3 чифта ританки, 3 бодита и 3 гащеризончета, или да взема още? А каква температура поддържате в стаята на бебето?

« Отговор #239 -: Декември 17, 2010, 13:17:46 pm »
Lindsey, според мен ще ти е малко само с по 3 неща, имам впредвид, че най-малко 1 път на ден ще преобличаш, т.е. имаш за 3 дни и ще се наложи да переш доста често(а ако повърне или се нацапа нещо, нали пак ще трябва да преоблечеш).
Didon,на мен в 6 месец ми се появи розов лишей на корема. Ходих на кожен лекар, каза, че сам си минава и да не го мажа с нищо. Но....изчезва за около 2 (два)месеца.Разбира се , ако твоето е розов лишей.