0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #180 -: Декември 16, 2010, 07:41:00 am »
Мили бъдещи мами и тук да ви кажа радостната новина вчера rossi*стана мама на малкия Марио 3 400кг.-54см.да е жив и здрав малкия юнак  :bori_002: :ballons:
*
« Отговор #181 -: Декември 16, 2010, 08:29:42 am »
Честито на мама rossi*  :ballons:. Да е жив и здрав и много да радва мама и татко.
Еле и тук честити розови гащи.

*
« Отговор #182 -: Декември 16, 2010, 08:36:06 am »
Добро утро на ранобудните!

Честито момченце на rossi*! Да й е жив, здрав и много щастлив! Доста голям юнак се е родил като гледам, хич не е малък ;)

elle22 хайде честити ти панделки и розови гащи на теб! Снощи не успях да дочакам новината, ама днес съм първа писта да проверя тук. Да слушаш "врачката" друг път, гледай как ми работи кристалното кълбо само  :lol:

krem2003 за покупките е така за съжаление. Всички го знаем, ама кожодерстването явно няма да спре скоро тука. :( За бебето специално - не съм пазарувала от нет-магазините /просто имах възможност на място да накупя нещата/, но съм разглеждала и артикули и цени...несравнимо е с родните магазини и това си е. Не, че и по чужбините няма скъпарски бебешки неща, но все пак не са в масовите магазини. Там си има съответните магазини "за баровци", ако имаш пари и ти е краста - купувай бебешка "Прада" и "Гучи" - няма лошо. Но влизайки в някоя от тези вериги, очакваш все пак мазни цифри за една шепа дънки и блузка, понеже са дизайнерски колекции. Тук влизаш в бебешки хипермаркет и ти идва, или да се гръмнеш, или да умреш от смях като видиш за какво ти искат 100лв. 8O Не може едни бебешки маратонки да ми струват 27 евро от пъпа на Виена /не на разпродажба/ и тук да ми искат 130лв. за подобни, които даже не са естествена кожа и пр., а са и по-стара колекция. Просто е идиотско!  :x

За животинките - напълно те подкрепям. :) И аз съм на мнение, че ваксинирано и добре гледано /визирам хигиената/ животинче - не е никакъв проблем да се гледа заедно с бебе. Даже напротив, намирам че за детето е полезно да расте с някакво хайванче край себе си. Никога не съм имала намерение да си махаме котката, заради бебето и все още се вбесявам от въпроса "Ами котката какво ще я правите?". Във фурната ще я печем котката, че да я стерилизираме, да не разболее бебето  :lol: И повечето питащи, не че са чували изобщо какво е токсоплазмоза да кажем, ама виж пък са много наясно, че маца носи смъртонозна зараза за малкия...така били чували ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #183 -: Декември 16, 2010, 09:01:23 am »
Добро утро и от мен!!!!
На Росси честито бебче!!! Да ви е живо и здраво!!! :D
Елле 22, ви май точно момиченце искахте :wink:....представям си, колко си щаслива :D
Относно животинките и ни имаме кокер шпаньол на 9 години, свекърва ми още от сега прави планове да сме го махали,ама как след толкова години ей така да го дам на някой си, то горкото ще умре от тъга....като знам колко е залепен за мен :(
А и ми много предателско, всички тея години съм му давала своя обич и сега като се появят бебчета....да го махна ей така, ох.....до като пишех и се разревах........
Иначе единствено което е истина, че много косми падат и постоянно трябва да се чисти, ама колкото и да ми е трудно....ще чистя, всичко ще правя, но не мога да го махна.
А коментарии на свекито от рода....че то щяло да й зарази децата с тения, какво да й обяснявам че в кой век сме и то не улично куче, а си има ваксинации и постояни прегледи.Страх ме да не му направи нещо....от нея всичко мога да очаквам :(
Трябва да се консултирам с нашия ветеринарен лекар, освен да я подстрижем по някакъв начин, заради космите  :?.........оффф, ще го мисля....има време :wink:
« Отговор #184 -: Декември 16, 2010, 09:04:17 am »
Сambozzola, можеш ли да ми обясниш как си слагала бебето в началото в тази анатомична вана, че и такава ми подариха и още една обикновена. А като гледам имам чувството, че изобщо няма да е удобна поне в началото...
Тини, браво за резултатите от прегледа :)
Ще прощавате за дългия пост.
Бобо се роди 2900, така че първият месец къпането беше на мивката - аз държа, мъжкото полива с душа. След това - слагам го по гръб във ваничката, да обкрачи една издатина, като топка, и придържам с другата ръка. Винаги къпя заедно с мъжа ми и сигурно ще е така, докато се научи да стои стабилно в душ-кабината. Към днешна дата, вече не придържам, сам се държи, даже си вдига главичката, да измия гънките на гушката. Има бебета, които не понасят слагането по гръб във ваничка - тогава, по-удобна май ще е не-анатомичната. Има и едни като кофи, в които детето стои в т. нар. "вътреутробна" поза - някои търпят само такова къпане. А някои мами се къпят с бебето под душа, ама мен ме е страх да пробвам, защото са адски хлъзгави, като са насапунисани.

Миенето на дупето все още става на чешмата.

За животните - няма да се отървете от неграмотни и безчувствени хора, които ви обясняват как космите са най-голямото зло на света и ви заплашват с токсоплазмоза, тения и др. под. Веднага отрязвах всякакви опити за такива реплики - всеки си гледа детето, както реши. Аз си обичам котарака ужасно много, възпитан е, ваксиниран и добър. Веднага се научи, че нещата на бебето не са за пипане. Единственото, което не можах да спася е количката - покривам я с едно одеало, за да не я окосмява цялата, че много обича да спи в нея. Ако се качи на дивана и там съм постлала пелена за бебето, той не минава през нея - или заобикаля по облегалката, или слиза на земята.
« Последна редакция: Декември 16, 2010, 09:07:51 am от cambozzola »
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #185 -: Декември 16, 2010, 09:05:45 am »
Роси честито ти юначе! Да ти е живо и здраво детенцето и много, много да ви радва! На таткото :drunk: Наздраве, а на теб почивка преди старта.
« Отговор #186 -: Декември 16, 2010, 09:18:32 am »
вчера доста се ровихме из сайтове за колички и намерих този модел, има малко прилика с количка на АБЦ, но цената на тая къде....къде по приемлива 8O
трябва да видя дали ги предлагат в БГ, че да я видя на живо какво представлява...иначе дизайна много ме задоволява :wink:, а и цената най много :D
http://www.walmart.com/ip/Kolcraft-Contours-Tandem-Stroller-Tangerine/13004573
*
« Отговор #187 -: Декември 16, 2010, 09:25:09 am »
marigri чудничка е тази количка, но това е цената на Walmart. Съмнявам се обаче, че ще я намериш на такава цена по родните магазини, ако изобщо я намериш... :?

« Отговор #188 -: Декември 16, 2010, 09:31:09 am »
аааа, аз тук само да я пипна и да я видя, иначе ако ми харесва...ще я поръча по интернет.
не знам дали ги има и в Испания, снаха ми живеят там и лятото ще идват....то всъщност подарък количка ще бъде от тях, освен да я накарам да провери там какви са цените, предполгам ще бъдат по евтини от БГ :D
иначе ми се иска и тези малки кошчета които стават за кола и тях да ги поръчам към комплекта, за лятото идеално с такива малки кошчета да ги разхождам....щом има опция да се закрепят към количката :wink:
« Отговор #189 -: Декември 16, 2010, 09:43:04 am »
С хубава новина започва този ден! Честито момченце на Роси!!! Да е живо и здраво! :balk_16:
Честито и на Еле за розовите гащички :D
Райска, много сте сладки двете с Дария! Одрала ти е кожата , както се казва :D Много бързо ги свали килцата, браво, браво....дано и аз да се справя с тях като му дойде времето.
Момичета как поръчвате от американските сайтове?В повечето, България въобще я няма като опция за дестинация :lol: Спомням си, че си бях харесала кошарки, който бяха доста по-красиви от нашите и на супер цени, но в няколко сайта не успях да поръчам....просто не доставят до България.
Напишете някое сайтче с изгодни бебешки нещица :lol:
*
« Отговор #190 -: Декември 16, 2010, 09:43:27 am »
http://www.dadababyboutique.com/catalog/easywalker-duo-stroller-in-silver-965797.html

marigri не знам дали си виждала този модел. На мен много ми харесва и на живо съм я виждала точно в този цвят даже. Майката на близначките е много доволна от нея. Просто за инфо ти я пускам :)

« Отговор #191 -: Декември 16, 2010, 09:55:57 am »
Жбрул...не лош модела,но що сякаш повече ми харесват повече тия от типа на влакчето :wink:
ама аз до сега нито една близнашка количка не съм разгледала, то трябва да се отиде в магазина да ги пробвам, да ги видя и тогава да преценя към кой тип да се ориентирам :?
иначе аз съм дребосък и с тези колички на широчина малко стряскащи ми идват 8O :lol:
« Отговор #192 -: Декември 16, 2010, 10:04:07 am »
Ха такааааа Честито на Мама Роси,да и е жив и здрав юнака :).
 Аз да пообновя списъчето май ;).

Списъче горещо

Desi10 - 16.12 ( хайде Деска ти си :))
Poli_chka - 25.12/ 15.12
vickon - 26.12.2010 (секцио дата) успех мила :)
Криска -30/31.12.2010
Blue angels - 01.01.2011
Bebo 79 - 02.01.2011
melani-10.01.2011
Smaraidi - остават 5 седмици :)
Клеопатра - остават 32 дни :).

yoanna- 26.01.2011
Мonkey - 29.01.2011
saraapl - 28/29.01.2011
krem2003- 07-02-2011
Lindsey- 08.02.2011
Bebino - 45 дни.
Altea 46 дни.

Geri28 - 15.12.2010 дано всичко е минало добре :)

Такаааа,нека тези който искат,да си кажат датите на лични,защото иначе ще си пиша дниии иххихихихи не ми се смята милички, сори  :lol: :lol: :lol:.

Елеее честито ти розаво тумбаче мила :).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #193 -: Декември 16, 2010, 10:06:08 am »
Как е тръгнало само - всеки ден си имаме по едно бебче във форума  :D Честито на мамите!

marigri, има тема за количките, разгледай я ако искаш:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=13632.920
*
« Отговор #194 -: Декември 16, 2010, 10:14:47 am »
Честито бебче на Роси,да й е жив и здрав синът :D!
Еле,честита розова кукла !

*
« Отговор #195 -: Декември 16, 2010, 10:23:16 am »
Здравейте момичета, наминавам да ви видя как сте  :D
Честито на мама Роси, да е здрав и щастлив юнака!
Честито и на всички нови бъдещи мами, желая ви лека бременност.
« Отговор #196 -: Декември 16, 2010, 10:57:23 am »
Момичета, кажете какво ви е мнение за стайни цветя....защото ни имаме много и все големи видове,а пак свекито и цветята иска да ми разкара....било лошо за бебета :?
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #197 -: Декември 16, 2010, 11:08:50 am »
Обичам когато деня започва с хубава новина!!!
Да са ни живи и здрави мама Роси и малкия (или не чак толкова) Марио  :lol:
Леле мале, аз вече съм трета в списъка, много скорострелно се изкачих в редичката  :lol:
*
« Отговор #198 -: Декември 16, 2010, 11:13:30 am »
Момичета, кажете какво ви е мнение за стайни цветя....защото ни имаме много и все големи видове,а пак свекито и цветята иска да ми разкара....било лошо за бебета :?

Съжалявам, ако звуча грубо, но защо не вземеш да обясниш на свекърва си, че и домът и семейството и децата са си твои /ваши т.е. на теб и мъжа ти/ и да не си вре носа където не й е работа все пак.  :? И го направи сега, а не като родиш, че ще има да береш ядове в противен случай.
Тя когато е раждала деца си ги е гледала както намери за добре. Сега - ще раждаш ти и нейната работа е да помага, ако я помолиш и да дава съвети, ако някой й ги иска. Дето се вика - всяка жаба да си знае гьола, за да си запазим отношенията добри.

Конкретно на въпроса ти за цветята, както си оставям котката - така и цветята ми си седят и стават всеее по-големи и красиви. :D Докато не се уверя лично, че нещо пречи и вреди на детето ми, не считам за нужно да се разделям с него. Предварително пък - изобщо.

*
« Отговор #199 -: Декември 16, 2010, 11:17:13 am »
искам да споделя с вас две статии,които на мен много ми харесаха и са полезни:
http://missby.wordpress.com/2008/03/06/7-pregnancy-sins/
за храните,цигарите и алкохола

Домашните любимци.
http://www.bg-mamma.com/articles/full/659 статията я имаше и в Дог бг,но не можах да я намеря
Аз имам 13 годишна далматинка,Кели...Това е първото ми дете и не си представям живот без нея.Дано не звуча фанатично,но наистина съм привързана,а и смятам,че това е отговорност,която сме поели съзнателно/точно както раждането на дете/ и няма начин в един момент да кажеш "не искам повече"...