0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #940 -: Януари 04, 2011, 16:33:28 pm »
Аз съм много доволна от "Малечко" - на Околовръстния.

Вярно Жаси, и аз минах период на паника, че не съм готова с нищо... :lol: и подлудих половинката, та като влязох в 9ти месец всичко беше готово ! И на финала 1 месец стоях и скучах...Но след като се роди бебето видях че всички тези притеснения са били абсолютно излишни.
Не забравяйте, както казаха по-горе - "Мама знае най-добре"  :D

Жбрули,
правя млякото като взимам вряла вода от тук :
http://lamo-bulgaria.net/index.php?show=prodpics&action=scheme&prodid=15

и разреждам с вода от системата, която имаме на Цептер , не знам дали модела е същият, но нещо от рода :

http://www.zepter-homecare.com/bg_BG/?m=400

За прането пера на 30-40 градуса, бърза или бавна програма. Само веднъж съм имала проблем с едно бяло наакано боди, което на бързата програма си беше останало с бледо жълто петно...та го пуснах наново на дълга.
« Отговор #941 -: Януари 04, 2011, 16:39:02 pm »
 Аз също мн се вълнувах и все се казвах, че има време. Но като малките ме изненадоха толкова рано и въпрки всичко до последно не смеех да купя нищо.
И аз в началото се панирах, как да ядем на 3 часа, да не забравя нещо, дали добре съм ги повила, далидобре ги държа...но вече повече от месец мина и всичко си дойде на място.

Книга не съм чела, карам по майчнин инстнинкт и така ни е най-добре. Ако имам притеснения, обаждам се на д-р Масларска и съм спокойна.

Ние почти всичко напазарувахме от един агазин в Дианабад и даже ни дадоха отстъпка, а пелени, кърпички и др. от Джъмбо и Вис Виталис.

Аз пера на 40 гр. с течен прах на Максима - Сано с допълнително изплакване. Но едно от най-хубавитепридобивки е СУШИЛНЯ, без нея не знам какво ще правим.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #942 -: Януари 04, 2011, 16:42:15 pm »
Привет, привет!
Аз съм мама "рецидивист" и изобщо не се притеснявам  :lol:, но разбирам всичките ви тревоги. С малкия перях всичко на ръка с бебешки сапун, после гладих... Не стига че се цедях по цяло денонощие, ами и допълнителна работа си създавах  :oops:. Сега ще се доверя на сушилнята изцяло - вади дрехите без нито една гънка.
При нас чешмяната вода не се пие, имаме машина -  на контейнерите пише, че е подходяща за бебета и деца. Още не съм решила дали ще я преварявам, след като е минала през 5 филтъра и UV.
Ще се опитаме да набавим най - необходимите неща до 7-ия месец /миналият път купувахме, след като бебето се роди  :oops:/
« Последна редакция: Януари 04, 2011, 16:44:38 pm от elle22 »
*
« Отговор #943 -: Януари 04, 2011, 16:50:08 pm »
по повод финансовите притеснения...аз съм решила първо/започнала съм още от сега,но никой не смее да даде- егати хората :)/ да събирам всичко,което ми предложат приятелките от техните бебчета.После ще тегля чертата и ще видя какво остава...
  Мислех си,че леглото е най-важно,но след няколко книжки реших,че въсщност първите два месеца може ако се наложи да спинкаме в зимния кош.Западняците,както ги наричам аз ,даже са измислили стационарни стойки за кошовете.Махате ги от количката и ги слагате на стойката...

Просто давам идеи,нали съм БГ мама и знам колко е гадно да се притесняваш,че не можеш да покриеш нуждите на бебчо
  Горе главата,ей!
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #944 -: Януари 04, 2011, 16:56:45 pm »
по повод финансовите притеснения...аз съм решила първо/започнала съм още от сега,но никой не смее да даде- егати хората :)/ да събирам всичко,което ми предложат приятелките от техните бебчета.После ще тегля чертата и ще видя какво остава...

Аз пък нищо лошо не виждам в това. Кошарката на малкия беше от друго дете и беше прекрасна, само я освежихме. Като тръгвахме към САЩ я преподарихме на близнаци, както и торби необличани дрешки.
« Отговор #945 -: Януари 04, 2011, 17:15:03 pm »
Здравейте момичета,

влизам да ви се похваля, че утре ни изписват. Изабелка вече е 2440, голямо момиченце  :D Даже малко ни изненадаха с изписването, казаха, че ще е към края на седмицата, та сега набързо се готвим за утре  :D
*
« Отговор #946 -: Януари 04, 2011, 17:15:24 pm »
Исе,какво стана при док мила?
Значи като ви гледам колко сте финни на снимките аз  съм направо като танк :lol: :lol: :lol: :lol: :oops:ама здраве да е
ПП Браво на Изабела,много се радвам Чери,най-после :bighug:

*
« Отговор #947 -: Януари 04, 2011, 17:20:32 pm »
Аз събрах от приятелки куп дрехи, която и да ме питаше искам ли казвах да. Е, резултата е 5 огромни торби с дрехи, по-голямата част с етикетите (сега да видим как ще се перат и гладят :lol:). Като теглих чертата се оказа, че имам нужда от няколко лигавника, чорапки и  хавлии. Според мен на етап 0-3 месеца няма нужда да давам излишно пари за дрехи, при положение, че ще излязат още куп неща за пазаруване. Общо взето съм решила да купувам на принципа "като потрябва".
Еййй, Чери, каква хубава новина. Браво на Изабела, борбена госпожица излезе!!!
 :bighug:

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #948 -: Януари 04, 2011, 17:22:48 pm »

влизам да ви се похваля, че утре ни изписват. Изабелка вече е 2440, голямо момиченце  :D Даже малко ни изненадаха с изписването, казаха, че ще е към края на седмицата, та сега набързо се готвим за утре  :D

Eй това си е супер новина!
*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #949 -: Януари 04, 2011, 17:31:41 pm »
Чери, браво мила това е прекрасна новина :lol: ! Утре да нацелуваш малката принцеска от нас.
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!

http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
« Отговор #950 -: Януари 04, 2011, 17:32:25 pm »
Не мога да насмогна да ви чета, бре  :D
Моите чуденки получиха мнооого изчерпателни отговори, за което Благодаря!
Ох, ясно ми е че майка ще стана и то най-добрата за  моето дете. Както казва един мой приятел "Еййй, ще вземе да излезе човек от теб!" Хихихихихи
Всичко ще мине ОК и с усмивка ще четем старите си постове. Паника има, но тя със сигурност ще бъде последвана от увереност и непоколебимост. Вижте как пишат само вече станалите майки, а?
Писахте и за болки в ставите, таза и срамната кост?! Божееее, не мога да мръдна ако не съм се движила повече от 10 минути. Най-силно усещам болка в кръста и от дясно на срамната кост. Тези две болки си ги имам още от ранна бременност, но сега вече не се търпят. Вчера минах пеша не особено голямо разстояние и кръста направо ме съсипа. На прибиране към нас, направо бях като уред с падаща батерия, бавно, бааавноо, бааааааавно и накрая спрях! Иначе коремът си беше ОК (за разлика от по-предните месеци където получавах контракции ако походя малко по-дълго).
До края на седмицата смятам да съм накупила всичко и да съм прибрала всичко което стои по магазините. Всяка дреха или одеалце ще е изпрано и така!
Всъщност пак с моето пране, ама Количките прахте ли ги?! :ask:
хихихихих, човек ще помисли, че живея в пералня ...
Чери, чудесна новина! Най-после всички ще сте си у дома:)
« Последна редакция: Януари 04, 2011, 17:35:06 pm от krem2003 »
*
« Отговор #951 -: Януари 04, 2011, 17:35:26 pm »

Аз пък нищо лошо не виждам в това. Кошарката на малкия беше от друго дете и беше прекрасна, само я освежихме. Като тръгвахме към САЩ я преподарихме на близнаци, както и торби необличани дрешки.
:good_post:

« Отговор #952 -: Януари 04, 2011, 18:35:02 pm »
Списъче горещо

Bebo 79 - 02.01.2011
melani-10.01.2011
Мonkey - 17.01.2011 (планово секцио,дай боже да мине всичко тогава ,и да е наред )
Smaraidi - 21.01.2011
yoanna- 26.01.2011
saraapl - 28/29.01.2011
Клеопатра - остават 21 дни.
Altea - термин 03.02.2011 - най вероятно постъпване в болница за планово секцио на 21.01.2011.
Bebino - 25 дни.
Zayak3 - 33 дни.
Deni_15 - 36 дни.

Чакащи на опашката за горещия списък

krem2003- 07-02-2011
Lindsey- 08.02.2011
Aditoo - 09.02.2011
Violett - 10.02.2011
Moniks_s - 21.02.2011

Ами мили момичета,ето че и аз вече знам кога ще е моята среща с така чакащото ни детенце,надявам се да устискаме до тогава,и всичко да мине без проблем :).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #953 -: Януари 04, 2011, 18:40:42 pm »

:good_post:

Абсолютно! Смея да твърдя, че имаме достатъчно финанси, за да посрещнем нуждите на бебето, но въпреки това взехме леглото, останало от 15-годишната ми племенница (боядисахме го с боя за мебели на водна основа и стана точно като за нашата стая), една приятелка ми даде ваничка със стойка, друга - бънджи, предлагаха ми и проходилка, ама нямам къде да я държа... Взимайте, само да има кой да дава - на всеки му се иска новичко, ама като се замислиш, че един пакет памперси стига за 2 седмици (в началото - за по-малко)...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #954 -: Януари 04, 2011, 19:02:58 pm »
И на нас ни подариха столчета за кола, ваничка, дори и помпа и стерилизатое имам от моята приятелка, куп с дрехи, одеалца и какво ли не.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #955 -: Януари 04, 2011, 19:07:48 pm »
Cherry* браво на малката принцеска все така и вкъщи да е
Аз също съм понатрупала доста неща от близси за бебка и затова ще вземем ново комплекта за изписване количка/която съм поръчала вече / и легло дървено ми направи свекъра друго нищо поне за начало няма да купума защото от сега съм натрупала а и ще ми подаряват/сигурно /
Аз съм много спокойна учудващо поне засега не се притеснявам за нищо направо понякога се чудя откъде тва спокойствие ме е обзело ама да видим де докога
*
« Отговор #956 -: Януари 04, 2011, 19:17:21 pm »
Привет, момичета :D
Имам тъп въпрос. Утре съм на БХС, ама не питак док гладна и жадна ли да ходя :? Казвайте вие :D
Ай, отивам да ви изчета :D

« Отговор #957 -: Януари 04, 2011, 19:21:27 pm »
Мънки много се радвам за взетото решение за 17 януари , сигурно не е било много лесно да стигнете до споразумение с док, но важното е че вече му се вижда края , желая ти на този хубав ден да се роди жив и здрав бебо и всичко да мине наред!!!
*
« Отговор #958 -: Януари 04, 2011, 19:27:36 pm »
Опс Мънки на Антоновден-браво душко!Ще стискам палци естественоооооо  :hug2:
На мен също повечето дрешки,1 юрганче,1чувалче за спане са ми подарък от снахата-трябват ми само чорапки,памучни пеленки и одеалце :Dспалния комплект го купихме и тъйййй ,остава прането ,гладенето и най-важното бебо :lol:

« Отговор #959 -: Януари 04, 2011, 19:30:01 pm »
Като гледам,маѝ не съм много за тази тема, но не открих тема за малко бременни. Началото на 3 м. съм и не можах да открия нищо за ужасното повръщане, което ме налегна. Вероятно отдавна сте забравили за него, но помооооощ