krem2003 хем се смях с поста ти, хем искрено ти съчувствам. И аз напоследък по отношение на бебето се чувствам, като в онези сънища, в които ме гони лъв пък не мога да бягам бързо, ами цикля на едно място
Уж се бях подготвила, уж съм купила важните неща, уж имах време...ама уж. В крайна сметка обаче, реших че едва ли има начин да съм напълно подготвена за абсолютно всичко предварително, колкото и да се старя, колкото и да чета и да питам. Все пак купили сме и сме научили най-главните неща, а детайлите ще ги изгладим "в движение" и според индивидуалните особености на бебето. Ако прахът не е подходящ - ще купим нов, ако нещо не сме купили предварително - за 30мин. до час можем да го купим, не живеем в гората, ако нещо не ни е ясно - има педиатри да попитаме, други мами с опит, форумът...
Относно самото раждане - и да ми е известно в детайли как ще мине /ако е по планирания от мен и Док. начин/ и да се окаже "пълна изненада" /ако бебо тръгне неочаквано и по естествен път/...ами все някак ще се ражда и ще се справим. И в двата случая, няма да съм по-малко напрегната и ошашкана преди да приключи. Мисля, че е неизбежно това, а и като имаме в общи линии информация кое как се случва по принцип - достатъчно е. То "по-известно" от това за едно раждане няма как да ни стане, докато не ни се случи все пак.
yoanna и ти си права, че все гледат да ни претупат /поне в общия случай/. За съжаление
И това е независимо, дали става дума за консултация с анестезиолог конкретно, или с лекар изобщо, или с някой работещ в друга сфера, без значение е плащаме ли си, или не. Ако може някой да те "мине набързо" - обикновено се опитва да го направи. То и на мен отдвана ми е дотегнало да съм "специалист по всичкология" и ме е яд, че се налга да бъда, но по-добър начин да си защитя личния интерес за момента не съм открила. Особено пък лекарите при консултация, направиш ли "минутка пауза" да помислиш какво ще ги питаш и ти пожелават "приятен ден". Е, има и приятни изключения естествено, но не са много. И понеже повечето от нас не са нито прости, нито нахални - стават и си излизат от кабинета, а после с дни сме тервожни и все така ненаясно за какво аджеба става въпрос... Та за това, начинът е да го "заковеш" доктора с конкретни и последователни питания, дори и да са глупави според него - няма значение. Имаш право да си питаш за всичко, което теб лично те вълнува и хич да не ти дреме.
А колкото повече предварително инфо имаш - толкова по не оставяш място за шикалкавене и претупване. Поне според мен де.
За прането. Независимо каква марка и дали е течен, или прахообразен препаратът, според мен най-важното е да се пере на оптимално високата температура, която позволява дадена материя и след като свърши програмата - да се пусне още един-два пъти само на изплакване. Освен якото плакнене - нищо друго не гарантира, че няма да има остатъци от перилен препарат.
Раиска , значи водата от диспенсъра на хладилника също става за бебето? При нас има два филтъра напрактика. Един в "началото на системата", веднага след водомера /който постоянно се пълни с камъчета апропо
/ и после този на самия диспенсър...и като я кипна накрая преди да я употребя, би трябвало да е ОК за консумация си мисля.
П.П. Хихи
Маймунче, ако ти напълним коремчето с хелий и ще полетиш
Страхотен е шкембака, браво!