0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #880 -: Януари 03, 2011, 19:26:29 pm »
За много години! Здраве, щастие и леко раждане на прекрасни бебчета!

За килограмите по ехограф - моето бебе беше измерено 3571гр. на 30 ноември, при раждането на 15 декември беше 3200гр.

За кърменето и аз много се притеснявах как ще се справим. Акушерките ми показаха 1-2 пъти как се прави, но истински ми помогна това, че от 3-тия ден бяхме заедно денонощно с бебчо и на спокойствие се упражнявахме.

Виолетка, бях на рекламно представяне на Персил сензитив за бебета, дори за праха за пране казаха, че няма нужда от омекотител, а при гела предполагам, че е абсолютно излишен. Имаше промоция в Билла на праха с омекотител Силан натурал сензитив и за сега съм с тях, после смятам да пробвам гела.
« Последна редакция: Януари 03, 2011, 19:31:06 pm от Meme »
*
« Отговор #881 -: Януари 03, 2011, 19:56:45 pm »
Д-р Сигридов, измери Кристина 3 кг, два дена преди раждането. Тя се роди 3,050 кг.
Даже го питах дали е сигурен, и той ми каза, че гарантира мах отклонение от 100 гр.
За праховете и омекотителите: Не мисля, че бебешките дрешки имат нужда от омекотител. Като се има предвид, че това е един от най -вредните битови препарати/дори тези уж предназначени за бебета/, а полза освен миризма няма, може да се спести.
За бебета са подходящи прахове non - bio.  Такива,в БГ има на Ариел,Персил,САНО и Fairy. Повечето от тези прахове са от паралелния внос/разбирай куфарна търговия, с изкл. на САНО/, но могат да се намерят навсякъде по малките магазинчета за препарати.
Основният проблем при тях, е че т.к. са без ензими, съдържат по голям процент избелители, и дрешките избледняват с времето. И до ден днешен пера на Кристина долните дрехи/ и тези които имат пряк контакт с кожата/,с такива прахове, защото единствено от тях не се изрива. Ето малко линкове:
http://perilni.com/11-fairy-gel-non-bio.html
http://cellsoftbg.com/index.php?manufacturers_id=11
*
« Отговор #882 -: Януари 03, 2011, 20:00:42 pm »
Проблемът идва не от лекарите само, а от собственото ни неумение да изискваме информация и да зададем правилните въпроси овреме. ;) Ето това е моментът за четене, преди да отидеш при анестезиолога /в конкретния случай/.
Jbrul не съм съгласна, че трябва да четем и събираме предварително инфо, за това което ни интересува - нали затова се ходи на консултация - за да те информират компетентно. Все пак аз съм икономист, а не лекар и едва ли мога да синтезирам точната инфо от нета...не че се заяждам...просто мисля че лекарите са длъжни да ти предоставят информацията, а не ти да ги залееш с глупави въпроси.
Дени и на мен не са ми казвали за връзка с кг на бебчо и вида раждане...ние също сме доста едри, но засега док е на мнение за нормално раждане...пък ще видим. И аз смятам че въпреки добрата апаратура, изчисляването на кг е математическа формула, която дава отклонения.

Днес явно не ми е ден да пиша разбираемо... :D Да yoanna , за това се ходи на консултация, за да те информират компетентно. На консултация, лекарят те пита за неща, които за него са важни в професионален аспект и гарантират, че ще си свърши работата добре и ти казва нещата, които пак според него са важни за теб. Това е професионалната консултация и тя обикновено е ограничена в строго медицински въпроси. Лекарят, не може да знае какви са личните ти страхове и опасения и точно заради това, в края на консултацията те пита дали ти имаш въпроси към него. За да зададеш въпрос, малко от малко трябва да си запозната с процедурата, потенциалните рискове от нея и да можеш да питаш адекватно, а не както ти казваш, да започнеш "да лееш глупости". В този смисъл казах, че моментът за четене е преди консултацията. За да знаеш какво да попиташ просто, а не защото трябва да го знаеш вместо лекаря си я. Анестезиологът няма да седне сам да ти обяснява /примерно/, че упойката няма да ти "надруса бебето", защото предвид работата му - за него това са чиста проба дивотии да кажем.   :lol: Ако ти пък имаш подобно опасение, трябва да си готова при консултацията да попиташ за това, все едно дали е глупаво, или не и да получиш компетентен отговор. Не виждам смисъл да се ходи на консултация, ако след нея се прибереш все така ненаясно по въпросите, които те вълнуват, а всеки го вълнуват различни неща и лекарят не може да знае какви са те за всяка жена, че да й ги рецитира като латерна при всяка следваща пациентка. Мен например ме интересуваше технологията на поставяне на спинална упойка, къде се боде, приблизително какво се усеща, колко продължава и пр. и съм питала за това - никой не хукна да ми го обяснява сам. Питах катетърът преди, или след упойката се слага...ей такива неща, които мен ме вълнуват, пък да кажем теб може и да не те интересуват. За лекарите какво са длъжни...мисля, че няма смисъл да коментираме даже, знаем къде живеем все пак, да не си правим илюзии и да не бъркаме какво би трябвало да бъде, с това какво е. Ако нещата ставаха както би трябвало, този сайт щеше да е доста излишен ;) Също не се заяждам "колежке" :D, само уточнявам защо съм казала нещо.

За праховете - аз купих едно бебешко ОМО, ама още не съм го пробвала. Пък за омекотител на бебешки дрехи, честно казано не мисля да ползвам, едва ли след пране ще са като шкурка, особено пък такива фини материи... Колкото по-малко химия, толкова по-добре, но това си е чисто субективно мнение. Както и гладенето де, грам намерение нямам да гладя бебешки дрехи  :lol:, може би само спалното бельо.

Независимо, че бебето ми го мерят на супер апаратура и неслучайни лекари...не мисля, че са много точни прогнозните мерки. Разликите са далеч над 50-60 гр. най-често. Поне при мамите, които край мен родиха - "нямаше познал точните килограми"  :lol: Разликите бяха от 200 до 500 гр. под прогнозното тегло, което за по-едричко по принцип бебе не е голям дерт, но при по-дребните въобще не е радостно.

Аз напоследък нямам угодия по отношение движението на бебето :oops: Като се кротне за по-дълго и започвам да нервнича защо не мърда. Като вземе да мърда и да се премята пък и се почва едно чудене защо мърда толкова - дали не го натискам, дали му е удобно, дали пък не се заплете в пустата пъпна връв и да се удуши... :( Ни така, ни иначе мойта работа... Пак взех да ползвам доплера всеки ден, разчитайки, че ако сърдечните му тонове са силни и в норма - значи всичко с него е наред. И покрай въпросното мерене колко е голям всъщност се тревожа постоянно. Казаха последно 1,5 кг., ама ако са объркали едно 300 гр. и е 1200 гр., или по-малко, ами ако тръгне по-рано такъв дребосък...филми да искате в главата ми напоследък.  :lol:
Адски нетипично поведение за мен де, ама очакването да станеш мама, явно няма общо с което и да е друго очакване в този живот.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #883 -: Януари 03, 2011, 20:15:00 pm »
мен последните нощи ме тормозят едни подръпвания.Явно порастваме и се качваме на горе.Снощи ме дръпна само веднъж,но доста силно ми се стори / може би и защото бях сънена/ много ниско долу в ляво...После нищо и днес цял ден също нищо.Сигурна съм,че е нормално...
  аааааа,дали ви споделих гимнастиките,които правя...?
« Отговор #884 -: Януари 03, 2011, 20:18:16 pm »
Аз пък не си представям факта да си кисна моите дрехи в омекотител,а на бебо неее някак си не го приемам ( за мене личноо ),а и самия факт как приятно ухаят ме блазни също,от праха не миришат толкова хубаво  :?.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #885 -: Януари 03, 2011, 20:33:12 pm »
Ами Monkey,на  мен пък  това ми се вижда логично. Логично е да спестиш на детето, тежките химикали от които се правят тези препарати, дори ако ти си решила да ползваш за себе си. Повярвай ми, не го лишаваш от някаква страхотна "привилегия",дрехите му да миришат на хубаво. Истината е, че за него няма значение, има значение за теб :wink:  Може навсякъде да пише "Летен бриз", "Морска свежест" и всякакви подобни щуротии, но истината за омекотителите е съвсем различна. Ето прилагам ти линк, ако ти е интересно, и в крайна сметка всички сме възрастни хора, и всеки сам решава дали да му мирише или не :wink:
https://shop.sixwise.com/index.asp?PageAction=Custom&ID=92
« Последна редакция: Януари 03, 2011, 20:45:21 pm от Fifa »
« Отговор #886 -: Януари 03, 2011, 20:39:11 pm »
Абе аз не сложих ли в скобички че това си е мнение което е мое ?????
 Споменах ли имена,или упрекване на някойй ????
Много моля и вие да уважавате моето мнение!!!
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #887 -: Януари 03, 2011, 20:46:07 pm »
Маймунче, по принцип бебешките продукти - прахове и козметика не са силно ароматизирани, или изобщо не са и предполагам за това си има разумни причини. Едно, че ароматизиращите съставки често са алергени, пък и човечето като се роди - няма да е свикнало с каквито и да е миризми и прекалената "парфюмерия" може и да не му е много приятна... Не го твърдя естествено, само споделям какво си мисля по въпроса. Аз пък имам някаква мания за изплакването и независимо каква програма ползвам, после винаги въртя 2-3 пъти само на "изплакване", иначе все ми се струва, че ще остане перилен препарат по дрехите... Те нашите дрехи от пране се съсипват все, не от носене де.  :oops:

На нашето пране омекотител слагам, с цел да ги ароматизира и да си призная - не съм забелязала особен омекотяващ ефект от тези препарати, да не кажа никакъв... Примерно като пера хавлии /че по тях най-лесно се преценя/ и с омекотител и без - еднакво меки и пухкави излизат накрая. То ни пощуриха с тези реклами бе!  :lol:

В този ред на мисли, давайте да перем с "Тайд", че само той е за "супер майки", другите прахове явно са за обикновени мамчета.  :D

П.П. Забравих да питам най-важното. Вярно ли е, че и нашите дрехи трябвало да започна да пера с бебешки прах?  8O Понеже бебето се опирало и по нашите дрехи и чаршафи, че за това и ние трябвало с бебешките прахове... Отделно, че нали в една и съща пералня се перат, макар и поотделно и така по бебешките неща щял да попадне препаратът "за възрастни" и вече голяма драма щяло да стане... Замислих се, да купувам втора пералня, някаква с по-малък барабан специално за бебето по този повод...
« Последна редакция: Януари 03, 2011, 20:52:45 pm от Jbrul »

« Отговор #888 -: Януари 03, 2011, 20:50:20 pm »
Хиххихихихихихихи напълно съм съгласна с тебе ,за омекотителите,ама за сега съм решила да ползвам и за бебо,той толкова слабо мерише и то не на някакъв странен аромат а именно на бебе,всеки който е дошъл в нас казва че мирише баш на бебе,много е нежен,абе незнам всеки се преценява сам за себе си  :lol:,тооо няма как да сме на едно виждане,то и за мазилата после ще се почне тва е химия онова не ,ама няма си мажем децата с свинска мас...поне аз не  :lol:.Живи и здрави да сме това е ,децата ни да са здрави и да ни радвам ,другото си е преценка на родителя ;).
*
« Отговор #889 -: Януари 03, 2011, 20:52:09 pm »
Да бе,Monkey видях, че си е твое мнение. Аз също споделям моето. Само, че моето е подплатено с факти. А това ти дали ще ползваш омекотител е ТВОЙ ЛИЧЕН ИЗБОР.
И не мога да разбера, защо несъгласието ми с теб, го приемаш като неуважение към мнението ти? 8O

Jbrul и аз съм така с плакненето. Плакна по 5 пъти :?
« Отговор #890 -: Януари 03, 2011, 20:57:22 pm »
Привет на всички, виждам много вълнения относно обезщетенията. Аз настина не виждам за какво може да сме недоволни. Не съм съгласна, че никой не разчитал на тях за да си гледа майчинството спокойно. Огромна е разликата да си получаваш цяла година заплатата /особено ако си и с кредит/ без да работиш. Дори за такива като мен, които ще получават по-малко от заплата си е голямо успокоение и за много опеделящо е дохода, за да се върнат на работа след това, ако някой твърди обратното не смятам че е искрен..
За мен проблема е здравното обслуждане - досега не съм се възползвала от едно безплатно нещо, а раждането по принцип е безплатно за осигурени, както забеляза Натали. Но ако искаме гаранция за добро качество за нас и бебето - плащай по подробен ценоразпис.. 8O

Blue Ange, честито, много прекрасни емоции и здраве!! :D

За омекотителите съм чувала, че са "голяма химия", т.е. не стават за бебета, поне не стандартните..

От днес започвам желязо на таблетки за дъвчене - дано да не води до запек, че спомена още ме преследва.. :oops:
*
« Отговор #891 -: Януари 03, 2011, 21:12:52 pm »
Маймунче, мен поне ме знаеш че много-много не се втелясвам в такива неща ;) Всичко вече е химия и всичко е "вредно". Конкретно за омекотителя споменах, че е от химиите, които не са супер наложителни за ползване и по този повод не пречи да се спести... НО всяка мама си решава сама такива неща и лично според мен и да ползваш и да не ползваш - все едно. Както ти харесва на теб.
То за памперсите като си помисля само и вече му съчувствам на бебето, честно. :? От каквито и материали да са, с каквито ще там еластични ушички и глупости...представям си колко ще ми е гот на мен следващите 2-3 години да ходя нон стоп с дамска превръзка тип-гащи. Щото памперса си е баш същото нещо, ама това е положението - няма друг начин по-добър измислен. За шампоани, мазила, млека, пюрета - същата работа. Само да искаш да се вгледаш и ще им намериш "опасната и лоша страна". Сега се чудя дали шишетата дето накупих са от "отровната пластамаса", или от неотровната...въобще седна ли да се кахъря за всичко това, до раждане няма да ми стигне времето май.  :lol:

Гледам по-лежерно да я давам, все ще се оправим някак.

« Отговор #892 -: Януари 03, 2011, 21:15:10 pm »
Маймунче,като се има предвид, че Чико е марка, която прозвежда главно бебешки продукти , едва ли омекотителя, който ползваш съдържа, тежки химикали, вредни за бебо. Мисля и аз да го пробвам, пък дано да омекотява, а не само да ароматизира. Водата при нас хич не е читава, та смятам и аз да ползвам омекотител, но да сие  за бебчета, или поне да пробвам. Човек докато не пробва и не се убеди сам, трудно взима решения...поне аз съм така. :lol:
*
« Отговор #893 -: Януари 03, 2011, 21:23:09 pm »
не че се заяждам, ама само да кажа - аналгетиците дето ги слагат д упойката са вещества на основата на морфин; а пък статията дето ви цитирах и другите не са просто някакви неща, дето лаици ги е страх от тях, а преглед на медицински изследвания върху епидуралната, спиналната и спинално-епидуралната упойка. ясно е, че достиженията на медицината са важно нещо и ние сме им благодарни, защото без тях нямаше да пишем в тази тема, но също така, както винаги ни казват докторите "всяко нещо в медицината си има и рискове и ползи", аз просто мисля, че не ни се казват пълните рискове и предположих, че може да ви е интересно да попрочетете. ясно е, че е въпрос да си вярваш на лекаря, проблемът при мен е, че вероятно ще раждам "по здравна каса" в англия, където е почти непосилно да си платиш раждането и всъщност хич не знам кой ще е при мен когато раждам, така че трябва да съм възможно най-подготвена.

Жбрул, по повод втората пералня - да ви кажа ходих при едни близнаци на 1 месец, перат се с праха за пране на възрастните, мият им се бутилките с обикновено веро, водата само се кипва в бързонагряващата кана, няма гладене, няма нищо такова. да са живи и здрави ще си ги отгледат. винаги можем да кажем, че този се втелясва или онзи неглижира децата си/себе си, макар, че не това правим.

по повод омекотителите - аз ползвам една намагнетизирана топка, която става и за пералнята и за сушилнята и омекотява дрехите по същия начин без да трябва да се изливат излишни химикали.
« Отговор #894 -: Януари 03, 2011, 21:29:21 pm »
Еленче, я обясни каква е тая топка, че ми стана интерестно и от къде се купува. :)
*
« Отговор #895 -: Януари 03, 2011, 21:37:59 pm »
violett ето ти линк, не е баш мойта, ама  е на същия принцип, мисля, че съм ги виждала и в софия

http://www.lakeland.co.uk/F/keyword/wash+balls?src=ggsol&sq=ball%20wash
*
« Отговор #896 -: Януари 03, 2011, 21:47:54 pm »
Еленка, за упойките не ми се пише вече подробно, че цял ден нещо не мога да се изразя добре и все "криво" излиза каквото кажа  :? В твоя случай, говорим за естествено раждане, ако разбирам правилно нали? Чела си, подготвена си, наясно си. Като му дойде времето и тръгне бебето - пробваш да родиш без някакви намеси и обезболяване /пожелавам ти да е бързо и лесно/, пък ако ти дойде много зор - ще си поискаш епидурала и толкова. Само в реална ситуация би могла да прецениш, дали потенциалните рискове от анестезия, или родилните болки са ти по-непоносими, а и много зависи как протичат нещата, за колко време и пр. Иначе, не виждам какво толкова не ни казват лекарите, или какво биха могли да не ни казват по въпроса, честно. Няма как лекарят да ти каже, дали потенциалните рискове, за които пишеш при анестезия, ще се реализират точно при теб и твоето бебе все пак. Масово се ражда обезболено и то от години, не ми е известно на мен да има някакви трайни негативни последствия от тази практика и върху бебетата и върху майките. Ако има изобщо пък краткотрайни негативи, те са си краткотрайни т.е. "не е болка за умиране" както се казва. Ако за някоя майка лично, дори и това е много и неоправдано - просто стиска зъби и ражда "както е рекъл Господ".  :D

Признавам си, че аз не съм от последния вид, но уважавам разбиранията на жените различни от мен. Най-важно е да постъпим според личните си убеждения, когато зависи от нас. Ако ситуацията наложи друго - както дойде вече, важен е щастливият изход само.

« Отговор #897 -: Януари 03, 2011, 22:49:26 pm »
Елена, надявам се, че не си ме разбрала погрешно - не оспорвам това, което поднасяш като информация, самата аз също много се колебах. Просто ти давам инфо "от моя си извор", пък дано ти / ви помогне да вземете решението по-спокойно и най-важното - всичко да е наред с вас и бебетата :)

За прането - категорично от самото начало реших, че няма да ползвам омекотител за бебешките дрешки, защото е допълнителна химия, която не се изплаква добре от дрехите, а - повярвайте ми - достатъчно е чувствителна бебешката кожа, за да я подлагам и на това. Напълно подкрепям мнението на Fifa!

Лично аз започнах с Persil сензитив, но, според мен, не изпираше достатъчно добре. След това си купих течен Сано (4 литра) и още ползвам тази опаковка. Дрешките миришат много приятно на виолетки :) Да, някои избеляват (определени щампи - на pumpkin patch и next, дрешките без щампа са ок), други, въпреки че имат щампа, не избеляват (mothercare, marks&spenser). Свои дрехи перях в началото с такъв препарат - първия месец и то само блузките, с които кърмех вкъщи.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #898 -: Януари 03, 2011, 23:33:55 pm »
Благодаря ви момичета!Хайде леко раждане на следващите мами!

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #899 -: Януари 04, 2011, 00:11:26 am »
Само да ви кажа момичета,не се напъвайте и не копувайте с големите туби/кутий прахове.Не се знае бебето ви какво ще е.Аз така и си останах с Ариел Сенситив + омекотител.Боби е с АД,в началото беше много зле.Бързо,бързо преминах към дерматологичен препарат Ла Шат.В началото със омекотител,в последствие и него премахнах,и плакна по два пъти.Та така...И сухите прахове са за предпочитане т.к. се изплакват по-лесно.Течните и геловете полепват и по самата пералня.На 10 пранета се пуска празна на 90 градуса за почистване.Не пера нешите дрехи на друго място,не е нужно.Джбрул не се тревожи мила,няма нужда от 2ра пералня.Ако вс е ок,след 1г можеш дори да смесваш прането ако искаш.Ели на приятелката ти само ѝ стискам палци детето ѝ да има здрави бъбреци защото тези кани в които му "преваряват" водата отделят много котлен камък.
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!