0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #820 -: Януари 02, 2011, 19:54:10 pm »
Благодаря на всички за точните и разяснителни отговори.
Сега мисля, че русата ми главица схвана всичко... :D

Жбрул, а то е ясно, че всичко си остава за наша сметка. Аз съм от тези, които вливаха скъпи неща и до ден днешен всеки ден съм на Фракси и какво ли не още.Но това си остава наш проблем след като сме решили да се борим да бъдем родители. :?
« Последна редакция: Януари 02, 2011, 19:57:06 pm от Nataly* »
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #821 -: Януари 02, 2011, 19:59:54 pm »
Jbrul , само 250 лева еднократно.

Мини, помощта за трето и четвърто дете е 200 лева.

Иначе наистина, ако жената излезе в непрекъснат болничен докато роди, обезщетението й пада с малка сума месечно, заради която не си заслужава да ходите на работа. Това при условие, че предходните 12 месеца е работила.

*
« Отговор #822 -: Януари 02, 2011, 20:03:46 pm »
Жасминче,наистина е било весело :lol:

*
« Отговор #823 -: Януари 02, 2011, 20:14:46 pm »
Пауър,ето тук, мила
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=538778.new#new

на Eille и др момичета,които са наясно благодаря за отговора.Чудя се сега има ли смисъл да продължавам на новите осигуровки или да си ги върна старите.Коефициента ще си го оставя висок и ако си намеря трудовата книжка,може би ще имам право на болнични.А Eille,знаеш ли случайно ако съм загубила трудовата книжка дали мога да си извадя документ за стаж преди години?Въпросът е малко извън бременната тема,но не знам къде да го задам :oops:
*
« Отговор #824 -: Януари 02, 2011, 20:21:57 pm »
Разисквайки горещата тема за НОИ мога ли да попитам кога се получават първите пари от НОИ - аз излезнах в 45дневен на 10.12 и все още нищо... :oops: Трябва ли да минат тези 45 дни за да получа пари? А относно 18-те месеца мене много ме е яд че не влизам в новият закон - щях да получавам по-добро майчинство, тъй като по Коледа и Великден получавах премии, които се облагат....но късмет  :( А базата за определяне на майчинските е 18м. назад от месеца предхождащ  45-дневният болничен, в моя случай 12м назад.
« Последна редакция: Януари 02, 2011, 20:23:28 pm от yoanna »
*

Eille

• *
  • 916
« Отговор #825 -: Януари 02, 2011, 20:27:38 pm »
didon, аз бих те посъветвала да отидеш в НОИ, фирмите са длъжни да подават персонален регистър за всяко лице на договор, така че от НОИ би трябвало да ти дадат информация. Там има часове за консултации обявени при ревизорите, ще ти обяснят най-добре, хубаво е ако имаш приятелка счетоводител или личен състав, вземи е с теб.
yoanna , парите за периода от 24.11 до 30.11 ще ги получиш вероятно в началото на януари, а тези за декември - в началото на февруари. Твоя болничен в най-кофти варианта, за да се спазят всички срокове, дори и фирмата да не внесе осигуровки, може без глоба да се предаде до 03.01 в НОИ. По принцип колкото по-рано плащат осигуровките, толкова по-рано идва болничния. Но фирмата може да ги плати и на 3то число, може и на 23то. Осигуровките за месец 11 могат да се платят и на 30 декември, без фирмата да е в нарушение и считано от датата на плащане има два дни срок да се представи болнични, т.е. на 3 януари, щото другите дни са почивни.
« Последна редакция: Януари 02, 2011, 20:30:52 pm от Eille »

« Отговор #826 -: Януари 02, 2011, 20:31:14 pm »
Здравейте,момичета!Първо да честитя Новата година на всички!Да ви донесе много късмет и щастие! tree2a
И след това мога да ви се похваля,че на 29.12.10г в 7:35ч.се роди моето малко слънчице Мария тежи 2600кг. и 49см.  :bori_007: :balk_102: Та това ми е Новогодишния подарък и посрешнахме празника в болницата!Вчера ни изписаха на 01.01.11г. и сега сме си в къщи!Много сте изписали та немога да ви изчета,темата се напълнила!

« Отговор #827 -: Януари 02, 2011, 20:41:16 pm »
Ехааааааа че хубав подарък си имаш миличка,да ти е жива и здрава милата малка Мария,бъдете много щастливи  :D.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #828 -: Януари 02, 2011, 20:43:46 pm »
Blue angel,страхотен новогодишен подарък сте  си направили  :D .Да ви е жива и здрава Мария! 

07.10.2009
*
« Отговор #829 -: Януари 02, 2011, 20:45:37 pm »
Честито Blue angel да ви е жива и здрава малката принцеса!Страхотен новогодишен подарък  : ylinfant
« Последна редакция: Януари 02, 2011, 20:59:32 pm от didka_ »
*
« Отговор #830 -: Януари 02, 2011, 20:47:36 pm »
Честита дъщеричка Blue angel! Да сте живи, здрави и много щастливи!

Вече са ни известни май, последното зачатско бебе за 2010г. и първото за 2011г., явно дамите са по-нетърпеливи  :lol: Все така буйни и палави да растат!

С това 250лв. направо ми спряхте тока  8O, признавам. Ми да не ги дават хич тогава, то си е подигравка направо. Ясно, че нито ние, нито която и да е нормална жена иска и ражда дете, заради държавни помощи, но "въпросът е принципен" както се казва. Айде спирам се по въпроса.  :oops:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #831 -: Януари 02, 2011, 20:51:55 pm »
ДжБрул, водят се 250 лв., но на мен ми поискаха 10 лв. от Съвета, за да ми попълнят някакъв формуляр, с който да си изискам въпросните 250 лв. Така че, дори и толкова не са.
А за близнаците след първата година майката получава 240 лв. - точно колкото и майките с по едно дете. А ако са три - пак толкова. Важно е да се стимулира раждаемостта.  :x

*

Eille

• *
  • 916
« Отговор #832 -: Януари 02, 2011, 21:07:11 pm »
Jbrul , за второто вече ще ти дадат 600 лева :lol:

Честита Мария на Blue angel! Да им е жива и здрава!

*
« Отговор #833 -: Януари 02, 2011, 21:22:07 pm »
хахаха Eille така, така, с "бонуса" за второто вече ще мога да си купя два чифта ботуши ;) Или най-добре да си събера тези сега за първото /първо да се роди живот и здраве/, да добавя и за второто и положението става идеалнУ.

blue_sky ти си "по-дребнава" и от мен бе  :lol: Правиш въпрос за 10 лв. от крупната сума 250 цъ цъ

Ако не беше тъжно, щеше да е смешно наистина... Живи и здрави да сме и ние и децата, пък на другото - майната му. Не ми се ядосва вече с идиотии.

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #834 -: Януари 02, 2011, 22:05:45 pm »
А какво да кажем за детските надбавки,който са от крупната сума от 35 лв, и от който аз даже няма да мога да се възползвам.....и не само аз де  :? :x
07.10.2009
*
« Отговор #835 -: Януари 02, 2011, 22:08:17 pm »
А,за близнаци дадоха 2*600 понеже не знаят кое е второто. :D
*
« Отговор #836 -: Януари 02, 2011, 22:11:58 pm »
Браво Blue angel,честита дъщеричка Мария!Най-хубавия подарък-да Ви е жива и здрава !

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #837 -: Януари 02, 2011, 22:17:25 pm »
А какво да кажем за детските надбавки,който са от крупната сума от 35 лв, и от който аз даже няма да мога да се възползвам.....и не само аз де  :? :x
Пауър, ако това ще те успокои аз 4 години не съм получавала
миналия месец аха да взема, ама ми отказаха за 4 лева  :D
здрави да са ни децата, всичко друго се нарежда
но вие си  се интерисувайте много подробно, че държавата няма да ви викне да ви даде, ако не си поискате
на мен с първото майчинство ми бяха останали едни надвзети данъци, та като питах как така никой не ми е обяснил какво да направя ми отговориха, че е в мой интерес да го зная  8O криво ляво миналата година успях да си ги взема, 170 лева са си това
 ама то не бяха оправдания и мръщенки, бланки били нямали в НАП за 5 години назад, ми дайте ми парите без бланка бе шматки, аз бланка не ща да попълвам, искам си надвзетите пари  :x
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #838 -: Януари 02, 2011, 22:20:20 pm »

blue_sky ти си "по-дребнава" и от мен бе  :lol: Правиш въпрос за 10 лв. от крупната сума 250 цъ цъ

Ако не беше тъжно, щеше да е смешно наистина... Живи и здрави да сме и ние и децата, пък на другото - майната му. Не ми се ядосва вече с идиотии.

На мен друга по-щедра държава ми даде повече пари за моето дете, а то дори и неин гражданин не е. На българската съм й подарила 250 лв.  :wink:  Не е ли парадоксално?!

*
« Отговор #839 -: Януари 02, 2011, 22:26:49 pm »
...на Дидон и хрумна нещо...нали вече има бащинство.Ми моя мъж е с непрекъснати осигуровки и с висок коефициент за болнични...
  Може ли пък на него да се дават тия пари?
  Намнение съм,че тая държава няма да ни каже я елате да ви помогни и ако може ще ни муфти до край...тааааа за това си мисля,че ако има начин да вземем-трябва.