0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #720 -: Декември 30, 2010, 14:44:21 pm »
Нимика, съчувствам ти искрено, звучи сякаш няма място дето да не ти е зле. аз искарах една ужасна настинка в средата-края на първия триместър и тя трая точно 1 месец. надявам се ти да се оправиш по-бързо. а парацетамол що не пиеш за главоболието. температура правиш ли? ако правиш иди да те изследват за свински грип, взима се намазка от носа и гърлото не е страшно като изследване. аз вчера ходих на лекар, която каза, че ако искам да почна антибиотик - амоксицилин, бил ок за бебето. но аз засега си трая. та мисълта ми е - като ти е толкова зле има какво да ти дадат, ако е грип и е в първите три дни могат да ти дадат антивирусни лекарства, които били ок за бременни. нали пиеш витамини, поне малко да ти дадат сили. Дано се оправиш бързо.

чакайте сега за гащите и коланите - малко не разбирам, нали казват, че така още повече се омързилевявали и отпускали мускулите?
 надявам се след тази събота и неделя и аз да се сдобия със снимка на шкембето си, която да ви показвам:)
*
« Отговор #721 -: Декември 30, 2010, 14:48:34 pm »
Привет  :)

Момичета, не знам защо излезе, че съм се хукнала сега да купувам везна. Просто исках да знам, ако реша да купувам и след като се роди бебето реша, че все пак ми е нужна - каква трябва да бъде. В смисъл, какви марки и модели има, къде се предлагат и пр. За да съм подготвена предварително какво откъде ще взема, а не тепърва да почвам да търся и да питам...само ще ми е до това особено в началото. Ако пък ще трябва да нося бебето често при педиатърката, за да ми го тегли тя, определено предпочитам да си го тегля аз у нас, не да се мотам по разни кабинети и да вися там с новородено, заобиколена от болни и сопливи деца, а последното ще е неизбежно в този сезон. Та в тази посока са ми мислите, не да го тегля преди и след всяко хранене, че и през нощта, че и за 5 гр. да драматизирам... :lol:

Дидон и моите гърди качиха почти два размера и подмених всички сутиени. Купих си едни на "Триумф". Чашката като форма е "уондърбра", твърда е и държи чудесно гърдата, а същевременно няма никакви подплънки и "възглавнички". В "коланчето" на сутиена няма и банели да убиват, но е достатъчно стабилно да крепи бюста. В момента съм с чашка D, на снимките в албума съм с един от тези сутиени, даже прозира на една от тях - можеш да го огледаш  :lol: За бикини, ползвам с ниска талия, да са ми под шкембето, че много мразя нещо да ми стяга. Взех си 10 броя безшевни на "sloogi" още към 10-a ГС и с тях си карам до момента. Супер удобни са, даже не усещаш, че изобщо носиш някакво бельо. Както се разбра вече, с моя скромен шкембак - гащи и колани които да го крепят не са ми нужни, та не мога да дам съвет по въпроса. :D Ако на някой му е по-големичък корема и му натежава, според мен е най-добре да си вземе един брой такива гащи-колан и да пробва дали му е ОК с тях, или не. Едва ли има друг начин да се прецени точно...

nimika за проблемите с носа, просто ползвай някакви капки за нос, не е толкова страшно и "опасно", не се втелясвай чак толкова относно медикаменти според мен. Не става дума за АБ да пиеш на шест часа примерно. Има и капки, които са подходящи за бременни, писани са много пъти в тази тема. От Утрогестана по-голяма файда имало вагинално да се поставя, според моите лекари, ама сега всеки си слуша неговия лекар, само споделям. Аз като имах зацапване, не спря от приема на дуфастон и но-шпа, като включихме Утрогестан 2х1 вагинално и за 24 часа приключи въпроса със зацапването и повече не се повтори. За болките в кръста и гърба - ползвам "Алга сан" от години, по-ефективно мазило не ми е попадало на мен лично, а става и за бременни. Тези болки в главата и половината лице ги имах преди години, като направих невралгия на лицев нерв, но за съжаление...там решението беше блъскане с обезболяващи и противовъзпалителни, които никак не са съвместими с бременността  :? За болница - на твое място не бих лежала, било и за ден... Първо нямаш остър проблем, който да налага хоспитализация, поне по това което пишеш. Второ в посредствена болница, при лекари на които нямаш вяра...съвсем пък не виждам смисъл, но ти най-добре можеш да си прецениш. Бързо оздравяване ти желая.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #722 -: Декември 30, 2010, 14:54:29 pm »
Жбрул,благодаря за инфото за сутиен.Ще те огледам добре на снимките ;)

А аз понеже още съм на вълна ютуб, вижте едно уникално клипче за къпане на новородено.Толкова мило ми стана,че се просълзих
*
« Отговор #723 -: Декември 30, 2010, 15:19:11 pm »
дидон, ще го видим като пуснеш линка, а за раждането го изгледах и още едно количество за асистирано раждане и тн.

нимика - пий си спокойно парацетамол, поне малко да те отпусне болката. мен като ме болеше зъб си слагах студени (ледени компреси) отвън на лицето и пиех вода с лед. очевидно ти сега не можеш да пиеш вода с лед, но опитай със студено като обезболяващо и анти-възпалително средство. при мен помогна и ми помага за гърба ми също. ако има възпалителен процес, обаче, в никакъв случай не слагай топло, защото възпалението се развива от топлото.

за сутиените - аз си купих от мадър кеър - два вида едните са с цяла безшевна чашка, а другите са отт тези, които имат един шев напряко през чашката. като цяло си изглеждат като обикновени сутиени, може би презрамките са малко по-солидни и имат повече възможности за закопчаване на долната презрамка - не са три копченца, а примерно 5-6.

щото се заговорихме за раждане то е много тъп въпрос, но тези дето са раждали, колко болезнени са контракциите? мисля, че сме доста наплашени, а пък аз почнах да чета за рисковете за майката и бебето от епидуралната и спиналната упойка, та много се чудя

по повод за везната - напълно съм съгласна с Жбрул. всяка от нас има кантар в къщи, това не се възприема като психясване, защо да нямаме кантар и за бебето. Ясно е, че ако сме притеснени ще отидем на лекар, но за мен специално това ще е повече успокоение, отколкото повод за вкризяване, аз съм си такава, колкото повече инфо имам, и знам, че нещата зависят от мен, толко съм по-спокойна.

Жбрул, аз гледах везни и не бяха толкова скъпи, ще погледна пак и ще ти пусна линк. моя приятелка беше взела електронна везна на заем от приятели, които имат магазин, така че това също е вариант. аз съм решила да видя не мога ли да взема под наем за първите два месеца, например, но ще трябва да видя дали наистина ще излезе по-евтино. 
*
« Отговор #724 -: Декември 30, 2010, 16:10:16 pm »
обещавам да е последно

ето един линк на ЕС, където публикуватт опасни продукти, мисля, всеки месец, ако някой се интересува

http://ec.europa.eu/consumers/dyna/rapex/create_rapex.cfm?rx_id=331
« Отговор #725 -: Декември 30, 2010, 16:32:23 pm »
щото се заговорихме за раждане то е много тъп въпрос, но тези дето са раждали, колко болезнени са контракциите? мисля, че сме доста наплашени, а пък аз почнах да чета за рисковете за майката и бебето от епидуралната и спиналната упойка, та много се чудя
Що пък да ти е тъп въпросът?!  :D Мога с точност да ти отговоря, защото се опитвах да намеря отговора, докато се гърчех, преди да си получа упойката  :lol: : 1. В началото са леко болезнени, като при мензис; 2. После постепенно стават почти толкова гадни, колкото преглед за разкритие (прегледът за разкритие държи едно от първенствата по гадост при гинекологичните манипулации, по личното ми мнение - лекарят бърка с ръка и с пръсти проверява разкритието, като понякога, за да стимулира започването на родовия процес, отлепя околоплодния мехур от шийката на матката - това е доста неприятно); 3. Накрая контракциите са толкова болезнени, колкото ми беше болезнен цикълът в пубертета - а той беше много болезнен. Кризата продължаваше 3 часа, в които не можех да стана от леглото, понякога беше придружена с повръщане. При раждането обаче (за разлика от цикъла) болката е почти непрестанна, защото контракциите стават на 2-3 минути - докато свърши едната контракция и си поемеш дъх, почва следващата.

В зависимост от това колко ти е разкритието, може и да не те боли толкова - при мен беше малко разкритие (3,5 см) и контракции начесто (както се чудех имам ли контракции, така станаха на 3 минути, а в болницата - на 2), което беше неприятното. Обикновено не става така - контракциите са по-нарядко в началото, а разкритието постепенно се увеличава.

Не те агитирам, аз също мислех да търпя, докато мога без упойка, и по възможност така да родя, но се предадох много бързо. Като ми сложиха епидуралната, светът стана едно далеч по-добро място ;) Доколкото разбрах от училището за бременни, рисковете идват най-вече от употребата на окситоцин, която почти задължително върви със слагането на епидурална. В повечето случаи обаче окситоцин ще ти сложат и без упойка - т.е. няма да спестиш много от рисковете, но пък ще си усещаш болката като за световно. Има много материали по темата, това е съвсем накратко мнението ми, прочети и си прецени. Другото важно нещо е добрият анестезиолог.

Поздрави, надявам се да не съм изплашила никого! Истината е, че се преживява. Но с упойка - по-леко ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #726 -: Декември 30, 2010, 16:40:39 pm »
Haha,Еленка,толкова съм се загледал,че съм забравила да копирам линка.
ето:
http://www.youtube.com/watch?v=-RnxD-KRkw8
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #727 -: Декември 30, 2010, 16:41:40 pm »

Нимика,спокойно мила,явно ти си от жените ,при които кървенето се появява.Дали си забелязало случайно ако не беше бременна дали по това време щеше да имаш цикъл?
Аз бях с толкова нередовен цикъл ,та определяне на предполагаемото време ,когато би трябвало да е ,е невъзможна работа.
Притесненията ми за отиване в болница не са заради настинката,а заради зацапването...

Сещам се за приятелка,която няколко месеца от бремеността си имаше  кървене като типичен цикъл ,а сега гушка човече.

Парацетамол засега не пия ,макар от д-р Михова да знам ,че може няколко на ден.А за утрогестана от преди знам при зацапване,че е по-добре орален прием-док Перси  каза така да продължа.
момичета ,благодаря за подкрепата ви !Дано   нещата са наред .  

« Последна редакция: Декември 30, 2010, 16:46:25 pm от nimika »

*
« Отговор #728 -: Декември 30, 2010, 16:46:38 pm »
Привет мамита!Гледам интересни теми дискутирате :lol:
Аз отново съм с болно гърло ими е толкова гадно :( :?,само ми се лежи....Веднага загълтах Осцилококцинум,чай ....уфффф страшен последен ден от годината 8)
Нямаме ли някой в очакване от горещия списък :ask:
Сари,как си  ,нещо не пишеш  :?

« Отговор #729 -: Декември 30, 2010, 17:05:44 pm »
nimika, зацапване може да имаш и от шийката на матката. При мен, например, имаше полип точно на цервикалния канал, който си прокървяваше от време на време, но аз го разпознавах и не се притеснявах от това зацапване. За всеки случай се пази, де, почивай повече, пък след Нова година ще ти кажат от какво е.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #730 -: Декември 30, 2010, 18:02:32 pm »
Та като сте заговорили за везни...  :lol:... Аз акъл не обичам да давам. Мога да споделя размислите си, след като родих сина си. Той беше с доста тежка жълтеница, нямаше никакви сили да суче. Тогава се замислихме за везна. Ако преди 7 години бяха толкова разпространени и не бяхме притиснати финансово, със сигурност щях да си купя точно в този момент. Терзанията ни свършиха, след няколко дни - започнах да се цедя и да му давам с шише. На 42-ия ден детенцето ни се "събуди" и започна да суче от гърда, с което всичките ни проблеми приключиха. Кърмихме се 6 месеца и нито за миг не останах с впечатление, че детето е гладно.
Знам само, че всеки случай е индивидуален и човек преценява сам за себе си.
За увисналите кореми  :D... Дори не съм си забелязала моя  :oops:... толкова време ми отне в организирането на новия ред, че като се погледнах в огледалото, вече всичко се беше прибрало  :D.
Много съчувствам на болните, откакто съм бременна, нищо вирусно не ме е докопвало /вкъщи се изпонатръшкаха по няколко пъти/.
Весело посрещане на Новата година и много щастие!
« Отговор #731 -: Декември 30, 2010, 18:26:41 pm »
[[/quote]

Не те агитирам, аз също мислех да търпя, докато мога без упойка, и по възможност така да родя, но се предадох много бързо. Като ми сложиха епидуралната, светът стана едно далеч по-добро място ;) Доколкото разбрах от училището за бременни, рисковете идват най-вече от употребата на окситоцин, която почти задължително върви със слагането на епидурална. В повечето случаи обаче окситоцин ще ти сложат и без упойка - т.е. няма да спестиш много от рисковете, но пък ще си усещаш болката като за световно. Има много материали по темата, това е съвсем накратко мнението ми, прочети и си прецени. Другото важно нещо е добрият анестезиолог.

Поздрави, надявам се да не съм изплашила никого! Истината е, че се преживява. Но с упойка - по-леко ;)
[/quote]
Не съм раждала, но съм абсолютно съгласна с Камбозолка. Елена, на теб ще ти бъде много интресно и полезно, предполагам, да посетиш /освен ако вече не си/ училище за родители, където има лекция за раждането. Вече има доста подобени курсове /при нас и на йогата организираха/ и страха от това доста ми се разсея. Както казват специалистите ако си добре подготвен- знаеш как да дишаш, какво те очаква и пр., страха не е толкова голям и съответно се справяш с болката по-лесно. Въпреки че в днешно време да родиш без никаква упойка, ако раждането върви трудно, ми се вижда излишно мъчение и дори смешно. Казват, че както всичко друго рисковете от епидурална упойка зависят от дозирането..
*
« Отговор #732 -: Декември 30, 2010, 18:40:11 pm »
Аз родих с цезарово сечение и като ви чета си мисля, че си заслужава, нищо че е операция. Но с мнението си не ангажирам никой защото аз се надигнах на другата сутрин и вече не легнах продължително да лежа. Слава богу нищо не ми стана въпреки че аз си дигам детето от момента, в който ми го дадоха, но добрия анестезиолог е задължителен. Смея да кажа че нито ме е боляла глава, нито имах други странични моменти от упойката, но анестезиоложката беше перфектна .
*
« Отговор #733 -: Декември 30, 2010, 19:00:41 pm »
Срещнахме се с лекаря който ще ме изражда. Все така сме си дребни, поне водите са ок, но продължавам с лекарствата. Плацентата вече е 2-3 степен истарее, но ще ни чакат максимално до термин, да попораснем впреки че със старееща плацента нямало да наддадем много. Прогнозите са за 2900 да сме.
Не смея да кача снимки на корема ми че е един мини :?, направо е невъзможно малък.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #734 -: Декември 30, 2010, 20:40:24 pm »
Момичета, специално за живеещите в Стара Загора и оооокло Стара Загора, да ви предупредя че през последните дни има "взрив" на хепатит А.  :? Още не се знае къде е източникът /а може и да не се разбере/, не е обявена и епидемия, но ситуацията се влошава с часове. От 24.12. до сега са хоспитализирани 90 човека и постъпват още.

Така че, да напомня предпазните мерки. Естествено - перфектна лична хигиена, често миене на ръце, старателно измиване на плодове и зеленчуци. Избягвайте /или направо спрете/ ходене по заведения за хранене, също така не купувайте и не поръчвайте храна от заведения и кулинарни магазини. Поне докато не мине пикът, или не се изясни евентуално източникът. За всеки случай, избягвайте и места на които се събират много хора. Пийте само бутилирана вода - минерална, изворна, чешмяната - отпада. Вода от диспенсер на хладилника, също не е добро решение, понеже филтърът не е достатъчна бариера. Друго не се сещам за момента.

Останете си със здраве!  :D
« Последна редакция: Декември 30, 2010, 20:43:14 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #735 -: Декември 30, 2010, 20:58:56 pm »
Sami,къде ходиш на йога ?
Аз започнах да правя гимнастика в къщи с една много симпатична бременн от
youtuba.Мога да ви пратя линк ако ви е интересно,но ще ми бъде приятно и да ходя някъде...
« Отговор #736 -: Декември 30, 2010, 21:19:30 pm »

При мен в началото болките бяха много слаби, тогава бях на запис на тонове и си бяха напълно поносими, при цикъл ме боли много повече. Даже изобщо не мислех, че това са родилни болки. Засилиха се, когато имах вече 5 см разкритие, тогава наистина доста болеше, щяха да ми слагат епидурална, но нещата при мен се случиха много бързо и нямаше време, та в крайна сметка при мен силните болки бяха не повече от 40 мин., но знам, че е е голяма рядкост да се роди толкова бързо. Аз съм за упойката, представям си 3-4 часа такива болки без упойка, незнам как ще се издържат. Пък и след като са измислени начини за облекчаване на болката защо да се мъчим.
Но да ви кажа, имала съм веднъж бъбречна криза и тогава ме боля повече от раждането.
*
« Отговор #737 -: Декември 30, 2010, 21:27:04 pm »
Елена, поне при мен болките си бяха силни. От момента, в който наистина станаха такива до раждането минаха към 10 часа. Не мога да си представя да бях без епидурална. Освен това ми правиха епизиотомия - пак нямаше как да стане без упойка.
Какви са рисковете при епидуралната за бебето и майката? Чувала съм една позната само, която се оплака от продължително главоболие след раждането. Аз не съм имала никакви проблеми.

*
« Отговор #738 -: Декември 30, 2010, 22:28:03 pm »
Аз родих с цезарово сечение и като ви чета си мисля, че си заслужава, нищо че е операция. Но с мнението си не ангажирам никой защото аз се надигнах на другата сутрин и вече не легнах продължително да лежа. Слава богу нищо не ми стана въпреки че аз си дигам детето от момента, в който ми го дадоха, но добрия анестезиолог е задължителен. Смея да кажа че нито ме е боляла глава, нито имах други странични моменти от упойката, но анестезиоложката беше перфектна .
И аз също мога да кажа , че не съжалявам за секциото. Болка( ако въобще може да се нарече болка , а по-скоро дискомфорт) имах само първата вечер и после следващия ден при ставане и лягане! Аз бях с пълна упойка. Радвам се ,че всичко мина добре. От втория ден бебчо денонощно е при мен и не ми е било проблем да се грижа за него!
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #739 -: Декември 30, 2010, 22:42:05 pm »
Здравейте и от нас :) Тук съм Монка..Имах малко проблеми с нет-а ама сега всичко е наред..Поне така се надявам.Иначе съм добре като изключим факта че на бебо му е многооо тясно вече.Направо не мога да спа вечер..Но знам че всичко е за добро.Само да почака още малко милото ми.. То вече сме в 9 месец ама все пак.. :)
Иначе си мисля че вече би трябвало да е поне 2.850 или малко отгоре.. :) Да ми е виж и здрав.
Искам да кажа едно голямо честито на Надежд :) Миличка много се радвам и ти пожелавам много лека и безпроблемна бременност :)
Надявам се всички да сте добре..На тези които са на финала( и себе си имам в предвид) желая много радостни мигове до срещата със съкровищата :):) Лека вечер от мен и до утре :)