0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #620 -: Декември 28, 2010, 08:48:57 am »
Охооооо кой да видят очите миии тази сутри,мила ми Надеж,радвам се че се присъединяваш към тази наша дебеланска групичкаа  :lol: :lol: :lol: :lol:,тука сме само пухкави и красиви дамиии хихихи.За това че вървите седмица напред не се притеснявай,ние вървим с 3 напред хаахахаххаха,честити ти евентуални сини гащурчета  :lol:...а за пъпната връв добре си решила да отидеш на още един лекар ;).Пожелавам ти една лека и безпроблемнна бременност до термин и накрая едно живо и здраво беборанче :))).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #621 -: Декември 28, 2010, 09:13:43 am »
Добро утро.
Добре дошла на Надеж - леки и безпроблемни оставащи месеци!  :D
Не се тревожи наистина, че бебето засега се развива седмица напред, те не нарастват равномерно и моето беше така - една напред, две напред, после точно си отговаря на седмиците, после пък "изостава", после пак напред...всичко си е в реда на нещата.
За по-къса пъпна връв за първи път чувам и не мога да взема отношение  :? Правилно си решила да се консултираш и с друг лекар, винаги е добре да имаш още едно мнение, че и две даже. Аз в твоите седмици търчах на УЗ всяка седмица, само така ми беше спокойно, пък преди 12-а ГС съм стигала и до две посещения на ден при различни лекари  :lol: Тя "бременната лудост" не прощава, ама е разбираема и симпатична.

Ние днес сме на преглед. Много съм нетърпелива, за първи път се случва да не съм го виждала дребния цял месец, обикновено през две седмици го гледаме... Сега пък ще ми е по-интересно, надявам се да е пораснал доста, че нали все ми се вижда дребен на мен - нищо че си отговаря на седмиците.  :lol: Аааа и да се похваля, че най-накрая и аз съм качила прилични килограми, почти 8!!! Не виждам къде точно са се лепнали, ама кантара не лъже и сега вече съм споко, че "и аз съм като хората" и нормалните бременни  :D

Хубав ден засега от мен!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #622 -: Декември 28, 2010, 09:32:40 am »
Мънки, Жбрул, благодаря ви за успокоението за седмиците  :bighug:. Просто си мислех дали бебчето е нормално като е по-големичко  :?
На мен ФМ ми е 4 УЗ, ама сега май ще зачестя прегледите  osi_10 Иначе и мен ме е хванала "бременната лудост" (от вчера както кацнах и се ущурах  osi_15)- то това май е нещо "хормонално"  :lol: :lol: :lol:

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #623 -: Декември 28, 2010, 09:33:23 am »
Еййй, браво Крис, хубави новини ни носиш :D Много се радвам , че всичко е наред...не че съм се съмнявала де! :wink:
Аз сега се връщам от ЖК, взех си успешно болничния, чухме тонове и видяхме бебчо.На УЗ си беше добре, но незнам защо док. ме вика пак на тонове на 30.12, че нещо били отслабвали на моменти.Нещо такова измрънка , та ме притесни, дори не разбрах какво казва.Иначе докато лежах за записа си ги чувах тоновете , а и бебчо много се движеше (нали необича да съм легнала настрани). :lol: Дано да няма нещо притеснително.

Миличка докторите си знаят работата! Добре че бяха честите записи на тонове при мен, защото иначе щяхме да изпуснем бебките!
Не се претиснявай, защото така е по-добре и ще сте по-спокойни!

Ох чак сега видях  :D Честито мила Надеж! Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност до края!
« Последна редакция: Декември 28, 2010, 09:40:06 am от kriska »
*
« Отговор #624 -: Декември 28, 2010, 09:58:59 am »
лелееееее Надеж,много се радвам мила, :D :welcome_1: при нас и много безпроблемни оставащи месеци :bighug:!Не се притеснявай,и ние вървехме с 1 седмица напред :wink:
Жбрули,успех днес  osi_9
Виолет,дано всичко е наред[ :crossfingers:/color]
« Последна редакция: Декември 28, 2010, 10:02:27 am от moniks_s »

*
« Отговор #625 -: Декември 28, 2010, 10:12:15 am »
Надеж, аз малкия на друг УЗ освен на 4Д не съм го виждала никога  :lol: Ако имаше нещо, което да не е наред с твоето бебе - щеше да се види при всички положения, на ФМ са ти казали че е перфектен - значи е! Пак казвам, за тези неща седмица напред-назад - изобщо не се тревожи. Разгледай старите "бременни теми", ако искаш и сама ще се убедиш, че почти всяка мама тук при регулярните "отчети от преглед", споменава в един момент точно това. ;)

Иначе, не знам дали "бременната лудост" е точно хормонално нещо. Да си призная, аз никакви от типичните за бременните хормонални състояния не съм имала - смяна на настроения, ревливост, паника и пр. Единствено до 12-а седмица бях доста сънлива, заради високия прогестерон ако не греша и хууубаво си отспах тогава - като истински пор! ;) Личното ми мнение е, че ако бъдещата мама е тревожна за нещо и поредно посещения при лекар и преглед на УЗ я кара да се почувства по-добре и спокойна - просто трябва да си угоди и да отиде, независимо колко често. На мен всички ми се смееха за това нещо, но не ми пукаше - важното е, че така се чувствах спокойна за бебето, а няма нищо по-важно за бременната от това да е спокойна. Личният ми "рекорд" по въпроса е, когато в 7-а ГС в рамките на три часа ходих два пъти на УЗ, за да се убедя че наистина има биещо сърчице. На първия преглед го видях, ама пък стана така, че нямаха дискове да ми запишат прегледа и айде на друг УЗ, само и само да имам запис, да го пускам и да се уверявам, че въпросната точка наистина пулсира.  :lol:

Мерси Сами :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #626 -: Декември 28, 2010, 10:19:04 am »
Да, Мони и аз така съм чувала, но сега като си гледам листа от записа виждам, че полето от 120-160 е оцветено в зелено, което може би означава, че самата графика трябва да се движи в тези стойности.При мен повечето върхове са на долната граница, като има и спадове под 120.Незнам как трябва да изглежда самата кардиограма(или както там се казва), но определено съм притеснена, защото по-често срещани са оплакванията от ускорени тонове, а при нас е обратното. Затова утре мисля да отскоча до Фемина, че иначе няма да спя спокойно. :?
Много зависи колко време ти мерят тоновете и дали бебето е будно в този момент. Ако спи, тоновете изглеждат като слаби. Затова понякога ми тръскаха корема, да събудят моя поспаланко. Като е буден, сме мерили тонове по 15-20 минути, като спи - по 30-40. Не се шашкай, иди да ти ги премерят във Фемина пак ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #627 -: Декември 28, 2010, 10:20:30 am »
Честито на Надеж. Добре дошла. Както са казали и другите не се притеснявай от това че бебчето върви напред. И ние сме така +2 седмици, нооооооооо........
Можех по рано да родя , ама бебка нещеееееееее. Просто е по едричка . Преди седмица беше  3,700. Явно ще минем 4 кг до термин. Шишкавелка ще е. Ама няма лошо
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #628 -: Декември 28, 2010, 10:38:44 am »
Лелелееееееее ,Надежка, толкова се радвам да те видя тук  :cheerleader: :cheerleader: :cheerleader: :cheerleader: :cheerleader: желая ти лека и безпроблемна бременност. Целувки!
« Отговор #629 -: Декември 28, 2010, 10:54:45 am »
Добро утро!!!
Аз отивам към Фемина след малко...стискайте палци всичко да е наред. :?
Вчера като ги записвахме съм сигурна , че бебо беше буден, защото постоянно риташе и няма логика да са толкова слаби.
Уххх няма да го мисля сега, нека видим какво ще кажат днес! :?
*
« Отговор #630 -: Декември 28, 2010, 11:57:26 am »
Оле Надеж коко се радвам ,че те виждам тук - напоследък нямам много време да влизам в нета но се радвам ,че като успея чета само хубави новини !
Браво ! Честито миличка всичко ще бъде на ред не се притеснявай !
Па кво ли те съветвам като знам аз как постоянно се притеснявах за нещо през цялата бременност  :D
Гледам доста момичета вече са на финалната права
Исе ти си дръпнала на пред доста и Jbrul и тя и denisa - браво супер !
Поздрави и само хубави мигове на всички момичета
[/url]
« Отговор #631 -: Декември 28, 2010, 13:43:13 pm »
Violett,стиснати палци за добри резултати! Ти се следиш при д-р Дяволов, нали? Той винаги прави доплер и щом не е видял проблем, вероятно няма. При първото ми мерене на тонове една некадърна акушерка и една лекарка- идиотка ми оформиха такъв екшън! Не можаха да сложат както трябва монитора и излезе, че на моменти тоновете направо се губят. И като се почна едно чудо- иди утре в МД да ги премерят, не, по-добре иди още сега- ама то много рита бебето- сигурно страда- може да си дърпа пъпната връв и затова да глъхнат- ама и в 33 г.с. ако страда има кой да го извади...А Дяволов беше в чужбина...За около 5 часа направо потънах. После го обезпокоих и се консултирах и с още една лекарка, семейна позната, и не отидох никъде. Като си дойде док след 10 дена- направо с него в МД- ами за 2 седмици под наблюдение там нито веднъж нямаше проблем с тоновете! Опитната акушерка различава спящото бебе и или го буди, или пак ги слушате по-късно...Казвам всичко това, защото понякога могат да направят драма от недоглеждане. Което не значи да не идеш за второ мнение...
Момичета, д-р Диков от поне година е в "Шейново".
« Последна редакция: Декември 28, 2010, 13:45:02 pm от Inke Tinke »

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #632 -: Декември 28, 2010, 14:05:42 pm »
Надеж честита бременност и от мен!!
Много се радвам да те видя в тази темичка!!
Лека и безпроблемна :D :D

« Отговор #633 -: Декември 28, 2010, 14:42:07 pm »
Здравейте и от мен :)
Аз вече съм вкъщи и искам да се извиня, че така се изгубих. На работа имаше дпста нерви, после малко бях настинала. Вече всичко е наред с мен, с бебо също. Само от време на време ми се гади доста и нямам представа защо.
Надеж, честито и леки оставащи :cloud9:
Желая прекрасен ден на всички!
*
« Отговор #634 -: Декември 28, 2010, 15:03:46 pm »
Надеж, страхотна новина! Много, много ме зарадва!
Честито и лека бременност до края. :D
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #635 -: Декември 28, 2010, 15:11:01 pm »
Добре дошла и от мен Надеж ! Леки и безпроблемни оставащи месеци !!!  :D

Леле момичета, много пишете ! Едва ви изчетох  osi_15
« Отговор #636 -: Декември 28, 2010, 15:38:43 pm »
Момичета, искам да се похваля,че станах мама на дъщеря Елица! Малката ми принцеса се роди преди седмица на 20 декември.Сега вече сме си у дома и се чувстваме много щастливи.Ели се роди 3200кг  и е висока 49 см.След 8 години борба за дете най-накрая се чувствам истински щастлива.Пожелавам ви ,всяка от вас да изпита това невероятно чувство- да гушкаш своето дете!
*
« Отговор #637 -: Декември 28, 2010, 15:44:28 pm »
Надеж, добре дошла!!! Леки оставащи месеци и на финала здраво бебче!!!
Както вече са ти казали ако не си сигурна, притесняваш се и т.н. отиди за второ, ако е нужно и трето мнение. Аз лично, когато ми се наложи второ мнение, никога не казвам, че съм била за същото нещо при друг лекар, чак на края на прегледа ако преценя може и да спомена.
И да се похваля - почти събрах багажа за родилното  :D

Мелани, ЧЕСТИТО!!! Да ти е жива и здрава малката принцеса!!!

*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #638 -: Декември 28, 2010, 16:18:59 pm »
Надеж, честито и от мен !!!  :ywoohoo:
Страхотна Коледна изненада ни направи!  :D
*
« Отговор #639 -: Декември 28, 2010, 16:37:04 pm »
Надеж, честито и от мен :D Лека и безпроблемна и здраво бебе около термин :D
Честито на Мелани, да ти е живо и здраво детенцето :D
Аз днес се записах на ЖК. Мила жена от кварталната поликлиника.
Отговаряме си на седмицата :D Утре ще ходя да давам кръв и урина.
Каза ми докторката да започвам да пиявитамини след 12 г.с. Фолиевата вече била недостатъчна. Ще се консултирам и с Дяволов след Нова Година.
Изписа ми Prental на Jamieson. Ще прочета за тях ей сега :D
Вие кога започнахте да пиете витамини?
Violett  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: Всичко ще е наред