0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #600 -: Декември 27, 2010, 16:20:36 pm »
Здравейте,момичета!
Честит празник на всички именници днес! osi_5 :balk_5:
Лелеее...гледам горещия списък той дошъл моя ред,неостана в очакване сме!Хем нямам търпение,хем ми е притеснено!Та дано всичко да мине леко и безпроблемно и това желая на всички момичета след мен! :balk_103:

*
« Отговор #601 -: Декември 27, 2010, 16:41:07 pm »
TINI78 , явно си наясно с този проблем с киселините. Може ли да се пие "Квамател" за целта, или не става за бременни? Имам тук цяла кутия, не помня защо е купувана, ама и листовката липсва... :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #602 -: Декември 27, 2010, 16:52:31 pm »
TINI78 , явно си наясно с този проблем с киселините. Може ли да се пие "Квамател" за целта, или не става за бременни? Имам тук цяла кутия, не помня защо е купувана, ама и листовката липсва... :?
Изтегли си листовката от нета. Противопоказен е за бременни и кърмещи.
*
« Отговор #603 -: Декември 27, 2010, 16:58:32 pm »
Изтегли си листовката от нета. Противопоказен е за бременни и кърмещи.

Уффф много съм затъпяла явно, хич не се сетих че листовките ги има в нета :( Мерси Елфи! Ще си купя това "Стоп-ацид" значи.

« Отговор #604 -: Декември 27, 2010, 17:28:53 pm »
Еййй, браво Крис, хубави новини ни носиш :D Много се радвам , че всичко е наред...не че съм се съмнявала де! :wink:
Аз сега се връщам от ЖК, взех си успешно болничния, чухме тонове и видяхме бебчо.На УЗ си беше добре, но незнам защо док. ме вика пак на тонове на 30.12, че нещо били отслабвали на моменти.Нещо такова измрънка , та ме притесни, дори не разбрах какво казва.Иначе докато лежах за записа си ги чувах тоновете , а и бебчо много се движеше (нали необича да съм легнала настрани). :lol: Дано да няма нещо притеснително.
*
« Отговор #605 -: Декември 27, 2010, 18:26:33 pm »
Виолетке,аз знам че сега трябва да правим запис на тонове на две седмици.И още някъде четох,че детските сърдечни тонове не били равномерни непрекъснато,а по-учестени и по-слаби в смисъл кривата на тоновете има спадове и върхове....малко калпаво ти го обясних ама  :oops:Дано няма нищо притеснително, :crossfingers:
Кваматела знам,че го изписваха и на бременни :ask:ама в листовката друго пише :?
На мен никакво лекарство не ми помага срещу киселините само сода или с
ух хляб :D

*
« Отговор #606 -: Декември 27, 2010, 18:29:09 pm »
Jbrul,аз отдавна ви чета ,че ви мъчат зверските киселини и ми е ясно как се чувствате-мен са ме докарвали до повръщане.Защо се мъчите,а не вземете нещо,което е позволено за бременни-като стоп ацид,талцид,това ще облекчи състоянието ви.Миналата година споделих проблема с док и веднага ми беше предложено облекчение :wink:Няколко пъти съм го предлагала в темите,но явно се е  изгубило.

*
« Отговор #607 -: Декември 27, 2010, 20:12:28 pm »
Здравейте
Момичета за тия пусти киселини хрупам талцид и си ми е супер.
За това спане, въртене и т.н. ни на ляво, ни на дясно, но по гръб, а по корем не съм спала от пролетта. На където и да легна все се бунтува мъничето. Напоследък даже като се разхождам не спира. Единственият "проблем", е че е доста силна и доста често ми причинява и болка... но това е положението, лесно няма.
Да ви се оплача нацепих се от ужасни стрии буквално за 3 дни. Както имах 2-3 така целия ми корем е нацепен, все едно с маркер съм се рисувала... А се мажа ли мажа, ма пустата ми кожа, явно няма желание да стои гладка...
"Те бременните жени - не са като нормалните хора", както правилно отбеляза моята фризьорка.

:good_post: (колкото и да е трудно да си призная)

Между другото попаднах доста интересна статия, дано си оправят бъркотиите по-бързо
http://mamita-bg.com/2010/12/27/%D0%B8%D0%BD-%D0%B2%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-50-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B8-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8/
« Последна редакция: Декември 27, 2010, 20:14:58 pm от aditoo »

*
« Отговор #608 -: Декември 27, 2010, 20:53:35 pm »
Аз съм в началото на втория триместър,обаче вече усещам тежест,когато съм в леглото и се въртя на ляво и на дясно.Не знам това спане на ляво дали е по-полезно заради бъбреците/нещо такова бях чела някъде/ но определено на мен ми е и по-удобно.Също ми е добре по гръб,обаче пък щом реша да се завъртя настрани,задължително ме придърпва отзад ишиаса...
 Искам да се отчета за БХС.Днес си вех и кръвните резултати.Срещу всяка стойност имам само единици,което изчислено всичките са по-малки от 0,5 %.Много съм щастлива.Бобчето за сега е много послушно и си върви по правилната пътечка.ПУПУПУ да продължава така...

Искам да попитам,знаете ли в Надежда препоръчват ли място за раждането.Предполагам,че си имат екип ,към който препращат...
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #609 -: Декември 27, 2010, 21:00:24 pm »
За киселините и аз дъвча Талцид, но се опитвам да го взимам само когато станат непоносими. Но това си е мое лично решение, само защото и без това пия една шепа лекарства на ден.
« Отговор #610 -: Декември 27, 2010, 21:12:02 pm »
Чери не се е включвала скоро :?Дали са изписали малката Изабела :ask:

Тук съм момичета, следя ви редовно  :D

Изабела е добре, но бавно качва, ту качва, ту спада, днес беше 2100, надявам се утре да ги мине тези 2100. Казах ми, че да я изпишат е хубаво да е към 2300, но предполагам, че и 2200 може да я изпишат стига да ги задържи и да за почне да се храни стабилно. Сега яде само с биберон, но много бявно ставало, уморявала се и заспивала и не можела да си изяде цялото мляко. Явно на мен се е метнала, майка ми каза, че и аз съм ядяла по 2 часа на хранене :D Казаха ми, че към Йордановден ще я изпишат.

Дидон,
за раждане от клиниката изпращат в Тина Киркова, при д-р Велев от Шейново и при д-р Димитров от Токуда, за тези поне аз знам, но може да си родиш и при друг лекар.
*
« Отговор #611 -: Декември 27, 2010, 21:13:46 pm »
Jbrul,аз отдавна ви чета ,че ви мъчат зверските киселини и ми е ясно как се чувствате-мен са ме докарвали до повръщане.Защо се мъчите,а не вземете нещо,което е позволено за бременни-като стоп ацид,талцид,това ще облекчи състоянието ви.Миналата година споделих проблема с док и веднага ми беше предложено облекчение :wink:Няколко пъти съм го предлагала в темите,но явно се е  изгубило.

Тини, аз специално за киселини не съм се зачитала досега, просто защото в живота си за сефте имам такъв проблем, щом даже не знаех какво ми е и разпитвах - сещай се  :lol: Вече имам "Стоп ацид плюс" и чакам да подейства сега, заливам със сода с лимон и се ослушвам. Иначе хич не съм от търпящите и мъчещи се мами аз  :oops: - бухам хапчета и при най-малкия дискомфорт, просто гледам да са от "по-безвредните". При зор и от "вредните" взимам и окото ми не мигва хахах Според лекарите ми, доста препарати са подходящи, според описанията в листовките на илачите - излиза обратното. За това вече не чета листовки ;)

« Отговор #612 -: Декември 27, 2010, 21:14:22 pm »
брей, тъкмо си викам още не съм се оплакала за киселините и ето Жбрул същото е написала. И аз дълго време се чудех какво е това, даже някои ми казват, че можело да не е киселини. Аз го усещам като нещо заседнало в гърлото, не точно парене, а прорязване. Други знам че ги усещат в стомаха, но мисля че и в гърлото се среща..?
При вас как е? Обаче аз си ги имам от доста време /като първо мислех че е фарингит  :?/ и независимо какво ям, поне не съм забелязала никаква зависимост.. Поради тази причина въобще не съм се ограничавала по празниците  :oops:

Дидон, тези единици при всички показват колко под 1% е риска, т.е. 1% и дори 0.5% се смятат за висок риск. Важно е единицата от колко е - "1 от 10000" или нещо такова. питай лекаря си най-добре.

Виксън, да не забравя и тук - да ви е жив и здрав юнака и много радости :D
*
« Отговор #613 -: Декември 27, 2010, 21:18:38 pm »
Аз нямам никакви впечатления от доктори...Ще трябва да помагате,момичета
*
« Отговор #614 -: Декември 27, 2010, 21:41:13 pm »
Сами аз ги усещам тези киселини предимно като парене и нещо заседнало в хранопровода и чат-пат в самия стомах. Доста кофти тръпка е де. Определно от сърмичките и коледните манджи като цяло - стана зле положението при мен. Днес съм на пица и зелена салатка с лимон - май е по-добре така.
Мисля, че този "стоп ацид" има ефект, преди 30 мин. глътнах само една таблетка и взе да ми минава.  :D

Дидон за раждането аз бих избрала Токуда, ако съм в София. Просто откъм база, оборудване и специалисти - предлагат най-добрата комбинация. Конкретно при кой лекар - много мацки от форума родиха там - те ще те насочат. Аз доскоро се колебаех между Токуда и Селена /в Пловдив/. Последно се спрях на Селена, защото моят лекар работи с тях и оперира там и реших, че ще ми е по-спокойно така, отколкото при съвсем непознат лекар на самия финал... Но ако не беше д-р Даскалов, щях да се замета в Токуда. :D

*
« Отговор #615 -: Декември 27, 2010, 21:48:51 pm »
доообре,Токуда би ми харесало...Там работи наш приятел,детски анестезиолог,а скоро разбрах ,че д-р Диков,който преди години ме оперира в МД и той там започнал работа...Ще бъде проверено :)
« Отговор #616 -: Декември 27, 2010, 21:56:40 pm »
За киселините - Сигридов мисля, че изписваше точно Квамател, пуснете търсачка, много се обсъждаше преди време (аз никога не съм имала, ама другите се оплакваха). Талцид също става.

За раждането - личното ми мнение: Токуда, нормално с епидурална упойка, по възможност при д-р Илиев (анестезиолога имам предвид ;) ). Писала съм за раждането ми там, но, ако някой иска подробности - може и на лични да ми пише, с радост ще отговоря. За секцио там май имат повече специалисти, в нашата стая имаше 2 момичета със секцио.

Иначе от "Надежда" май се имат най-много с "Тина Киркова".
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #617 -: Декември 27, 2010, 22:29:55 pm »
Да, Мони и аз така съм чувала, но сега като си гледам листа от записа виждам, че полето от 120-160 е оцветено в зелено, което може би означава, че самата графика трябва да се движи в тези стойности.При мен повечето върхове са на долната граница, като има и спадове под 120.Незнам как трябва да изглежда самата кардиограма(или както там се казва), но определено съм притеснена, защото по-често срещани са оплакванията от ускорени тонове, а при нас е обратното. Затова утре мисля да отскоча до Фемина, че иначе няма да спя спокойно. :?
*
« Отговор #618 -: Декември 27, 2010, 22:33:20 pm »
По въпроса с киселините, Д-р Сигридов наистина изписва Квамател. Само с него се оправях. Специално съм питала за листовката-казаха ми да не се притеснявам.
« Отговор #619 -: Декември 28, 2010, 08:40:38 am »
Здравейте, момичета, и моят ред дойде за тази темичка  :D
Честито и тук на мамите родили скоро, да са ви здрави и щастливи дечицата  :D!

Вчера бях на ФМ и док каза че бебо бил с по-къса пъпна връв и трябвало да се наблюдава по-често  :? Определено се притесних и смятам да направя още един преглед при друг специалист, за всеки случай  :? Освен това по-размер е седмица по-голям. Говоря в мъжки род, защото май си имаме мъж  :wink:

хубав ден на всички