Виолет нормално е да хълца бебчо и то още от 22-ра ГС седмица някъде, точно както го описваш се усеща хълцането - не се шашкай
Моята доки каза даже, че било хубаво да хълца, понеже не знам как му се отразявало на дробчетата...тя обясни подробно жената де, ама аз не запомних
Иначе за движенията, май при всяка мама е различно, поне аз стигам до извода, че "няма правила за нормално и ненормално" в това отношение баш. Колко често се движи, колко силно, в каква позиция на маминото коремче и като се движи - дали го прави от кеф, или защото не му е удобно - отговор не можаха да ми дадат и лекарите даже.
Аз по същия начин изпадам в чудене, като се размърда човечето, дали нещо не му е кофти и неудобно, или просто е буден и си се движи ей така за спорта. То ни така ни иначе нашата работа, ако се кротне - паника защо не мърда, като мърда - паника защо мърда, дали не го натискаме, дали не сме в кофти поза...
"Те бременните жени - не са като нормалните хора", както правилно отбеляза моята фризьорка.
Моето бебе напоследък се движеше постоянно и бях свикнала да го усещам непрекъснато. Трите дни преди бъдни вечер обаче, постоянно бях в движение - пазаруване, шофиране, стани-седни, постоянно бръмчах... И още на първия такъв ден следобяд си дадох сметка, че не съм усетила грам помръдване с часове. Брех!
Вадя доплера, слушам - перфектно бие сърчицето, успокоих се. Но за тези три дни специално, го усетих да примърдва лекичко не повече от 10-ина пъти и малко се спекох, признавам си. Мина панаира и шетането и от два дни като седя по диваните само - ела да видиш екшън из корема ми
Май ще излезе вярно, че бебетата обичат мама да се движи и да ги люлее така и сладко си спят в такива моменти. Ако има същите наклонности дребния и като се роди - кофтиии, ще остана без ръце.
И понеже още ми е много празнично, да ви черпя с една любима версия, на една любима коледна песен
http://www.youtube.com/watch?v=cvAzLc80YCI&feature=related