0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #580 -: Декември 26, 2010, 17:02:45 pm »
Здравейте момичета ! Днес Виксън роди малкият Георги ! Много се радвам за тях.. Пожелавам ви весели празници и леко раждане на всички !

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44529.0
« Отговор #581 -: Декември 26, 2010, 17:45:39 pm »
Честито Рождество Христово на всички бъдещи и настоящи майки от тази прекрасна тема , желая ви много щастие на вас и на вашите семейства и дано всяка една от вас получи своето така желано подаръче , когато му дойде времето !!!! Много здраве и целувки момичета и весело да изкарате празниците!!!
*
« Отговор #582 -: Декември 26, 2010, 20:37:26 pm »
Честито Рождество Христово! Желая на всички най-вече здраве, много късмет  и да продължаваме да вярваме в чудесата, които ни се случват. Много любов и слънце в сърцата и домовете ни да има. Весели празници! А новата година ще донесе много подаръци на всички ни - аз чакам моят Януари  :lol: пъргавите ми еленчета почти са го донесли вече!
« Последна редакция: Декември 26, 2010, 20:39:00 pm от yoanna »
« Отговор #583 -: Декември 27, 2010, 08:51:05 am »
Честито на Виксън! Нека малкият Георги само да те радва!

А на вас, момичета, весели празници с малко закъснение, но предполагам, че не сте спирали да празнувате! Така че пожеланието ми важи!

Аз не пиша, защото нямах много настроение. От вечерята на Бъдни вечер та до сега се боря със стомах и гадене... Дано да ми е за последно!
« Отговор #584 -: Декември 27, 2010, 09:37:38 am »
Такааа май е време да подновим списъчето вече :)

Списъче горещо

Blue angels - 01.01.2011
Bebo 79 - 02.01.2011
melani-10.01.2011
Smaraidi - 21.01.2011
yoanna- 26.01.2011
saraapl - 28/29.01.2011
Мonkey - 29.01.2011
Клеопатра - остават 21 дни.
Bebino - 34 дни.
Altea - термин 03.02.2011 - най вероятно постъпване в болница за планово секцио на 21.01.2011.

Чакащи на опашката за горещия списък

krem2003- 07-02-2011
Lindsey- 08.02.2011
Aditoo - 09.02.2011
Violett - 10.02.2011
Moniks_s - 21.02.2011
Zayak3 - 41 dni.
Deni_15 - 44 dni.

Такааааа,сега както обикновенно ще помоля тези на който не съм написала термин и желаят да е той вместо дни да ми пишат на лични,тези който без да искам съм пропуснала да напиша в списъка а е редно да са там също да се обаждат,иии ако има сбъркани дати или нещо, пак свиркайте че станахме многооо и вече ми е доста по трудничко  :lol:.
 Виолет нещо ми се губи по трасето,надявам се да си добре миличка :).
 Монкааааа виж вече си в списъкаааа  :lol: :lol: :lol:
« Последна редакция: Декември 27, 2010, 10:39:26 am от Мonkey :) »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #585 -: Декември 27, 2010, 09:44:00 am »
Честито на всички именици. На Коледа нямаше сняг, ама днес вече е снежноооооо. Лек ден на всички бъдеши майчета.
« Отговор #586 -: Декември 27, 2010, 10:33:34 am »
Честито Рождество Христово! Пожелавам Ви да сте много щастливи, всичко да мине по вода с бременност и раждане и накрая всички да гушнем своите дългоочаквани бебенца.2010 беше годината, в която много от нас, успяха да сбъднат мечтата си и да постигнат така желаната бременност. Нека 2011 е такава за тези  , които все още правят опити и същевременно да се родят още повече здрави дечица.Честито и на именниците...приятно празнуване и само хубави емоции. Честито и на Вики...много хубава новина. Еййй нека все така да има поводи за "Честито". :D
Маймунче, по календар терминът ми е на 10.02.2011 :wink: Не мога да повярвам , че вече съм на опашката  :lol: Бързо минава времето. Дано финалът е успешен!!!
Иначе аз съм добре.Бебчо беше доста едричък, като го гледахме в 32-ра седмица - 2300 гр.Дано продължи да расте все така и да устискаме до втората половина на Януари :lol: Д-р Дяволов ме вика на контрола чак на 12-ти...много далече ми се струва.Днес пък ще ходя за болничния 45-дни преди термин. :wink:

« Отговор #587 -: Декември 27, 2010, 11:09:27 am »
Честито Рождество и от нас ,с пожелания за много здраве и успешна нoва година,много нови мами и много здрави бебенца  :D
 Аз си пазя леглото въпреки 4е с бъдещия батко ми мнооого трудно но се оправяме по някакъв начин  :?  :wink:
Лек ден на всички!  :bighug:
*
« Отговор #588 -: Декември 27, 2010, 11:12:12 am »
Хихихих Мънкич,сложи ме и мен най-после,а? Много е хубаво чувството  :bighug::lol: :lol: :lol:
Лелееее вярно си минава времето!И аз съм на 11.01 за болничен
.
Днес ходих на док.,чухме тоновете на бебчо,което ме успокои,че вчера беше един мързелив и аз естествено се шашнах яко,после вечерта и "говорих по големия бял телефон"както казва Жбрули :lol:/повръщам и все за твоите думи се сещам :oops: :Dахахах/и въобще много неспокойна нощ....
Вече и аз съм на Ферофолгама,знам ,че е писано вече ама колко разлика трябва да има между нея и Магнезия?

« Отговор #589 -: Декември 27, 2010, 11:23:24 am »
Moni, мисля че беше 2-3 часа. Поне аз толкова спазвах и нямаше проблем.
*
« Отговор #590 -: Декември 27, 2010, 11:59:49 am »
Мони интервалът между прием на магнезий и желязо трябва да е 2 часа, не по-малко, естествено може да е и повече от 2 часа. Зависи по каква схема ги пиеш т.е. колко пъти в денонощие. За "говоренето по големия бял телефон" искрено ти съчувствам, аз не го мога този номер /явно не драйфам в правилна позиция  :oops:/. Последно като ми се случи "да върна поръчката" преди 2-3 месеца, поради преяждане с лозови сърмички - изкарах през носа си ориз и парченца лозови листа  8O

Аз пък се обзаведох с киселини онзи ден. Преди да забременея - не съм имала никога такива проблеми и първо не разбрах какво ми има. Описвах на мъжа ми и на майка ми какво усещам, бях се притеснила че кой знае какво и те ме светнаха, че са киселини  :lol: Явно от лакомия и тъпкане с коледни манджи - боб, сърми, туршии и от сорта се е получил този проблем. И при наличието на храна за целия китайски народ, се наложи да си поръчам от един ресторант две пилешки супи, ама ми подействаха добре и ми мина.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #591 -: Декември 27, 2010, 12:12:42 pm »
Jbrulche, и аз се сдобих със същата екстра преди седмица, след като хапнах малко junk food...пърженки нещица и подобни "здравословни храни" и се чудех какво ще да е това, тъй като преди не ми се е случвало.Та и аз бях на супичка, само че зеленчукова, на следващия ден, след като прекарах една безсънна нощ. Содичката помага, но за кратко...е поне успя да ми помогне да дремна за малко. Не посмях да хапна много бобец на Бъдни вечер, на Коледа бях на пилешки шишчета и печени зеленчуци :lol:
Момичета, нормално ли е в тези седмици да усещам все едно бебо хълца - леки потупвания на кратки и равни интервали? Много се шашкам напоследък. :? Като легна на страни(нали по гръб не е препоръчително)и той така силно започва да бута, че се чудя дали не го притискам.Като легна по гръб е спокоен, но само да се обърна независимо на коя страна, започва да шава.Страх ме е да не би да му е неудобно да спя по този начин и вече даже и не смея да заспивам за дълго. :?
*
« Отговор #592 -: Декември 27, 2010, 12:53:21 pm »
Виолет нормално е да хълца бебчо и то още от 22-ра ГС седмица някъде, точно както го описваш се усеща хълцането - не се шашкай ;) Моята доки каза даже, че било хубаво да хълца, понеже не знам как му се отразявало на дробчетата...тя обясни подробно жената де, ама аз не запомних  :oops:
Иначе за движенията, май при всяка мама е различно, поне аз стигам до извода, че "няма правила за нормално и ненормално" в това отношение баш. Колко често се движи, колко силно, в каква позиция на маминото коремче и като се движи - дали го прави от кеф, или защото не му е удобно - отговор не можаха да ми дадат и лекарите даже.
Аз по същия начин изпадам в чудене, като се размърда човечето, дали нещо не му е кофти и неудобно, или просто е буден и си се движи ей така за спорта. То ни така ни иначе нашата работа, ако се кротне - паника защо не мърда, като мърда - паника защо мърда, дали не го натискаме, дали не сме в кофти поза... :lol: "Те бременните жени - не са като нормалните хора", както правилно отбеляза моята фризьорка.

Моето бебе напоследък се движеше постоянно и бях свикнала да го усещам непрекъснато. Трите дни преди бъдни вечер обаче, постоянно бях в движение - пазаруване, шофиране, стани-седни, постоянно бръмчах... И още на първия такъв ден следобяд си дадох сметка, че не съм усетила грам помръдване с часове. Брех!  8O Вадя доплера, слушам - перфектно бие сърчицето, успокоих се. Но за тези три дни специално, го усетих да примърдва лекичко не повече от 10-ина пъти и малко се спекох, признавам си. Мина панаира и шетането и от два дни като седя по диваните само - ела да видиш екшън из корема ми  :lol: Май ще излезе вярно, че бебетата обичат мама да се движи и да ги люлее така и сладко си спят в такива моменти. Ако има същите наклонности дребния и като се роди - кофтиии, ще остана без ръце.

И понеже още ми е много празнично, да ви черпя с една любима версия, на една любима коледна песен :)
http://www.youtube.com/watch?v=cvAzLc80YCI&feature=related
« Последна редакция: Декември 27, 2010, 13:00:57 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #593 -: Декември 27, 2010, 12:56:47 pm »
Аз киселините си ги мъкна от начало,само към 5месец бяха понамаляли,сега най-редовно си стоя полулегнала в леглото заради тях....
Ами Виолет на мен това ви се случва в като съм по гръб,тогава започва да шава много издува ми се целия корем,и аз гледам да спя все на лява страна ,ама нали трябва да сменяме позата чат-пат.Аз мисля ,че не можеш да го притискаш,в смисъл ,че ако не му е комфортно сам ще покаже ,"ще те сритка" и ти ще се преместиш-споко ...Така мисля аз ...То и аз не съм от най- поспанливите -по-скоро съм станала ленива,а аз съм доста дейна обикновенно ,но вече ми понатежава и  само ми дай да лежа  :D
Мерси за отговорите,2*1 ми е ферото така ,че ще ги наместя 2-та часа :grouphug: :wink:
« Последна редакция: Декември 27, 2010, 12:59:50 pm от moniks_s »

« Отговор #594 -: Декември 27, 2010, 13:00:34 pm »
Виолет ,аз съм в същото положение като теб,настрани легна ли глей какво ставааа,няма значение на коя страна е ,а като съм по гръб мирува,даже знам че не е добре по гръб но има вечери в който се събуждам баш по гръб,после се завъртам и се почва пак,ляв къч,десен къч и после два едновременно  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:......явно така ще я караме ;)
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #595 -: Декември 27, 2010, 13:47:09 pm »
Здравейте мамчета и Честита Коледа от нас тримата  mc101

Гледам с киселините се борите, е аз ги имам още от 5ти месец. Сега вече нищо не ги премахва, когато ми се появят, но мога да ви дам един съвет, от опит - преди да лягане храненето трябва да е било поне час по-рано, освен това не яжте течни храни вечер, както и по-малко течности преди лягане.
За през деня за да няма киселини е необходимо да се съчетават правилно храните, по този повод ако сте гледали преди известно време при Гала имаше такова предаване (от този месец беше ако не се лъжа) - нещата, които там дадоха като пример са много полезни и наистина ще ви спестят киселините.

За ритниците, какво да кажа за себе си  :lol: :lol: най-яко става, когато и двамата се сетят да се наместват, няма ляво, няма дясно, аз също все си мисля да не затисна някой, когато съм на една страна - все ме побутва и все пак някак се наместваме по някое време, а често за мъничко се опъвам наполовина по гръб, няма угодия... Най-обичат да съм права и да ги разхождам, но сега това е трудно за изпълнение, не издържам никак вече от тежестта.

Днес сме на преглед, стискайте ни палчета  :)

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #596 -: Декември 27, 2010, 15:08:41 pm »
Виксънче честита сбъдната мечта! Пожелавам ви най-вече здраве и късмет, а другото само ще си дойде!

Момичета аз страдах ужасно много от киселини! Направо беше страшно... Малката, която беше с главата до стомаха се роди с ужасно много коса (незнам дали има връзка). В момента в който родих всичко това изчезна и сега си хапвам от всичко без проблем!

Да ви кажа че днес и кърмата ми тръгна и доктора ще ме изпише следобяд. Малките са стабилни и захранени и ще идвам всеки ден да си ги виждам.
*
« Отговор #597 -: Декември 27, 2010, 15:10:32 pm »
Честита Коледа, момичета! С пожелание за здрави бебета, много нови майки и всичко най-най-най-хубаво :D

*
« Отговор #598 -: Декември 27, 2010, 15:21:08 pm »
Весели Коледни и новогодишни празници и от нас!Нека догодина темата се напълни с двойно повече бременни момичета и здрави,пухкави бебета!
 На Криска честити добри новини!
Мен киселините ме тровят и през двете ми бременности и ги боря или с газирана вода,или със Стоп Ацид-действа безотказно и може да се дъвче няколко пъти на ден.
« Последна редакция: Декември 27, 2010, 15:44:30 pm от TINI78 »

*
« Отговор #599 -: Декември 27, 2010, 16:00:44 pm »
Криска това са чудесни новини! :DСтискам палци да наддават барзо бебките и да си ги приберете по скоро.
Чери не се е включвала скоро :?Дали са изписали малката Изабела :ask:
« Последна редакция: Декември 27, 2010, 16:06:33 pm от acq81 »