0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #480 -: Декември 22, 2010, 21:54:24 pm »
Днес се прибрах от болницата. Беше формалност, нали знаете. Хубавото е, че следващото влизане ще е за раждане ако нямаме проблеми.

Имам въпрос към пиещите Еутирокс как се справят с приема на Магнезии и Желязо след като и трите препарата се пият в близки часови зони?

Последният път хемоглобина ми беше 110 и със Сигридов се разбрахме, че ако не пада няма да пия нищо, но ако продължи ще се наложи да зобкам и Желязо. Изследването ми от днес е 99. В чуденка съм как да приемам 1 еутирокс сутрин задължително и 3 по 1 Магнезии, 2 по 1 Желяза само в 24 часа :?. Още Начев ме предопреди, че трябва да има пауза от поне 6 часа между всеки прием.

Ако има и друг случай като моя няма да звъня да питам, но ако няма ще се наложи предпразнично да звъня на док за съвет.
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #481 -: Декември 22, 2010, 22:10:47 pm »
Вики , много хубава датичка!  КОледен подарък , точно на Коледа! Стискам палци! Само да ти кажа , че секциото въобще не е страшно! Всичко си заслужава![/color]
Ами да, и аз си я харесвам, не исках да е на коледа, а свекър ми е на 27 рожденик, та така си ми харесва повече, да си има негова дата  :lol: Определено си заслужава, сигурна съм и нямам търпение вече.
Виксънче, онзи час дето ми го записа, май няма да се наложи да го ползвам  :wink:
Ифиииии, много се радвам да те ведя тук, аз освобождавам мястото - тъкмо навреме се включваш!!! Страхотна новина, всичко да върви по план, но часа нека си стои, по натам може да го откажеш. :bighug: За лекарствата слушай док, те знаят най-добре.  

Любчееее, направо ужасно се вълнувам вече. Хем ми е нетърпеливо, хем ми е спек, хем ме е шубе, хем ми тежи и искам вече да излезе  :lol: Дет се вика хем сърби, хем боли :lol:

Райче, нищичко не поема ЗК от вливанията, всичко си е за наша сметка, контролно изследване всеки месец 200 лв и после вливането 1056. лв...  :? Мани мани, не ми се говори, ама важното е че свърши.

Мамита, помагайте за нещо, кажете когато пада тапата наведнъж ли пада и задължително ли е да има кръв във нея? Днес сутринта от мен изтече нещо което обаче беше бяло, нямаше кръв, беше доста но еднократно - и се чудя дали е това или нещо друго?
« Последна редакция: Декември 22, 2010, 22:17:50 pm от Vickson »
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #482 -: Декември 22, 2010, 22:13:31 pm »
Ифи  честито и добре дошла  :D Леки и прекрасни 9 м ти желая  :D

Маймун прекрасен, в крайна сметка не е толкова важно как и кога ще родиш... Важното е да мине леко и вие да сте добре  :bighug:

Роси честит ви юнак  :D Да е жив и здрав и много да го слушате  :D

Виксън, какви са тези преливания... страшна цифра  8O Най-важното е да сте добре...но все пак... Нещо не поема ли ЗК ?
*
« Отговор #483 -: Декември 22, 2010, 22:17:53 pm »
Честито Роси  :bori_004: Много се радвам че всичко е минало гладко!  Иффи добре дошла - желая ти щастлива бременност!
Мънки, много напред си ме приместила - в горещия списък попадам вече  :lol: Следващата седмица съм на преглед - да видим какво е положнеието, че вече почти се обездвижих - много ме болят костите на таза и едва се движаа из къщи... :? Мира- Мини - и аз пия магнезий и желязо, но на мен ми казаха разлика от поне 2 часа. 6 не е ли много - обади се пак да попиташ лекаря.
Виксънче, доколкото знам тапата е слузесто течение в което има кървави жилки..и не е задължително да изтече наведнъж - може и на части...
« Последна редакция: Декември 22, 2010, 22:21:40 pm от yoanna »
*
« Отговор #484 -: Декември 22, 2010, 23:11:45 pm »
Момичета тази нощ ми се случи нещо странно което до сега не беше се случвало.Докато се обръщах на една страна  ме заболя страшно много ниско долу в дясно,може би около яйчника или яйчника-незнам.Уплаших се защото болката не изчезна веднага а ме държа около 10-15 секунди,доста силна беше.Днес от време на време пак усещам лек дискомфорт точно там.Какво да правя?Случвали ли се е на някоя от вас?Да ходя ли на лекар?По принцип съм в понеделник дали да чакам до тогава?Помагайте  8O 8O 8O

на мен ми се е случвало точно в 10та седмица.Нищо не последва...

Ними,ние май сме си висяли заедно в чакалнята.Аз май бях мамата преди теб,която си позна пола,та за това така ти е казала д-р Михова.Обаче сега се чудя ти коя точно беше.Дали пък не си оназ девойка,на която мъжлето винаги си играе на някаква игра на телефона :)

Преди време имаше отворена приказка за гаденето.Да споделя от опит какво установих.Когато хапвам,аз даже бих казала постоянно,а други биха се изразили по-често, гаденето си го има,но е поносимо и не води до повръщане.В ателието отивам с купени ядки,плодове,нещо за пийване,чат пат тестено.Мине се не мине хапвам ...
  Обаче седна ли на маса и си хапна нормално,не да се натъпча като прасе,а съвсем нормално както съм се хранела преди.Манджичка,боцнеш мезенце...драйфането ми е в кърпа вързано.Сякаш стомаха иска едно по едно  и да е на почивки :)

Другото,което открих е/понеже около нас няма много пушачи/ че се побърквам от цигарен дим.Даже и на автобусната спирка.Сутринта точно отивах да дам кръв и една тийн като запали точно до мен.Ама и си ме беше харесала явно.Аз се преместих,хоп и тя до мен...Хора,много зле ми става от цигарите.Дали е и заради това,че никога през живота си не съм палила или просто съм си бременна :)
« Последна редакция: Декември 22, 2010, 23:28:46 pm от didon »
*
« Отговор #485 -: Декември 22, 2010, 23:23:10 pm »
Ифи,много хубава новина,добре дошла в темата и леки оставащи месеци  :D!
Пауърче,не остана.Не се притеснявай-този път всичко ще е ок  :crossfingers:
Маймуне,не му се сърди на док,нали знаеш ,че в крайна сметка ще извади най-хубавото бебе....пък кога,как (болницата е голяма,ще се намерим :))))

*
« Отговор #486 -: Декември 22, 2010, 23:31:32 pm »
Честито на новите мами. Трябва да има кой да ни замести в темата. Ние вчера бяхме на лекар. Вече сме 3600кг. Шишкааааааавелка. Започна да ми се стяга тумбата и кръста. Явно срещата наближава. Да видим кога, ще реши малката принцеса. Лека вечер на всички.
*
« Отговор #487 -: Декември 22, 2010, 23:39:47 pm »
Добре дошла на Ифи!  :D

Такива болки, за каквито споменава didka_ и аз съм имала, ама почти в 22-а ГС и точно след като бяха спрели контракциите. Изкарах си акъла, че пак са контракции, а на УЗ се видя, че бебчо си е наместил главичката точно до левия ми яйчник и като мърда го удря със страшна сила  :lol: И оттам са били болките де, аз се спекох как пък точно яйчник ме заболя, а то покрай него боли целият корем, кръст...48 часа, ни спане, ни лежане видях. Накрая малкия се премести и това беше.

И аз знам от моите лекари, че между приема на желязо и магнезиев препарат трябва да има минимум 2 часа. Значи може да са повече от два, но и два са достатъчни.

Дидон, права си - стомахът най-добре знае какво иска в момента и ще ти подскаже. После ще иска нещо друго и друга "хранителна схема"...свиквай ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #488 -: Декември 23, 2010, 00:26:25 am »
Роси честито!Да е жив и здрав малкия юнак и много да ви радва!
Ифи добре :welcome3: дошла!Страхотен коледен подарък,а може би два :)Лека и безпроблемна бременност.
Мира-мини и аз пия желязо и магнерот и гледам да има около 2 часова разлика между приема.
Момичета днес се записах на ЖК по ЗД.До сега ходех само на часно на прегледи при д-р Даскалов и ще продължавам да ходя при него,но се записах по ЗК заради болничния след раждане.И сега много се обърках с тези болнични :ask:.Незнам следващият от къде да го взема и има ли значение дали трябва да се ражда там от кадето ти дават болничните или.... :?До сега сам си взимала без проблем от Селена,а и там ще раждам.Моля ви помагайте,че много не съм на ясно.
*
« Отговор #489 -: Декември 23, 2010, 00:39:10 am »
Ифи, добре дошла, много лека и прекрасна бременност.

да ви кажа порових се в темите на форума за списъци за необходими неща за бебе и майка, изтекоха ми очите и май пак тук с вас ще си ги говорим тези неща.

на тези, дето чакат всеки момент - стискам палци
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #490 -: Декември 23, 2010, 00:41:50 am »
Виксън, да ти кажа за тапата...ама аз тапа не видях  :(
Доколкото съм чела от другите - било слузесто, мисля без цвят, с кървави жилки.

Да не са ти потекли малко води ?
На мен като ми текнаха водите си сложих една кафява хавлия ( такава висеше в банята ) м/у краката и започнах да търча из апартамента да си досабирам багаж за болницата. Та хавлията ставаше мокра, но се виждаха и разни бели неща, в болницата казаха че е нормално, влагалищно съдържимо.

Ели,
ей сега ще го сложа тук.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=12669.msg223692#msg223692
« Последна редакция: Декември 23, 2010, 00:44:12 am от Raissa777 »
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #491 -: Декември 23, 2010, 02:03:52 am »
Ей ме и мен! Честито на всички с добри новинки  :). Ифи, лека бременност!
При мен няколко дни минаха в пазаруване на подаръчета и други джинджифлюшки, набарах мнооого хубав магазин с джиджани работи за момиченца... едвам ме удържат  :lol:, но до кога ли? Въпреки прекрасното ми настроение, май на хората наоколо хич не им е забавно и всячески се опитват да ми го развалят...
Виждам, че сте писали за косите. При първата ми бременност косата ми стана гъста, лъскава /уверявам ви, винаги съм имала излишък по този показател  :lol:/, не ми падна и косъм 9 месеца. Но после си наваксах. Сега - преди положителния тест, косата ми почна да капе на снопове. Това съвпадна и с есента, та не обърнах особено внимание. Предишният път кожата и ноктите ми бяха идеални, сега точно обратното. Поне знам причината и не се оплаквам  :lol:
Jbrul, да оздравяваш бързо! Исках да те "прослушам", но май няма скайп.
« Отговор #492 -: Декември 23, 2010, 09:00:42 am »
Виксън, на мен ми се случи веднъж това, за което говориш, и то твърде рано - около 20ти юли, а терминът ми беше 16-ти август. Тапата ми падна вечерта преди да родя и си беше кървава история...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #493 -: Декември 23, 2010, 10:03:45 am »
Вики,моята тапа падна вечерта преди секциото,представляваше парче нещо като силикон с нишки кафеникаво-червени ..Мислех,че това е всичко и раждането започва и много се бях изплашила..Оказа се ,че не е ,падаше през цялата нощ по малко ,и сутринта ,като ме приеха в родилното,акушерката каза,че е изчистила последните остатъци от нея,така че не пада цялата на веднъж(поне при мен)..:*
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #494 -: Декември 23, 2010, 10:09:18 am »
Благодаря ви много за отговорите, явно това не е било тапата. Беше бяло и слузесто, но падна голямо количесто наведнъж и нямаше никакви жилки или нишки в него, абсолютно бяло беше и после нито капка повече. Както и да е, два-три дни още ще стискам краката  :lol: пък после каквото дойде  :wink:
 :bighug:
« Последна редакция: Декември 23, 2010, 10:11:27 am от Vickson »
*
« Отговор #495 -: Декември 23, 2010, 10:19:37 am »
Имам едно ново питане.Снощи като се легнах,усетих че бельото ме дразни откъм ануса.Оказа се,че ми се е възпалило едно хемороидче.Мога ли да го мажа с кремовете за хемороиди или да си го чакам търпеливо да се прибере... :(
*
« Отговор #496 -: Декември 23, 2010, 10:39:37 am »
Тапата може да падне и наведнъж.Моята падна ,текнаха водите на порции,след час всичките води и след 2 часа и половина ,бебето беше родено.По някога родовия процес напредва доста бързо.А за това какво представлява тапата,чувала съм за доста кървава история,но пък моята беше слузесто прозрачно с няколко кървави жилки.

*
« Отговор #497 -: Декември 23, 2010, 12:04:26 pm »
didon, незнам дали може да третираш хемороидите по време на бременост с нещо. но и на мен ще ми е от полза ако някой се изкаже по компетентно.
*
« Отговор #498 -: Декември 23, 2010, 12:17:21 pm »
Аз третирах хемороидите с проктогливенол,ама залудо...
« Отговор #499 -: Декември 23, 2010, 12:24:30 pm »
Здарвейте и от нас днес ни исписаха от болницата в неделя ве4ерта ме приеха по спешност с изтичащи околоплодни води бях ужасена и мног уплашена слава богу всичко за сега е добре изписаха ни сега ще полежаваме пове4ко и така  :?