Nimika, лекарят, който ти води ЖК по ЗК трябва да ти даде направление за ендокринолог. Той ще пусне хормони и антитела на щитовидната. На мен така ми обясни личната. Съответно, ако ми е необходим друг специалист отново направление от лекаря, който води ЖК.
Благодаря , аз и този път си платих , ама за следващия ,ще знам.
... Трябва да пусна сега освен ТСХ и ФТ3.
Не трябва ли да е ФТ 4 -д-р Начев това ми е казал и това пускам и му нося.
didon , честит мъжага!
За кремчетата- ползвам Мама Дона на Чико , за мен е рано дакажа дали съм доволна.
Проблема е с гърдите - много ме сърбят и не мога да трая никакъв сутиен .
Така - пустото ТСХ нещо не иска да пада и съм много притеснена- преди месец беше 2, сега е 2.6 . Ама и аз съм за бой ,защото май последните дни вместо да пия доза 100, май съм пийнала няколко хапчета от 50 .Оставила съм и двете опаковки и от коя съм пила сутрин не знам .Опитах да броя хапчета ,ама трудна работа .
Д-р Начев много ме овива .Повиши дозата на 125 .Отначало искаше на 100/125 да редувам ,ама аз понастоях за по-високата.Даже го питах защо след като ТСХ не пада ,не увеличим повече дозата.С типичния му тон ,ми обясни ,че не може така-трябва плавно покачване на дозата , рязкото може да предизвика преждевременно раждане-аборт.Успокояват ме,че бебето вече има собствена щитовидна жлеза ...
Вчера -преглед при д-р Михова.
Часовете вървяха с час и полвина -два закъснение.
Да благодаря на двете мами от София , които ми отстъпиха ред, че ни чакаше дълъг път ,а и ме чакаха да тръгваме.Ако четат тук-сърдечни поздрави .
Д-р Михова каза ,че на бебето всичко му изглежда наред .
Попита да залагаме ли за пола? Е- иска ли питане.Обясни ми за костицата на бедрената кост , която при момиченцата е полегнала, при момченцата щръкнала.Докато каже –при вас е -и да обърне монитора –аз я изпреварих –викам”Щръкнала!”.Голям смях падна – доки каза ,че днес всички мами знаят предварително какво е .
При нас ъгъла е почти 90 градуса.
Почти е сигурно ,че ще е
момче .Тати най -накрая призна-човека искал момиченце.Странна работа- татковците все пишльовци искат , той друго двайсе,ама няма да го връщаме
Цели 72 грама сме .
За настинката док каза ,че са разрешени всички хомеопатични лекарства, както и сиропи за бебета ,са позволени за бременни.Много кашлям, имам храчки , нямам хрема , но ме страх да не мине към ушите .
През деня горе долу съм добре, но през нощта се съдирам от кашлица.Днес ще взема Стодал и Тантум верде за гаргара , макар ,че гаргарата ми е много неприятна.